05-03-2009, 21:59
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.04.04
הודעות: 552
|
|
קפה שחור ? אז מה המתכון הנכון:
לאחר שהצצתי במספר פורומים וחטפתי שוק מהבורות של האנשים בהכנת קפה שחור
אתרום לכם את מתכון הקפה המנצח לדעתי עם קפה שחור תורכי של עלית:
בישול קפה בפינג'אן קטן (כמו זה שלוקחים למילואים):
1) כלל ברזל שחשוב מאוד מאוד ליישם אותו וחטפתי הלם מזה שאנשים לא יודעים:
את הקפה שומרים במקפיא רבותיי !!! לא בחוץ, ולא במקום קריר, וכמובן גם לא במקרר.
למה ? פשוט מאוד, שמירה על טריות, איכות, ארומה וכמובן שכבת הקצף אשר נקראת גם קאיימק.
אתם עוד תודו לי על כך
2) לוקחים כוס קפה זכוכית סטנדרטית ומודדים 3/4 כוס מים (מומלץ מברז פילטר ואם אין ברירה אז
מהברז) לכל אדם שמשתתף בחגיגה ומוזגים לפינג'אן.
3) שמים הפינג'אן עם המים על הגז על אש נמוכה-בינונית ולא מחכים בכלל שהמים ירתחו
(עוד טעות פאטאלית) אלא מוציאים הקפה מהמקפיא לאחר הנחת הפינג'אן על האש, ומיד מודדים
ושמים כפית וחצי/שתיים גדושה בקפה עבור כל כוס ששפכתם.
מי שמחכה שהמים יתחממו או ירתחו ואז שופך את הקפה פשוט הורס אותו מבחינת הטעם ומאבד
את כל הארומה שלו ועלול גם לשרוף אותו !
4) מיד לאחר הוספת הקפה למים מודדים כפית וחצי/שתיים סוכר לכל כוס ששפכתם.
5) ממשיכים בבחישה איטית בכיוון אחד ובהמון אהבה עד שהכל מתמוסס לנוזל שחור אחיד עם שכבת
קצף דקה מלמעלה ואז מפסיקים.
6) הרגע הגורלי (מתי להוריד מהאש): רבותיי, שימו לב מאחר וכאן מדובר על עניין של חיים ומוות
כך שאם אתם לא רוצים לרצוח את הקפה תעשו בדיוק מה שאני מסביר:
את האש סוגרים לא לפני שהקפה רותח וגם לא אחרי אלא באמצע. ומה זה בדיוק באמצע ?
(צלילי תופים)...
בזמן שהקפה מתבשל אתם תשימו לב לפתע למעגל של קצף שמתחיל לבעבע ולאט לאט לעלות
ולהתפשט לכיוון האמצע. מייד כשהמעגל הזה של הקצף מתחיל לסגור על האמצע אל תחכו שהוא
ייסגור עליו עד הסוף ויעלה למעלה אלא מייד לקראת סגירת מעגל הקצף, באמצע הדרך, תכבו את
הגז.
7) שלב ההגשה:
לא למזוג מייד לכוסות, עוד טעות נוראית שאנשים עושים ולא למדו איך מגישים את הקפה באהבה:
לקחת כפית ובעדינות לאסוף לתוכה כמות של קאיימק (הצטברות קצף וקפה שנוצר מלמעלה)
ולמזוג לכל כוס שווה בשווה עד שבפינג'אן רואים מתחת לקצף והארומה את הנוזל השחור.
להתחיל למזוג בזרם דק מהחריץ של הפינג'אן ותוך כדי המזיגה להרים בעדינות את הפינג'אן לגובה
(לא להגזים אנחנו לא בקרקס).
למזוג כך עבור כל כוס.
מה שיווצר בסופו של התהליך זה קפה שחור חזק עם שכבת ארומה צהובה-חומה מעל אשר מעידה
על טריות הקפה (אמרנו ששומרים במקפיא זוכרים ? )
8) תנו לקפה קצת לנוח איזה 3-2 דקות כדי שהגרגרים ישקעו למטה
(הרי הוא עבד קשה, מגיע לו קצת לנוח) ואז לשתות אחרי שתראו שנוצרה בתחתית כוס הזכוכית
שכבת קפה. אחחחחח איזה ריח ואיזה טעם
_____________________________________
כי ביתי בית תפילה יקרא לכל העמים
|