17-02-2009, 20:58
|
 |
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
"כשהיית צריך לבקר את פרץ/ברק"? מתי היה יום ב3 השנים האחרונות שבו ל-א היה צריך לבקרם?
תראה, אני מבין ללבך - אתה נמצא בסיטואציה נורא מוזרה. אתה הצבעת למפלגה שאיננה עוד - ושיכולה
לבוא בטענות רק אל עצמה. היא מעלה באמון בוחריה פעם אחר פעם אחר פעם, והצליחה להיות שותפה
לכל המחדלים של שותפתה הבכירה לקואליציה (שבסוף גם גנבה לה את הבוחרים).
מהמקום המיוחד הזה אתה מחפש לבקר את מי שעשה את מה שהעבודה הייתה צריכה לעשות פעם
אחת בחייה, ולשבת באופוזיציה. אתה כותב שאתה בעד ישיבה שלהם באופוזיציה, אבל האמת היא שאין
להם אופציה אמיתית לשבת בקואליציה - שכן אין להם מספיק ח"כים שיצדיקו לתת לכל מי שרוצה ג'וב
בעבודה, לקבל את זה (ובעבודה יש בערך שני מועמדים לתפקיד שר, על כל מושב בכנסת...).
יש מאה פרשנויות למה שמצוטט בשם ביבי. אתה שמעת את דבריו (או יותר נכון, לא שמעת אותם) בדיוק
כמוני. אני למדתי לקחת בערבון מוגבל ציטוטים שמובאים בתקשורת, ושיש מאחוריהם מגמה כלשהי.
את ערוץ 7 מנהל חגי סגל שסבור שביבי אינו ימני מספיק, ומן הסתם ייתן דגש למשפט מסויים, ואולי יוציא
אותו מההקשר הרלוונטי. אתה מצפה ממני לתקוף את ביבי על בסיס משהו שנאמר עליו בתקשורת, ולא
על בסיס דברים ששמעתי/ראיתי שאמר/עשה. אני מזדקן לאיטי ולמדתי לא להסתמך על מובאות בתקשורת, במיוחד לא כשזה נוגע למישהו שהתקשורת לא רוצה ביקרו (ולביבי יש את הכבוד להיות לא
אהוד גם בערוץ 7, בנוסף להיותו שנוא נפשה של התקשורת הממוסדת...).
אתה מבין, מותר וצריך להיות ביקורתי - אבל מוטב להפעיל שיקול דעת האם להיות אנטי באופן
אוטומטי זה להיות ביקורתי או סתם להיות אנטי. אני לא גיליתי שביבי הולך לנסיגות פרועות. בדר"כ
אלה שמספרים לנו כמה שהוא רוצה לסגת - הם אלה שבין כה תומכים בנסיגות מהסוג הזה -
ומשום-מה הם לא מצביעים לביבי למרות שהם טוענים שהוא רק מחפש את הנסיגות האלה...
בכל מקרה, כל הכבוד לך שאתה יודע לזהות מתי אומרים לך ומתי לא אומרים לך אמת. השאלה
היא איך בחרת להצביע דווקא לברק (שהמקום היחיד שבו אמר אמת היה בשלטי הפרסום שלו,
ובפרסומות הטייח ומכונאי שלו...), אבל אני משוכנע שיש לך הסבר משכנע במיוחד לזה (כזה שישכנע
גם את החבר'ה בחו"ל וגם את החבר'ה בארץ...).
|