לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
צפה בתוצאות הסקר: המרק הכי טעים לי הוא....
מרק בצל 11 35.48%
מרק עגבניות 5 16.13%
מרק עוף 13 41.94%
מרק ירקות כתומים - ביחד או בנפרד (בטטה/דלעת/גזר) 12 38.71%
מרק ירקות 6 19.35%
מרק אפונה 7 22.58%
מרק עדשים (כתומים/שחורים) 5 16.13%
מרק תפו"א 3 9.68%
מרק פטריות 10 32.26%
מרק כרובית 2 6.45%
מרק ברוקולי 4 12.90%
מרק תירס 6 19.35%
מרק פלפלים 2 6.45%
מרק מינסטרונה 1 3.23%
אחר - נשמח אם תפרטו. 9 29.03%
לא אוהב מרקים בכלל. 1 3.23%
סקר מרובה-בחירות מצביעים: 31. אינך רשאי להצביע בסקר זה

תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #4  
ישן 25-12-2008, 14:09
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
התבססתי בעיקר על המתכון הבא:
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "ואם כבר הכנת אותו מתישהו - מה..."

http://www.labait.co.il/?CategoryID=314&ArticleID=987

כאשר ויתרתי על האיטריות, הכרוב הנבטים והדג, והשמשתי בשקית של קוקטיל פירות ים קפואה המכילה שרימפס, קלאמרי וצדפות.

מבחינת התיבול הוספתי חצי כפית זרעי כוסברה טחונים, מעט מירין, כף מיץ לימון, גרידת לימון, כוס יין לבן ואת המים החלפתי בציר דגים.

המתכון המקורי:

חצי ק"ג שרימפס מקולף
200 גרם פילה דג בורי או מושט
שלושה עלי עשב לימון
חצי חבילה כוסברה
כפית פלפל שחור גרוס דק
כף מלח גס אפור
שתי עגבניות
חצי חבילה נבטים סינים
אצבע ג`ינג`ר טרי
ארבע שיני שום
כפית קארי
קופסא של חלב קוקוס
פלפל אדום חריף
גזר אחד
חצי כרוב לבן
בצל גדול
שלוש פארסות
חבילת אטריות אודון או אטריות ביצים
שישה עלי בזיליקום


לקחת סיר של שלושה ליטרים, לחתוך את הבצל לרצועות ולאדות בכף שמן זית עד שמזהיב.
לגרד את הג`ינג`ר, העגבניות, השום והתבלינים לסיר. לערבב ולהמתין שתי דקות עד שהתבלינים יתבשלו.
לחתוך את הפארסות לעיגולים, לחתוך את הגזר לרצועות דקות וחצויות לשניים. לחתוך את הכרוב לרצועות רחבות, לחתוך את עשב הלימון לחתיכות קטנות. להוסיף את כל הירקות והנבטים, להוסיף ליטר וחצי מים ולבשל חצי שעה. לאחר מכן להוסיף את הדגים, השרימפס וחלב הקוקוס ולבשל חמש דקות נוספות. לפני ההגשה לפזר את הכוסברה והבזיליקום - ולהגיש.
_____________________________________
חברי כנסת ישרים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 25-12-2008, 12:11
  מצפון מצפון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.12.01
הודעות: 8,479
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "יאפ..נסגרה...כל הזמן אמרתי..."

ואפילו לא שמתי לב שעברה לרחוב הארבעה
באמת כשנתיים מאז הפעם האחרונה
טוב תאלצי לחפש את הבקר בחצילים במקום אחר
אני לא סתם חוזר על המנה הזו, אני אישית מכיר אנשים שאכלו אותה עשרות אם לא מאות !! פעמים בשד' רוטשילד, לא עניין אותם כלום בתפריט. רק המנה המפורסמת הזו
מנה לתפארת
ולינק
ציטוט:
"יין ינג" של אהרוני היא מיתולוגיה בפני עצמה - מסעדה ששורדת כבר 22 שנה, ועדיין נחשבת לאחת הסיניות הטובות שיש. המנה הזאת היא חלק מהמיתוס
http://www.hashulchan.co.il/_Recipe...sCategoryID=315

_____________________________________
אלו העקרונות שלי, ואם אתה לא אוהב אותם, ובכן, יש לי אחרים.
Groucho Marx

'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 24-12-2008, 11:10
  מצפון מצפון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.12.01
הודעות: 8,479
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "המרק הכי טעים לי הוא..."

סימנתי את כל המרקים בכדי שלא יהיה אף מרק מקופח.
מרקים זו אהבה, וכל מרק מתאים לעונה, למזג אוויר, למצב רוח וכו'.

מכיוון שזה עורר בי תאבון מייד ניגשתי להכין את מרק העגבניות של אמא שלי.
כל כך פשוט להכנה אבל כל כך טעים.

מצרכים (ל5 ומעלה סועדים, עם פחות סועדים, פחות קמח)
שמן (אצלי תמיד זה זית, אפשר גם עם קנולה או אחר)
2 כפות קמח
קטשופ (מומלץ חריף ככל היותר לאוהבי הטעם)
מים
מלח
פלפל
סוכר
אורז (או פתיתים או עדשים)
וסיר גדול כמובן

מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הקמח ומטגנים קלות תוך כדי בחישה עד לקבלת עיסה סמיכה ודביקה.
מתחילים עם חצי כוס קטשופ וכוס מים ומערבבים.
כאשר התערבות אחידה טועמים ומתחילים במלאכת המינונים.
מתבלים עם קצת מלח ופלפל וכפית קטנה מאד של סוכר.
טועמים ומשפרים, אם סמיך מדי מוסיפים מעט מים, אם דליל מדי מוסיפים מעט קטשופ.
המרק מצריך ערבוב והשגחה על מנת שלא יקציף מדי או ייישרף או יגלוש.
הטעימות לאורך כל הדרך חשובות וכך תגיעו לטעם החביב עליהם והסמיכות הרצויה.
מי שרוצה להוסיף גם אורז מומלץ לזכור שהאורז שותה מים לכן יש לדאוג שהמרק יהיה דליל מעט אחרת לאחר האורז תקבלו דייסה.
כאשר מוכן, לקשט בעלה פטרוזילה טרי לאכול ומייד להכין עוד.

אופציות לשיפור:
אפשר להוסיף בצל לטיגון הראשוני
אפשר להשתמש ברסק עגבניות או בעגבניות קלופות כתוספת לקטשופ, ואז המרקם יהיה כפרי יותר עם חתיכות עגבניות שזה גם נחמד.
מרק מאד קל להכנה וממש קצר, חצי שעה בין התחלת ההכנה לסיום האכילה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #17  
ישן 24-12-2008, 12:20
  מצפון מצפון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.12.01
הודעות: 8,479
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "אתה רציני? קטשופ? לא כדאי כבר..."

מוזר אבל טעים.

קודם כל, כבר גילו שעגבניות מעובדות (מבושלות או מטוגנות עם שמן זית תוך כדי) מכילות ליקופן יותר מעגבניות טריות והגוף יספוג אותו טוב יותר בעגבניה מעובדת. לכן שקשוקה למשל בריאה מאד במיוחד עם שמן זית ולא רק טעימה.
דבר שני אפשר לגוון (כך עשיתי היום, שמתי כוס קטשופ אולי יותר ועוד 6-7 עגבניות קלופות)
דבר שלישי, תנסי, ותחליטי אחר כך האם זה יותר מוזר או יותר טעים.

אני גם הייתי בשוק בהתחלה כאשר אמא שלי גילתה לי שלאחר שנים של מרקי עגבניות שאני כל כך אוהב, היא צמצמה את כל המרכיבים לקטשופ בלבד.
כמו שאמרתי קודם, אני כבר אחרי הצלחת השלישית היום........

נערך לאחרונה ע"י מצפון בתאריך 24-12-2008 בשעה 12:32.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #21  
ישן 24-12-2008, 13:28
  מצפון מצפון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.12.01
הודעות: 8,479
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "אויי איך אהבתי את הסדרה ואם..."

שכחת את המתכון למרק :

ציטוט:
הסיפור מספר על נווד עני המבקש מחסה אצל מארחים המסרבים לתת לו אוכל. הנווד מציע להכין בעצמו את הארוחה, כשהוא מבטיח שביכולתו להכין מרק טעים ומשביע על בסיס אבן פשוטה בלבד. הוא מכניס את האבן לסיר מלא מים ומתחיל להרתיח אותה, אבל במהלך ההכנה מבקש ממארחיו להוסיף למרק עוד ועוד תבלינים ורכיבים שונים לשיפור הטעם, והם נעתרים לבקשתיו, עד שלבסוף מתקבל מרק מאיכות טובה, להנאת הנווד והמארחים, שמתפלאים לגלות שמאבן פשוטה ניתן להכין מרק כה מוצלח. הנווד מתגאה שלא בלבד שהוא מסוגל להכין מרק כה טוב מאבן, אלא גם שהאבן עצמה עדיין זמינה לשימוש חוזר, ויהיה ניתן להשתמש בה להכנת מרקים נוספים
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #31  
ישן 25-12-2008, 02:18
  מצפון מצפון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.12.01
הודעות: 8,479
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "המרק הכי טעים לי הוא..."

האם אכילת מרק עשיר משביעה ?

התשובה היא כן.

שתיית נוזלים מרובים כנסיון להשביע לא עובדת על הקיבה.
יש כאלה שחושבים שאם ישתו כוס או שתיים של מים לפני האוכל ינפחו את הקיבה ויגרמו לקיבה לתחשות שובע היא לא נכונה. יש מנגנון בקיבה שיודע לזהות נוזלים ולא להתיחס אליו כאוכל.
מצד שני מרק עשיר וסמיך אכן מייצר תחושת שובע, וכך ניתן להרגיע את הרעב ולהשאר שבעים יותר שעות.

במחקר שנעשה לקחו ארוחה מאוזנת.
פחמימות, חלבונים ושאר ירקות במינון מאוזן.
מנת בשר ולידה מנת פחמימות (אורז/אטריות) וירקות ולידם כמות נוזלים ששתו קודם הוגשה לחלק מהנבדקים.
שאר הנבדקים קיבלו את אותה כמות של מזון בתוך מרק, כאשר לבסוף האוכל נטחן לתוצאת מרק סמיך ועשיר.
הקבוצה השנייה שאכלה את הכל נוזלי וסמיך דיווחה על רעב כ 4 !! שעות אחרי הקבוצה הראשונה שאכלה את המזון בצורה מוצקת.
מכאן = מרק טוב לדיאטה ומשביע את הגוף יותר ממזון מוצק
_____________________________________
אלו העקרונות שלי, ואם אתה לא אוהב אותם, ובכן, יש לי אחרים.
Groucho Marx

'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:00

הדף נוצר ב 0.14 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר