לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #5  
ישן 08-03-2009, 23:19
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
 
חבר מתאריך: 06.12.04
הודעות: 21,060
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "טיפ ששמעתי לפני יומיים -..."

לא להקפיא לגמרי! אחרת יצא סמרטוט. צריך חצי הקפאה, שהבשר רק יתחיל להקשיח.
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 15-03-2009, 12:32
  מר עודד מר עודד אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.03.09
הודעות: 18
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי CYANIDE_ASSASSIN שמתחילה ב "קרפצ'ו ,מישהו יודע להכין בבית?"

לא התכוונתי לרוטב "יין אדום ולימונים כבושים", אלא לרוטב יין אדום, ובנוסף גם ללימונים כבושים.

ברוטב יין אדום ישנם ארבעה מרכיבים הכרחיים- בצל, סוכר חום, יין אדום וטימין. עלי דפנה, פלפל שחור וסויה הם כבר שדרוג, וניתן גם להוסיף קורנפלור לייצוב (המלצה משף מקצועי- עוד לא ניסיתי). עם כל זאת, הרוטב מקבל חתיכת קפיצת מדרגה כשהוא לא רק רוטב יין אדום אלא רוטב יין אדום וציר בקר. כמובן שבשביל להכין ציר בקר צריך לא מעט סבלנות.

ההכנה של הרוטב היא פשוטה- קוצצים את הבצל ומטגנים עם הסוכר החום, כדי שחלקו יתקרמל. מוסיפים את היין האדום והטימין (שני ענפים יפים) ופשוט מצמצמים בסבלנות. כאן יכולים להיכנס גם עלי הדפנה והפלפל. אם משתמשים בציר, אז זה אני שם חצי ציר-חצי יין אדום.
כשהרוטב מוכן מכינים את הקרפ'ציו בזריזות (אני מזכיר להוציא את הבשר מהמקרר כמה זמן לפני- אחרת הוא מקרר את המחבת והטיגון שלו נפגע). מרטיבים את הלחם ברוטב היין האדום, ושמים פרוסות של קרפצ'יו ולימון כבוש, אותו ניתן להכין בבית בפשטות (לימון ננסי מחורץ, מים, מלח, קצת שום, ושוב- סבלנות. זה לוקח כמה שבועות) או לרכוש בסופר בפשטות.

כמובן שבדרך ההכנה הזאת אי-אפשר להגיע לאותו עובי שרואים במסעדות- זה רק עם בשר חצי קפוא (וכמו שביטיס אמר- לא קפוא ממש, זה הורס אותו!). אבל אני יכול להיות מעודד מזה שגם ג'ימי אוליבר אמר בתכנית שלו שהקרפצ'יו הסופר דק במסעדות הוא סתם פלצנות

וחידה- מי יודע מאיפה השם של המנה?

נערך לאחרונה ע"י מר עודד בתאריך 15-03-2009 בשעה 12:36.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:51

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר