לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
צפה בתוצאות הסקר: מהו נתח בשר הבקר המועדף עליכם?
נתח מס' 1 - אנטריקוט 12 63.16%
נתח מס' 2 - צלעות (ריפען) 2 10.53%
נתח מס' 3 - חזה (ברוסט) 3 15.79%
נתח מס' 4 - כתף מרכזי 2 10.53%
נתח מס' 5 - צלי כתף 3 15.79%
נתח מס' 6 - פילה מדומה (פאלש פילה) 2 10.53%
נתח מס' 7 - מכסה הצלע 2 10.53%
נתח מס' 8 - שריר הזרוע (פולן/אוסובוקו) 2 10.53%
נתח מס' 9 - קשתית (שפונדרה) 2 10.53%
נתח מס' 10 - צוואר 2 10.53%
נתח מס' 11 - סינטה (מותן) 11 57.89%
נתח מס' 12 - פילה 11 57.89%
נתח מס' 13 - שייטל 3 15.79%
נתח מס' 14 - אווזית 2 10.53%
נתח מס' 15 - צ'אק (יארכה/ירך) 2 10.53%
נתח מס' 16 - כף 2 10.53%
נתח מס' 17 - כסליים (פלדה) 2 10.53%
נתח מס' 18 - שריר אחורי (פולי) 2 10.53%
נתח מס' 19 - ויסבראטן (ראש ירכה) 2 10.53%
שכחת חלק!!! אני אכתוב לבד איזה 4 21.05%
סקר מרובה-בחירות מצביעים: 19. אינך רשאי להצביע בסקר זה

תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 22-03-2009, 07:20
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
סקר מהו נתח בשר בקר המועדף עליכם?

עריכה: וואו מצאתי את זה וזה ממש נחמד
קישור לתמונה בהגדלה של הפרה הטעימה שלנו (החלוקה שלה)
לחצו על הקישור הזה


קצת על הנתחים - אני לא מבינה גדולה אם יש למישהו מה להרחיב אני אשמח
האם באמת נתח 1 זה נתח 7?

קישור


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://blog.tapuz.co.il/infole/images/1940383_37.gif]


נתח מספר 1 : אנטריקוט
בשר מצויין לגריל כסטייקים בשל רמת שומן טובה ומאופיין ע"י נקודת השומן במרכזו –
לכן סטייק מנתח האנטריקוט נקרא גם כ"סטייק עין" .

נתח מספר 2: צלעות (ריפען)
מתאים לצורת הכנה של בישול איטי כגון בישול ברוטב, טחון, צלוי בתנור או לחמין.
נתח זה ממוקם בגוף הבקר ליד האנטריקוט וכמו כן נתח זה סיבי ובעל שומן רב.

נתח מספר 3 : חזה (ברוסט)
מתאים לצליה בתנור, מרקים, קדירות שונות ולגולש.
נתח זה שומני וסיבי.

נתח מספר 4: כתף מרכזי:
נתח זה מתאים לקדרות שונות, טחינה ובישול ברוטב.
מיקומו באזור הכתף של הבקר. צורת הגשה מאופיינת כפרוסות על בסיס הרוטב שבו בושל הנתח.

נתח מספר 5: צלי כתף :
מתאים לצליה ארוכה בנוזלים או צליה בתנור, קדרות ומרקים שונים.
נמצא ממש ליד הכתף . המאפיין נתח זה זהו פס הג'לטין הנמצא לאורכו במרכז אותו ניתן לראות
לאחר פריסת הבשר לפרוסות-שיטה המאפיינת הגשת נתח זה.

נתח מספר 6: פילה מדומה (פאלש פילה)
מתאים לבישול ברוטב ומרקים .נתח בשר די סיבי וחוץ מצורתו המעט מאורכת ובשמו אין לו שום קשר לנתח הפילה...

נתח מס' 7: מכסה הצלע - למרק , טחינה ובישול.

נתח מספר 8 : שריר הזרוע (פולן/אוסובוקו)
מתאים למרקים שונים, חמין, גולש וצליה בתנור בסגנון האוסובוקו-זמן צליה או בישול ארוך.
מאפיין בשר שריר הזרוע זוהי עצם הנמצאת במרכז הבשר המוסיפה טעם נפלא לבשר.

נתח מספר 9 : קשתית (שפונדרה)
מתאים לבישול איטי ברוטב , מרקים חמין, גולש או צליה איטית מאוד בתנור או מעל גחלים .
נתח זה מאופיין ב בשכבות השומן שבו המעניקות טעם רב ומרקם מאוד רך לנתח לאורך זמן בישולו האיטי.

נתח מספר 10 : צוואר
מתאים לבישול ארוך, מרקים או לטחינה.
נתח מאוד שומני ושרירי הנמכר לרוב בצורת קוביות גדולות.

נתח מספר 11 : סינטה (מותן)
מתאים לצליה על הגריל כסטקים או כנתח שלם
ממוקם בגוף הבקר ממש צמוד לאנטריקוט ולפילה. בשר רך ואיכותי במיוחד לאחר "ישון" העוזר
לריכוך מקסימלי של הנתח.

נתח מספר 12: פילה
מתאים לסטקים בצליה או בצליה, נתח שלם ולסטייק הטרטר הידוע-בשר הנאכל חי בזכות טעמו
הנפלא ורמת השומן הפחותה שבו. רמת הבישול המומלצת ביותר היא "מדיום".

נתח מספר 13 : שייטל
מתאים לשיפודים לגריל מחבת או לתנור, שניצל בקר ולסטייקים.
הנתח ממוקם בחלקו האחורי של הבקר והוא דל בשומן

נתח מספר 14 : אווזית
מתאים לבישול ארוך בנוזל כנזיד,צלי, גולש וטחינה.
נתח גדול יחסית, שרירי הממוקם בחלקו האחורי של הבקר.

נתח מספר 15: צ'אק (יארכה)
מתאים לצליה ארוכת זמן כצלי או קדרה.
נתח גדול יחסית המאופיין מאוד בכך שחלקו הצר יותר מתאים לצלייה מהירה כגון סטייקים-וחלקו
דורש בישול ארוך מאוד בעל טעם מצויין.

נתח מספר 16 : כף
מתאים לסטייקים על הגריל , כנתח בתנור או כשניצל בקר
נתח גדול ושרירי וללא שומן כמעט

נתח מספר 17 : כסליים (פלדה)
מתאים לבישול ארוך, גלגול ובישול, טחינה או צליה איטית כרולדת בשר ממולאת .
נתח שומני הנמצא בחלקו האחורי של הבקר .

נתח מספר 18 : שריר אחורי (פולי)
מתאים מאוד למרקים שונים, בישול איטי ברוטב או צליה איטית בתנור.
נמכר ברשתות בצורת נתחים עבים מאוד או כקוביות לבישול.

נתח מספר 19 : ויסבראטן (ראש ירכה)
מתאים לצליה בקדירה לאורך זמן או לתנור
נתח זה ממוקם בחלקו האחורי של הבקר. הנתח אופייני מאוד בצבעו הבהיר בעל צורה משולשת
ועם שכבת שומן.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י hagar_krispin בתאריך 22-03-2009 בשעה 21:58.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 22-03-2009, 20:07
  מצפון מצפון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.12.01
הודעות: 8,479
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "מהו נתח בשר בקר המועדף עליכם?"

תרגיל ידוע הוא להעמיד ילד בגיל 4-5 שכבר למד לספור מול הפוסטר של חלקי הפרה ולבקש ממנו לספור, אם הוא מציין בבטחון שאין מספר 7 זה הזמן להתחיל ללמד את לוח הכפל....

כמובן שרוטפלש חסר ברשימה, ואחד נמצא לצד נתח 6, והשני אני ממש לא יודע למקם.
לשון אין לה מספר וזהו אכן איבר טעים, אבל מתאים לצורות הכנות ספציפיות שבדרך כלל כוללות פטריות, ולארועים ספציפיים כמו חתונות ובר מצוות על פי רוב. (אצלי בבר מצווה למשל)

כמובן שגם בחרתי אנטריקוט כנתח המועדף.

לקציצות דרך אגב התחלתי להשתמש בבשר הודו, לא מעורבב עם בשרים אחרים.
אומרים שהוא הכי בריא ועדיף על בקר ועוף.

לגבי המבורגר, אנטריקוט קצוץ נחשב להכי נחשב, אבל המבורגריה שאני מאד אוהב משתמשת בבשר צלעות בתערובת כמרכיב עיקרי, וההמבורגר יוצא נפלא.

מה שבטוח זה שהכלבה שלי אוהבת שאני הולך לקצב, היא זוכה בעצם או שתיים.
אותי לימדו לבשל אותן בין חצי שעה לשעה במים רותחים על מנת להרוג את מה שצריך להרוג.
חצי שעה זה מספיק ואחרי שעה העצם מתכרסמת כמעט עד תום והרעש בבית די מעצבן למען האמת.
_____________________________________
אלו העקרונות שלי, ואם אתה לא אוהב אותם, ובכן, יש לי אחרים.
Groucho Marx

'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:10

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר