לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #2  
ישן 02-09-2008, 18:27
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "סלט"

לגבי רוטב לסלט אחד האובים עלי הוא חרדל דבש (חרדל,דבש,בלסמי ושמן זית) לנער היטב בצנצנת ולשפוך על הסלט - מעולה!!!


DZZ , נהוג להציג את המתכון בפורום כמלל ולא כקישור, וגם הרבה יותר נח לכולנו.



C&P הפתרון היעיל -
ציטוט:
סלט


כשאתה שואל ישראלי מצוי מה זה סלט, אתה בד"כ שומע משהו על עגבנייה, מלפפון ועוד איזה ירק. יש כאלה שעושים טקס שלם מלחתוך דק-דק, אבל נדיר למצוא מישהו שבאמת מגוון את המאכל הנפוץ הזה. אינני יכול להגזים בחשיבות של אכילת ירקות במגוון רחב ככל האפשר, הן מבחינת תכולת הוויטמינים, המינרלים, ויתר המרכיבים שיש להם ערך בריאותי רב. לצערי – הסלט שלנו מוגבל מדי בהרכבו, ולכן העליתי על הכתב כמה אפשרויות להפוך מאכל בנאלי לחגיגה בצלחת.

ונתחיל בסלט בסיסי: שם המשחק הוא גיוון. אז מה היה לנו: עגבנייה, מלפפון, פלפל, גזר, חסה, כרוב, כרובית, צנון, צנונית, סלק, לפת, שומר, סלרי גבעולים.

לסלט בסיסי זה, אפשר להוסיף תוספות אשר יהפכו אותו לעשיר יותר, ואף לארוחה שלמה בפני עצמה. הרעיון הוא מודולארי – ניתן להוסיף תוספת אחת או יותר מכל קבוצה.

תוספות לתגבור הסלט

דגנים: בורגול, חיטה מבושלת, אורז מבושל (אורז מלא תמיד עדיף על אורז לבן. ניתן להשתמש בשאריות אורז שבושל למטרה אחרת, ואפילו אורז מתובל בכל צורה), גרגרי תירס מבושלים, תירס גמדי, כוסמת, פסטה על כל צורותיה (שוב – אפשר להשתמש בשאריות), קרוטונים (אפשר להכין לבד מקוביות של לחם בן מספר ימים, מטוגנות בשמן זית עם שום ותבלינים שונים).

קטניות: גרגרי אפונה ירוקה, גרגרי חומוס, גרגרי פול ירוק, פול יבש, עדשים (כולם כמובן מבושלים), תרמילי אפונה חלוטים, שעועית ירוקה או צהובה, שעועית לבנה, חומה או שחורה, לוביה, תרמילי פול ירוק.

ביצים: קוביות ביצה קשה, רצועות של חביתה, או ביצת עין מעל לסלט.

גבינות ותחליפי גבינות: גבינות קשות וקשות למחצה, כולל גבינות צאן עזות טעם וריח, ניתן להוסיפן חתוכות לקוביות, אך ניתן גם לחתוך פרוסות של גבינת צאן ולטגן אותן תחילה בשמן זית. קוביות טופו, עם או בלי טיגון.

בשר: ניתן להשתמש בשאריות עוף מבושל מן המרק, שאריות עוף או הודו צלויים או כל בשר אחר שיש בבית. כנ"ל לגבי כבדי עוף או קוביות כבד בקר. בשרים מעושנים, נקניקים ונקניקיות חתוכים, פסטראמה.

דגים: שוב – כל דג (ללא עצמות) שיש בבית יוכל להוות תוספת לסלט – מבושל, צלוי, אפוי או מטוגן. דגים מלוחים או כבושים (שוב – בלי עצמות), דגים מעושנים, סרדינים, טונה וכדומה. דגי אנצ'ובי ניתן להוסיף כמו שהם, ניתן גם להשרותם במים כדי להפחית את המליחות שלהם. תכונה מעניינת של דגי אנצ'ובי היא שהם "נמסים" בזמן טיגון, ולכן דרך אחרת לשימוש בהם הוא בשילובם בשמן טיגון שישמש לנו בסיס לתיבול הסלט בין אם כשמן ודגי אנצ'ובי בלבד, או בתוספת תבלינים אחרים, או לטיגון מרכיבים אחרים לסלט. ואגב טיגון מרכיבים אחרים – מומלץ להוסיף את התבלינים היבשים לשמן הטיגון, כי זה מעצים את טעמם וניחוחם.

ירקות נוספים: תפוחי אדמה מבושלים, בטטות, דלעת ודלורית, קישואים, ארטישוק, ארטישוק ירושלמי, תרד, זיתים, פטריות, לבבות דקל.

פירות: פלחי תפוז, פלחי פומלה או פומלית, פלחי אשכולית, תמרים (לחים או יבשים - מגולענים), תפוחים, תאנים (יבשות או טריות), פירות יבשים, אגוזי מלך, פקן, שקדים ובוטנים, שקדים ירוקים, אבוקדו.

תבלינים וירקות תיבול: בצל, בצל ירוק, כרישה, עירית, שום, עלי נענע, טרגון, רוזמרין, מרווה, מלפפון חמוץ, לימון כבוש, פלפל כבוש, כרוב חמוץ, צלפים, חציל כבוש, פלפל שחור, פלפל אדום, פלפל ירוק, פלפל חריף, פלפל אנגלי, כמון, זעתר, מלח, שומשום, צנוברים (קלויים קלות), פפריקה מתוקה או חריפה, פטרוזיליה ירוקה, מיורן, כוסברה, שמיר, עלי חמציצים.

שמן: ניתן אמנם להשתמש בשמן קל (שמן תירס, שמן חריע, שמן קנולה), אך שמן זית משובח עולה עליהם בהרבה. ישנם שמנים הנותנים ניחוחות וטעמים משלהם : שמן בוטנים, שמן קוקוס, שמן שומשום ושמן אגוזים. זה האחרון ניתן להשגה בארץ, הוא בעל תכונות בריאותיות שלא נופלות משמן הזית, ויש לו הניחוח המריר והטעם האופייני של אגוזי המלך ממנו הוא מופק. שמן נדיר (ויקר מאד) במקומותינו הוא שמן הענבים המופק מגרעיני ענבים, גם הוא משמש לתיבול. ועוד שמן שמתחיל להופיע על המדפים, וגם הוא בריא לגוף – הלא הוא שמן האבוקדו.

רטבים: תקצר היריעה מלמנות את כל הרטבים הבאים בחשבון. למעשה הגבול הוא הדמיון של הטבח. ניתן להשתמש ברטבים פשוטים אך טעימים להפליא, ואפילו רטבים שנוצרו למטרה אחרת (צלי, גולש או פסטה), לטיבול הסלט. אחד הרטבים הבסיסיים הוא המיונז. אפשר כמובן להשתמש במיונז מוכן, אך אפשר גם לשדרגו או לעשות מיונז תוצרת בית מעולה (אזהרה אחת – אם עשית מיונז ביתי, הוא נועד לצריכה מיידית. הוא לא משתמר היטב). הבסיס הוא כמובן חלמון ביצה שלו מוסיפים בטפטוף איטי שמן (מומלץ – שמן זית טוב). לזה אפשר להוסיף כל תבלין העולה על דעתכם, ולפחות חרדל, ופלפל שחור. רוטב ווינגרט על בסיס שמן ומיץ לימון, או שמן וחומץ (חומץ הדרים, חומץ בן יין, חומץ מתובל, חומץ בלסמי), רוטב טחינה (שהוא קצת טחינה גולמית, מים, מיץ לימון, מלח ושום כתוש), רוטב על בסיס שמנת (או יוגורט, או אשל, או גבינה לבנה, או קוטג', או טופו רך) עם תבלין זה או אחר (למשל שום ושמיר, למשל סלמון מעושן, למשל צלפים וטרגון, למשל פלפל חריף וחומץ בלזמי, למשל קצת אבקת מרק בצל או פטריות). רוטב אלף האיים, רוטב פסטו, או כל רוטב מוכן הטעים לכם.


מניתי מרכיבים רבים, אך רובם מצויים בכל בית. ניתן בקלות להרכיב סלט טעים מאד, מגוון, ובריא בפחות זמן משלוקח לקרא את הכתבה הזו. ואם הצלחתי לשכנע, אזי הכינו, אכלו, תיהנו ותהיו בריאים יותר.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י hagar_krispin בתאריך 02-09-2008 בשעה 18:32.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:53

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר