18-03-2009, 19:54
|
|
|
חבר מתאריך: 13.12.01
הודעות: 8,479
|
|
בהמשך להודעתי באשכול החביתות.....
כבר היה אשכול לפני מספר חודשים שדיבר על הכנת מיונז, זכור לי DZZ עם מתכונים והסברים מפורטים.
נתחיל בסלט טונה במיונז:
ניתן להגדיל את הכמויות בהתאמה למספר קופסאות הטונה.
טונה בשמן/מים (כל אחד ובחירתו והעדפתו, מים, שמן רגיל, שמן זית וכו'..רק לא מתובל ובלי תוספות)
בצל קטן עד בינוני קצוץ דק או מגורד בפומפיה
גבעולי סלרי טריים ופריכים קצוצים קטן קטן (ללא עלים)
חצי תפוח ירוק קצוץ לקוביות (אפשר לגרד, רצוי להתאמץ ולחתוך)
מיץ מחצי לימון סחוט (אפשר גם קצת חומץ) - טוב לשימור וטוב להרגעת טעם השימורים
כף וחצי מיונז
מערבבים הכל
פורסים חלה טרייה
מורחים
אוכלים
אוכלים
מכינים עוד
סבתא שלי היתה קוראת לסלט הזה סלט קוצים, ושמה מעט מאד מיונז (אם בכלל) על שם הקוצניות של הטונה והבצל בסלט.
מיונז בקבב
מתכוני קבב יש אין ספור, וכל אחד מוסיף את כל מה שיש לו בבית (פיצוחים למינהם, קטניות למינהן, עלים, ירקות וכו')
לעיסה הכללית של הבשר אפשר להוסיף מיונז לפחות שעה לפני הצלייה ולתת להכל לעמוד ביחד.
המיונז משדרג את טעם הקבב, ומייצר עושר טעמי מפתיע, וכמובן מומלץ.
_____________________________________
אלו העקרונות שלי, ואם אתה לא אוהב אותם, ובכן, יש לי אחרים.
Groucho Marx
'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese
|