לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #5  
ישן 19-01-2009, 07:03
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,156
סיפור איתך........
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מריאל שמתחילה ב "איך מכינים מרק נמס טבעי?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי מריאל
אני אוהבת מרק נמס בעבודה, אבל התזונאי שלי אסר עלי לשתות אבקות מרק למיניהן (כולל אלה שמבשלים) בגלל שיש בהם שמן/שומן מעובד וזה דופק את העצבים והכבד.
הנ"ל קשקוש מוחלט! כמה שומן כבר יש בכפית אבקת מרק? ושמן גם כשהוא מעובד - אינו משפיע כך.

אז אני מחפשת תחליף טבעי, אולי איזו תמצית שאפשר להכין בבית ולשים טיפונת בכוס, להוסיף מים חמים ולהנות ממרק. זה צריך להיות פרווה, מתובלן, טעים, מלוח.
ראשית - ההגדרה לא עונה בשום צורה לזו של מרק! הייתי קורא לזה "חליטה" וזה הרבה יותר קרוב לתה מאשר למרק.
שנית - המגבלות שאת מגבילה: גם פרווה, גם טבעי (להבדיל ממה?), גם מתובלן, גם מלוח ועוד בנוסף לכל - טעים???

בינתיים מה שהגעתי אליו זה לעשות תמצית שיש בה כורכום, מלח, עירית - לבשל ולשמור בבקבוקון ולקחת לעבודה.
אבל מה אוכל עוד להוסיף כדי שזה יהיה טעים? יש תבלינים או צמחי תבלין שאפשר להוסיף וימליחו ויוסיפו טעם טוב?

חסר לי קצת מידע על מה שאת אוהבת. מה עמדתך בקשר לבאים: פטרוזיליה, כוסברה, כמון מזרחי, זרעי כמון, זרעי שומר, עלי סלרי, בהרט, סומק, שום, לואיזה, אורגנו?
האם את מגבילה את עצמך מבחינה קלורית?
האם את צמחונית אדוקה או שאפשר להציע משהו מן החי?
האם יש לך צרכים דיאטטיים מיוחדים?
האם הנוזל שאת רוצה לשתות (מהעדר הגדרה יותר טובה) חייב להיות מיים עם טעם, או שאפשר להוסיף להם משהו לעיבוי הנוזל ו/או תוספות מוצקות משהו?

לאחר כל אלה, יתכן ואפשר יהיה לתת לך רעיונות, אך נרא לי שלהחליף את התזונאי שלך זה בעדיפות עליונה, כי יש לי רושם מסויים שהנושא האמיתי שעליו אנחנו דנים כאן אינו "הדוניזם קולינארי" אלא "אנורקסיה נרבוזה".

נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 19-01-2009 בשעה 07:09.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 19-01-2009, 07:57
  מריאל מריאל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.04.06
הודעות: 1,390
בבקשה תיצמד לשאלה שלי על אוכל ולא לתזונאי שלי
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "סיפור איתך........"

הרעיון אצל התזונאי הוא להסיר את החומרים המזיקים ספציפית לי. הוא כן נתן לי "אישור" לאכילת דברים משומרים, עוגות ועוגיות ועוד כל מיני דברים שנחשבים מבחינת הפירסומים כלא בריאים. איתם אין בעייה. תחשוב על זה כעל מישהו שאלרגי למשהו ולא ידע את זה. זה בדיוק הרעיון כאן.
התזונאי שאני הולכת אליו - אין מטרתו להרעיב. בטני מלאה ואני מאוד שבעה במשך היום. יש לי הרבה מה לאכול. אין לי הגבלה בכמויות אלא רק הגבלה באחוזים. כלומר אם אני אוכלת דגן וחלבונים וירקות - היחס צריך להיות 50%, 20%, 30% בהתאמה.
מכאן אני אבקש ממך בכל לשון של בקשה לא להעיר הערות בקשר להדרכה של התזונאי שלי. ההערות והדיעות שלך לא מעניינות אותי ולא רלוונטיים. הסיבה היחידה שאני נתתי את המידע הזה הוא כי לא רציתי שתוסיפו לי שמן למרק/חליטה/נוזל (אני יודעת שלפעמים מוסיפים או שזה מופיע בצורת טיגון של משהו שמכניסים אח"כ למרק).
אלה הנתונים שנתתי - תסתדר איתם. אם אין לך משהו טעים שאתה יכול ליצור מהנתונים האלה אז למעשה אין לך תשובה בשבילי.

לשאלותיך:
אני לא מגבילה את עצמי מבחינה קלורית,
אני לא צמחונית, אבל אני מעדיפה משהו פרווה כי לפעמים בא לי לאכול חלבי (אני שומרת כשרות), כמו כן מרק עם דגים - אני מעקמת את האף, אז בקיצור נשאר עם פרווה.
אין לי צרכים דיאטטיים מיוחדים. הדבר היחיד הוא שאסור לי לאכול משהו שיש בו שמן/שומן מעובד או מטוגן. זה הכל. לא לאכול צ'יפס או פלאפל מבחינתי זו לא אבידה גדולה, ואפילו גיליתי שיש דברים שבלי שמן יכולים להיות מאוד מאוד טעימים, כמו עוף אפוי בתנור - רק מכניסים, בלי תיבול ובלי כלום וזה יוצא מדהים. או דג אפוי בתנור. כל מה שאני צריכה זה רק לימון ושום עליו, ואחרי זה - מהלל ומשבח.
הדרישה היחידה שלי מהנוזל הוא שיהווה תמצית: לשים קצת בכוס, להוסיף מים חמים, והתוצאה תהיה טעימה.
מכל מה שהזכרת אני אוהבת פטרוזילה, כוסברה, סלרי, סומק.
איני יודעת איזה צמחי תבלין ממליחים את האוכל - אולי תוכל להציע לי?
_____________________________________
gvip
玛丽尔
כל מקרה הוא נס אלוהי
אני לא מבולגנת, אני פשוט חושבת שכאוס זה הסדר של היקום...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 20-01-2009, 03:42
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,156
תשובה חלקית
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי מריאל שמתחילה ב "בבקשה תיצמד לשאלה שלי על אוכל ולא לתזונאי שלי"

גבירתי הנכבדה:

כשאת מניחה שאף אחד, חוץ מהתזונאי שלך, אינו מבין כלום - את עושה טעות חמורה. אין לך כל מושג עם מי את מתכתבת כאן, ובצורה כזאת גם לא יהיה לך מושג. צר לי, אך הייתה לי באמת כוונה לעזור, אך עקב תגובתך הרגשית מאד, עלי להיזהר, שמא אזיק יותר משאעזור. הזהירות הזו שלי, נובעת לא חלילה מזלזול בך או בתזונאי שלך, אלא ממניעים מקצועיים, מידע, ומנסיון. כן, גם אני למדתי כמה שנים, ואפילו קראתי איזה שנים-שלושה מאמרים בדבר לילדים.....
לעת זיקנה, תארי "מוסמך", ד"ר, וכיוצא באלה, כבר אינם עושים עלי רושם. שוב - סליחה אם אני נשמע מתנשא.
נראה לי שהרעיון הטוב ביותר ניתן לך על ידי "שמוליק" וע"י "מון-שף" להלן.
מאחל לך בריאות!

נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 20-01-2009 בשעה 03:45.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #8  
ישן 20-01-2009, 17:44
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
את מודעת לכך ששמן חיוני לספיגת חלק מהויטמינים?
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי מריאל שמתחילה ב "בבקשה תיצמד לשאלה שלי על אוכל ולא לתזונאי שלי"

ברוב המרקים (הביתיים והטובים) מאדים תחילה חלק מהירקות במעט שמן (אני, אישית, מעדיף שמן זית).

ומה לעשות, אין קיצורי דרך בריאים.
כדי לקבל תוצר בעל טעם צריך או להכין ציר בצורה המזכירה הכנת מרק תוך כדי צימצום הנוזלים, או להשתמש בחומרים לא בריאים מהם את מנסה להמנע באבקות המרק למינהן.

אגב, הייתי מציע לך לנסות להשתמש בזירעי סלרי. הם גם יתנו לך טעם והם גם בעלי מליחות, דבר שיאפשר לך להפחית את כמות המלח המזיק.

בנוסף לכך, הייתי מצפה מהתזונאי שלך שימליץ לך על מתכונים או לפחו שיתן לך כיוון יותר ספציפי. האם מדובר בתזונאי קליני?
_____________________________________
חברי כנסת ישרים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 19-01-2009, 08:08
  מריאל מריאל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.04.06
הודעות: 1,390
אני מבקשת מכולם לא להעיר הערות לגבי תזונה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מריאל שמתחילה ב "איך מכינים מרק נמס טבעי?"

התזונאי הזה למד והוסמך וכל המידע שאתם מתבססים עליו הוא מפירסומים שמסתבר שאינם בהכרח מדוייקים או נכונים כפי שלמדתי להכיר.
הוא מוסמך ולמד כמה שנים בשביל זה ואתם לא.
הוא מוסמך לטפל באנשים שיש להם בעיות בריאות - כולל חמורות, שמסתבר שלפחות חצי אם לא יותר מהדברים שידועים כבריאים הם מזיקים לגביהם. אתם לא מבינים, גם לא את המורכבות שבעסק הזה, לא מוסמכים ולא יודעים הכל.
אם אין לכם תשובה לגבי התמצית-מרק שאני מבקשת, אז בבקשה אל תגיבו כלל.
_____________________________________
gvip
玛丽尔
כל מקרה הוא נס אלוהי
אני לא מבולגנת, אני פשוט חושבת שכאוס זה הסדר של היקום...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 19-01-2009, 08:41
  מצפון מצפון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.12.01
הודעות: 8,479
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי מריאל שמתחילה ב "אני מבקשת מכולם לא להעיר הערות לגבי תזונה"

לבקש מכולם לסגור את הפה ??? ועוד בפורום גורמה ????

את מגינה על התזונאי שלך כאילו מדובר בך.
אני מאד מקווה שהוא עושה את עבודתו נאמנה, שאת בריאה, מרגישה בריאה, נראית בריאה וגם נהנית מהמזון שאת אוכלת.

אם תוכלי, תיפרדי לשלום מהמלח, גם מהתבלין וכמובן מהטעם. זה טעם נרכש רע וממכר ומסוכן ביותר. הישראלים מתמחים בשימוש יתר וזה מתבטא בבדיקות הדם שלהם. אם תוכלי להפרד מהטעם, התבלין יהיה מיותר.

עוד דבר לגבי התזונאי, לי היה תזונאי שגם נשא תואר ד"ר ליד שמו, ופיתח שיטות תזונה הנושאות את שמו. להגיד שהוא יודע תמיד על מה הוא מדבר זה יהיה שקר, בערך כמו כל הרופאים. אז תמיד לבדוק כמה דעות, ולעשות בדיקות דם ותפקודי כליות/כבד מדי פעם (לא יודע מה גילך). לפעמים הגזרה נהדרת אבל בפנים, חבל על הזמן.
_____________________________________
אלו העקרונות שלי, ואם אתה לא אוהב אותם, ובכן, יש לי אחרים.
Groucho Marx

'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 20-01-2009, 01:06
צלמית המשתמש של amit2
  משתמשת נקבה amit2 amit2 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.08.07
הודעות: 782
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מריאל שמתחילה ב "איך מכינים מרק נמס טבעי?"

אני מכירה והשתמשתי במיסו - miso
(ש"ע) מיסו, ממרח של פולי סויה מותסס המשמש לעיתים תכופות כתבלין ולמרק.
-יש גם מאורז או שעורה.

לדעתי כדאי לחפש את זה בחנויות טבע.

וגם - דאשי אולי יש בחנויות הטבע. או בחנויות למזון מהמזרח הרחוק

דּ‏ָ‏אשִי (ביפנית: 出汁, だ ) הוא סוג של מרק המשמש כבסיס לרטבים ומרקים אחרים במטבח היפני. הדאשי אחראי על הטעם האותנטי הבסיסי של מגוון מאכלים יפניים, ביניהם מרקי מיסו למיניהם, מרקי ציר צלולים, ציר אטריות יפניות ועוד נוזלים הדורשים בישול איטי על סף רתיחה.

צורתו הנפוצה של הדאשי היא ציר או נוזל הנוצר מהרתחת אצות קומבו ושבבי דגים. דאשי טרי אינו נפוץ היום גם ביפן. רוב האנשים משתמשים בדאשי להכנה מהירה, המגיע בצורה של נוזל או גרגרים קטנים.

לבריאות
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #14  
ישן 21-01-2009, 00:48
צלמית המשתמש של The Cheff
  The Cheff The Cheff אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מריאל שמתחילה ב "איך מכינים מרק נמס טבעי?"

שלום מריאל,

ראשית ברצוני להסב את תשומת ליבך שהחברים שכותבים באשכול מנסים לעזור, עקב אופיו הפומבי של הפורום עוד גולשים קוראים את השאלות והתגובות וחלקם לומדים ונחשפים למידע חדש בזכות שאלתך והתגובות בעקבותיה.

יתכן וחלק מן התשובות וההצעות לא מתאימות לך, אני חושב שהדרך הנכונה להגיב היא 'תודה אך לא זה מה שאני מחפשת' ולהמתין לתגובות חדשות או למקד את עונים. תגובות בסגנון של 'אל תענו' פוגמות באווירה אותה אנו מנסים לטפח בפורום ומונעות דיון ענייני בין הגולשים שמצאו עניין בנושא זה.

לעניין שאלתך,
יש שתי דרכים להכין מרק, על ידי בישול ירקות, בשר/עוף ותבלינים למשך זמן לטובת מיצוי הטעמים או קיצור התהליך (זמן בישול קצר יותר) על ידי שימוש באבקת מרק.

ברצוני להסב את תשומת ליבך שגם באבקות המרק הטבעיות והביתיות (לא נמס בכוס / בישול 5 דקות) יש חומרים מייצבים, חומרים מונעי התגיישות, שומן צמחי וכו' וכו'... מה שכן, באבקות הטובות יותר אין MSD ושאר חומרי טעם וצבע מלאכותיים.

בקשתך לקבל מצד אחד אבקה/תמצית לבישול מהיר ומצד שני להנות מיתרונות של בישול איטי הן כמעט בקשת דבר והיפוכו. הרעיון הכי טוב שאני יכול להמליץ עליו בנוסף למיטב של חברי הפורום הוא להשקיע X ש"ח בתרמוס איכותי ולקחת איתך מרק אמיתי. אם במקום עבודתך יש מיקרוגל, אפשר לוותר על התרמוס ולקחת בכלי אטום ולחמם לפני האכילה.

האדם שימציא פאסט פוד בריא יעשה קופה יפה... ולא, צ'יפס בשמן קנולה והמבורגר תעשייתי בלחמניה מקמח מלא לא נחשב מזון בריא למרות מה שחברות מסוימות מנסות לשכנע אותנו.

_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הבלוג : http://www.Ugiyot.com
הגלריה : http://pbase.com/the_cheff

© 2004- כל הזכויות שמורות ל The Cheff, כל המעוניין להשתמש בטקסט או בתמונות (המוחתמות) המצורפות להודעה זו מוזמן לפנות במסר פרטי
.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 21-01-2009, 00:31
צלמית המשתמש של The Cheff
  The Cheff The Cheff אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מריאל שמתחילה ב "איך מכינים מרק נמס טבעי?"

שלום דורון,

ברוך הבא לפורום גורמה בפרש, אנא קרא את התקנון - פרסום בפורום אסור.
לפנים משורת הדין העתקתי את הודעתך ללא הקישורים לאתר המסחרי.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי MonChef
מרק עוף דומה לאבקות שמוכרות לא תמצאי מכיוון שבכל המרקים הללו
יש חומרים מחזקי טעמים ומגוון חומרים נוספים...........

המרק שאת מחפשת "מרק בריאות" נקרא קונסומה
הוא מרק קלאסי העשוי מירקות ועוף כך שבסופו של הבישול
מסננים את כל "חומרי הטעם" ומנקים את המרק בשיטה
הקלאסית ביותר:חלבון ביצה, ירקות שורש וחזה עוף טחונים ביחד.
מתכונים מדויקים תוכלי למצוא דרך גוגל.
תקליקי קונסומה בגוגל ותקבלי מגוון של מתכונים .....

שאלות.... מתכונים.... וארועים פרטיים.....
דורון


_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הבלוג : http://www.Ugiyot.com
הגלריה : http://pbase.com/the_cheff

© 2004- כל הזכויות שמורות ל The Cheff, כל המעוניין להשתמש בטקסט או בתמונות (המוחתמות) המצורפות להודעה זו מוזמן לפנות במסר פרטי
.

נערך לאחרונה ע"י The Cheff בתאריך 21-01-2009 בשעה 00:36.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:39

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר