17-01-2009, 02:00
|
|
|
|
חבר מתאריך: 09.10.04
הודעות: 1,843
|
|
בחזרה לימי החתונות העליזים (כבד עם פטריות ובצל על בצק עלים)
אחחחח באמת שכבר הרבה זמן שהיה חסר לי את הטעם הזה בפה. נשבע לכם שזה אחד הדברים הפשוטים והטעימים שאכלתי מימי. אני יכול לחזור לכל חתונה\ בר מצווה, או כל ארוע שהתקיים באולם שמחות. לשבת שם ולחכות למנה הזו שתגיע. לבקש את הרוטב שירטיב קצת את הבצק עלים, להסתבך עם חיתוך המנה וללכלך באופן מושלם את הצלחת.
שוב פעם מחווה לתקופה שהחך שפיתחנו לא ירשה לה לחזור ולדפוק "קאמבאק".
כבד פטריות ובצל על בצק עלים
מתכון מתוך הבלוג של דונה קישוט בתפוז - עם שינוי קל שלי
בצק עלים
חתוך לעיגולים בעזרת כוס גדולה מאוד
עליו מונחת מסגרת של בצק עלים נוסף
למרוח ביצה טרופה (לפזר שומשום, קצח, שניהם או כלום - מה שבא לכם)
לאפות על 180-190 מעלות 20 דקות עד להזהבה
בנפרד להכין:
בצל בינוני, קצוץ או פרוסות
300 ג` כבד
קופסת פטריות
1 כף אבקת מרק עוף/פטריות/בצל
מעט מים
לטגן הבצל, להוסיף למחבת את הכבדים, אחרי דקות ספורות את הפטריות ולבסוף את אבקת המרק, המים לערבב, להנמיך אש לתת לעניין הזה כמה דקות של טיגון-בישול ולכבות הגז - מוכן.
להניח את ריבוע הבצק (שנוצרה בו בזמן האפיה מעין נישה) על צלחת ולהכניס בתוכו כמה כפות מתערובת הכבד.
לרוטב הפטריות
בצל קטן חתוך דק
מספר פטריות קצוצות לפיסות קטנות
כוס מים
2-3 כפיות אבקת מרק פטריות
מלח ופלפל
מטגנים עם מעט שמן את הבצל להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומבשלים מספר דקות.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את אבקת מרק הפטריות,מלח ופלפל.
מבשלים 2 דקות וזה מוכן.
בתיאבון!!!
סורי שהמנה לא הכי יפה שיש אבל לא יכולתי לעמוד בפיתוי ולהתחיל לעצב את המנה. מבטיח פעם הבאה מנה יפייפיה!!
_____________________________________
Life is very short, and there's no time
For fussing and fighting, my friend!
|