לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #6  
ישן 30-09-2008, 22:35
צלמית המשתמש של nsdq160
  nsdq160 nsdq160 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.08.04
הודעות: 1,575
ההודעה הרשמית - הסכום הכולל נשמע מוגזם
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי legend-skyline שמתחילה ב "מעניין מתי יסופוקו המטוסים..."

WASHINGTON, September 29, 2008 – On September 26, the Defense Security Cooperation Agency notified Congress of a possible Foreign Military Sale to Israel of F-35 Joint Strike Fighter Aircraft as well as associated equipment and services. The total value, if all options are exercised, could be as high as $15.2 billion.

The Government of Israel has requested a possible sale of an initial 25 F-35 Joint Strike Fighter Conventional Take-Off and Landing (CTOL) aircraft with an option to purchase at a later date an additional 50 F-35 CTOL or Short Take-Off and Vertical Landing (STOVL) aircraft. All aircraft will be configured with either the Pratt and Whitney F-135 engines or General Electric-Rolls Royce F-136 engines. Other aircraft equipment includes: Electronic Warfare Systems; Command, Control, Communication, Computers and Intelligence/ Communication, Navigational and Identification (C4I/CNI); Autonomic Logistics Global Support System (ALGS); Autonomic Logistics Information System (ALIS); Flight Mission Trainer; Weapons Employment Capability, and other Subsystems, Features, and Capabilities; F-35 unique infrared flares; unique systems or sovereign requirements; reprogramming center, Hardware/Software In-the-Loop Laboratory Capability; External Fuel Tanks; and F-35 Performance Based Logistics. Also includes: software development/ integration, flight test instrumentation, aircraft ferry and tanker support, support equipment, tools and test equipment, spares and repair parts, personnel training and training equipment, publications and technical documents, U.S. Government and contractor engineering and logistics personnel services, and other related elements of logistics and program support. The estimated cost is $15.2 billion.
_____________________________________
"[Nuclear] war is unthinkable but not impossible, and therefore we must think about it" - Bernard Brodie



נערך לאחרונה ע"י nsdq160 בתאריך 30-09-2008 בשעה 22:43.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 30-09-2008, 23:15
  jsphs7 jsphs7 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.07.08
הודעות: 1,033
להלן קטע שנלקח מויקיפדיה, הוא כולל עלויות שונות מהאמור (אולי זה יסדר לך את המחשבה)
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי nsdq160 שמתחילה ב "ההודעה הרשמית - הסכום הכולל נשמע מוגזם"

להלן הקטע:
Israel

In 2003, Israel signed a letter of agreement, worth almost $20 million, to formally join the system development and demonstration (SDD) effort for the F-35 as a "security cooperation participant" (SCP).[52] The Israeli Air Force (IAF) stated in 2006 that the F-35 is a key part of IAF's recapitalization plans, and that Israel intends to buy over 100 F-35A fighters at an estimated cost of over $5 billion to replace their F-16s over time.[53] Israel was reinstated as a partner in the development of the F-35 on 31 July 2006, after Israeli participation was put on hold following the Chinese arms deal crisis.[54]

On 3 September 2007, IDF Chief of General Staff Lt.-Gen. Gabi Ashkenazi announced the purchase of a squadron of F-35s which Israel will begin receiving in 2014. However, U.S. defense officials later agreed to allow Israel to receive the fighters as early as 2012.[55] The price of each F-35 is expected to reach $70-80 million.[56]

The Jerusalem Post reports the Pentagon has agreed to supply the F-35A Lightning II variant to Israel as early as 2012, instead of in 2014 or 2015. This would make Israel one of the first nations to receive the aircraft, and very possibly the first foreign nation. Previous objections to Israel’s installation of its own technology in the F-35 — as it has done with every US fighter it has received — were also reportedly overcome. At present, the only Israel technology in the standard version will be the JSF HMDS helmet mounted display system, designed in cooperation with Elbit Systems. Israel also asked to manufacture F-35 aircraft locally at a 1:2 ratio, but the reports did not indicate whether that request was granted.[57]

The timing and technology agreements reportedly came in the wake of a Washington meeting between Israeli Defense Minister Ehud Barak and US Secretary of Defense Robert Gates, and may represent an attempt to deflect Israeli calls for an export version of the F-22A Raptor, which has more stealth and capability, and whose production line is currently scheduled to close in 2010.[58][57]




נלקח מתוך: http://en.wikipedia.org/wiki/F35

המחיר של 15G$ ל- 25 יחידות משמעו כי מטוס קרב מהקו הראשון מתקרב בעלותו למפציץ אסטרטגי - לא סביר.




15G משמעו כי משך 5 שנים ישראל לא תקנה כלום למעט לשלם על ה- F35.

מאחר וברור כי מטוסי ה- F15,16 זקוקים לחלפים, מנועים, תחמושת, ברור כי לא ניתן "ליבש" את שאר צה"ל משך 5 שנים.




במחיר של 15G כדאי כבר ליצר לבד (כן, כל מי שיקפוץ עכשיו ויגיד לי מה המורכבות של מטוס קרב, יספר לי על בדיקות הקבלה, יספר על סינכרוניזציה בין עשרות מערכות, יציין כי המערכת לא מאפשרת Reset כל כמה ימים והכל חייב להיות מדובג עד הסוף, הפרויקט בסדר גודל כזה יצריך כמה אלפי מהנדסים, מדענים, טכנאים שיקבלו שכר כמה שנים עד למסירת המטוס הראשון) - אני מבין מה, אבל 15G$ הם 15G$!!!




להערכתי יש ביכולתה של ישראל ליצר מטוס טוב בעלויות של מיליארדי ש"ח לשנה על תקציב הבטחון.




תגידו מה עם חמקנות? ובכן אני מבין כי יש לתת את הדעת על החזרת קרינה אלקטרוגנטית ממשטח מתכתי. יש לבדוק באילו תחומי תדר המכ"מים הקיימים והעתידיים עובדים וללתכנן מחומרים שלא מחזירים בתחומים אלו (החזרה זניחה לא ניתן לקבל אפס זהותית).




אני מניח שה- 15G$ כולל 75 מטוסים + כל חלקי החילוף שעתידים להרכש על ידי ח"א משך 20 שנות שירות של המטוס + תחמושת ל- 20 שנה + הדרכות + ........




שנה טובה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #14  
ישן 01-10-2008, 02:24
צלמית המשתמש של Golden Paths
  Golden Paths Golden Paths אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.01.07
הודעות: 630
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי jsphs7 שמתחילה ב "להלן קטע שנלקח מויקיפדיה, הוא כולל עלויות שונות מהאמור (אולי זה יסדר לך את המחשבה)"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי jsphs7
במחיר של 15G כדאי כבר ליצר לבד (כן, כל מי שיקפוץ עכשיו ויגיד לי מה המורכבות של מטוס קרב, יספר לי על בדיקות הקבלה, יספר על סינכרוניזציה בין עשרות מערכות, יציין כי המערכת לא מאפשרת Reset כל כמה ימים והכל חייב להיות מדובג עד הסוף, הפרויקט בסדר גודל כזה יצריך כמה אלפי מהנדסים, מדענים, טכנאים שיקבלו שכר כמה שנים עד למסירת המטוס הראשון) - אני מבין מה, אבל 15G$ הם 15G$!!!
להערכתי יש ביכולתה של ישראל ליצר מטוס טוב בעלויות של מיליארדי ש"ח לשנה על תקציב הבטחון.

תגידו מה עם חמקנות? ובכן אני מבין כי יש לתת את הדעת על החזרת קרינה אלקטרוגנטית ממשטח מתכתי. יש לבדוק באילו תחומי תדר המכ"מים הקיימים והעתידיים עובדים וללתכנן מחומרים שלא מחזירים בתחומים אלו (החזרה זניחה לא ניתן לקבל אפס זהותית).

במחיר של 15 מיליארד דולר אתה ממש לא מתקרב ליצירת מטוס טוב. אתה אולי תייצר כאן לביא שנות 2000. פיל לבן (במקרה דנן, דמבו) בעלות מופרזת וללא יתרון טכנולוגי ממשי ששווה את עלות הנוספת על פני האלטרנטיבות. האמריקאים השקיעו בחמקנות 3 עשורים, 3 דורות של מטוסים ומאות מיליארדי דולרים. אמנם מרבית התשתית המחקרית ועלותה כבר בוצעה אבל תכנון ופיתוח מטוס מקביל לא יעלה סכום כזה. במיוחד אם אתה מעוניין להכניס תחתיו גם את עלות הרכש.
אני מסכים שהסכום מופרז למדי. אבל, מדובר במערכת חדשה לחלוטין ומי שרוכש אותה במנות הייצור הראשונות צריך לקחת בחשבון את הפרימיום שהוא יצטרך לשלם. סכום של 100 מיליון דולר ליחידה הוא לא בלתי מתקבל על הדעת. תוסיף על כך סכום מסויים פר מטוס שיידרש ע"מ להתקין מערכות ישראליות + עלויות נלוות של לוגיסטיקה, רכש חימוש והתאמת חימוש קיים למערכות המטוס ואתה בקלות מגיע ל-10 מיליארד דולר.
_____________________________________
The Chrismas Truce

המשכיל בעת ההיא, ידום. (ספר עמוס, פרק ה' פסוק יג')

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 01-10-2008, 07:44
  jsphs7 jsphs7 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.07.08
הודעות: 1,033
אתה מזלזל ביכולת הישראלית
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי Golden Paths שמתחילה ב "[QUOTE=jsphs7] במחיר של 15G..."

עיקר עלות המטוס היא לא החומרים מהם הוא עשוי (אף ע"פ שסטנדנט גבוהה נידרש, במטוס לא יכנס רכיב אלקטרוני שלא בסטנדרט תעופתי - למעשה הוא יכול להתאים לרכיב מסחרי רגיל שע"פ המפרט עובד בתחום 0-70C אך למעשה אין כל בעיה להפעיל אותו בתחום רחב כפליים. ההבדל הוא המבחני הקבלה, הרכיב התעופתי יוצא למכירה אם רק אם לא היו בעיות במשך היצור, סט הבדיקות הסופי מחמיר ביותר ואם יש ספק ולו הקטן ביותר החומר לא יוצא מהמפעל - לרב המחיר לרכיב בודד יכול להגיע לפי 10 ויותר מרכיב מסחרי).

בוא נערוך חשוב קטן, נניח ויש צורך ב- 200 מדענים, 1000 מהנדסים ו- 800 טכנאים על מנת להוציא את המטוס בעוד 5 שנים, נניח שכר מדען: 30,000 ש"ח, שכר מהנדס 17,000 ש"ח ושכר טכנאי 8000 ש"ח שעלותם השנתית היא( 30K * 200 + 17K * 1000 + 8000 * 800) כפול 12 חודשים * 1.3 (על מנת להגיע לעלות העסקה - הנחה ביתר) הם כ- 460,000,000 ש"ח לשנה, נוסיף חומרים, רכיבים, מעגלים, קבלני משנה, .... הכל כוללל הכל זה תוספת של עוד 100M בשנה.

אתה חושב שמשרד הבטחון הישראלי לא מסוגל לממן את התוכנית?

אתה מדבר על 3 דורות של חקר חומרים מרוכבים בארה"ב, אם יוחלט שצריך אתה חושב שישראל אינה מסוגלת? אגב 3 הדורות שאתה מדבר עליהם יצרו שלל ספרות מקצועית שרק צריך ללמוד אותה.

אני מאמין שאם המחיר הוא 15G$ ל- 5 שנים, עדיף לקנות בבית, חלק מהכסף יאסף חזרה ע"י האוצר בדמות מיסים ישירים ועקיפים וחלקו ישמש להגברת התעסוקה במשק, קליטת מדענים בתחום שאין לאוניברסיטאות והמכללות יכולת לקלוטם. אתה יכול להגדיר כי הפתוח יעשה נניח דרומית לבאר שבע (נכון חלק מהאנשים יסעו כל יום מהמרכז, לכמה ימאס לאחר חודשיים ויעברו דירה לבאר שבע או לישובים ליד).

במחיר כזה, אפשר וצריך לייצר לבד (לא מהיום להיום, אבל מהיום לבעוד 5 שנים, אפשר גם לפתח מטוס שבהיבטים מסוימים עולה על ה- F35 ותפור כמו כפפה ליד לצורכי ח"א).

שנה טובה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #16  
ישן 01-10-2008, 08:11
  YHS YHS אינו מחובר  
מהנדס אווירונאוטיקה, עוסק במגוון נושאי תעופה שנים רבות
 
חבר מתאריך: 17.07.05
הודעות: 6,249
אתה אופטימי מאד, וזה יפה בראש השנה
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי jsphs7 שמתחילה ב "אתה מזלזל ביכולת הישראלית"

אבל מדינת ישראל אינה יכולה לפתח מטוס כזה. כי מטוס הוא לא רק פלטפורמה ולא רק אויוניקה "מהמדף" (ובטח 0-70 לא מספיק, כי מטוס נחשף גם למינוס 55, אבל זה רק סתם, כדוגמה). ישראל מפתחת מטוסים שעומדים בסטנדרט תעופתי. הבעיה היא שהמטוס צריך מנוע ואת זה נצטרך מהאמריקאים ומטוס צריך עוד מספר פריטים שגם בהם נהיה מאד מוגבלים - כי יש עליהם מגבלות יצוא. שוב, באופן מפתיע - בעיקר מהאמריקאים. פיתוח יכולות "חשאיות" זה לא מהיום למחר ומרבית החומרים, אם לא כולם, מקורם בארה"ב. גם מוצרי היסוד. בדי קרבון וקבלר הם חומר אסטרטגי.

גם לגבי עלויות ורשימת האנשים שנתת אתה לא בכיוון. איני יודע מה זה "מדענים" ואני מניח גם שאינך יודע כמה אנשים עבדו במסגרת הלביא בשיא העוצמה. רק אזכיר שכאשר סגרו את הלביא פיטרו בתע"א כמה אלפי אנשים ועוד מספר תעשיות משנה נפגעו. (לא נפרט גם את המנהלת במשרד הבטחון, שגם היא צרכן תקציב לא קטן). עלות משכורת של מהנדס היא הרבה מעבר ל 17000 שקל.

פיתוח מטוס זה דבר הרבה יותר מורכב ממה שנראה במבט ראשון.

זה מה יש, ועם זה ננצח.

נערך לאחרונה ע"י YHS בתאריך 01-10-2008 בשעה 08:15.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #17  
ישן 01-10-2008, 09:13
  jsphs7 jsphs7 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.07.08
הודעות: 1,033
הפוסל במומו פוסל
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי YHS שמתחילה ב "אתה אופטימי מאד, וזה יפה בראש השנה"

ראשית שנה טובה ובדיחה:

מנהל מכירות זכה לטיסת בונוס בכדור פורח, הסבירו לו על גובה, טמ"פ, צפיפות אוויר, נווט, ...
הוא אמר שהוא מבין הכל (הרי הוא לא רגיל שיבלבלו לו את השכל על נתונים לא חשובים כמו משוואות מצב - הכל דברים לא מעניינים שהנמלים השחורות פותרות והוא רק צריך למכור לוקשים ללקוחות).

כמובן הוא התברבר, איבד גובה, וניסחף ברוח, הוא הגיע מעל ישוב כפרי ורואה איש בחצר יושב ושותה קפה. צעק לו: מהר, איפה אני נמצא? הבחור השיב לו: אתה נמצא בבלון פורח כ- 15 מטר מעל פני הארץ.

הוא התעצבן ואמר אתה בטח מהנדס? נכון איך ידעת? נתת לי אינפורמציה מדויקת אבל כזו שאין מה לעשות איתה.
והנ"ל ענה לו אתה בטח מנהל? נכון איך ידעת? השיב: לפני שפגשת אותי אתה היית במצב ביש מבלי שאתה מבין את הסיטואציה ויודע איך להחלץ ממנה, לאחר שניסיתי לעזור אתה עדין באותו המצב אבל עכשיו אני האשם.

לגוף העניין, מנוע ייצרו האמריקאים? אני מוכן לקבל חלפים מבחוץ (לא הכל חייב להיות home made), אם לא יסכימו ניתן לבקש ממנועי בית שמש ליצר בבית.

שכר מדען > 30,000?, זה שכר של פרופסור (דרגה אחרונה לא ניהולית) באוניברסיטה, אם מי לא יהיה מוכן לעבוד בשכר זה רבים אחרים יסכימו.
מהנדס > 17,0000? כנ"ל.

את הבירוקרטיה יש לגמד לגודלה הראוי גם אם במשרד הבטחון רגילים לעבוד אחרת.

0-70C - לא הבנת ופסלת, תקשיב 0-70C זה תחום טמפ הרכיבים המסחריים (אם תפתח את הטלוויזיה הרכיבים שתמצא שם הם סביר כי לתחום זה).

היצרן שמוכר לך את הבקר, זכרון, ASIC, buffers, A/D, ...... ב- 2$ מתחייב לתחום 0-70C, הוא מתחייב לכמות נפל עתידית נניח (נניח התחייבות לכשל של 300 רכיבים מתוך מליון בתוך תקופת זמן מוגדרת).
אותו הרכיב יכול להיות להתאים בקלות ל- 55C -, אבל בשביל 2$ הוא לא מוכן להתחייב.
בתחום הגבוהה בד"כ אינו בעיה כי בגובה צפיפות האוויר יורדת ובהתאמה הטמפ.

אתה יודע מה, גם אם היצרן לא מוכן להתחייב אתה יכול לשים התקן פלטייה (התקן מצב מוצק בו האלקטרונים מוליכים חום מצד לצד ודואגים להפרש טמפ כל עוד זורם זרם).

למען הסר ספק, אינני עובד בתעשייה בטחונית, אינני מוסר מידע, אני רק מנחש מה אני הייתי עושה לו הייתי צריך לתת פתרון לבעית הטמפ ותחום עבודה.

מנוע של מטוס קרב עתיר הספק ולכן אין לי בעיה לבנות מערכת שצורכת הספק של 10W.

לגבי חומרים שלא מחזירים (אגב האם בכל תחום?, האם לא ניתן לתכנן מכ"מ יעודי? ) אם האמריקאים לא מוכנים למכור, תפתח בבית - יש לך בישראל את האנשים, הכל עניין של לפתוח פנקס ציקים?

לאחר מכן תמכור להודים, פולנים, בריטים, .... על מנת להחזיר את עלות הפתוח.

כתבתי הודים ובריטים כי אלו מדינות שגם ממשל אמריקאי יתקשה לדרוש לאסור על מכירה של מערכות למטוסים (במיוחד כשכל המערכות מיוצרות בבית ולא כוללות רכיבים אמריקאים).

על מכירה של מטוסי חמקן לסינים אני מאמין שהאמריקאים יעמדו על רגלים אחוריות ובנימוס יסבירו לרוה"מ כי עליו לוותר (כי זה יוכל לסכן את הטייסים האמריקאים מעל טיאוון).

שנה טובה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 01-10-2008, 09:44
  YHS YHS אינו מחובר  
מהנדס אווירונאוטיקה, עוסק במגוון נושאי תעופה שנים רבות
 
חבר מתאריך: 17.07.05
הודעות: 6,249
הרבית מלל ולענין לא הצלחת להגיע.
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי jsphs7 שמתחילה ב "הפוסל במומו פוסל"

אתה מדבר בסיסמאות ואני מדבר מידע.

בוא - טורקי טורקי.

1. מנועי בית שמש לא מסוגלים ליצר מנוע סילוני המניע מטוס קרב. גם לא יהיו מסוגלים בעוד 10 שנים. גם אם תשפוך שם הרבה כסף.

2. 0-70. מדברי היית יכול להניח שאני מבין משהו. זה שמוצר עובד תנאי סביבה ל 0-70 אינו מאפשר לו לעלות למטוס. ציוד תעופתי אמור לעמוד במינוס 55 ועוד מספר בדיקות שמוצר אזרחי לא עומד בהם. כמו רעידות, חול, לחות, פטריות ועוד.... אבל לא זו הבעיה שלנו. עובדתית אנו יודעים לייצר אלקטרוניקה. וטובה. (צפיפות אוויר היא לרוב לא בעייתית).

3. אני לא מדבר על שכר. אני מדבר על עלות שכר. ו 30 אלף ל"מדען" אינו מספיק. גם הכמויות של האנשים ששמת אינם בכיוון. אתה יודע כמה אנשי רכש צריך לפרויקט כזה? כמה מחסנאים? כמה אנשי תו"ב? כמה שרטטים? המספרים שלך לא בכיוון. צר לי.

4. את הבדיחה אני מכיר. אני גם מכיר ויודע מה זה פיתוח מטוסים. די טוב, הייתי אומר. אז החזרה שלך על הבדיחה לא הרשימה אותי.

5. אתה יכול לדבר אלף פעם שיש ל"לגמד את הביורוקרטיה במשרד הבטחון". אני מסכים איתך. אבל אני לא מדבר על ביורוקרטיה אלא על מנהלת פרויקט הכרחית. נסה לברר במשרד הביטחון כמה עלה לפתח את מל"ט "איתן" בתע"א. נדמה לי שתופתע, אם יתנו לך את המספרים.

6. אי אפשר לפתח מטוסים בניחושים, במיוחד כאשר הניחושים לא מבוססים על ידע.

7. אני אגיד שוב - אי אפשר לפתח בבית "חומרים ייעודיים". לא במסגרת של מספר שנים ולא כאשר חומרי היסוד לא נמצאים בידינו.

8. קל להגיד "תמכור להודים". קשה למכור. הבריטים לא יקנו ממך. גם אם יקנו משהו חלקית, הם ידרשו ייצור בבריטניה.

9. איני יודע מה זה "מכם ייעודי". אני מניח שאם מתכננים מטוס "חמקן" הוא צריך להיות חמקן לכל מכ"ם אפשרי בזירה.

10. על פי דבריך אתה עוסק באלקטרוניקה (מצב מוצק...). אלקטרוניקה זה לא מטוס חמקן. כלומר, זה גם, אבל זו הבעיה הקטנה שלנו, לאור העובדה שכבר במטוסים קיימים (צבאיים ואזרחיים) אנו משלבים מערכות אלקטרוניות מהמתקדמות בעולם. (מכ"מים, ל"א, תקשורת ועוד). הבעיה העיקרית היא תכנון מבנה, אוירודינמיקה, ניסויים, חוזק, חומרים, תהליכי ייצור ועוד.

אני יודע שקשה לך לקבל דיעה שחולקת על דעתך. אבל עובדתית - הסכום שיידרש לפיתוח מטוס שכזה ובניית 50-100 יחידות ממנו לצרכים שלנו (ואי אפשר כרגע להתבסס על ייצוא) הוא מעבר לכל יכולת תקציבית קיימת, לעניות דעתי ובטח לא בכל לוח זמנים הגיוני. בודאי גם לא להתחיל עכשיו, כאשר גם האמריקאים לא מתחילים מטוסים חדשים, למעט מל"טים ונא בדוק איזו מדינות מפתחות לעצמן מטוס קרב מתחילתו עד סופו. גם האירופים מפתחים במשותף והשוודים שפיתחו מטוס קרב, קנו את המנוע בארה"ב.

חבל. אבל שוב - זה מה שיש.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #21  
ישן 01-10-2008, 10:16
  jsphs7 jsphs7 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.07.08
הודעות: 1,033
בסדר,
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי YHS שמתחילה ב "הרבית מלל ולענין לא הצלחת להגיע."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי YHS
אתה מדבר בסיסמאות ואני מדבר מידע.

בוא - טורקי טורקי.

1. מנועי בית שמש לא מסוגלים ליצר מנוע סילוני המניע מטוס קרב. גם לא יהיו מסוגלים בעוד 10 שנים. גם אם תשפוך שם הרבה כסף.
לא מסוגלים? האם לא יהיו מסוגלים עם תתן להם 200M$ (NRE( ותבקש שיתכננו משהו לעוד 5 שנים?


2. 0-70. מדברי היית יכול להניח שאני מבין משהו. זה שמוצר עובד תנאי סביבה ל 0-70 אינו מאפשר לו לעלות למטוס. ציוד תעופתי אמור לעמוד במינוס 55 ועוד מספר בדיקות שמוצר אזרחי לא עומד בהם. כמו רעידות, חול, לחות, פטריות ועוד.... אבל לא זו הבעיה שלנו. עובדתית אנו יודעים לייצר אלקטרוניקה. וטובה. (צפיפות אוויר היא לרוב לא בעייתית).
צפיפות האוויר קובעת את טמ"פ הסביבה, לגבי רעידות, חול, הבעיה היא בד"כ לא עם המעגל האלקטרוני אלא עם המחברים. לצורך כך קיימים מארזים יעודיים ומוקשחים וכן קונקטורים על בסיס סבוב ולחיצה שעומדים בזעזועים.

3. אני לא מדבר על שכר. אני מדבר על עלות שכר. ו 30 אלף ל"מדען" אינו מספיק. גם הכמויות של האנשים ששמת אינם בכיוון. אתה יודע כמה אנשי רכש צריך לפרויקט כזה? כמה מחסנאים? כמה אנשי תו"ב? כמה שרטטים? המספרים שלך לא בכיוון. צר לי.
תראה בחשוב שלי כפלתי ב- 1.3 לקבלת עלות העסקה (ביתר).
אפשר להשתמש באנשי הרכש הקיימים, מחסנאים קיימים ואולי לקלוט עוד כמה אנשי תפ"י וכמה מחסנאים לא על זה יפול הפרןיקט.

4. את הבדיחה אני מכיר. אני גם מכיר ויודע מה זה פיתוח מטוסים. די טוב, הייתי אומר. אז החזרה שלך על הבדיחה לא הרשימה אותי.
לא ניסיתי להרשים, ניסיתי להצחיק ולצנן את האווירה.

5. אתה יכול לדבר אלף פעם שיש ל"לגמד את הביורוקרטיה במשרד הבטחון". אני מסכים איתך. אבל אני לא מדבר על ביורוקרטיה אלא על מנהלת פרויקט הכרחית. נסה לברר במשרד הביטחון כמה עלה לפתח את מל"ט "איתן" בתע"א. נדמה לי שתופתע, אם יתנו לך את המספרים.
אינני איש כספים ואני מבין כי זה שורש הרע ברב המקרים, אם תרצו אין זו אגדה.

6. אי אפשר לפתח מטוסים בניחושים, במיוחד כאשר הניחושים לא מבוססים על ידע.
ניסיתי לשערך, אני מוכן לקבל שערוך שונה עם נימוק מתאים.

7. אני אגיד שוב - אי אפשר לפתח בבית "חומרים ייעודיים". לא במסגרת של מספר שנים ולא כאשר חומרי היסוד לא נמצאים בידינו.
על בסיס מה? הגדר כי אתה זקוק למוצר, תן NRE ותן לתעשיות האזרחיות לבוא עם פתרון לבעוד שנה - 3 שנים. אתה יכול להפנות את הפרויקט למחקר באוניברסיטאות בארץ (יקח יותר זמן, לא יגיע לבשלות של 100%, מתאים רק כראיה ארוכת טווח).

8. קל להגיד "תמכור להודים". קשה למכור. הבריטים לא יקנו ממך. גם אם יקנו משהו חלקית, הם ידרשו ייצור בבריטניה.
טוב אז אל תמכור לבריטים, חפש לקוח באמריקה הלטינית (לא ונצואלה כמובן!. אלא מדינה שתסכים לתנאים שלך מבלי לדרוך לאמריקאים על האצבעות בחצר האחורית שלהם).

9. איני יודע מה זה "מכם ייעודי". אני מניח שאם מתכננים מטוס "חמקן" הוא צריך להיות חמקן לכל מכ"ם אפשרי בזירה.
בוא נניח כי המכמ"ים דהיום מתאימים לגלוי של מטוסים העשויים מאלומיניום, מחר יכנס לזירה מטוס העשוי מחומרים אחרים, אם אני מפקד ח"א של מדינה המאוימת על ידי אותם חמקנים אני דורש לקבל מכ"מ בתחום אורכי גל אחר אשר ממנו תקבל החזרים. לכל חומר יש מקדם דיאלקטרי ואם תפעיל את המשואות הנכונות תוכל לחשב בכל אורך גל כמה הספק יחזור מטווח ב- 90 מעלות (אפשר לחשב גם ב- 45, 22.5' ......).
שוב, אם תרצו אין זו אגדה רק פנקס ציקים.

10. על פי דבריך אתה עוסק באלקטרוניקה (מצב מוצק...). אלקטרוניקה זה לא מטוס חמקן. כלומר, זה גם, אבל זו הבעיה הקטנה שלנו, לאור העובדה שכבר במטוסים קיימים (צבאיים ואזרחיים) אנו משלבים מערכות אלקטרוניות מהמתקדמות בעולם. (מכ"מים, ל"א, תקשורת ועוד). הבעיה העיקרית היא תכנון מבנה, אוירודינמיקה, ניסויים, חוזק, חומרים, תהליכי ייצור ועוד.
לא כתבתי שאני עוסק באלקטרוניקה - אבל "עלית" עלי
בעיות מבנה, חומרים, חוזק חומרים, תנודות הרמוניות של גוף נע, אווירודינמיקה, גרר שהוא פונקציה של מהירות, טווח מהירויות, גבהיים, דחף מנוע, נהוג, יצור.........הם כולם פרמטרים שיש לתת עליהם את הדעת, האם ישראל לא מסוגלת? האם עדיף להוציא 15G$ ב- 5 שנים?
תקשיב, ברור כי הבעיה מורכבת אחרת גם הטאליבן היו מייצרים תואמי MIG25, אבל אני לא מסכים לפסימיות שלך.


אני יודע שקשה לך לקבל דיעה שחולקת על דעתך. אבל עובדתית - הסכום שיידרש לפיתוח מטוס שכזה ובניית 50-100 יחידות ממנו לצרכים שלנו (ואי אפשר כרגע להתבסס על ייצוא) הוא מעבר לכל יכולת תקציבית קיימת, לעניות דעתי ובטח לא בכל לוח זמנים הגיוני. בודאי גם לא להתחיל עכשיו, כאשר גם האמריקאים לא מתחילים מטוסים חדשים, למעט מל"טים ונא בדוק איזו מדינות מפתחות לעצמן מטוס קרב מתחילתו עד סופו. גם האירופים מפתחים במשותף והשוודים שפיתחו מטוס קרב, קנו את המנוע בארה"ב.
כתבתי שאני מוכן לקבל מנוע מהחוץ .

אם יש משהו שלא ניתן לומר עלי הוא שאני לא נכון לקבל דעה שונה - כאן אתה טועה ובגדול.

אם יש לך נימוק טוב אני מוכן לומר שהשערוך שעשיתי שגוי.

כל הדיון יצא מכך שהמחיר הוא 15G$ ב- 5 שנות סיוע כשאין כלום לכל הדברים האחרים.

אם המחיר היה 2G$ לא הייתי מציע לפתח בבית אלא לקנות מהמוכן ולהוסיף מערכות יעודיות שיתנו יתרון על פני נשק זהה אצל המצרים, סעודים, ירדנים, .....

אתה מוזמן להשיב, לצערי לא אוכל לענות עד מחר (עימך הסליחה).
חבל. אבל שוב - זה מה שיש.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #22  
ישן 01-10-2008, 10:31
  YHS YHS אינו מחובר  
מהנדס אווירונאוטיקה, עוסק במגוון נושאי תעופה שנים רבות
 
חבר מתאריך: 17.07.05
הודעות: 6,249
אני מציע שנשאיר זאת כך.
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי jsphs7 שמתחילה ב "בסדר,"

מהעובדה הפשוטה - כל דבר שאני אומר - אתה פוסל על בסיס "אמונה". אני לא עניתי מתוך "אמונה". אלא מתוך ידע. אין לי ענין לשבת לעשות עבודה של ניתוח ותימחור על בסיס השערות שלך שמתבססות על (באמת) הרבה אמונה כי ניתן לבצע. מה לעשות ויש דברים שגם עם הרבה כסף לוקח את הזמן שלהם. ביצה שלוקה לוקח שתי דקות לעשות. גם עם הרבה מוטיבציה אי אפשר ב 10 שניות. כאשר מבשלים חמין, צריך לבשל מספר שעות. בחצי שעה זה לא אותו דבר.

השקעתי מאמץ בלענות לך נושא נושא ואני עושה זאת מתוך ידע. לא אכנס לפולמוס עקר.
דוגמה - הסברתי לך את נושא תנאי סביבה וניתן, לדעתי, להתרשם מתשובתי שאני מבין משהו בענין, אז אתה מסביר לי שהטמפ' נובעת מהצפיפות. קודם כל לא מדויק. אבל לא זו הנקודה. הנקודה היא שמכשיר שיעמוד ב 0-70 לא יעמוד במינוס 55. ואני לא יודע אם ראית פעם WBS של מטוס ואתה מבין כמה מורכבות יש בו.
עוד דוגמה - "המכ"מים של היום מיועדים לגלות מטוסים מאלומיניום". ממש לא נכון.
ואחרונה - "לחפש לקוח באמריקה הלטינית". אתה עושה צחוק? מה הם קונים שם? כפירים משומשים מישראל? F-16 משומש מהולנד? מי שם ישלם 100M למטוס?
עזוב. אין צורך שאחכה לך עד מחר. (אה, אני לא פסימי. אני מעריך ריאלי, מתוך ידע).


כל טוב לך.

נערך לאחרונה ע"י YHS בתאריך 01-10-2008 בשעה 10:34.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #23  
ישן 02-10-2008, 21:28
  jsphs7 jsphs7 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.07.08
הודעות: 1,033
אדוני בוודאי מנהל בכיר
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי YHS שמתחילה ב "אני מציע שנשאיר זאת כך."

הל בכיר
ציטוט:
במקור נכתב על ידי YHS


הנקודה היא שמכשיר שיעמוד ב 0-70 לא יעמוד במינוס 55 - אתה מתעקש לא להבין, כתבתי במפורש כי בעבור מחיר מתאים יצרני הסיליקון יהיו מוכנים לערוב לאיכות גבוהה של הרכיבים שהם מייצרים.
שלם כמו שצריך ולא 5$ לרכיב ותקבל רכיב שהיצרן מתחייב לטמ"פ נמוכה, כמות כשל, MTBF, ....
כמו כן גם אם הרכיב לא מתאים ל- -55C יש טכניקות להעבידו בנקודת העבודה הרצויה החסרון זה צורך הספק, ציינתי בפניך את הפלטייה כדוגמא ויש עוד.

עוד דוגמה - "המכ"מים של היום מיועדים לגלות מטוסים מאלומיניום". ממש לא נכון.
עד כמה שאני מכיר המטוסים שטסים היום ברובם עשויים מאלומיניום, ואם לא אלומיניום אזי סגסוגת אחרת אשר נראית על מסכי הרדאר. נכון מזלטים עשויים מחומרים אחרים אבל גם הם מכילים מרכיבים מתכתיים שנראים על המסכים.

ואחרונה - "לחפש לקוח באמריקה הלטינית". אתה עושה צחוק? מה הם קונים שם? כפירים משומשים מישראל? F-16 משומש מהולנד? מי שם ישלם 100M למטוס?
אתה לא חייב למכור מערכת שלמה. על בסיס המטוס שתפתח אתה יכול למכור מכלולים. האם ברזיל לא יכולה לשלם? אולי אוסטרליה? (כן, אני יודע שתקפוץ על כך שמדובר ביבשת אחרת - אבל כפי ששמת לב אני לא נעול).

לגבי טמ"פ, צפיפות - ממש קטנוני. אתה רוצה להכניס את ואן דר ואלס לדיון בפורום?

עזוב. אין צורך שאחכה לך עד מחר. (אה, אני לא פסימי. אני מעריך ריאלי, מתוך ידע).
זו כבר תגובה גואלית, אינני צבוע ולכן אפילו לא אפילו ליל מנוחה.

כל טוב לך.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #25  
ישן 01-10-2008, 16:41
  מיקיטל מיקיטל אינו מחובר  
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
 
חבר מתאריך: 08.03.05
הודעות: 2,996
"מחירי העונה..."
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי nsdq160 שמתחילה ב "ההודעה הרשמית - הסכום הכולל נשמע מוגזם"

ההדיוטות בציון נסחפים ברגשותיהם למקרא המחירים הגבוהים המוזכרים בהקשר לעיסקה הזאת. אנשים מפתחים תאוריות כלכליות לכאן ולכאן. החל בהיבטים סוציאליים-חברתיים וכלה בזיקפה לאומית של יכולות ייצור אלטרנאטיביות כאן בארץ הצבי...

כמה הערות:
  • ישראל אינה "רוכשת" את המטוסים הללו אלא מקבלת אותם חינם אין כסף במסגרת כספי הסיוע FMF כספים אותם מעניקה לנו ממשלת ארה"ב בנדיבות. כל אלה מכספי משלם המסים האמריקאי אותו אנו אוהבים לשנוא בכל בכל הזדמנות ( לא - לא כולנו...)
  • כמעט כל כספי האשראי האמריקאי מיועדים ל"רכש" בארה"ב ואינם ניתנים להמרה שיקלית !!!
  • כל פיתוח עצמאי (לכם חובבי היזיון הלביא...) בארץ מבוסס על עלות בשקלים מתקציבי המדינה ומכספי משלם המסים הישראלי.
  • קיימות בארץ יכולות טכנולוגיות אולם אנו רחוקים מליישם אותן לפיתוח מטוס שכזה.
  • בלא אפשרות ייצוא למטוס מתקדם מעין זה, כל מחשבה לפיתוח עצמאי הינה בבחינת חלום בהקיץ. מבחינה כלכלית זהו מתכון להתאבדות כלכלית לאומית.
  • ארה"ב לא מאפשרת לבעלות בריתה (ובתוכן ישראל) ייצוא חופשי של מערכות רגישות למדינות שאינה חפצה בחיזוקן מחד ולשווקים שיפגעו ביצרניות המטוסים האמריקאניות מאידך.
  • צודק YHS בתגובותיו כאן בשרשור. מוצע לקרוא את דבריו לכל "המתעמלים" הסומכים על אמונתם בכוחו של העם....
  • וכמאמר המשורר: In God we Trust, all others pay cash....
  • את הראש היהודי, שאגב איננו כה "יחודי" כפי שאנו מאמינים, מוצע לנטב לפיתוחים אחרים שייטיבו עם עם ישראל וכלכלת המדינה - רכב חשמלי , ניצול אנרגיות חדשני, רפואה, תעשייה ופתרונות חקלאיים. בכל אלה אין מגבלות ייצוא, וניתן לפתח ולהתפתח.
  • נותנים לנו את ה F-35, יש לומר תודה ולא לקפוץ בשאון זעקות קרב.
  • אמברגו אפשרי? מיגבלות שימוש במטוס? זהו מחיר שיש לו ערך ומשמעות. וכן - ולוקחים אותו בחשבון הכולל.
  • גם לו היה המטוס כולו כחול לבן (חלום חלמתי...) ישראל לא היתה עושה בו שימוש כנגד רצונה של ארה"ב. מדובר במעצמה בעלת אינטרסים גלובלים, מול מדינה בעלת אינטרסים אזוריים ומוגבלים.
  • מי שמכיר את המערכת המדינית הצבאית והכלכלית יודע היטב כי עצמאות פעולה צבאית איננה תלויה אך ורק במקור החלקים (כחול לבן) או הפלטפורמות. מדובר בשיקולים ברמה אחרת לגמרי - לא כולם צבאיים גרידא.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #27  
ישן 01-10-2008, 22:28
  jsphs7 jsphs7 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.07.08
הודעות: 1,033
תשובה
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי מיקיטל שמתחילה ב ""מחירי העונה...""

ציטוט:
במקור נכתב על ידי מיקיטל
ההדיוטות בציון נסחפים ברגשותיהם למקרא המחירים הגבוהים המוזכרים בהקשר לעיסקה הזאת. אנשים מפתחים תאוריות כלכליות לכאן ולכאן. החל בהיבטים סוציאליים-חברתיים וכלה בזיקפה לאומית של יכולות ייצור אלטרנאטיביות כאן בארץ הצבי...
כסף לא מעמיד לי את ה.....
כסף זה כלי, האמריקאים נותנים בחינם 3G$ בשנה, רובו הולך על רכש לחיל האוויר.
כל האשכול התייחס לעובדה כי המחיר נראה על פניו תמוהה.

כתבתי כי לדעתי המחיר הוא בכוון של 70M$ ליחידה ע"פ ויקפדיה אם המחיר הוא כפי שצויין 15G$ ל- 25 יחידות כדאי לשקול לפתח לבד.

אני מבין מה המורכבות של מטוס מודרני, אבל כשהצרפתים החליטו שהם לא מספקים לנו מיראזים ישראל הקטנה יצרה מטוסי קרב בבית. אם אז יכולנו לבנות מטוסים למה לאחר 50 שנות יצור איננו מסוגלים?

כיכר לחם עולה כ- 7ש"ח, אם מחר מי שמספק לך אותו ידרוש 35ש"ח לכיכר כאשר מחיר הקמח לא השתנה אתה תלמד לבד איך אופים לחם ובאותו המחיר תוסיף לו אגוזים וצמוקים.

ברור כי יצור של מטוס יש בו סכון, פגיעה בפרויקטים אחרים, תופעת המחיר כפול מהמצופה, לוחות זמנים שמשתנים, .....

כמה הערות:
  • ישראל אינה "רוכשת" את המטוסים הללו אלא מקבלת אותם חינם אין כסף במסגרת כספי הסיוע FMF כספים אותם מעניקה לנו ממשלת ארה"ב בנדיבות. כל אלה מכספי משלם המסים האמריקאי אותו אנו אוהבים לשנוא בכל בכל הזדמנות??? ( לא - לא כולנו...)
כמעט כל כספי האשראי האמריקאי מיועדים ל"רכש" בארה"ב ואינם ניתנים להמרה שיקלית !!!
  • כל פיתוח עצמאי (לכם חובבי היזיון הלביא...) בארץ מבוסס על עלות בשקלים מתקציבי המדינה ומכספי משלם המסים הישראלי.
  • קיימות בארץ יכולות טכנולוגיות אולם אנו רחוקים מליישם אותן לפיתוח מטוס שכזה.
  • בלא אפשרות ייצוא למטוס מתקדם מעין זה, כל מחשבה לפיתוח עצמאי הינה בבחינת חלום בהקיץ. מבחינה כלכלית זהו מתכון להתאבדות כלכלית לאומית.
  • ולשלם 15G כך שלא יהיה לך כסף לשום דבר אחר משך 5 שנים מכספי סיוע על מנת לקבל 25 מטוסים זו לא התאבדות?
    מה לגבי חלפים לשאר המטוסים של חיל האוויר? טילים, תחמושת, משאיות, ......
  • ארה"ב לא מאפשרת לבעלות בריתה (ובתוכן ישראל) ייצוא חופשי של מערכות רגישות למדינות שאינה חפצה בחיזוקן מחד ולשווקים שיפגעו ביצרניות המטוסים האמריקאניות מאידך.
  • צודק YHS בתגובותיו כאן בשרשור. מוצע לקרוא את דבריו לכל "המתעמלים" הסומכים על אמונתם בכוחו של העם....
  • וכמאמר המשורר: In God we Trust, all others pay cash....
  • אני דווקא מכיר בצורה: In God we trust all other need bring data
  • ניסיתי לשערך, אתה וגם YHS לא חייבים להסכים ובעיקר להביא מידע שיפריח.
  • את הראש היהודי, שאגב איננו כה "יחודי" כפי שאנו מאמינים, מוצע לנטב לפיתוחים אחרים שייטיבו עם עם ישראל וכלכלת המדינה - רכב חשמלי , ניצול אנרגיות חדשני, רפואה, תעשייה ופתרונות חקלאיים. בכל אלה אין מגבלות ייצוא, וניתן לפתח ולהתפתח.
  • אנחנו דומים גנטית לשאר האנושות - אין מחלוקת על כך.
  • פתוח של מצברים שיאפשרו לרכב לנסוע 300 ק"מ בין הטענה להטענה אינו על חשבון בניית כלי משחית (השכנים שלנו אינם נורבגים ותמיד חייבים ב"נבוט" אבל בעיקר בנכונות לרסק אותו על ראש התוקפן). אפשר גם וגם וכל המרבה הרי זה משובח.
  • ביוטק, אנרגיות מתחדשות, תעשיית תרופות, הם התשובה ואם אפשר מחוץ למדינת ת"א.
  • שים לב למה שכתבתי לאורך כל האשכול.
  • נותנים לנו את ה F-35, יש לומר תודה ולא לקפוץ בשאון זעקות קרב.
  • ואם באותו הכסף (15G$) אפשר לקבל 150 מטוסי F-15E האם עדין כדאי להעדיף את ה- 25 F35? אכן נותנים לנו - יש להודות. אם אכן עלות F35 דומה לעלות F15 מדור מודרני אינני רואה סיבה להסתכן בבניה לבד של פרויקט בעל סיכונים רבים, עלויות בלתי צפויות, ....
  • אמברגו אפשרי? מיגבלות שימוש במטוס? זהו מחיר שיש לו ערך ומשמעות. וכן - ולוקחים אותו בחשבון הכולל.
  • גם לו היה המטוס כולו כחול לבן (חלום חלמתי...) ישראל לא היתה עושה בו שימוש כנגד רצונה של ארה"ב. מדובר במעצמה בעלת אינטרסים גלובלים, מול מדינה בעלת אינטרסים אזוריים ומוגבלים.
  • מי שמכיר את המערכת המדינית הצבאית והכלכלית יודע היטב כי עצמאות פעולה צבאית איננה תלויה אך ורק במקור החלקים (כחול לבן) או הפלטפורמות. מדובר בשיקולים ברמה אחרת לגמרי - לא כולם צבאיים גרידא.
  • מסכים עם מה שאמרת בשלושת המשפטים האחרונים - במיוחד לכל מי שהלין על גולדה וכניעתה ללחץ האמריקאי לא לצאת להפצצה מקדימה על סוללות הטילים - לרוה"מ בזירה הבינלאומית יש שיקולים שלא ניתן להתעלם מהם.
לסכום: לדעתי פספסת את מה שניסיתי להגיד: מחיר גבוהה משמעותו שיש לשקול ליצר לבד. מחיר של 80M$ חבל על הסכון. ברור כי מדובר במתנת ממשלת ארה"ב אבל לא ניתן לשריין את כל התקציב הדולרי של מחצית העשור רק לשם לקבלת טייסת אחת.

חתימה טובה .
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #36  
ישן 01-10-2008, 05:01
  sol103 sol103 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.11.07
הודעות: 49
Lockheed Martin F-35A Logs 50th Mission; F-35B Prepares For Transition To STOVL Fligh
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי DeepSpace שמתחילה ב "איך הוא יהיה פה אם הוא לא..."

Lockheed Martin F-35A Logs 50th Mission; F-35B Prepares For Transition To STOVL Flights

FORT WORTH, Texas, September 30th, 2008 -- The conventional takeoff and landing (CTOL) Lockheed Martin [NYSE: LMT] F-35A Lightning II notched its 50th flight last week in preparation for testing at Edwards Air Force Base, Calif., while the F-35B short takeoff/vertical landing (STOVL) variant began a planned modification interval that will lead to STOVL-mode flight early next year.

In preparation for its deployment to Edwards, the F-35A is conducting a final series of in-flight refueling tests from its Fort Worth base, having taken on 12,000 pounds of fuel during a three-hour flight on Thursday, Sept. 25. Additionally, on Sept. 16, the aircraft flew for the first time with a full weapons load in its internal bays. The mock-up weapons duplicate the dimensions and weight of a typical F-35 strike mission load-out in full stealth configuration: two 2,000-pound Joint Direct Attack Munitions and two Advanced Medium Range Air-to-Air Missiles.

With more than 5,000 pounds of ordnance in its internal weapons bays, performance remained strong, with no discernable indication of the degradation sometimes experienced in current fighters because of aerodynamic drag. "The acceleration in maximum-afterburner takeoff was very quick," said F-35 Chief Test Pilot Jon Beesley. "The climb-out with full internal weapons carriage was particularly impressive to me. Very pleasant to see clean-fighter climb rates and angles while carrying a combat load."

At Edwards Air Force Base, pilots will test the F-35A's ability to shut down and restart the engine while airborne.

While AA-1 has been preparing for its Edwards deployment, the STOVL F-35B has undergone a range of handling-qualities tests, engine-power transitions from idle to full afterburner, extended its retractable fuel probe, and opened and closed all of the doors associated with its STOVL propulsion system. "The aircraft performed exactly as we predicted with the STOVL doors in their various positions. It has exceeded our expectations in its 14 flights to date, and this was a key milestone to achieve before starting vertical flight operations in the next few months," said Dan Crowley, Lockheed Martin executive vice president and F-35 program general manager. The tests validated computer modeling and simulation predictions and moved the aircraft a step closer to vertical flight early next year.

The F-35B now begins a 12-week modification period for system evaluations, calibrations and software and hardware updates, including the installation of the Pratt & Whitney F135 engine that is certified for short takeoffs, hovers, vertical landings and the full range of STOVL-mode and conventional flight. The test plan calls for transition to vertical flight operations in early 2009.

With four System Development and Demonstration aircraft complete and the remaining 15 in production, Lockheed Martin plans to begin delivering one F-35 per month, with all SDD aircraft scheduled for completion by late 2009. Additionally:

  • The second F-35B has already transitioned from production to the flight line and is undergoing ground testing prior to its projected first flight in early 2009.
  • The first structurally optimized F-35A also has entered final assembly in the recently completed moving assembly line.
  • The first F-35 dedicated solely to ground-test activities has tested structural components to well beyond their designed load limits.
  • The program is on schedule to begin delivery of production-model aircraft to the armed services beginning in 2010.
The F-35 is a supersonic, multi-role, 5th generation stealth fighter. Three F-35 variants derived from a common design, developed together and using the same sustainment infrastructure worldwide will replace at least 13 types of aircraft for 11 nations initially, making the Lightning II the most cost-effective fighter program in history.
Headquartered in Bethesda, Md., Lockheed Martin is a global security company that employs about 140,000 people worldwide and is principally engaged in the research, design, development, manufacture, integration and sustainment of advanced technology systems, products and services. The corporation reported 2007 sales of $41.9 billion.

F-35 and Lightning II are trademarks of Lockheed Martin Corporation.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #45  
ישן 01-10-2008, 18:30
  nec_000 nec_000 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 18.05.07
הודעות: 1,200
בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי שין - ים שמתחילה ב "אל חשש, אין להם. תמיד עדיף..."

תמיד עדיף להשקיע בחינוך, בריאות ורווחה ?
אבל תמיד ?!?!

ומה אם אנחנו צוות הנוסעים על "אוניית הטיטניק" ששוקעת למצולות הים,
מה יעזור אז חינוף ורווחה במקרה שכזה ?

אולי היה עדיף (למשל) להשקיע במקום זאת בסירות הצלה ?
אולי באמינות משופרת של האוניה כך שמלכתחילה לא היתה טובעת...


לעיתים יש כאלו הפולטים לאויר אמרות חסרות כל רציונאל לוגי או פילוסופי מאחוריהן,
העיקר "שאמרו משהו", הרי הנייר סובל כל הגיג וכל שפיכת דיו (גם אם היא לריק).


ומסקנת המשל היא:
שבמידה וישקיע עם את כל משאביו בחינוך, בריאות וברווחה, סופו שבעימות הראשון שיהיה
לו עם אויביו, יפסיד הוא ויכחד. זאת משום שלא השקיע הוא "בפוליסת ביטוח" ושמה מערכת ביטחון
מרתיעה וראויה לשמה.

נערך לאחרונה ע"י nec_000 בתאריך 01-10-2008 בשעה 18:33.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #53  
ישן 01-10-2008, 17:47
  nec_000 nec_000 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 18.05.07
הודעות: 1,200
בתגובה להודעה מספר 52 שנכתבה על ידי pptu1 שמתחילה ב "סתם שאלה..."

1. העיסקה שמדברים עליה לא כוללת "מטוסים נטו" בעלות של 15 מיליארד דולר,
אלא מדברת על עיסקה כוללת, גדולה, המתפרסת על עשור שלם וזאת רק באם
ימוצו בה כל האופציות (מטוסים, חלפים, לוגיסטיקה, חימוש, תשתיות....וכהנה וכהנה...)

*לשאלתך נקודתית: סט"יל מסדר גודל של סער 5 - או יותר נכון מה שמעניין את חיל הים (ספינות LCS)
עולות סדר גדול של 400 מיליון דולר היחידה.
צוללת מדגם דולפין, במחירים של היום - עולה סדר גודל של 500-600 מיליון דולר היחידה.


2. חיל ים לא יכול לנהל מערכה קרקעית, אלא לספק שליטה ימית באזור תחום.
מול איראן - חיל ים לא יהיה פרודוקטיבי (בסדרי גודל להם ישראל מסוגלת) וגם כאמור לא
יבצע את המטרה (שהיא בהגדרתה) יכולת תקיפה/השמדה של מטרות יבשתיות.


3. יש אסטרטגים לא מעטים שבכלל חושבים - שחיל הים הישראלי מיותר ועדיף
להחזיק משמר חופים בלבד (כנגד חדירת מחבלים) ושייטת צוללות לשם אחזקת
יכולת למכה שניה.
כך שאת יתרת המשאבים שיתפנו מביטולו למעשה של מרבית חיל הים, יש לנתב לטובת חיל היבשה.
גישה שגם אני (במידה מסוימת) נוטה לכיוונה.


4. העיסקה לרכש מטוסים מאוישים כדוגמת ה- F35 איננה מיותרת כלל וכלל.
היכולת המבצעית שהצטידות במטוס שכזה מניבה היא עצומה:
א.מטוסים שכאלו יוכלו לשייט בשמי האויב (למשל סוריה) כמעט בכל גובה ואופן שירצו מבלי
שליריב תהייה יכולת ליירטם.
ב. הם יוכלו למעשה לתקוף כל מטרה שתדרש מבלי להיות מאוימים באמצעים העומדים ומגנים עליה.
ג. יוכלו לנקות את הקרקע מאמצעי הגנת נ"מ ובכך לפנות את השטח לפעילות חופשית של יתרת מטוסי החיל אשר יבואו בהמשך.
ד. יוכלו לטוס אל עבר ארצות ויעדים רחוקים (למשל איראן) בקו ישר, בגובה רב וללא התגלות
ע"י המדינות שבדרך. יש בכך משמעות כבירה: לקבל מרחק טיסה מינימאלי,
טווח מקסימלי ללא צורך בתידלוק, ללא סיכון מיותר להפלה בדרך, וללא מתן האינפורציה
היקרה מפז ליריב והיא שהמטוסים בדרך אליו.

*כמו כן בל נשכח, שרכש מטוסי ה F35 הנוכחי (מעבר להיותו הצטיידות במטוס חמקני)
למעשה בה ככורח הכרחי וזאת בשביל להחליף את המטוסים מהדור הישן ביותר שקיים בחיל.
[כשם שלאחר כך וכח שנים, אנחנו כצרכנים מחליפים מכונית - לא רק בשביל להשתדרג,
אלא פשוטו כמשמעו משום שהמכונית הישנה כבר סיימה את חייה התפעוליים.]
בעקרון, מטוסי החיל הישנים מדגם F16A אשר הגיעו לחיל בתחילת שנות ה- 80, גילם כיום קרב
ל- 30 שנים. ועד שהעיסקה תצא לפועל (ותסתיים לה איימתי בשלהי העשור הבא) גילם כבר
יתקרב ל- 40 שנה, עובדה שהיא בלבדה מחייבת את החלפתם בכלים חדשים.
משמע, ההצטידות בעשור הקרוב במטוסי F35 איננה בבחינת "לוקסוס שאפשר בלעדיו",
כי אם בכורח הכרחי.

נערך לאחרונה ע"י nec_000 בתאריך 01-10-2008 בשעה 18:15.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #54  
ישן 01-10-2008, 18:32
  pptu1 pptu1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.07.07
הודעות: 651
בתגובה להודעה מספר 53 שנכתבה על ידי nec_000 שמתחילה ב "1. העיסקה שמדברים עליה לא..."

אם נניח שחיל הים מצטייד במספר נוסף של ספינות טילים, ובעוד כמה צוללות בנוסף לחמש צוללות הדולפין (שבנתיים נמצאות בשירות רק שלוש) - האם צי כזה לא יכול לעשות לאיראנים צרות במפרץ הפרסי? אני לאו דווקא מדבר על מלחמה בחיל הים האיראני ראש בראש, אלא שיגור של טילי שיוט מדוייקים נגד אתרים חשובים (סוללות נ"מ, בסיסים ומפקדות, מאגרי נשק), מעין פעולות גרילה ימיות שמבוססות על "שגר וברח אחורה". בנוסף אני מניח שספינות יכולות לספק מודיעין אווירי טוב, למשל למטוסים שתוקפים, ולקחת חלק בשיבוש יכולות הלחימה של האיראנים (מלוחמה אלקטרונית ועד ירי מדוייק).


אני לא חושב שלישראל אין היום את היכולת לטוס באופן חופשי מעל סוריה. אולי F35 יאפשר לטוס חופשי במצב כמו היום, שאין מלחמה, כדי לאסוף מודיעין. אבל במצב של מלחמה ממילא יופעלו אמצעים רכים וקשים נגד מערכות ההגנה האווירית, וסביר להניח שלאחר שהאמצעים יופעלו, תוך זמן קצר תהייה שליטה מוחלטת באוויר.

בסכומים כאלה אפשר לקנות עוד מטוסי תדלוק, מטוסי AWACS ועוד אמצעים שיאפשרו להוציא לפועל תקיפה באיראן בצורה לא פחות טובה מאשר עם כמה מטוסים חמקנים מפוקפקים.

אני מסכים איתך שיש צורך להחליף מטוסים מתיישנים, אבל השאלה היא אם לא עדיף לחכות קצת ולראות למשל אם נקבל אישור ל-F22?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #55  
ישן 01-10-2008, 18:48
  nec_000 nec_000 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 18.05.07
הודעות: 1,200
בתגובה להודעה מספר 54 שנכתבה על ידי pptu1 שמתחילה ב "אם נניח שחיל הים מצטייד במספר..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי pptu1
אם נניח שחיל הים מצטייד במספר נוסף של ספינות טילים, ובעוד כמה צוללות בנוסף
לחמש צוללות הדולפין (שבנתיים נמצאות בשירות רק שלוש) - האם צי כזה לא יכול לעשות לאיראנים צרות
במפרץ הפרסי?
התשובה היא לא: סטילים מסוג הגודל שישראל מצטיידת בהם אינם יכולים להוות צי הפועל במרחק שכזה (המפרץ הפרסי) ממדינת האם (ישראל).
רק מעצמות המסוגלות להחזיק צי אזורי ותשתית לוגיסטית תומכת מתאימה (עיין ערך ארה"ב) יכולות להחזיק ביכולות שכאלו.

אני לאו דווקא מדבר על מלחמה בחיל הים האיראני ראש בראש, אלא שיגור של טילי שיוט מדוייקים נגד
אתרים חשובים (סוללות נ"מ, בסיסים ומפקדות, מאגרי נשק), מעין פעולות גרילה ימיות שמבוססות על
"שגר וברח אחורה".
אילו לא מסוגלות להוות קרקע תשתית מספקת לפעולה ברת משמעות מול האויב.
גם אם ישלחו כ- 100 טילי שיוט, משמעותם למהלך המלחמה מוגבל מאד.

בנוסף אני מניח שספינות יכולות לספק מודיעין אווירי טוב, למשל למטוסים שתוקפים, ולקחת חלק בשיבוש
יכולות הלחימה של האיראנים (מלוחמה אלקטרונית ועד ירי מדוייק).
נכון, אם יש לך צי אזורי שולט באזור - ושוב, זה לא משהו שמדינת ישראל מסוגלת להחזיק
וגם לא תהיה מסוגלת ב- 100 השנים הבאות.


אני לא חושב שלישראל אין היום את היכולת לטוס באופן חופשי מעל סוריה.
(הערכה שגויה מצידך)

אולי F35 יאפשר לטוס חופשי במצב כמו היום, שאין מלחמה, כדי לאסוף מודיעין. אבל במצב של מלחמה
ממילא יופעלו אמצעים רכים וקשים נגד מערכות ההגנה האווירית, וסביר להניח שלאחר שהאמצעים יופעלו, תוך זמן קצר תהייה שליטה מוחלטת באוויר.
השימוש ב F35 מקל על העניין, ומבטל למעשה את כל או את חלק מהאמצעים שיש להחזיק בארסנל
כיום על מנת לתת לחי"א יכולת שליטה בשמיי האויב.

בסכומים כאלה אפשר לקנות עוד מטוסי תדלוק,
לא קשור אחד לשני, צריך גם וגם.
המה גם שה F35 לאור תכונותיו ויכולותיו, ממזער במידה לא מועטה את הצורך שבשימוש במטוסי תדלוק.

מטוסי AWACS ועוד אמצעים שיאפשרו להוציא לפועל תקיפה באיראן בצורה לא פחות טובה מאשר עם
כמה מטוסים חמקנים מפוקפקים.
מאיפה המונח "מפוקפקים" מצא לו את מקומו בטיעון ?!?!

אני מסכים איתך שיש צורך להחליף מטוסים מתיישנים, אבל השאלה היא אם לא עדיף לחכות קצת ולראות
למשל אם נקבל אישור ל-F22?
לא, לא נחכה ל F22, וגם אם נקבל אישור הסיכוי שתתממש לה אופציה בכוון הינה אפסית.
ראשית משום המחירים האסטרונומים של הכלי, ושנית משום יחס העלות תועלת.
ה F35 מבצע "כמעט" כל מה שה F22 מבצע, ובחלק מהתחומים אפילו עולה עליו
(תקיפה קרקעית, יכולת נשיאת אמל"ח קרקעי, וטווח ללא תדלוק)
ואלו הם פרמטרים שלחי"א הישראלי חשובים מאד. כך שמראש ה- F35 הוא
במידה מסוימת - בבחינת האופציה המועדפת לנו ומתאימה לעימותים שעומדים ספציפית מולנו.

נערך לאחרונה ע"י nec_000 בתאריך 01-10-2008 בשעה 18:56.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #65  
ישן 01-10-2008, 18:56
צלמית המשתמש של ralf
  ralf ralf אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.08.08
הודעות: 1,478
בתגובה להודעה מספר 53 שנכתבה על ידי nec_000 שמתחילה ב "1. העיסקה שמדברים עליה לא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי nec_000
.
4. העיסקה לרכש מטוסים מאוישים כדוגמת ה- F35 איננה מיותרת כלל וכלל.
היכולת המבצעית שהצטידות במטוס שכזה מניבה היא עצומה:
א.מטוסים שכאלו יוכלו לשייט בשמי האויב (למשל סוריה) כמעט בכל גובה ואופן שירצו מבלי
שליריב תהייה יכולת ליירטם.
ב. הם יוכלו למעשה לתקוף כל מטרה שתדרש מבלי להיות מאוימים באמצעים העומדים ומגנים עליה.
ג. יוכלו לנקות את הקרקע מאמצעי הגנת נ"מ ובכך לפנות את השטח לפעילות חופשית של יתרת מטוסי החיל אשר יבואו בהמשך.
ד. יוכלו לטוס אל עבר ארצות ויעדים רחוקים (למשל איראן) בקו ישר, בגובה רב וללא התגלות
ע"י המדינות שבדרך. יש בכך משמעות כבירה: לקבל מרחק טיסה מינימאלי,
טווח מקסימלי ללא צורך בתידלוק, ללא סיכון מיותר להפלה בדרך, וללא מתן האינפורציה
היקרה מפז ליריב והיא שהמטוסים בדרך אליו.



אתה בטוח בזה?! גם שלמדינה שאת רוצה לתקוף יש מערכת S-400?

ה"חמקנות" של המטוס F-35 הוא דבר יחסי , יש כבר מערכות בעולם שיכולים לגלות מטוסים שמוגדרים כ"חמקנים" ולהנעל עליהם, לרוסים יש כבר את היכולת הזאת והאירופים מפתחים מערכות דומות .

אין דבר כזה חמקנות של 100 אחוזים, החתימה של המטוסים הללו מאוד נמוכה אבל בכל זאת יתגלו על צגי הראדר ( ראדרים חדישים).

המטוסים יגיעו לישראל לא מוקדם משנת 2015 ואולי 2020 עד אז אירן ואולי לסוריה יכלו לרכוש את המערכת הרוסית S-400 ... ואז פעילות אווירית של מטוסי F-35 תהיה הרבה יותר מסובכת ממה שאת חושב...

נערך לאחרונה ע"י ralf בתאריך 01-10-2008 בשעה 19:10.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #67  
ישן 01-10-2008, 19:21
  YHS YHS אינו מחובר  
מהנדס אווירונאוטיקה, עוסק במגוון נושאי תעופה שנים רבות
 
חבר מתאריך: 17.07.05
הודעות: 6,249
מצד שני כדאי לא לשכוח שיש תמיד מעגל חוזר.
בתגובה להודעה מספר 66 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "ואתה חושב שה-S-400 יכול להנעל..."

החמקנות שאנו מדברים עליה היא חמקנות מכ"מית. אולי במידה מסוימת גם בתחומי האינפרה אדום. אבל חמקנות זו היא לא אפס, אלא ברמה מסוימת נמוכה מאד יחסית למטוסים אחרים. אז אם למטוס קונבנציונלי שח"מ של עשרה מטר רבוע, יתכן וכאן ירדו לחצי מטר או פחות (צר לי, אני לא בקי בנתונים המדויקים). פיתוח של מכ"ם רגיש יותר יעלים את החמקנות.
עוד נתון שכדאי לזכור - נדרשת גם חמקנות אקוסטית וחמקנות ויזואלית. מטוס שהמכ"מ לא רואה אותו, אבל מרעיש - יתגלה ולא מהנמנע שבעתיד יפתחו מכשירי גילוי על בסיס אקוסטי. (כמו סונאר).
אלמנט נוסף הוא הויזואליות. אם המטוס יטוס נמוך, יראו אותו. אם הוא יטוס גבוה, הוא עלול לפתח פסי התעבות.
כנראה תהיה תקופת מעבר ואז יפתחו אמצעי נגד.

כמאמר חרש הנשק בספרטה העתיקה, בכתובת על חנותו:
"כאן מפתחים את החניתות החודרות כל מגן שבעולם וכאן מפתחים מגינים העומדים בפני כל חנית שבעולם".
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #68  
ישן 01-10-2008, 20:02
  nec_000 nec_000 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 18.05.07
הודעות: 1,200
בתגובה להודעה מספר 67 שנכתבה על ידי YHS שמתחילה ב "מצד שני כדאי לא לשכוח שיש תמיד מעגל חוזר."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי YHS
החמקנות שאנו מדברים עליה היא חמקנות מכ"מית. אולי במידה מסוימת גם בתחומי האינפרה אדום. אבל חמקנות זו היא לא אפס, אלא ברמה מסוימת נמוכה מאד יחסית למטוסים אחרים. אז אם למטוס קונבנציונלי שח"מ של עשרה מטר רבוע, יתכן וכאן ירדו לחצי מטר או פחות (צר לי, אני לא בקי בנתונים המדויקים).
מדובר בהורדת השח"ם של הכלי ביחס של "סדר גודל", וזאת מפאת החומר ממנו הוא
מורכב ומבחינת המבנה שלו - הגורר החזרים שלא לכיוון המכ"ם המשגר את האנרגיה.

פיתוח של מכ"ם רגיש יותר יעלים את החמקנות.
לא מעשי ופרקטי מבחינה פיסיקלית:
תדרש תחנת חשמל יעודית רק עבור המכ"ם,
המכ"ם יהיה בגודל אימתני ויעלה מחיר אסטרונומי.
בנוסף, כמות האנרגיה שהוא יפלוט תהיה כזו שתשרוף כל מה שבסביבתה.

לאור זאת, אם תקום מערכת שמגלה מטוס חמקן, תהיה היא מושטטת על טכניקת איתור שונה
לחלוטין בקונספט. כנראה יותר בכיוון של ריבוי אנטנות על שטח רב, עבודה מתואמת בין העמדות
ואלגוריתם מתמטי מתוחכם. שכן העניין הראשי כאן הוא - שמקור השידור לא יהיה זה אשר יקלוט
את האות, אלא דווקא אנטנות קולטות במיקומים אחרים. לאחר מכן קליטת כל המידע, עיבודו
וניתוחו על מנת להוציא תמונה פרקטית היכן המטוס ממוקם במרחב.

עוד נתון שכדאי לזכור - נדרשת גם חמקנות אקוסטית וחמקנות ויזואלית.
לא במידה וגובה הטיסה הוא רם דיו ו/או מבוצע בנוסף - בלילה.

מטוס שהמכ"מ לא רואה אותו, אבל מרעיש - יתגלה ולא מהנמנע שבעתיד יפתחו מכשירי גילוי על בסיס אקוסטי. (כמו סונאר). (התכוונתה כנראה לסונאר פסיבי...)
גם אם ימצא מכשיר "שמקשיב" כל הזמן לשמיים, ובוא ונאמר שהוא הצליח "לשמוע"
כי איזשהו מטוס טס שם למעלה - מה עכשיו:
איזה מטוב טס שם ? אזרחי ? של מי ?
האם לאור העובדה שידוע לנו שטס משהו סילוני שם למעלה, האם הנ"ל מאפשר להנחות אליו חימוש ....? והשאלות ממשיכות.

כמו כן, אמצעי לאיתור כלי טיס בכלים אקוסטים תחום לרדיוס פעולה קטן מאד יחסית למכ"ם שמכסה כידוע מאות קילומטרים. אז מה עכשיו:
כל מדינה שתרצה להקים מערך אקוסטי, תכסה את כל שיטחה ברבבות אין סוף של מאתרים אקוסטיים חדשים ? זה מעשי ? זה כלכלי ?


אלמנט נוסף הוא הויזואליות. אם המטוס יטוס נמוך, יראו אותו.
נכון, הוא פשוט ישאר בגובה רב.


כנראה תהיה תקופת מעבר ואז יפתחו אמצעי נגד.
זה כנראה נכון, אבל מתי, זו שאלת מיליון הדולר.
אולי בכלל אמצעי הגילוי הראשונים יהיו יקרים בסדר גודל מאשר עלות המטוס
ואז יהיה כאן "נצחון פיננסי" של הטכנולוגיה החמקנית.
יהיה מעניין - זה בטוח.


נערך לאחרונה ע"י nec_000 בתאריך 01-10-2008 בשעה 20:10.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #71  
ישן 01-10-2008, 19:32
  nec_000 nec_000 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 18.05.07
הודעות: 1,200
בתגובה להודעה מספר 65 שנכתבה על ידי ralf שמתחילה ב "[QUOTE=nec_000]. 4. העיסקה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ralf
אתה בטוח בזה?! גם שלמדינה שאת רוצה לתקוף יש מערכת S-400?

מהיכן לך המידע שמערכות נ"מ מהדור העדכני S400 מסוגלות לגלות מטוסים חמקניים ?
מידע מסוג זה, גם אם קיים, ימצא מן הסתם ברשותם של גורמים בודדים בלבד בעולם
(רוסי או אמריקאי).
יותר סביר להניח, שעד שלא תהיה "התקלות אמיתית" בין מטוס חמקן למכ"ם מזרחי/רוסי
לא תהייה לסוגיה זו כל תשובה קונקרטית.
לפי מיטב ידיעתי הצנועה, כל עוד לא משנים משהו בטכניקה בה מכמ"ים מגלים מטרות,
זה קשה עד בלתי אפשרי באמצעות מכ"ם קורן כפי המוכר כיום,
לאתר חתימה של מטוס חמקן (מגבלות פיסקליות).

ה"חמקנות" של המטוס F-35 הוא דבר יחסי , יש כבר מערכות בעולם שיכולים לגלות מטוסים שמוגדרים כ"חמקנים" ולהנעל עליהם
, לרוסים יש כבר את היכולת הזאת והאירופים מפתחים מערכות דומות .
שוב פעם, גיבובי מלל ופסקנות שאינני יודע מהיכן מקורם.

אין דבר כזה חמקנות של 100 אחוזים, החתימה של המטוסים הללו מאוד נמוכה אבל בכל זאת יתגלו על צגי הראדר ( ראדרים חדישים).
אותה מנטרה, גיבובי מלל באויר.

המטוסים יגיעו לישראל לא מוקדם משנת 2015 ואולי 2020 עד אז אירן ואולי לסוריה יכלו לרכוש את המערכת הרוסית S-400 ... ואז פעילות אווירית של מטוסי F-35 תהיה הרבה יותר מסובכת ממה שאת חושב...
המטוסים הראשונים מתוכננים (אם לא תהייה סטיייה מהתכנית הנוכחית) להגיע ב 2012.
לא שזה משנה מאומה לעובדה שאכן יתכן (אבל וודאי שלא הכרחי) ו- S400 יהיה איימתי ברשות האויב.
ולך תדע, אולי בכלל השלום עוד יגיע קודם - מי יודע...



לקינוח אזכיר בפעם המיליון:
לא רוכשים את המטוסים הנ"ל רק בגלל שהם חמקניים.
גם אם לא היו הם חמקניים, והיו אלו לא יותר מאשר מטוסי F16I (כמותן כבר יש לחי"א)
היו רוכשים כאלו משום שחובה להחליף בעשור הנוכחי את מטוסי ה F16A המתיישנים.
אי לכך אתה מוזמן לראות בחמקנות דור המטוסים הנוכחי כבונוס בלבד.

נערך לאחרונה ע"י nec_000 בתאריך 01-10-2008 בשעה 19:34.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #72  
ישן 01-10-2008, 20:10
צלמית המשתמש של ralf
  ralf ralf אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.08.08
הודעות: 1,478
בתגובה להודעה מספר 71 שנכתבה על ידי nec_000 שמתחילה ב "[QUOTE=ralf]אתה בטוח בזה?! גם..."

איך אתה מגדיר "חמקנות" ?

מטוסים כמו ה f-35 יש חתימה מכ"מית נמוכה זה לא אומר שהיה אפסית פשוט נמוכה אולי משמעותית ממטוסים מדור רביעי למשל...

האם אפשר לגלות מטוסים כאלה באמצעות מערכות מכ"ם? בהחלט שכן.

להזכירך הסרבים הפילו מטוס אמריקאי "חמקני" F-117 עם מערכת נ"מ S-3...אז זה בהחלט אפשרי והסרבים
הפילו את המטוס באמצעות מערכת נ"ם מיושנת, אז את יכול לתאר מה מערכת S-400 יכולה לעשות...

השאריות של F-117 נשלחו לרוסיה...

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.wonderland.org.nz/F117/nn1.jpg]


ציטוט:
החמקנות שאנו מדברים עליה היא חמקנות מכ"מית. אולי במידה מסוימת גם בתחומי האינפרה אדום. אבל חמקנות זו היא לא אפס, אלא ברמה מסוימת נמוכה מאד יחסית למטוסים אחרים. אז אם למטוס קונבנציונלי שח"מ של עשרה מטר רבוע, יתכן וכאן ירדו לחצי מטר או פחות (צר לי, אני לא בקי בנתונים המדויקים). פיתוח של מכ"ם רגיש יותר יעלים את החמקנות.
עוד נתון שכדאי לזכור - נדרשת גם חמקנות אקוסטית וחמקנות ויזואלית. מטוס שהמכ"מ לא רואה אותו, אבל מרעיש - יתגלה ולא מהנמנע שבעתיד יפתחו מכשירי גילוי על בסיס אקוסטי. (כמו סונאר).
אלמנט נוסף הוא הויזואליות. אם המטוס יטוס נמוך, יראו אותו. אם הוא יטוס גבוה, הוא עלול לפתח פסי התעבות.
כנראה תהיה תקופת מעבר ואז יפתחו אמצעי נגד.

כמאמר חרש הנשק בספרטה העתיקה, בכתובת על חנותו:
"כאן מפתחים את החניתות החודרות כל מגן שבעולם וכאן מפתחים מגינים העומדים בפני כל חנית שבעולם".

אני מחזק ומסכים עם כל מילה...

נערך לאחרונה ע"י ralf בתאריך 01-10-2008 בשעה 20:26.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #73  
ישן 01-10-2008, 20:30
  nec_000 nec_000 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 18.05.07
הודעות: 1,200
בתגובה להודעה מספר 72 שנכתבה על ידי ralf שמתחילה ב "איך אתה מגדיר "חמקנות" ? ..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ralf
איך אתה מגדיר "חמקנות" ?

מטוסים כמו ה f-35 יש חתימה מכמ'ית נמוכה זה לא אומר שהיה אפסית פשוט נמוכה אולי משמעותית ממטוסים מדור רביעי למשל...

האם אפשר לגלות מטוסים כאלה באמצעות מערכות מכ"ם? בהחלט שכן.
ואני שואל מאיפה הקביעה הזו ?
"מגלי האתר" שבוקעים מאתרי האינטרנט המגוונים.... ?

להזכירך הסרבים הפילו מטוס אמריקאי "חמקני" F-117 עם מערכת נ"מ S-3...
מי אמר את זה, אתר אינטרנט זה או אחר ?
אולי המטוס סבל מתקלה טכנית ?
אולי בכלל הטייס שגה והנמיך טוס עד שנראה ויזואלית והווה טרף קל לאש נ"מ ?
אני לעומתך לא קובע, אני שואל שאלות רלוונטיות.
זה שמקורות אינטרנטיים (נאמר סרביים) מתפארים בעובדות שהם המציאו (ואולי לא) לא הופכת את המידע "למידע אמת".

נוסף לכל זאת, F35 מקדים טכנולוגית את ה F117 "רק" ב 30 שנה.


אז זה בהחלט אפשרי והסרבים
הפילו את המטוס באמצעות מערכת נ"ם מיושנת,
אפשרי שכן, ואפשרי שהכל מצוץ מהאצבע.
אתה יודע את האמת ? כי אני לא.

אז את יכול לתאר מה מערכת S-400 יכולה לעשות...
וזו כבר הסקת מסקנה על סמך "עובדה" שאיננה מבוססת - ולכן המסקנה תקפה באותה מידה ושווה ל...

השארית של F-117 נשלחו לרוסיה...

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.wonderland.org.nz/F117/nn1.jpg]



תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #76  
ישן 02-10-2008, 05:42
  צופה ורואה צופה ורואה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.10.07
הודעות: 2,054
חלק ממשתתפי הפורום הפכו את ה S400 לכלי אחרית הימים
בתגובה להודעה מספר 65 שנכתבה על ידי ralf שמתחילה ב "[QUOTE=nec_000]. 4. העיסקה..."

מערכות ה S400 או S300 נהפכו בעייני חלק ממשתתפי הפורום למושג בפני עצמו מעין שם נרדף לאחרית הימים, משהו בסגנון "כשיהיה להם S400 חה"א לא יוכל לטוס".

לעולם אסור לזלזל באויב ובמערכות שלו ואני ממש לא מזלזל במערכות המוזכרות אבל זו אבולוציה טבעית של אמצעי לחימה ואמצעים שפותחו נגדם, לטובה ולרעה אין מערכת בעולם שלא ניתן לפתח נגדה אמצעי נגד או לשבש אותה.
ובמקרה של סוללות נ"מ לטפל בהן קרקעית.
לפני ה s300 היו SA2, SA3, SA5, SA10 והרשימה ארוכה ארוכה וכל מערכת בזמנה היוותה בעיה ברמה זו או אחרת בפני חה"א וחה"א עדיין טס טוב מאוד.

אסור להישאר אדישים אבל אל תהפכו את המערכות האלו לכליל השלמות הטכנולוגית ולכלי אחרית הימים.
_____________________________________
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי
וגם במצגת המובחרות
אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת.

(ויליאם רארף אינג')
גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש.
(אלוף מיל' עוזי דיין)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #78  
ישן 02-10-2008, 16:50
  nec_000 nec_000 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 18.05.07
הודעות: 1,200
בתגובה להודעה מספר 77 שנכתבה על ידי blancoynegro שמתחילה ב "באמת יש נטייה ליחס ל S-300 ול..."

כל מערכות הגנת נ"מ סובלות ממגירעה אחת קריטית:

הטפוגרפיה הלא שטוחה של פני כדור הארץ, קרי ההרים, העמקים והוואדיות,
משאירות (כמעט תמיד) מסלול אפשרי למעבר בגובה נמוך,
כך שהכלי הטס איננו חשוף בקו ישר (line of sight) אל מערכת המכ"מ של
מערכת הנ"מ.

חסרון אינהרנטי זה - תמיד ירנדר את מערכות הנ"מ לבעלי נחיתות בהתמודדות עם
כלים מנמיכי טוס.

שיקראו למערכות S7000 אם ירצו, מטוסים תמיד יוכלו למצוא את הנתיב שאינו
מאפשר למערכת הנ"מ לראותם בקו ישיר.

וזו אחת הסיבות (אבל לא היחידה) בגינה מדינות (במיוחד כמו ישראל) מבססות את
עיקר ההגנה השמימית שלהן על כלי הטיס עצמם, ולא על מערכות נ"מ שכאמור מוגבלות
מאד באם ירצה היריב לממש את הטקטיקה המתוארת לעיל.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #79  
ישן 02-10-2008, 22:37
  jsphs7 jsphs7 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.07.08
הודעות: 1,033
מה לגבי שאננות טייסים?
בתגובה להודעה מספר 78 שנכתבה על ידי nec_000 שמתחילה ב "כל מערכות הגנת נ"מ סובלות..."

אני מסכים עם מה שאתה אומר לגבי line of sight.

מצד שני מה לגבי שאננות של טייסים?

כפי שציינתי מעלה יתכן שנוי טכנולוגי שיאפשר לאויב להיות מודע לקיום של המטוסים בשמיו.

ברגע שהמטוס יהפוך לסוס העבודה העיקרי של חיל האוויר אני מאמין שהצבאות שמסביב יהיו מוכנות לשלם על פתרון שלא יאפשר לחיל אוויר לטוס בשמיהן.

כעת דמיין מצב בו הטיסיים יודעים כי הם קבלו מטוס חמקן - אי אפשר לראות אותו על הרדאר ויוצאים לטיסה מעל ארץ אויב כאלו יצאו לטיסת אימון בשמי הים התיכון.

כאשר הטייסים הישראלים יצאו להפצצה באוסיראק הם היו מודעים ליכולת הרדארים מסביב, מה יהיה כאשר המתכננים והטייסים יחשבו שהם בלתי נראים בעוד לאויב קיים איזה גוקר בשרוול?

איך מכניסים לראש כי אין לדעת בוודאות מה יש לאויב ומה היכולת שלו?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #80  
ישן 02-10-2008, 23:49
צלמית המשתמש של levikon
  levikon levikon אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.07.06
הודעות: 1,038
שלח הודעה דרך ICQ אל levikon שלח הודעה דרך MSN אל levikon
בתגובה להודעה מספר 79 שנכתבה על ידי jsphs7 שמתחילה ב "מה לגבי שאננות טייסים?"

חמקנות זה לא כישוף. זה לא איזה שמיכת העילמות כמו שקיימת בספרי הארי פוטר.

תצא מנקודת הנחה שהשח"מ של המטוס שלך ידוע לך. אם אתה עושה ניסויים (והאמריקאים עושים בנבאדה הרבה מאוד ניסויים) ומתרגל את המטוס שלך כנגד מערכות מכ"ם וגילוי שונות ומשונות, אתה יודע במידה רבה של דיוק מהן היכולות המדויקות של המטוס שלך. כל מכ"מ שמחפש אותך מקרין. המטוס מזהה את זה, והמחשב הפנימי שלו יכול לחשב מהם אזורי הגילוי הוודאי, ה-"אולי גילוי" וכן האיזורים הבטוחים.

המלחמה היא לא כנגד קלינגונים. יודעים במידה זאת או אחרת מהן היכולות של כל מכ"מ וכל מערכת גילוי. יש מידע אמפירי שנמדד על ידי מטוסי ביון אלקטרוני. מידע שנקלט בעזרת לוויני ביון אלקטרוני וכ"ו וכ"ו.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #82  
ישן 02-10-2008, 08:07
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,242
Facebook profile
והזווית האמריקאית
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אלון5560 שמתחילה ב "הפנטגון אישר מכירת 25 מטוסי F-35 לישראל"

בארה"ב יש תחושה שתוכנית ה JSF תקועה וזקוקה למזומנים מאחר ואפילו החברות בתוכנית מרמה הראשונה (בריטניה) והרמה השניה (הולנד, טורקיה וכו') לא ביצעו עדיין הזמנות (בריטניה והולנד הודיעו שברצונם לרכוש 3 מטוסים בסה"כ לצורכי ניסוי לפני שייקחו החלטה, הולנד במקביל בוחנת את הגריפן NG), מה הפיתרון? ישראל תהיה הראשונה לקנות את המטוס וזה יתן זריקת עידוד גם כספית וגם שיווקית.
(הסכום הוא בהחלט מופרז וייתכן שגם בכוונה בכדי ליצור עניין, אחרי הכל המטוס מוערך בכ 56-60 מיליון דולר ליחידה ולא 200 מיליון דולר ויותר ליחידה אפילו שכלול בזה מערכות נילוות).
הבעיה היא שהכסף בא ממשלם המיסים האמריקאי והתקשורת האמריקאית לא מפסיקה לציין את זה ואפילו בנימה של חריקת שיניים.

מאמר מתוך האתר F-16.net


The F-35 program needs cash. Major JSF partner nations aren't buying yet and expenses are getting high. Failure to manage and estimate development costs and other factors outside the control of the program: Such as a falling U.S. dollar and the rising cost of manpower and material are having a negative effect. So where does Lockmart/Pentagon search for an infusion of cash to help push it along? Israel


כתבה שהתפרסמה אתמול בעיתון סטאר טלגרם מטקסס כאן
כתבה שהתפרסמה אתמול בעיתון ערביאן ביזנס (שייך לאיחוד האמירויות ומתפרסם בארה"ב) כאן
עברתי על עוד כמה אתרי חדשות מפורסמים בארה"ב וכולם מפרסמים את אותה כתבה פחות או יותר

אגב, nsdq160 העלה את הגירסה של וואלה לידיעה עם תמונות של המטוס החדש שאיראן הכריזה לא מזמן בגאווה על פיתוחו - הרעם (סאעק - Saeqeh),
רק בגלל זה הם עוד יתקפו אותנו....


נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 02-10-2008 בשעה 08:12.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #83  
ישן 02-10-2008, 16:47
  s0ulj4h s0ulj4h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.08.08
הודעות: 656
בתגובה להודעה מספר 82 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "והזווית האמריקאית"

הייתה גם לאחרונה כתבה שבריטניה שוקלת למשוך 9 מיליארד דולר מהפיתוח

עכשיו אומרים בפורומים ברשת שישראל משלמת 200 מיליון דולר למטוס
זה נראה לכם הגיוני? זה יכול להגיע למחיר הזה עם כל המערכות הישראליות שמותקנות במטוס?

ואם כבר 200 מיליון דולר למטוס, אז הגענו למחיר של הראפטור
ומן הסתם אם היינו מקבלים אישור לראפטור, אין סיכוי שהיו מביאים לנו להתקין בו מערכות ישראליות, כך שלא היו את העלויות הנוספות האלה כמו בF-35

זה עדיין הזוי נגיד שהמחיר של הF-35 הוא 200 מיליון דולר
25 * 200 = 5 מיליארד

עוד 10 מיליארד דולר על מה? תשתיות, לוגיסטיקה, חלפים, הדרכה
זה יכול להגיע ל-10 מיליארד דולר?

אם הולכים עם על המחיר המקורי של 60 מיליון דולר למטוס (ולא 80 מיליון, כי ממה שהבנתי זה לגירסאת ה-STOVL)

25 * 60 =
1.5 מיליארד דולר

ונגיד ש-80 מיליון אז זה יוצא 2 מיליארד דולר
עדיין לא הגיוני

גם אם מדברים על שווי כולל של העסקה ל-75 מטוסים
25 ראשונים עולים 60 מיליון = 1.5 מיליארד + 50 נוספים בעלות של 80 מיליון = 5.5 מיליארד
או אם כולם 80 מיליון = 6 מיליארד דולר
על מ 8.5/9 מיליארד נוספים?

פשוט לא הגיוני..
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #85  
ישן 02-10-2008, 22:59
  s0ulj4h s0ulj4h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.08.08
הודעות: 656
בתגובה להודעה מספר 84 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "יכול להיות שמישהו פשוט שם את..."

ציטוט:

עסקת ה-F-35: האם ישראל משלמת יותר מדי?

עיתון בהולנד בדק את ההבדל בין עלותם של מטוסי החמקן החדישים בעסקת המכירה לצה"ל, לבין הערכת ממשלת הולנד למחיר המטוס. התוצאה: ישראל משלמת 142 מיליון אירו על מטוס שהולנד מעריכה את מחירו ב-66 מיליון אירו הגר מזרחי פורסם: 02.10.08, 23:21



האם ישראל עשתה עסקה טובה ברכישת מטוסי ה-F-35 מארה"ב? בהולנד יש מי שחושב שלא: העיתון ההולנדי "הנדלסבלד" דיווח הערב (יום ה') כי ישראל תשלם מחיר כפול מהולנד בעסקה שבמסגרתה תקבל 25 מטוסי "חמקן" תמורת 15.2 מיליארד דולרים.



מבדיקת העיתון עולה כי ממשלת הולנד הקצתה סכום של 5.67 מיליארד דולרים עבור שדרוג טייסת מטוסי ה-F-16 של צבא הולנד למטוסי החמקן. על פי הדיווח, ממשלת הולנד העריכה כי סכום זה יאפשר לה לרכוש 85 מטוסים חדשים. כלומר, 66 מיליון אירו בממוצע עבור כל מטוס. לטענת העיתון, מחירו של מטוס בודד בעסקה הישראלית נאמד בכ-142 מיליון אירו.



לפי הדיווח, ישראל היא המדינה הראשונה בעולם שקיבלה אישור לרכוש מטוסים מדגם F-35 ולכן זוהי הפעם הראשונה שהפנטגון מפרסם מחיר מחייב עבורם. עוד נטען כי הנתונים אינם משקפים יותר מהערכה גסה לגבי עלות החמקן, מאחר שאופי העסקאות משתנה ממדינה למדינה.



עוד נטען בעיתון כי ייתכן שישראל מתכננת להתקין ציוד משלה על המטוסים ולכן מעוניינת בגרסה יקרה יותר מזו שמבקשת הולנד. משרד ההגנה ההולנדי סגר לעיתון בתגובה כי "לא ניתן להשוות בין מצבה של הולנד למצבה של ישראל.



עסקת המכירה של מטוסי החמקן לישראל צפויה להגיע לאישור הקונגרס האמריקני בתוך 30 יום. המטוסים, אשר מיוצרים על ידי חברת "לוקהיד-מרטין", צפויים לשפר משמעותית את יכולת הגנת אוויר-אוויר ואוויר-קרקע של ישראל. במסגרת העסקה ניתנה לישראל אופציה לרכישת 50 מטוסים שחלקם מדגם משופר בשלב מאוחר יותר.






לפני כחמישה חודשים אמר בוב טרייס, נציג חברת לוקהיד-מרטין, במהלך ביקור בישראל כי להערכתו אספקת מטוסי F-35 לחיל האוויר תחל בסוף 2013 או בתחילת 2014. הוא אמר כי הרכישה תכלול גם שלושה מטוסי הרקולס שהראשון מבניהם יגיע לארץ ב-2012 וכי בעתיד עשויה ישראל לרכוש עוד שני מטוסי הרקולס.



המידע הראשוני התקבל באמצעות האימייל האדום


http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3604640,00.html

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #86  
ישן 03-10-2008, 15:08
  nec_000 nec_000 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 18.05.07
הודעות: 1,200
בתגובה להודעה מספר 85 שנכתבה על ידי s0ulj4h שמתחילה ב "[QUOTE] [b]עסקת ה-F-35: האם..."

קשקוש אחד גדול, אבל מה זה כבר משנה,
כשכל זב חוטם יכול לכתוב מה שירצה (והנייר כידוע סופג כל דיו אפשרי)
אז גיבובים שכאלו עולים לאויר העולם.

---------------------------------------------------------------------------------------
1. אין עדיין אף עיסקה חתומה בין ממשלת ישראל לארה"ב לרכישת F35.
יש רק אישור עקרוני לרכישתו - לא מעבר.
שנית - האישור טעון עדיין את אישורו של הבית השני בארה"ב,
אבל סביר להניח שזו תהיה רק חותמת גומי.


2. כל המקורות העיתוניים נדבקים לאיזה חתיכת מספר 15.2 - וכבר הפכה אותו למספר קדוש (לא פחות ולא יותר).
מה המספר הזה מייצג ? מי ברא אותו מלכתחילה? מה הוא כולל ?
את מישהו זה מעניין בכלל ??
נראה שכל העיתונים יודעים לעשות "פעולת כסיל" פשוטה של:
15.2 לחלק למשהו - ומכאן לצאת בהצהרות שבינם מציאות עובר כלום וחצי.


3. המחיר והעלות הסופיים של כל מטוס מדגם F35 עדיין לא ידועים משום ש:
א. הפיתוח לא הסתיים ותמיד יתכנו הפתעות בדרך.
ב. טרם נסגרה רשימת הכמות שעתידה להיות מוזמנת לארצות המשתתפות, ולכן לא יודעים
כמה יחידות הולכים לייצר - מכאן שלא ידועים בדיוק הפרמטרים של עלות/כמות.
ג. האינפלציה והמצב הכלכלי דהיום רק מגדילים את אי הוודאות, ובמצב בו לאזרח האמריקאי
לא ידוע אם יהיה בשנה הקרובה מה לאכול, כל נסיון לתמחר את עלות מטוס ה F35 יהיה בבחינת
ניחוש בקזינו ולא מעבר.


4. למרות הנאמר בסעיף 3 הקודם, ההערכות במחירים הנוכחיים (בטרם שיקלול המשבר הכלכלי האחרון
שפוקד את ארה"ב והעולם) מדברות על מחיר של 60 מיליון דולר (לא אירו) ליחידה אחת של F35 מדגם
חיל האויר הלא הוא ה F35A.
ועלות של בין 70-80 מיליון דולר לדגם STOVL.

נערך לאחרונה ע"י nec_000 בתאריך 03-10-2008 בשעה 15:10.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #88  
ישן 03-10-2008, 17:14
  nec_000 nec_000 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 18.05.07
הודעות: 1,200
בתגובה להודעה מספר 87 שנכתבה על ידי s0ulj4h שמתחילה ב "המספר 15.2 מיליארד דולר פורסם..."

אז כנראה ומקצוע העיתונות התדרדר לעזאזל במדרגות - כשהמטרה לנגד העניים היא עיתונות צהובה
גרידא, ולא מעט גורמים אינם יודעים אפילו את הבנת הנקרא.

אז בשבילנו ההדיותות נתרגם:
the Defense Security Cooperation Agency notified Congress of a possible Foreign Military
Sale to Israel of F-35 Joint Strike Fighter Aircraft as well as associated equipment and
services. The total value, if all options are exercised, could be as high as $15.2 billion.

"הדווח לקונגרס הוא על אפשרות יצוא בטחוני של מטוס ה- F-35, ובנוסף ציוד נלווה ושירותים.
סכום העיסקה הכוללת אם כל האפשרויות ימוצו, עשוי להגיע עד כדי סכום של 15.2 מיליארד דולר".


נקרא זאת שוב בדגשים:
"הדווח לקונגרס הוא על אפשרות יצוא בטחוני של מטוס ה- F-35,
ובנוסף ציוד נלווה ושירותים.
סכום העיסקה הכוללת אם כל האפשרויות ימוצו,
עשוי להגיע עד כדי סכום של 15.2 מיליארד דולר".


עכשיו, באו כל מני ילדודס ברחבי הגלובוס, ספק אם יודעים אנגלית תקנית (וכנראה שלא כולם יודעים)
והחליטו להיות עיתונאים מדופלמים (לא פחות) ולהשריץ כותרות למכביר שבינן למקור,
המשותף הוא רק המלל "F35" והמספר "15.2 מיליארד דולר".


אבל למה שזה יפריע לעיתונאי אינטיליגנט מהולנד לכתוב כתבה שלמה ומקיפה וכותרתה היא
לא פחות ולא יותר מכך שמשלם המיסים ההולנדי קונה את המטוס בפחות כסף (למעשה פחות ממחצית)
מעמיתו משלם המיסים הישראלי (סליחה, האמריקאי).




נערך לאחרונה ע"י nec_000 בתאריך 03-10-2008 בשעה 17:27.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #89  
ישן 03-10-2008, 18:59
  YHS YHS אינו מחובר  
מהנדס אווירונאוטיקה, עוסק במגוון נושאי תעופה שנים רבות
 
חבר מתאריך: 17.07.05
הודעות: 6,249
מה שיותר מטריד אותי
בתגובה להודעה מספר 88 שנכתבה על ידי nec_000 שמתחילה ב "אז כנראה ומקצוע העיתונות..."

אלו באמת הניתוחים כאן בפורום המתבססים על "אוויר". כל עיתונאי בעל טור מוצא לנכון לכתוב דברים שלעיתים אינם כלל קרובים למציאות, לעיתים אינם קרובים לאמת ובהרבה מקרים רחוקים מהבנה טכנולוגית ופיזיקלית. כל מיני "פרשנים" (המרכאות במכוון) מפרשנים דברי הבל ומעלים תילי תילים של מלל ללא בסיס. כאלה שבקושי ראו קוקפיט של מטוס קרב מימיהם כבר יודעים איזה מטוס טוב יותר.
סתם קוריוז - עד היום יש בין טייסי חיל האוויר ויכוח נושן איזה מטוס "טוב" יותר - המיראז או הפאנטום. גם היום קיים ויכוח בין מצדדי ה-16 מול מצדדי ה-15.
אז הנה יש כבר כאלה שיודעים מה טוב יותר - ה-22, ה35 או רחמנא ליצלן איזה סוחוי עם מספר אטרקטיבי וכמה אותיות מאחוריו (מה לעשות, אולי הבלוקים היחידים שהרוסים מכירים זה איטונג).
כדאי להיות (כן, אני ממליץ זאת קודם לעצמי) להיות קצת צנועים בנחרצות שבקביעת דיעה המבוססת על "שמועות" (כן, גם פה המרכאות במכוון).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #96  
ישן 15-10-2008, 17:08
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,242
Facebook profile
ואיטליה בוחרת להמתין
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אלון5560 שמתחילה ב "הפנטגון אישר מכירת 25 מטוסי F-35 לישראל"

האתר F-16.net מדווח שאיטליה ביטלה רכישת שני מטוסים לצרכי בדיקות מבצעיות והערכה OT&E.
המטוסים היו אמורים להגיע לאיטליה, אחד ב 2009 ואחד ב2010.
המשמעות היא שאע"פ שאיטליה היא אחת השותפות הבכירות בפרוייקט, כל הקלפים מבחינתה פתוחים והיא עדיין לא החליטה לגבי ה JSF או לגבי כל מטוס אחר.

ה JSF באיטליה היה אמור להחליף את מטוסי ההארייר על הנומ"ט גריבלדי ולהיות מטוס התקיפה העיקרי של הנומ"ט החדשה Cavour שבנייתה הסתיימה והיא נמצאת בבדיקות, הערכה והכנה לכניסה לשירות מבצעי.
כמו כן איטליה מתכננת להחליף את צי מטוסי ה F-16 הישנים (בלוק 15) שלה כניראה בטייפון.

בשלב זה גם הולנד ממתינה עם ההחלטה על OT&E של ה JSF.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #98  
ישן 16-10-2008, 10:06
צלמית המשתמש של PERE1
  PERE1 PERE1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.01.06
הודעות: 285
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אלון5560 שמתחילה ב "הפנטגון אישר מכירת 25 מטוסי F-35 לישראל"

אני ממליץ בחום על התגובות של YSH
הבחור יודע ומבין - בניגוד לאחרים
לגבי הבחירה של ח"א
המטוס נראה טוב מאוד על הנייר, לגבי יכולות אא בזירה שלנו אני משוכנע שהמטוסים שטסים כיום
בח"א לא נופלים ממנו בכ"א אולי בתצוגה אוירית נוסך אושקוש יש יתרון ל-VECTOR TRUST
ואולי חתימת המכ"מ הנמוכה במיוחד תורמת לעדיפות באמור על הנייר בלבד.

התוצאה המיידית - מוראל גבוהה. "ניתלים באילנות גבוהים"
התוצאה המתמשכת - שיעבוד כל נכסי התרבות שלנו, שקיעה מתמדת של מערכת החינוך עד כדי
קטאסטרופה וודאית כתוצאה של הזנחה של מערכת החינוך כנ"ל במשך שני דורות.
אין לנו סיכוי לשרוד במז"הת בלי יתרון משמעותי בכ"א חכם וזמין - לא ב-PALO ALTO
אין מתנות חינם גם לא מהדוד "תום" המטוס יקר מידיי - לא תודה,
אפשר להתאמן שנים בכסף הנ"ל ולשמור פער מבצעי למשך 20 שנים קדימה, אני בטוח ב 100%
אבל לגנרלים שלנו יש אג'נדה פרטית וחרדת ה"פין" ולכן "הציבור מטומטם והציבור ישלם" ומשיח לא יבוא.
לגבי האפשרות האיפוטטית לבנות מטוס כזה בארץ - הלביא ז"ל טס למוזיאון בב"ש לפני שסיים את טיסות
הניסוי בתעש"הא וכך גם הייה קורה עם ה-F35
אנחנו טובים בבמבה ומילקי ובר רפאלי - גם.

בשמחות, גם.

נערך לאחרונה ע"י PERE1 בתאריך 16-10-2008 בשעה 10:07. סיבה: טעות כתיב
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #99  
ישן 17-10-2008, 21:11
  emile-a emile-a אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.05.06
הודעות: 5,404
בתגובה להודעה מספר 98 שנכתבה על ידי PERE1 שמתחילה ב "[font=Verdana]אני ממליץ בחום..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי PERE1
אני ממליץ בחום על התגובות של YSH
הבחור יודע ומבין - בניגוד לאחרים
לגבי הבחירה של ח"א
המטוס נראה טוב מאוד על הנייר, לגבי יכולות אא בזירה שלנו אני משוכנע שהמטוסים שטסים כיום
בח"א לא נופלים ממנו בכ"א אולי בתצוגה אוירית נוסך אושקוש יש יתרון ל-VECTOR TRUST
ואולי חתימת המכ"מ הנמוכה במיוחד תורמת לעדיפות באמור על הנייר בלבד.

התוצאה המיידית - מוראל גבוהה. "ניתלים באילנות גבוהים"
התוצאה המתמשכת - שיעבוד כל נכסי התרבות שלנו, שקיעה מתמדת של מערכת החינוך עד כדי
קטאסטרופה וודאית כתוצאה של הזנחה של מערכת החינוך כנ"ל במשך שני דורות.
אין לנו סיכוי לשרוד במז"הת בלי יתרון משמעותי בכ"א חכם וזמין - לא ב-PALO ALTO
אין מתנות חינם גם לא מהדוד "תום" המטוס יקר מידיי - לא תודה,
אפשר להתאמן שנים בכסף הנ"ל ולשמור פער מבצעי למשך 20 שנים קדימה, אני בטוח ב 100%
אבל לגנרלים שלנו יש אג'נדה פרטית וחרדת ה"פין" ולכן "הציבור מטומטם והציבור ישלם" ומשיח לא יבוא.
לגבי האפשרות האיפוטטית לבנות מטוס כזה בארץ - הלביא ז"ל טס למוזיאון בב"ש לפני שסיים את טיסות
הניסוי בתעש"הא וכך גם הייה קורה עם ה-F35
אנחנו טובים בבמבה ומילקי ובר רפאלי - גם.

בשמחות, גם.

מה הקשר לחינוך? וכיצד בדיוק מטוס חדש מכספי האמריקאים יפגע בחינוך בארץ...
תגובה מלאת סיסמאות גלובליות ולא מחוברת לנושא...
_____________________________________
!Ya Gotta Believe

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #101  
ישן 18-10-2008, 00:45
צלמית המשתמש של PERE1
  PERE1 PERE1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.01.06
הודעות: 285
מידע F35 והקשר לחינוך
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אלון5560 שמתחילה ב "הפנטגון אישר מכירת 25 מטוסי F-35 לישראל"

ל-EMIL

על פניו אין קשר אבל
אין ארוחות חינם , ואין מתנות ללא תמורה
מדינת ישראל משלמת בכסף עובר לסוחר על הנשק שהיא מקבלת מדוד סם
הריבית על הכספים הנ"ל היתה מספקת לפיתרון של קבע לאונירסיטאות למרצים ולפתרון כולל למערכת
החינוך המוזנחת שלנו.
את הקונגרס כמו גם הנשיא המכהן לא מעניין כזרת בעיות החינוך של מדינת ישראל אנחנו רק שפני -ניסוי
מעבדתיים כבר 30 שנים.
אותי מקומם המצב שגם המנהיגים שלנו משתפים פעולה עם הלך הרוח הנ"ל ומביאים עלינו אסון אחר
אסון והעובדה היא שכל מדען טוב שגדל בישראל עזב או עוזב לאמריקה -בערך 4000 מדענים כבר בחוץ
ואנחנו נשארים עם גייאדמק ואסטרמן וגם ביבי.
זה הקשר לחינוך שניסיתי לרמוז עליו כמה וכמה פעמים,
עליונות אוירית תהיה לנו גם בעוד דור ללא ה F35 . לא בטוח שיהיו לנו טייסים מתאימים להטיס אותם..
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #102  
ישן 18-10-2008, 01:08
  nec_000 nec_000 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 18.05.07
הודעות: 1,200
למלעיזים כנגד פרויקט ה- F35
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אלון5560 שמתחילה ב "הפנטגון אישר מכירת 25 מטוסי F-35 לישראל"

וכנגד הצטיידותה של ישראל בכלי החדש,
הייתי ממליץ לקרוא את טענותיו המלומדות שלBurbage (המובאים ארוכות אך מנוסחות היטב)
בלינק הבא:
http://www.f-16.net/news_article3063.html


להלן העתק הדברים:
The Air Force's standard air-to-air engagement analysis model, also used by allied air forces to assess air-combat performance, pitted the 5th generation F-35 against all advanced 4th generation fighters in a variety of simulated scenarios. The results were clear: the F-35 outperformed the most highly evolved fighters in aerial combat by significant margins.

"In all F-35 Program Office and U.S. Air Force air-to-air combat effectiveness analysis to date, the F-35 enjoys a significant Combat Loss Exchange Ratio advantage over the current and future air-to-air threats, to include Sukhois," said Maj. Gen. Charles R. Davis, F-35 program executive officer.

Recent claims that Russian fighters defeated F-35s in a Hawaii-based simulated combat exercise are untrue, according to Maj. Gen. Davis.

"The reports are completely false and misleading and have absolutely no basis in fact," Maj. Gen. Davis said. "The August 2008 Pacific Vision Wargame that has been referenced recently in the media did not even address air-to-air combat effectiveness. The F-35 is required to be able to effectively defeat current and projected air-to-air threats. All available information, at the highest classification, indicates that F-35 is effectively meeting these aggressive operational challenges."

The Pacific Vision Wargame was a table-top exercise designed to assess basing and force-structure vulnerabilities, and did not include air-to-air combat exercises or any comparisons of different aircraft platforms.

Other erroneous allegations about the program were recently made in a letter distributed and written by industry-watchers Winston Wheeler and Pierre Sprey.

"It's not clear why they attacked the Joint Strike Fighter (JSF) program," said Tom Burbage, Lockheed Martin executive vice president of F-35 program integration. "It is clear they don't understand the underlying requirements of the F-35 program, the capabilities needed to meet those requirements or the real programmatic performance of the JSF team."

Here are the facts:
  • The F-35 is a racehorse, not a "dog," as Wheeler/Sprey suggest. In stealth combat configuration, the F-35 aerodynamically outperforms all other combat-configured 4th generation aircraft in top-end speed, loiter, subsonic acceleration and combat radius. This allows unprecedented "see/shoot first" and combat radius advantages.
  • The high thrust-to-weight ratios of the lightweight fighter program Wheeler/Sprey recall from 30 years ago did not take into consideration combat-range fuel, sensors or armament, which dramatically alter wing loading, thrust-to-weight ratios and maneuverability. We do consider all of this in today's fighters.
  • The F-35 has the most powerful engine ever installed in a fighter, with thrust equivalent to both engines today in Eurofighter or F/A-18 aircraft. The conventional version of the F-35 has 9g capability and matches the turn rates of the F-16 and F/A-18. More importantly, in a combat load, with all fuel, targeting sensor pods and weapons carried internally, the F-35's aerodynamic performance far exceeds all legacy aircraft equipped with a similar capability.
  • When the threat situation diminishes so that it is safe for legacy aircraft to participate in the fight, the F-35 can also carry ordnance on six external wing stations in addition to its four internal stations.
Other important facts:
  • External weapon clearance is part of the current F-35 test program.
  • The government has already proven that no other aircraft can survive against the 5th generation stealth that only the F-22 and the F-35 possess; it is impossible to add this stealth to fourth-generation fighters.
  • The F-35's data collection, integration and information sharing capabilities will transform the battlespace of the future and will redefine the close air support mission. The F-35 is specifically designed to take advantage of lessons learned from the F-117 stealth aircraft. Unlike the F-117, the ability to share tactically important information is built into the F-35, along with stealth.
  • F-35 is developing, testing, and fielding mature software years ahead of legacy programs, further reducing development risk. The F-35's advanced software, already flying on two test aircraft with remarkable stability, is demonstrating the advantages of developing highly-common, tri-variant aircraft. The software developed span the entire aircraft and support systems including the aircraft itself, logistics systems, flight and maintenance trainers, maintenance information system and flight-test instrumentation.
Rather than relying exclusively on flight testing, the F-35 is retiring development risk through the most comprehensive laboratories, sensor test beds, and integrated full-fusion flying test bed ever created for an aircraft program. Representing only 25% of our verification plans, still the F-35's flight test program is comparable in hours to the combined flight test programs of the three primary U.S. aircraft it will replace.

The F-35 is one aircraft program designed to replace many different types of aircraft around the world — F-16, F/A-18, F-117, A-10, AV-8B, Sea Harrier, GR.7, F-111 and Tornado — flown by 14 air forces.
In addition to 19 developmental test aircraft, the F-35 is producing 20 fully instrumented, production-configured operational test aircraft. No program in history has employed this many test vehicles.

"Simply put, advanced stealth and sensor fusion allow the F-35 pilot to see, target and destroy the adversary and strategic targets in a very high surface-to-air threat scenario, and deal with air threats intent on denying access -- all before the F-35 is ever detected, then return safely to do it again," said Burbage.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:53

הדף נוצר ב 0.24 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר