לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 08-08-2008, 14:01
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.12.04
הודעות: 30,021
המלצה מתכון להכנת שקשוקה (מלווה בתמונות)

שקשוקה, מתכון לשקשוקה, תמונות של שקשוקה... חברה', כל מה שרציתם לדעת ולא העזתם לשאול!

מה צריך?


  • מחבת
  • כיריים גז / כיריים חשמליות / אבני צור, מעט זרדים וענפים גסים.
  • בצל אחד
  • 3 עגבניות
  • 2 פלפלים אדומים (גמבה)
  • סכין נורמלי שחותך ירקות (או במקרה שלנו אדומות)
  • 6 ביצים (אם אין 6 אז אפשר 5 או 4 או כמה שיש לכם במקרר)
  • פלפל מלח
  • שמן מסוג כלשהו (נגיד סויה או קנולה.. מה שעושה לכם את זה)
אופן ההכנה:

1. חותכים את כל הבצל לקוביות (מומלץ לחבוש מסיכת אב"כ בזמן ביצוע הפעולה).
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


2. מכניסים למחבת עם קצת שמן ומטגנים (בשלב זה אפשר להסיר את מסיכת האב"כ).
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

3. חותכים את הפלפלים האדומים לקוביות. בינתיים צריך לשחק עם הבצל כדי שלא ישרף
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

4. אחרי שהבצל מצהיב מוסיפים את הפלפלים למחבת ומתחילים לחתוך את העגבניות לריבועים:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

5. צריך לשים לב שהעסק לא נשרף... מדי פעם יש לערבב את הפלפלים עם הבצל וממשיכים לחתוך עגבניות:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

6. אחרי שהפלפלים כבר עשויים ויצאו נוזלים מהם, אפשר להוסיף את העגבניות:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

7. נותנים לעסק להתבשל ולהוציא הרבה מים (מיץ של העגבניות) ואחרי שהוא קצת מצטמצם (הבאתי אותה בביטוי של בישולים! הכוונה היא שחלק מהמים מתאדים והעסק נהיה פחות 'מימי') אפשר להוסיף מלח / פלפל לפי הטעם (למרות שבתאכלס אפשר גם בסוף).
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



8. שוברים ביצים לכוס ושמים אותן בגומות קטנות שנעשה בשקשוקה. נסו להזהר שהחלמון לא ישבר אחרת תהיה לכם חביתה על השקשוקה (כמו שקרה לי בביצה האחרונה ):
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



9. מכסים ת'מחבת ומחכים שהחלבונים יתקשו, אבל שהחלמונים ישארו קצת רכים (אלא אם אתם לא אוהבים אותם רכים, אז תבשלו קצת יותר עד שהם יתקשו).
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
10. זה אמור להראות יותר טוב, פשוט נשברה לי ביצה אחת אז יש לי חביתה על כל השקשוקה P:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
11. בתיאבון
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ותודה לכל מי שעזר לי בהכנת מדריך זה
_____________________________________
בברכה, מתן.
www.MatanNarkiss.com

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #24  
ישן 31-01-2012, 10:48
  משתמשת נקבה i-pink i-pink אינו מחובר  
מנהלת פורום עשה זאת בעצמך •°ºοΟ דוגמנית הבית Οοº°•
 
חבר מתאריך: 23.11.09
הודעות: 2,977
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "מתכון להכנת שקשוקה (מלווה בתמונות)"

כמה טיפים לחיתוך של הבצל

1, אתה משתמש בסכין משוננת - וזה גורר אחרין הפרשה של הרבה יותר מיצים מהבצל - ולכן שורף יותר בעיניים.

2, אתה חותך אותו לטבעות - דבר שגורר זמן חשיפה ארוך יותר לאדים של הבצל.

3, הדרך הכי מהירה לחתוך בצל זה לחצות אותו ל2 לאורכו
להרטיב כל חצי שחתכת במעט מים, ולקלף בזריזות את הקליפה - חשוב לא לפגוע בשורשים!
את החצאים אתה מניח שהצד החתוך כלפי הקרש
ואז חותך עם סכין חלקה וחדה פסים לאורך - אבל לא מגיע על הסוף אלא כמעט עד השורשים, - ככה הם שומרים על הבצל שלם ואין אדים.
חוצה באותו אופן גם את החצי השני (ואם יש עוד בצלים אז גם אותם)
ואז חותך אותם לרוחב כבסרט נע, ומקבל קוביות - בשלב הזה רצוי להזדרז כי החשיפה לאדי הבצל מתחילה, אבל הוא זמן מינימלי.

בשיטה הזו לוקח לי כ10 שניות לחתוך בצל לקוביות מאוד קטנות.


לגבי החיתוך עגבניה, אתה עושה לעצמך סתם חיים קשים, ועובד עם סכין משוננת שגורמת להפרשת המון מיץ.

הכי קל, זה לחתוך את העגבניה בצורה ספירלית, כך שמגלגלים אתה על הלב של הסכין ופותחים אותה למשטח אחד, ואז רק נשאר לחתוך צורת V עם הסכין ולהוציא את העוקץ, ולחתוך לגפרורים, ואז לסובב ב90 מעלות ולחתוך לקוביות.

תהליך כזה לוקח לי כ30 שניות לעגבניה, ולפעמים אפילו פחות.


עוד טיפ לגבי הפלפלים, לפני שאתה חותך אותם, זרוק אותם קצת על האש של הכיריים, תן להם להזיע קצת ולהשרף קצת, זה יתן לקשוקה טעם קלוי - בזמן הזה אתה כבר מכין בצל ועגבניות... לא לשכוח לסובב את הפלפלים על האש מידי פעם..

את הפלפלים הכי קל לחצות, או לרוקן מלמעלה, ואז הגרענים יוצאים בשלמותם.
להוריד את הפסים הלבנים שיוצאים מרירים בבישול,
לשטח "באלימות" על הקרש, ולחתוך וגפרורים ואז לסובב ב90 מעלות ולחתוך לקוביות.

חוץ מזה, שאתה חותך על צלחת אתה הורס את הסכין.

אני אוהבת את העניין של "החביתה" בשקשוקה, אני שוברת ביצה אחת לתוך הבלילה אדומה, ומערבבת אותה פנימה, זה קושר את השקשוקה יותר טוב. ואני שמה ביצים על השקשוקה כמספר הסועדים.

מעבר לזה כל תבלין ירוק וריחני, ילך טוב בשקשוקה - אורגנו, בזיליקום, תימין, פטרוזיליה, שמיר, ואפילו נענע (שהיא מיובשת היא גם הולכת טוב בפירורים של השניצל)!

יאללה אני הולכת להכין שקשוקה בגללך. (עכשיו 3:48 בלילה כאן)



אוווווף, עם הספאמרים האלא! רק עכשיו שמתי לב שזו הודעה מ2009!

בכל מקרה שיהיה בתאבון :-)
_____________________________________
  • שיהיה יום נפלא.
  • עשוי להכיל בוטנים, חלקי אגוזים, סרקזם, אירוניה, ואף ציניות


נערך לאחרונה ע"י i-pink בתאריך 31-01-2012 בשעה 10:52.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #26  
ישן 18-02-2012, 21:51
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.10.08
הודעות: 25,344
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "למרות ההקפצה, גם לי הפריע..."

אף פעם לא הסתדרתי עם הסכינים מהסוג הזה. אני קוצץ רק עם סכין קצבים (קופיץ?).

http://www.google.co.il/imgres?q=%D7%A7%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%A5&um=1&hl=iw&sa=N&rlz=1C1CHMB_iwIL315IL316&tbm=isch&tbnid=wEdKHPNJRv4-7M:&imgrefurl=http://www.nrg.co.il/online/55/ART1/883/133.html&docid=yJen7kvBkUa0_M&imgurl=http://www.nrg.co.il/images/archive/300x225/1/047/804.jpg&w=300&h=119&ei=BwFAT4KDA4vKswa7mNzCBA&zoom=1&iact=hc&vpx=668&vpy=213&dur=2204&hovh=95&hovw=240&tx=150&ty=21&sig=111231904680389724921&page=1&tbnh=84&tbnw=211&start=0&ndsp=15&ved=0CEMQrQMwAQ&biw=1280&bih=711

המשקל שלה גורם לחיתוכים ממש קלים, בלי להפעיל כלל כוח, וזה עוזר לחתוך גם כשהלהב אינו חד כמו שהיה. מה שכן, מאוד קל לאבד חצי אצבע איתה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:13

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר