23-01-2009, 08:27
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,156
|
|
חלופה קלה יותר
הכן סיר עם חצי ליטר ציר עוף או ירקות (לשני סועדים) - אפשר מאבקת מרק. כשהציר רותח, שפוך פנימה קופסת אפונה, עם הנוזל, ותן לזה לחזור לרתיחה. אם אתה ממהר - אז זהו זה! הגש עם פרוסת לחם כפרי עב-קליפה וטרי.
אם יש לך כמה דקות:- שפוך הכל לבלנדר או השתמש בבלנדר סטיק - והפוך את המרק לקרם אפונה. תבל לפי הטעם בפלפל שחור. אני נוהג להוסיף קצת שום ושמן זית.
- תיבול אפשרי נוסף : עלה דפנה, פלפל אנגלי, חווייג', פלפל חריף א אבקת צ'ילי, טימין, אורגנו, עלי סלרי.
- בצל מטוגן מוסיף הרבה טעם (יחד עם שמן הזית בו טוגן).
- עוד יותר טעם? טגן יחד עם הבצל גם נקניק, נקניקיה או בשר מעושן, חתוך לקוביות קטנות.
- עיבוי למרק: פסטה מבושלת, קרוטונים, שקדי מרק, גריסי פנינה מבושלים, אורז מבושל (למשל משאריות שבמקרר).
- תוספת נוספת - מהירה וקלה - גזר גמדי קפוא שבושל עם הציר. (גם לקט ירקות קפוא מתאים כאן).
נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 23-01-2009 בשעה 08:41.
|