24-01-2009, 16:22
|
|
|
|
חבר מתאריך: 09.10.04
הודעות: 1,843
|
|
עוגיות סנדוויץ שוקולד
במקור מ: זמנים מודרניים
במקור כתבה: מאיה מרום
ואני הכנתי
מתכון:
100 ג' חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כף גדושה של קקאו
1/4 1 כוס קמח (אחד ורבע)
למלית:
50 ג' חמאה רכה (חשוב שהחמאה תהיה מאוד רכה אך לא ממוסת)
1 כפית תמצית וניל
1/3 1 כוס אבקת סוכר (אחד ושליש)
אז ככה:
מקציפים את החמאה והסוכר בקערה כ-2 דקות לתערובת רכה ואורירית.
מוסיפים את הביצה והוניל ומערבבים. מוסיפים את האבקת אפייה, סודה והקקאו ומעררבים לתערובת אחידה. לבסוף מוסיפים את הקמח (ראה טיפ).
בסוף מתקבל בצק יציב אך דביק במקצת. מרדדים בין 2 ניירות אפיה ומקררים במקרר שעה או במקפיא 20 דקות. קורצים עיגולים בזריזות (אם לא הבצק מתחיל להיות רך וייקרע במקום להחתך).
עושים את הפעולה הזו כמה פעמים כדי להשתמש בכל כמות הבצק.
אופים על תבנית מכוסה בנייר אפיה למשך 8-10 דקות ומצננים.
למלית:
מקציפים את כל החומרים בקערה, עד שמתקבלת משחה אווורירית וסמיכה
כשהעוגיות צוננות מורחים על העוגיה מעט מהמלית ומסנדווצים אותה באחת נוספת.
טיפ*
כשמכינים עוגיות רצוי להוסיף את הקמח בסוף, אחרי שכל החומרים כבר עורבבו כמו שצריך.
כשמוסיפים את הקמח לא מערבבים אותו עד לתערובת חלקה, אלא עד שהוא כמעט נטמע בבצק - כך מתקבלות עוגיות פריכות ולא "עוגיית מסטיק"
תהנו.
_____________________________________
Life is very short, and there's no time
For fussing and fighting, my friend!
נערך לאחרונה ע"י The Cheff בתאריך 26-01-2009 בשעה 12:04.
סיבה: תיקון : אבקת אפיה לאבקת סוכר
|