לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #8  
ישן 19-01-2009, 07:52
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,156
מי צריך חציל בטעם כבד?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "כיצד מכינים סלט של "חציל בטעם כבד"?"

מי צריך חציל בטעם כבד, אם יש כבד בטעם חציל?



החומרים (לשלושה – ארבעה סועדים):



חצי ק"ג כבד עגל

בצל גדול

שני חצילים בינוניים

שום

פלפל

שמן זית

רוטב סויה



ההכנה:



קלף וקצץ את הבצל קיצוץ בינוני, וטגן בשמן זית עד שקיפות.

קלף את החצילים וחתוך לקוביות, והוסף לבצל המטוגן, והמשך לטגן על אש בינונית תוך ערבוב לסירוגין.

חתוך את הכבד לקוביות, וצרף לנ"ל בערך באמצע הטיגון של החצילים, כי הכבד צריך טיגון קל בלבד על מנת שלא יתקשה. ממש בשניות האחרונות – הוסף 3-4 שיני שום מעוכות ושתים – שלוש כפות רוטב סויה. ערבב היטב, טגן עוד קצת והורד מן האש. המלח ופלפל לפי הטעם. הגש חם.



חלופה – אם ברצונך לעבות את התבשיל (ז"א נחתו עליך עוד שני אורחים ללא הודעה מוקדמת...) – קח שני תפוחי אדמה בינוניים, חתוך לקוביות של כ-1 ס"מ, בשל בישול קצר במי מלח, עד שמתחילים להתרכך, סנן, העבר למחבת עם שמן לוהט וטגן עד הזהבה. ערבב עם הנ"ל





ומה ליד?



אם נקעה נפשך מברוקולי מאודה או כרובית ללוחמת גזים, הרי לך שתי חלופות פשוטות, טעימות ומהירות:



א. סלט גזר קולרבי ושורש סלרי. (אפשר גם לוותר על הקולרבי, או להחליפו בלפת או בצנון). קלף את המרכיבים, גרד על פומפייה גסה, המלח היטב, ותן לזה לעמוד כחצי שעה. סחוט את המיץ הנפרש, ערבב עם קצת שמן זית משובח, שתי כפות מיץ לימון ופלפל לבן – והגש.

ב. קח לך שקית פול ירוק קפוא (או טרי) ובשל לך את הכמות הרצויה, בישול קצר. (חלופה לפול ירוק: שעועית ירוקה או צהובה, במיה ירוקה). ערבב שמן זית, מיץ לימון, פטרוזיליה קצוצה, וקצת נענע קצוצה עם שום כתוש, מלח ופלפל, ערבב עם הפול – והגש. אם אצה לך הדרך – ערבב כף מיונז בכפית חרדל, פלפל שחור ו/או פלפל חריף קטן וקצוץ – וערבב עם הפול. אפשרות נוספת לרוטב – כף טחינה גולמית מעורבבת עם קצת מים, מיץ לימון ומלח. לאמיצים – אפשר להוסיף לתיבול שורש חזרת מגורר דק.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 22-01-2009, 22:26
  ציבי ציבי אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.10.03
הודעות: 1,606
מתכון חתצילים בטעם כבד היה כוכב הצנע
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "כיצד מכינים סלט של "חציל בטעם כבד"?"

להלן המתכון לחצילים בטעם כבד כפי שהופיע בספרה של ליליאן קורנפלד בשנת 1965.
חתכי 3/4 ק"ג חצילים בקליפתם לקוביות. כדי שהמאכל יהיה קל יותר לעיכול, בשלי מחצית אחת וטגני את המצית השניה עם 2 בצלים עד שיתקבל צבע חום. העבירי את הכל דרך מטחנת בשר. תבלי היטב והוסיפי ביצה שלוקה קצוצה.

בתור בונוס לרעבתן ההיסטוריון יש גם חצילים בטעם דג מלוח.
מעכי חציל אפוי או מבושל בעודו חם והוסיפי בצל ירוק קצוץ, שמיר קצוץ, מלפון כבוש, מיץ לימון ומיונית. קשטי בביצים שלוקות.

ועכשיו יש לי גם סיפור משפחתי נחמד.
בתחילת שנות ה-50, בתקופת הצנע, היה אבי פועל בניין. אמי ז"ל נהגה להכין לו דרך קבע את כבד קצוץ מחצילים כדי שיקח לעבודה. אחד הפועלים שעבד איתו גידל בביתו ארנבים, וכל יום היה מביא לעבודה ארנב צלוי. אותו עובד אהב מאוד כבד קצוץ והיה מחליף עם אבי את הארנב הצלוי בכבד הקצוץ. אחרי תקופה הפסיק העובד השני להביא ארנבים צלויים. הוא הסביר כי חיסל את הארנביה כאשר ראה כיצד "עכברוש" ענק (כדבריו) מזדווג עם ארנבת. כיוון שלא רצה לאכול בני כילאיים כאלה הוא חיסל את הארנביה. וכאן נשאל את החברים האם שמעו פעם על זיווג משונה שכזה, עכברוש וארנבת.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:51

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר