לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 05-03-2009, 21:59
צלמית המשתמש של Zorro26
  Zorro26 Zorro26 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.04.04
הודעות: 552
קפה שחור ? אז מה המתכון הנכון:

לאחר שהצצתי במספר פורומים וחטפתי שוק מהבורות של האנשים בהכנת קפה שחור
אתרום לכם את מתכון הקפה המנצח לדעתי עם קפה שחור תורכי של עלית:

בישול קפה בפינג'אן קטן (כמו זה שלוקחים למילואים):

1) כלל ברזל שחשוב מאוד מאוד ליישם אותו וחטפתי הלם מזה שאנשים לא יודעים:
את הקפה שומרים במקפיא רבותיי !!! לא בחוץ, ולא במקום קריר, וכמובן גם לא במקרר.
למה ? פשוט מאוד, שמירה על טריות, איכות, ארומה וכמובן שכבת הקצף אשר נקראת גם קאיימק.
אתם עוד תודו לי על כך

2) לוקחים כוס קפה זכוכית סטנדרטית ומודדים 3/4 כוס מים (מומלץ מברז פילטר ואם אין ברירה אז
מהברז) לכל אדם שמשתתף בחגיגה ומוזגים לפינג'אן.

3) שמים הפינג'אן עם המים על הגז על אש נמוכה-בינונית ולא מחכים בכלל שהמים ירתחו
(עוד טעות פאטאלית) אלא מוציאים הקפה מהמקפיא לאחר הנחת הפינג'אן על האש, ומיד מודדים
ושמים כפית וחצי/שתיים גדושה בקפה עבור כל כוס ששפכתם.
מי שמחכה שהמים יתחממו או ירתחו ואז שופך את הקפה פשוט הורס אותו מבחינת הטעם ומאבד
את כל הארומה שלו ועלול גם לשרוף אותו !

4) מיד לאחר הוספת הקפה למים מודדים כפית וחצי/שתיים סוכר לכל כוס ששפכתם.

5) ממשיכים בבחישה איטית בכיוון אחד ובהמון אהבה עד שהכל מתמוסס לנוזל שחור אחיד עם שכבת
קצף דקה מלמעלה ואז מפסיקים.

6) הרגע הגורלי (מתי להוריד מהאש): רבותיי, שימו לב מאחר וכאן מדובר על עניין של חיים ומוות
כך שאם אתם לא רוצים לרצוח את הקפה תעשו בדיוק מה שאני מסביר:
את האש סוגרים לא לפני שהקפה רותח וגם לא אחרי אלא באמצע. ומה זה בדיוק באמצע ?
(צלילי תופים)...
בזמן שהקפה מתבשל אתם תשימו לב לפתע למעגל של קצף שמתחיל לבעבע ולאט לאט לעלות
ולהתפשט לכיוון האמצע. מייד כשהמעגל הזה של הקצף מתחיל לסגור על האמצע אל תחכו שהוא
ייסגור עליו עד הסוף ויעלה למעלה אלא מייד לקראת סגירת מעגל הקצף, באמצע הדרך, תכבו את
הגז.

7) שלב ההגשה:
לא למזוג מייד לכוסות, עוד טעות נוראית שאנשים עושים ולא למדו איך מגישים את הקפה באהבה:
לקחת כפית ובעדינות לאסוף לתוכה כמות של קאיימק (הצטברות קצף וקפה שנוצר מלמעלה)
ולמזוג לכל כוס שווה בשווה עד שבפינג'אן רואים מתחת לקצף והארומה את הנוזל השחור.
להתחיל למזוג בזרם דק מהחריץ של הפינג'אן ותוך כדי המזיגה להרים בעדינות את הפינג'אן לגובה
(לא להגזים אנחנו לא בקרקס).
למזוג כך עבור כל כוס.
מה שיווצר בסופו של התהליך זה קפה שחור חזק עם שכבת ארומה צהובה-חומה מעל אשר מעידה
על טריות הקפה (אמרנו ששומרים במקפיא זוכרים ? )

8) תנו לקפה קצת לנוח איזה 3-2 דקות כדי שהגרגרים ישקעו למטה
(הרי הוא עבד קשה, מגיע לו קצת לנוח) ואז לשתות אחרי שתראו שנוצרה בתחתית כוס הזכוכית
שכבת קפה. אחחחחח איזה ריח ואיזה טעם
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה כי ביתי בית תפילה יקרא לכל העמים תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 08-03-2009, 23:20
  מצפון מצפון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.12.01
הודעות: 8,479
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "תודה על ההסבר והטיפים !...."

בהפוך חלש אין גרגירים למטה (תרגע, עוד מעט תחול התישנות על הבדיחה הזו)

לגבי הגרגירים השוקעים, קראתי פעם שזה לא נכון שאם שמים את הסוכר לפני המים הגרגירים לא שוקעים. האמת היא שזה נכון, רק זה לוקח יותר זמן והקפה מתקרר בינתיים.
עוד משהו לגבי הגרגירים, לפעמים אני מתעצל ומשתמש במים החמים של בר המינרלים שלי (ללא EXTRA HOT ) לקפה שחור והמסקנה היא שרק הקפה של עלית שוקע בסוף, וסוגי קפה אחרים, נחלה וקפה עם הל שלא זוכר את שמו לא שקעו גם לא אחרי דקות רבות.
כנראה משהו בנוסחה התעשיתית של עלית דואג שהגרגירים ישקעו כמו שצריך.
_____________________________________
אלו העקרונות שלי, ואם אתה לא אוהב אותם, ובכן, יש לי אחרים.
Groucho Marx

'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 09-03-2009, 12:42
צלמית המשתמש של The Cheff
  The Cheff The Cheff אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "או...כמה שזה היה חסר לי...."

אתה מדבר על הקפה שחור בטעם אספרסו ?
עברתי לידו מספר פעמים בסופר ואף כמעט נתפתתי לרכוש שקית אחת ולנסות אך לבסוף אני תמיד מוותר ואומר אולי בפעם הבאה... שווה לנסות ?

אגב, לגבי שיטות הכנה... אז אני לא סופר גרגירים, לא מרתיח על פחמים מחוזקים בגללי גמל, לא בוחש שלוש לימין ושלוש לשמאל לסירוגין, לא משחק עם הקפה 'בו ותראה איך אני מרתיח אותך אבל לא נותן לך לגלוש !' וכו' וכו'... (למרות שהיו תקופות ששיחקתי עם הקפה בצורות הללו, לפני יותר מעשות שהייתי בסדיר...)

בסופו של דבר מה שחשוב זה איכות הקפה ולא אם אתה משגע לו את המוח עד שאתה שותה אותו...
_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הבלוג : http://www.Ugiyot.com
הגלריה : http://pbase.com/the_cheff

© 2004- כל הזכויות שמורות ל The Cheff, כל המעוניין להשתמש בטקסט או בתמונות (המוחתמות) המצורפות להודעה זו מוזמן לפנות במסר פרטי
.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:19

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר