07-02-2009, 22:02
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
|
|
השאלה נשאלה במערכת הפורומים הישנה ונענתה על ידי הברמן של הפורום:
http://www.fresh.co.il/dcforum/Gourmet/1577.html#1
ציטוט:
שתי שיטות להתססת השמרים, הבירות הראשונות בהסטוריה היו Ale - מאוחר יותר פותחה שיטת ה-Lager שהיא הנפוצה ביותר כיום.בירה Ale היא בירה שהשמרים הותססו בחלק העליון של החבית, צבעה כהה, היא פחות תוססת (פחות בועות קצף) ואחוזי האלכוהול בה גבוהים יותר.
שיטת Lager - היא שיטה בה השמרים מותססים בחלק התחתון של החבית. ההתססה נעשית בטפרטורה קרה - התוצאה הסופית היא בירה בהירה, תוססת (הרבה בועות קצף) - בהירה ועם מעט אלכוהול (כ-5% בממוצע) .
לגבי מותגים:
רוב הבירות הנפוצות הן, כאמור, לאגר: קרלסברג, טובורג, הייניקן, מכבי, גולדסטאר וכו'
בירות אייל נפוצות פחות.
כל הבירות ממנזרי השתקנים בבלגיה, שהזכרתי לאחרונה, הן מסוג אייל.
הנה דוגמא נוספת:
© הברמן של הפורום- על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל benedictine@walla.co.il
|
_____________________________________
הבלוג : http://www.Ugiyot.com
הגלריה : http://pbase.com/the_cheff
© 2004- כל הזכויות שמורות ל The Cheff, כל המעוניין להשתמש בטקסט או בתמונות (המוחתמות) המצורפות להודעה זו מוזמן לפנות במסר פרטי.
|