10-03-2009, 09:45
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,156
|
|
60 שניות על רגישות לחלב
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "כוונתי הייתה למוצרי חלב כגון גלידות ומעדנים למיניהם...."
רוב רובן של הרגישויות לחלב הן או לסוכר החלב או לחלבון שבו.
סוכר החלב (לקטוז) הוא דו סוכר המורכב מגלקטוז וגלוקוז, ומפורק במעי ע"י אנזים הנקרא לקטאז. למי שהאנזים הזה חסר יש צרות היות והסוכר שאינו מתעכל מנוצל ע"י חיידקי המעי ותוצרי התסיסה שלו גורמים לגרוי של המעי ולגזים. בדיקה פשוטה לצורה זו של רגישות היא להימנע לשלושה ימים מכל מאכלי חלב, ואז לשתות כוס חלב רגיל. אם תופעות הרגישות חזרו, יש להניח שמדובר ברגישות לסוכר החלב. כדי להוכיח זאת סופית - שוב עושים דיאטה ללא דברי חלב למשך שלושה ימים, ואז אוכלים גביע יוגורט רגיל. ביוגורט אין סוכר, כי זה פורק ע"י החיידקים שייצרו את היוגורט. אם אין תופעות לוואי - אז זהו. אם יש בכ"ז - אז יש להניח שמדובר גם ברגישות לחלבון, והטסט הבא הוא שוב דיאטה, ולאחר מכן ניסיון עם יוגורט עיזים. למה? כי זה חלבון שונה משל חלב פרה.
במקרים נדירים יש מישהו שרגיש גם לחלבון של פרה, גם עז וכבש. אחד כזה - או שמחפש לו מקור אקזוטי לחלב (למשל חלב נאקה) או תחליף חלב בצורת חלב סויה, חלב אורז או חלב שקדים.
ומה עושה מי שרגיש לסוכר חלב? קונה בקבוק של LACTAID. זה אנזים שמפרק את סוכר החלב, מטפטפים כמה טיפות לבקבוק של חלב רגיל ולאחר כמה דקות אפשר לשתות אותו ללא חשש. האם זה משפיע על הטעם? לא. תנובה ניסתה בזמנו לשווק חלב שטופל עוד במפעל בצורה כזו, אך לא ראיתי את המוצר הזה על המדפים. ומי שלא רוצה להתעסק עם אנזימים? שיאכל יוגורט, או תחליף חלב.
ואלה היו 60 שניות על רגישויות לחלב.
נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 10-03-2009 בשעה 09:56.
|