לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 02-03-2009, 00:11
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.09.06
הודעות: 10,198
מידע אירוע במ"מ בארה"ב- מידע על המסוק הנשיאותי הגיע למחשב איראני

חברה אמריקאית שעוקבת אחרי רשתות לשיתוף קבצים (peer-to-peer) זיהתה פרצה ביטחונית משמעותית אחרי שפרטים על המסוק שמשמש את נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, התגלו במחשב באיראן.


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images//archive/300x225/1/030/704.jpg]
המסוק הנשיאותי מארין-1. צילום: אי-פי

תחנת בת של רשת אן-בי-סי דיווחה אמש (ש') כי עובדים של חברת טיברסה מפנסילבניה גילו מידע רגיש על מסוק מארין-1 בכתובת אינטרנט שממוקמת בטהרן. לפי הדיווח, המידע כולל את תוכניות המסוק, אמצעי קשר ופרטים על עלויות כלי הטיס.

"מצאנו קובץ שכולל את כל השרטוטים וחבילת האוויוניקה של מארין-1", סיפר מנכ"ל החברה, בוב בובאק. "נראה שלקבלן של משרד ההגנה ממרילנד הייתה תוכנת שיתוף קבצים על אחת המערכות שכללה גם מידע רגיש ביותר על המסוק". לדברי בובאק, הממשל עודכן באופן מיידי
בובאק העריך כי מישהו מהחברה הקבלנית ככל הנראה הוריד את התוכנה, אשר משמשת בדרך כלל להחלפת קבצי מוזיקה, מבלי להבין את הסיכונים האפשריים של הימצאות התוכנה על המחשבים. "כאשר מורידים אחת מהתוכניות האלה לשיתוף קבצים, הדבר מאפשר לאנשים אחרים מרחבי העולם לגשת לכונן הקשיח שלך", הסביר.

הגנרל לשעבר ווסלי קלארק, אשר משמש יועץ של חברת טיברסה, אמר כי החברה גילתה את המחשב שממנו הגיע המידע. "אני בטוח שיש אנשים במבוכה ואשר עלולים לאבד את עבודתם, אבל אנחנו גילינו מאיפה זה בא ואנחנו יודעים לאן זה הגיע", אמר.
לדברי בובאק, איראן אינה המדינה היחידה שהשיגה גישה למידע דומה דרך תוכניות לשיתוף קבצים. "גילינו גם מחשבים בפקיסטן, תימן, קטאר וסין", אמר. "הם מחפשים באופן פעיל מידע שנחשף בדרך דומה מאחר שזה מקור מצוין למודיעין"
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/...oc=103&tmp=9067

נשמע כמו יחצ"נות של החברה האמריקאית; מן הסתם, האקר רציני לא היה מאפשר למחשב שלה חיפוש אצלו אחר קבצים מסווגים. מצד שני- זה מראה מה זמין ברשת ל אנשי איסוף אמיתיים.

נערך לאחרונה ע"י קרן-אור בתאריך 02-03-2009 בשעה 00:15.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #8  
ישן 02-08-2009, 13:46
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.09.06
הודעות: 10,198
חב' טיברסה מכה שנית- גילתה ברשת מידע של השירות החשאי וה- FBI
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "אירוע במ"מ בארה"ב- מידע על המסוק הנשיאותי הגיע למחשב איראני"

ציטוט:


מסמכים רגישים של שירותי הביטחון האמריקאי דלפו לאינטרנט, וכעת הם ניתנים להורדה ברשת שיתוף הקבצים LimeWire. כך עולה מדו"ח שהוגש לקונגרס האמריקאי. המסמכים הרגישים כללו פרטים על בית מבטחים של השירות החשאי שנועד לאבטח את משפחת הנשיא ברק אובמה במצב חירום, מסלולי נסיעה מתוכננים של אובמה ואפילו פרטים על מתקנים גרעיניים, כך מדווח המגזין ComputerWorld.



את הדו"ח הגישה לקונגרס חברת אבטחת המידע Tiversa, המתמחה בניטור רשתות שיתוף קבצים לצורכי הגנה על מידע ביטחוני רגיש ועל מידע המוגן בזכויות








יוצרים. בחודש מרץ השנה חשפה Tiversa כי פרטים על המסוק המשמש את אובמה היו זמינים ברשת למשך חודשים, והגיעו גם למחשבים הממוקמים באיראן.



אף על פי שהמסמכים לא הוגדרו כמסווגים, ציין מנכ"ל חברת Tiversa רוברט בובק כי הם עדיין רגישים מכדי שיופצו לציבור, ועל פי החוק הם פטורים מחוק חופש המידע האמריקאי, המחייב את הממשל להציג מסמכים רשמיים לדרישת הציבור. עקב אופיין של רשתות שיתוף קבצים, אין דרך לדעת מי היה הראשון שהעלה את המידע הרגיש לרשת.



בובק הציג לוועדת הביקורת של הקונגרס את הדוח, המכיל בנוסף לדליפות המידע הממשלתי גם דוגמאות לדליפות של מידע עסקי רגיש של חברות מהגדולות במשק, פרטים אישיים של אלפי אזרחים ותצלומי מעקב של ה-FBI. בתגובה, הציע יו"ר הוועדה לאסור בחוק על שימוש בתוכנות שיתוף קבצים על מחשבים ורשתות של ממשלת ארצות הברית ושל קבלנים שעובדים איתה.



עוד נכח בוועדה מרק קורטון, יו"ר קבוצת Lime Group המפתחת ומתחזקת את רשת שיתוף הקבצים LimeWire. בשימוע דומה לפני כשנתיים התחייב קורטון להוסיף לתוכנית השיתוף מנגנוני הגנה שימנעו מאנשים לשתף מידע בצורה בלתי מכוונת. קורטון טען שמנגנונים אלה שולבו בתוכנה, אך חברי הוועדה לא קיבלו את טענתו, ושוקלים פעולה רגולטורית על תוכנות שיתוף הקבצים כדי למנוע הישנות של מקרים כאלה


http://www.calcalist.co.il/internet...3337562,00.html
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:48

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר