לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
צפה בתוצאות הסקר: איך אתה אוהב את הביצה שלך? (נשמע מצחיק חחח)
ביצה מקושקשת 8 38.10%
חביתה 11 52.38%
ביצת עין 6 28.57%
ביצת עין הפוכה 5 23.81%
ביצה רכה 2 9.52%
ביצה קשה 7 33.33%
בכל דרך 6 28.57%
אחר - פרט 5 23.81%
סקר מרובה-בחירות מצביעים: 21. אינך רשאי להצביע בסקר זה

תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 17-03-2009, 08:23
צלמית המשתמש של Zorro26
  Zorro26 Zorro26 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.04.04
הודעות: 552
חביתת עין ? בטח שיש חיה כזו. המתכון: + סקר הביצים הגדול!

אז איך עושים חביתת עין צהובה עם העין באמצע ?

חומרים:
2 ביצים
קמצוץ אורגנו / זעתר
קמצוץ מלח
כף שמן זית

אופן ההכנה:
שוברים ביצה אחת לצלוחית ומהביצה השניה מוסיפים גם
את החלבון (השקוף) לאותה צלוחית ושומרים בקליפה או צלוחית אחרת
את החלמון (הצהוב) בעדינות.
עם מזלג מערבלים את הצלוחית עם הביצה והחלבון עד שנוצרת בלילה צהובה.
מחממים מחבת טפלון עם כף שמן זית על אש נמוכה ושופכים לתוכה את הבלילה.
על הבלילה באמצע מניחים את החלמון ששמרנו בעדינות.
מוסיפים מלח ומפזרים אורגנו / זעתר וסוגרים עם מכסה על אש קטנה.
מורידים מהאש לאחר כ -4 דקות (לבדוק לפני כן שאכן זה מוכן ולא נוזלי).
השילוב של הצבעים מאוד יפה.
בתיאבון
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה כי ביתי בית תפילה יקרא לכל העמים תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י hagar_krispin בתאריך 17-03-2009 בשעה 15:23. סיבה: ברשותך הוספתי סקר :)
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 17-03-2009, 20:56
  מצפון מצפון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.12.01
הודעות: 8,479
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Zorro26 שמתחילה ב "חביתת עין ? בטח שיש חיה כזו. המתכון: + סקר הביצים הגדול!"

ביצה רוסית.

המתכון:

מכינים ביצים קשות - כמה שרוצים.
כאשר הן קשות מקלפים וחותכים לחצאים (לאורך ולא לרוחב).
את החלבון שמים בצד ואת החלמונים מרכזים בקערה ומפוררים אותם.
מוסיפים:
מיונז - hagar_krispin תתחילי להוסיף מיונז לסקרים בבקשה.....
פפריקה מתוקה
שמיר קצוץ דק
פלפל שחור ומעט מלח (ממש לא חובה).
אפשר לקצוץ בצל דק דק, אפשר לגוון בעוד מרכיבים על פי הטעם.

מערבבים את כל המרכיבים לקבלת עיסה סמיכה ולא חובה אחידה.
מחזירים את תערובת החלמון לביצה ומגישים לכל סועד ביצה או חצי ביצה כמנה ראשונה.
מהיר, טעים, פשוט ומפתיע.
_____________________________________
אלו העקרונות שלי, ואם אתה לא אוהב אותם, ובכן, יש לי אחרים.
Groucho Marx

'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #22  
ישן 18-03-2009, 04:48
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,125
חביתה משודרגת
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Zorro26 שמתחילה ב "חביתת עין ? בטח שיש חיה כזו. המתכון: + סקר הביצים הגדול!"

המתכון הבא נועד לאדם אחד רעב, או שניים שאינם אכלנים גדולים:

קח קערה וטרוף במטרפת את המרכיבים הבאים:

שתי ביצים גדולות
חצי כוס מים
שליש כוס קמח לבן
שליש עד חצי כוס פרורי גבינה צהובה (למשל "עמק", או אם תרצו טעם עז יותר, אז "טל העמק" או "קשקבל")
מלח לפי הטעם

כשהבלילה חלקה, שפוך למחבת גדול וחם שבתוכו קצת שמן תירס, חמניות או קנולה. אם הבלילה לא מספיק חלקה או היא סמיכה מכדי להישפך - הוסף עוד קצת מים.
טגן על אש בינונית עד שהתחתית זהובה, והצד העליון מתחיל להראות סימני התמצקות.
הפוך בזריזות, אך אם אינך בטוח אפשר להפוך בחלקים או להיעזר בצלחת כדי להפוך את היצירה במקשה אחת. סיים הטיגון והגש עם חמוצים וסלט רענן.

לא יאומן מה שקצת קמח יכול לעשות לחביתה!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #25  
ישן 18-03-2009, 04:54
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,125
ואגב ביצים.......
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Zorro26 שמתחילה ב "חביתת עין ? בטח שיש חיה כזו. המתכון: + סקר הביצים הגדול!"

CLINICA OFF



היו זמנים…… פעם התנגנו ברדיו מודעות תמימות כגון: "כל אישה אוהבת אמה, כל אישה יודעת למה." והיה היו פעם פומלות……..



אבל היום כפטריות לאחר הגשם צצות להן כל מיני קליניקות מקליניקות שונות, ומרכולתן שפעם הצנעה הייתה יפה להן נשפכת חפשי לכל אוזן. אני עוד זוכר שפעם לא היו אומרים מילים כאלה ברדיו. אבל היום: איך תענה לזאטוט בן יומו שפונה אליך בדאגה כנה ורוצה לדעת אם כבר היית בקליניקה און? אז אם אתה חושב שזה מביך, אז מה עם הכניסה הבלתי מגורזת ישר לפרטים הכי עמוקים שלך? "אל תלך לניתוח!" זועקת מודעה אחת, "בא אלינו, והטחורים מאחוריך!". למה, איפה הם היו קודם, לפניך?? והבתולות החסודות שלנו יודעות כבר מהגן את כל המפרט הטכני של התחבושת ההיגיינית, כולל התכונות הכימיות היותר מוזרות של הג'ל הסופג……



אז כדי למנוע מכם את הלם העתיד, הרשיתי לעצמי להביא לקט קטן מן הממשמש (..) ובא:


סליחה אדוני אתה מרוצה מן הביצים שלך? האם הן באמת בגודל המתאים?

ואיך, ...זאת אומרת, האיכות?

אם אתה רוצה שהביצים שלך יעמדו בתקן בא אלינו: תנובה

(זה קטע קטן מתוך משהו גדול יותר, אך היתר אינו קשור למזון. אם זה מעניין מישהו, אוכל להעלות את היתר)


נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 18-03-2009 בשעה 04:57.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #41  
ישן 20-03-2009, 11:14
  מצפון מצפון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.12.01
הודעות: 8,479
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "למה התעללות באוכל? אם לי טעים..."

ברור שמצד אחד על טעם ועל ריח וכל אחד וההעדפות שלו.
החל מאחד ששותה קפה ללא סוכר והשני שאם ירמו אותו וישימו רק 2 כפיות סוכר יגיד שלא טעים וישים את השלישית. ההעדפות ברורות וכל אחד שיאכל וישתה איך שהוא אוהב.

מצד שני יש כן סולם דרוג ואיכות וחוקיות בהכנת אוכל.
מסעדנים ושפים יוצאים מכליהם על מנת לזכות בדרוג גבוה ולשפר אותו.
כלומר יש אמות מידה כלשהן למדידת איכות (מבחינת איכות המנה כמובן) האוכל שרב בני האדם מקבלים.
על פי אמות מידה אלה לא שורפים סטייק. לא ממליחים יותר מדי. לא מבשלים ביצה עד שהופכת לכדור טניס, ועוד דוגמאות.
העדפות אישיות הן אישיות, וחוקי הקולינריה הם כלליים ועל פיהם הדירוג ברור. סטייק עושים למידת מדיום. וול דאן מוגדר פגיעה באיכות המנה הקרויה סטייק.
במקרה ההעדפות שלי מתאימות לדירוג הזה, אז קל לי לבקר.
אני מחזיר סטייקים עשויים מדי למטבח ומבקש חדשים, ומסעדה שתגיד שככה היא עושה סטייקים, לא תזכה לראות את כרטיס האשראי שלי שנית, כלומר תעשיית האוכל מתיישרת לפי החוקים הכללים האלה.
ל DZZ, הויכוח איננו על מאכלי נישה אלא על צורת הכנה של מאכליים חוצי מגזרים/מגדרים/מטבחים.
אם תגיד שצפון אפריקאים שמים כפית סוכר ופולנים שמים 6 כפיות סוכר בגפילטע פיש זה יהיה ויכוח דומה למידת ההכנה של סטייק.
את אותו נתח אנטריקוט (גם פה יש ויכוח מה איכותי יותר פילה או אנטריקוט, ואנטריקוט להערכתי מוביל) מכין רומני, רוסי, מרוקאי ועירקי ועל כולם חל אותו חוק של איכות המנה. סטייק שרוף פחות איכותי מסטייק מדיום.
_____________________________________
אלו העקרונות שלי, ואם אתה לא אוהב אותם, ובכן, יש לי אחרים.
Groucho Marx

'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:38

הדף נוצר ב 0.13 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר