19-08-2008, 20:38
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.06
הודעות: 13,563
|
|
חזה עוף בקארי צהוב וחלב קוקוס
הנה מתכון שהמצאתי לגמרי בעצמי...
מצרכים למנה אחת ועוד קצת (ככה זה כשגרים לבד....):
בצל קטן
250 גר' חזה עוף פרוס (בשר לשניצל)
פירורי לחם דקיקים או קמח
מחית קארי צהוב (אני קניתי בסטופ-מרקט, אני מניחה שניתן גם במכולות סיניות ובמזרח-מערב)
פטריות שמפיניון פרוסות - אני השתמשתי בשתיים ענקיות, אפשר להחליף ב 5-6 קטנות
פחית חלב קוקוס
שן שום
שמן
מלח
כורכום
בצל ירוק לעיטור
את חזה העוף חותכים לרצועות, ועוטפים בפירורי לחם או מקמחים.
חותכים את הבצל לחצי, ופורסים.
בווק מחממים שמן (לא שמן זית!) ומוסיפים לו מחית קארי צהוב (המחית חריפה מאד, אני הוספתי כפית, אבל מי שאוהב יותר חריף יכול להוסיף יותר).
מאחים את המחית עם השמן עד כמה שניתן. מוסיפים את הבצל ומקפיצים עד שמזהיב.
מוסיפים את רצועות חזה העוף וממשיכים להקפיץ עד שהעוף כמעט עשוי. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לערבב/להקפיץ עוד בערך דקה.
מוסיפים חצי פחית חלב קוקוס ומצמצמים מעט
מוסיפים מלח לפי הטעם, מעט כורכום בשביל הצבע ואת שן השום קצוצה קטן-קטן.
מבשלים עוד ממש מעט זמן (גג חצי דקה) תו"כ ערבוב.
כששמים בצלחת זורים מעל פרוסות דקיקות של בצל ירוק....
יצא לי נפלא!!
בתיאבון....
צילמתי בווק - אולי לא נראה מדהים אבל הטעם מעולה!
נערך לאחרונה ע"י Tallyco בתאריך 19-08-2008 בשעה 20:41.
|