חומרים (ל-10 מנות):
שתי סלסילות גדולות של תות שדה
כוס וחצי פירורי פתי-בר
כ-70-100 גר' חמאה מומסת
250 מ"ל שמנת מתוקה
תמצית וניל
אבקת סוכר
קישוט משוקולד (מוכן או עשוי לבד)
חותכים את התותים לחתיכות שיתאימו לממחה:
לא שוכחים להשאיר ראשים לקישוט כמס' המנות:
את פירורי הפתי בר מערבבים עם החמאה המומסת, ומשטחים בתחתית כלי ההגשה:
את התותים החתוכים שמים בממחה, עם מעט אבקת סוכר ותמצית וניל (מומלץ להשתמש בתמצית וניל אמיתית, ולא תמצית בטעם וניל):
מעבדים את התותים עד לקבלת מחית חלקה:
את המחית מחלקים לשניים - שני שליש ממנה מוזגים עם מצקת על פירורי הפתי בר:
מקציפים את השמנת המתוקה:
כאשר מקבלים קצפת יציבה יחסית, מוסיפים את שליש המחית הנותר וממשיכים להקציף עד לקבלת מוס תותים:
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "קינוח שיצרנו ביחד אמא שלי ואני"
שכחתי לציין.
אם אין משהו שיכול לתפקד כקישוט משוקולד ניתן להכין לבד:
ממיסים (אני ממיסה במיקרו, באינטרוולים של 30 שניות עד שנמס לגמרי) חצי חבילה של שוקולד (מריר חלב או לבן - מריר הכי יציב)
את השוקולד המומס מכניסים לשקית זילוף או כל אילתור שלה (אני משתמשת בשקית סנדויצ'ים)
פורשים נייר פרגמנט או נייר כסף על משטח שטוח (קרש חיתוך טוב לזה)
מזלפים את השוקולד בצורה הרצוייה (ריבוע, משולש, עיגול) ומחברים את הצלעות אחת לשניה ע"י "קישקוש" ביניהן.
מכניסים למקפיא ומחכים שהשוקולד יתקשה.
ממש לפני ההגשה - מקלפים מהנייר ומקשטים.
אופציה נוספת - לצאת החוצה ולקטוף עלים שיש להם מעט טקסטורה. ע"י מכחול "צובעים" אותם בשכבה נאה של שוקולד מומס (מריר, חלב או לבן - לפי בחירה) ומכניסים למקפיא. לפני ההגשה מקלפים את העלה ונשארים עם "עלי שוקולד" כקישוט.
דווקא יש דברים שאני כן לוקח ברצינות וזה אוכל וכבוד לאוכל
אני לעולם לא אומר מגעיל על אוכל, אני פשוט אוכל משהו אחר במקום
אני נפגע בשם הפורום, ולמעשה בשם המילה הכתובה על אוכל
לא כל דבר צריך לקחת לא ברצינות
אני השתמשתי בנענע קצוצה דק דק (במינון קטן) יחד עם שוקולד מומס ויצא מצוין
להשתמש בהם לצורך הקפאה ומרקם היה אלתור שטרם נוסה
_____________________________________
אלו העקרונות שלי, ואם אתה לא אוהב אותם, ובכן, יש לי אחרים.
Groucho Marx
'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese