24-08-2008, 03:38
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,266
|
|
לא בדיוק. המתכון שנתתי הוא לכוס יוגורט כל פעם. ההמלצה על כמויות - בגלל שאישית - אני לא אוהב "להתעסק בקטנות", ובקבוק של 3 ליטר מחזיק אצלי ימים אחדים בלבד. נוח. אבל, היות ושאלתה, אני מביא להלן את ההמשך למה שכתבתי לעיל (הקטע לא נכתב במקורו לפורום זה, והתעצלתי לערוך אותו, פרט להסרת החתימה, אז תסלחו לי אם יש כאן אזכור לזזיקי. אני מתאר לעצמי שכולם יודעים מה זה):
יוגורט עם...........
אחרי שהבאתי לכם את המתכון לזזיקי, בוודאי התחלתם להבין שאני מאוהב ברגע זה ביוגורט. אכן כן, המצאה גדולה של הבולגרים! אפשר להשיגו בגביע קטן, בבקבוק של ליטר וחצי או אפילו של שלושה ליטרים! אני מתכוון ליוגורט רגיל, סמיך וטוב ללא כל תוספות. יש דל שומן, ויש רגיל – עם 4.5% שומן. יש מחלב פרות, חלב כבשים וחלב עזים. השמועה אומרת שבבאר שבע ניתן להשיג גם מחלב נאקות, ולזה מייחסים כל מיני סגולות בריאותיות.
אז, הפעם, שתי הצעות קיציות.
א. משקה/מעדן על בסיס יוגורט: לשני אנשים – כוס יוגורט צונן, ושני פרות מתוקים (תפוחים, אגסים, אפרסקים, בננות, שתי פרוסות מלון) או יותר משניים, אם מדובר בפרות קטנים (מישמש, תות, ענבים, פסיפלורה), וכמובן – אפשר גם לערבב! הכניסו הכל לבלנדר, ורסקו למחית. אין צורך בתוספת סוכר. קשטו בעלה נענע, והגישו כקינוח! אם יצא לכם סמיך מדי – אפשר לדלל במעט חלב.
ב. קניתם בקבוק של שלושה ליטר, ואחרי שני ליטרים ירד קצב הצריכה? לא יודעים מה לעשות עם השארית? קחו קערה, שימו עליה מסננת רשת דקה, וצקו את היוגורט בזהירות לתוך המסננת. שימו במקרר למשך הלילה, ובבוקר תגלו שמן היוגורט התנקזו הנוזלים, ובמסננת נשארה לבנה חמצמצה וטובה. להגיש עם קצת שמן זית, זיתים משובחות, וסלט ירקות. לעזי הנפש – אפשר גם בצל סגול פרוס ומומלח, או – למשקיענים – בצל כבוש עם או בלי לימון כבוש. לא לשכוח פיתה חמה ליד. חוץ מקנקן לימונדה קרה – לא צריך יותר!
[font='Times New Roman','serif']בתיאבון[/font]
|