18-11-2008, 03:40
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,158
|
|
הרי לך מגבלה שממנה אינני סובל
...אני אוכל גם כשר!
בכל אופן, אני ניסיתי לעזור לך במסגרת המגבלות שלך: פיצה וחביתה.
אם הפיצה ירדה מהפרק, יש לך שתי חלופות, עדיין בתוך המגבלות הנ"ל:
1. עשה מה שהצעתי לך לעיל, אך בשינויים הבאים: הפיתה צריכה להיות קטנה - למשל 15 ס"מ בקוטר, וללא גבינה. כשגמרת לסדר את כל המרכיבים, קפל אותה וסגור את הבצק מסביב. קבלת כיסון ממולא בצורת חצי עיגול (EMPANADA). מרח עליו ביצה טרופה, שים על תבנית אפייה (כמובן שלא תכין רק אחד...), ואפה בתנור חם עד השחמה. הגש לצד סלט רענן.
2. פריטטה: התחל כמיקודם: אנטרקוט טחון מטוגן עם בצל. הוסף פטריות חתוכות, רצועות פלפל, קצת פלפל שחור ומלח, ושלוש ביצים טרופות. ערבב קלות, ותן לזה זמן להיטגן על אש קטנה, עד שזה מתייצב מספיק כדי להפוך במכה אחת. אם אינך לוקח צ'אנסים, פשוט החלק את כל היצירה על צלחת גדולה, הנח עליה עוד צלחת גדולה, הפוך והחלק חזרה למחבת להשלמת הטיגון. ניתן להוסיף עשבי תיבול כגון אורגנו, שום, טימין. להגשה - הפרד למשולשים, קשט בבצל ירוק קצוץ או פטרוסיליה קצוצה והגש ליד סלט רענן.
(סלט רענן זה מושג שאפשר להדביק לו כמעט כל דבר, אך כרגע, חוץ מסתם סלט ירקות, עולות בדעתי האפשרויות הבאות שהן גם טעימות וגם מהירות מאד:
א. סלט עגבניות בוינגרט.
ב. בצל בסומאק.
ג. סלט שורש סלרי.
זה האחרון הוא הפשוט ביותר, ומדהים בטעמו: קח שורש סלרי טרי. קלף אותו, וגרד על פומפיה גסה. טפטף עליו כף או שתיים מיץ לימון, הוסף שתי כפות מיונז וקורט פלפל לבן. ערבב היטב, תן לו לעמוד כשעה במקרר והגש.
מתכון לסלט הבצל - בהמשך).
נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 18-11-2008 בשעה 04:02.
|