לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 18-03-2009, 08:27
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
כתבה אשכול המיונז

האשכול מוקדש למצפון

שתפו אותנו במתכונים שלכם המשלבים מיונז. (ככה אולי אני אדע איפה להוסיף בסקרים)
שתפו אותנו במתכון שלכם להכנת המיונז עצמו.




קצת על מיונז מויקיפדיה-

מיונז (Mayonnaise) הוא מאכל פופולרי המהווה רוטב סמיך מאוד המורכב בעיקר משמן צמחי ומחלמוני
ביצה. השמן והחלמונים יוצרים תחליב יציב בצבע לבן-צהבהב המתובל בדרך כלל במלח, פלפל, חומץ מיץ
לימון, ולעתים חרדל.

מקור
מקובל לחשוב כי מקור השם הוא המנהיג הצבאי הצרפתי שארל דה לורן, הדוכס ממאיין
("Mayennaise" משמעו "תושב מאיין"), שהספיק לאכול עוף עם רוטב קר לפני שהובס בקרב
בידי אנרי הרביעי מלך צרפת. תאוריות נוספות ומקובלות פחות הן הפועל הצרפתי "manier" שיכול
להתפרש כ"ערבול" או "טריפה", וכן עיר הנמל הספרדית "Mahón" בה ניצחו הצרפתים את הבריטים ב-1756.

הכנה
הכנת המיונז מתבצעת על ידי הוספה איטית של שמן לתוך תערובת של חלמונים, חרדל, חומץ ומלח
תוך טריפה נמרצת של התערובת. הלציטין שבחלמונים והחרדל פועל כחומר מחליב. הוספה של
המלח בסיום התהליך במקום בתחילתו עלולה לגרום להיווצרות כתמים לבנים. ניתן להשתמש
במעבד מזון אך יש הטוענים כי מיונז שנטרף ביד עולה באיכותו על מיונז שהוכן במכונה.


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.mevashlim.com/images/auto/mini/344001_image_250.gif]


ביצים קשות בעיטור מיונזבמתכון הצרפתי המקורי נעשה שימוש בשמן ובחומץ האיכותיים ביותר,
והוא חריף או חזק בהרבה מהמיונז התעשייתי. מיונז ביתי עשוי להגיע לרמת שומן של 85%, ומיונז
תעשייתי טיפוסי לרמה של 70% עד 80%. מיונז "דל-שומן" מכיל עמילנים וחומרים מייצבים מלאכותיים
אחרים על מנת לדמות את מרקמו של המיונז האמיתי.

להמשך הערך בויקיפדיה לחצו כאן
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י hagar_krispin בתאריך 18-03-2009 בשעה 09:13.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 18-03-2009, 19:54
  מצפון מצפון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.12.01
הודעות: 8,479
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "אשכול המיונז"

בהמשך להודעתי באשכול החביתות.....

כבר היה אשכול לפני מספר חודשים שדיבר על הכנת מיונז, זכור לי DZZ עם מתכונים והסברים מפורטים.

נתחיל בסלט טונה במיונז:

ניתן להגדיל את הכמויות בהתאמה למספר קופסאות הטונה.

טונה בשמן/מים (כל אחד ובחירתו והעדפתו, מים, שמן רגיל, שמן זית וכו'..רק לא מתובל ובלי תוספות)
בצל קטן עד בינוני קצוץ דק או מגורד בפומפיה
גבעולי סלרי טריים ופריכים קצוצים קטן קטן (ללא עלים)
חצי תפוח ירוק קצוץ לקוביות (אפשר לגרד, רצוי להתאמץ ולחתוך)
מיץ מחצי לימון סחוט (אפשר גם קצת חומץ) - טוב לשימור וטוב להרגעת טעם השימורים
כף וחצי מיונז

מערבבים הכל
פורסים חלה טרייה
מורחים
אוכלים
אוכלים
מכינים עוד

סבתא שלי היתה קוראת לסלט הזה סלט קוצים, ושמה מעט מאד מיונז (אם בכלל) על שם הקוצניות של הטונה והבצל בסלט.


מיונז בקבב

מתכוני קבב יש אין ספור, וכל אחד מוסיף את כל מה שיש לו בבית (פיצוחים למינהם, קטניות למינהן, עלים, ירקות וכו')
לעיסה הכללית של הבשר אפשר להוסיף מיונז לפחות שעה לפני הצלייה ולתת להכל לעמוד ביחד.
המיונז משדרג את טעם הקבב, ומייצר עושר טעמי מפתיע, וכמובן מומלץ.
_____________________________________
אלו העקרונות שלי, ואם אתה לא אוהב אותם, ובכן, יש לי אחרים.
Groucho Marx

'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:10

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר