לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה   מה שבראש היתרון האנסי | freedom.fresh.co.il   נושא: ילדה, רוצה לבוא אתי לדירה? –אני רק בת ארבע־עשרה. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > מה שבראש
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-04-2009, 15:49
צלמית המשתמש של chatulim
  chatulim chatulim אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים

חבר מתאריך: 01.01.06
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי metooshelah שמתחילה ב "חוק? ואם אני לא אעמוד,..."

אני לא יודעת מה הדין (אם יש כזה) בנוגע למי שעובר את החוק- אבל קיים חוק של שניהם.
יום הזכרון לחללי צה"ל
ציטוט:
ביום הזכרון תהא בכל רחבי המדינה דומיה של שתי דקות בהן תשבות כל עבודה ותיפסק כל תנועה בדרכים; הדגלים על הבניינים הציבוריים יורדו לחצי התורן; יקויימו אזכרות ועצרות-עם; ייערכו טכסי התייחדות במחנות צבא-הגנה לישראל ובמוסדות חינוך; תכניות השידורים יביעו את ייחודו של היום.

לשואה ולגבורה
ציטוט:
ביום הזכרון תהא בכל רחבי המדינה דומיה של שתי דקות בהן תשבות כל עבודה ותיפסק כל תנועה בדרכים; יקויימו אזכרות, עצרות עם, וטכסי התייחדות במחנות הצבא ובמוסדות החינוך; הדגלים על הבנינים הציבוריים יורדו לחצי התורן; תכניות השידורים ברדיו יביעו את יחודו של היום, ובבתי השעשועים יעלו אך נושאים ההולמים את רוחו.

אולי אין הכרח לעמוד בצפירה (אם כי תנועה בדרכים היא גם רגלית)- אך בהחלט ראיתי לא מעט חרדים שהמשיכו לנהוג בזמן הצפירה, כשכל השאר מסביב עצרו את רכבם.

אין לי בעיה שלא ימכרו או יציגו חמץ בפסח- ככה או ככה אני לא שומרת ואני יכולה גם לשרוד עם מצות- זה לא משנה לי. רק מוזר לי למה הצגת חמץ מפריעה- אתה שומר את מסורת החג, מה אכפת לך מה השכן שלך עושה?

קראתי קצת על מדוע חרדים אינם עומדים בצפירה- ואני יודעת שזה קיצוני אבל לדעתי אלו שטויות. ממה שקראתי, יש שתי סיבות למה לא עומדים- גם כי זה כמנהג גויים (אז מה?) וגם כי עדיף להתפלל וכו' מאשר לבזות את זכר הנופלים בעמידת דום 2 דקות בשנה.
מה גורם לחשוב שאין מחשבה על זכר הנופלים גם ביתר השנה? מדוע יוצאים מתוך נקודת הנחה שתפילה מועילה יותא מאשר נניח, פעילות התנדבותית להנצחה?

האם חרדי יחשוב שאני מזלזלת בזכר קורבנות השואה כיוון שאינני מתפללת, אך אני בוחרת לעמוד דום ולהתנדב משך כל השנה בעמותה להנצחת זכר הקורבנות? נשמע לי הזוי.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-04-2009, 16:00
  metooshelah metooshelah אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.06.03
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "אני לא יודעת מה הדין (אם יש..."

שמות, י"ג, ז:
ציטוט:
מַצּוֹת, יֵאָכֵל, אֵת, שִׁבְעַת הַיָּמִים; וְלֹא-יֵרָאֶה לְךָ חָמֵץ, וְלֹא-יֵרָאֶה לְךָ שְׂאֹר--בְּכָל-גְּבֻלֶךָ

לעניין האחר: את מבלבלת המון דברים שלא קשורים לעניין:

את צריכה להבין, שהם, לפי אמונתם, לא עומדים בגלל הצפירה מאחר שזה מנהג גויים. מאותה סיבה, הם לא יפסיקו לנסוע. יפה מצידך להגדיר את אמונתו של האחר כשטויות. אכן, הפתיחות והצביעות החילונית מכה בשנית.
למה את חושבת שאין מחשבה על הנופלים בשאר ימות השבוע? אני מניח שלא יצא לך לשמוע ברכה לחילי צה"ל בזמן הקריאה בתורה? מדוע את חושבת שהם מזלזלים בדרך שאת זוכרת את הנופלים?
נקודת ההנחה שלהם היא, שכאשר מתפללים לנשמתו של נפטר, עוזרים לה, למעשה, בעולם הבא.
ישן 07-04-2009, 16:36
צלמית המשתמש של chatulim

בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי metooshelah שמתחילה ב "שמות, י"ג, ז: ..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי metooshelah
שמות, י"ג, ז:

לעניין האחר: את מבלבלת המון דברים שלא קשורים לעניין:

את צריכה להבין, שהם, לפי אמונתם, לא עומדים בגלל הצפירה מאחר שזה מנהג גויים. מאותה סיבה, הם לא יפסיקו לנסוע. יפה מצידך להגדיר את אמונתו של האחר כשטויות. אכן, הפתיחות והצביעות החילונית מכה בשנית.
למה את חושבת שאין מחשבה על הנופלים בשאר ימות השבוע? אני מניח שלא יצא לך לשמוע ברכה לחילי צה"ל בזמן הקריאה בתורה? מדוע את חושבת שהם מזלזלים בדרך שאת זוכרת את הנופלים?
נקודת ההנחה שלהם היא, שכאשר מתפללים לנשמתו של נפטר, עוזרים לה, למעשה, בעולם הבא.

מעולה, אז שלא יראו אותו, בדיוק ע"פ החוק.

לענין הצפירה- הסכמנו כבר שזה חוק? אין פטור בחוק לחרדים? מבחינתי הם מחויבים בחוק. אם הם לא מאמינים בחוקי מדינת ישראל- זו כבר בעיה אחרת. אני לא חושבת שיש פה צביעות- אני אומרת את שעל לבי. לא מפריע לי אם איש זה או אחר יקיימו את מצוותיהם, כמו שאני מצפה שלא יגידו לי מה לעשות ומה לא, אלא אם מדובר בחוק מדינה (וכאן, מסתבר, יש חוק בענין הצפירות).
עד שלא יתנו בחוק פטור לחרדים מקיומו- אני אתרעם על אי עמידתם בצפירה.
לרגע לא אמרתי שהמתפללים לא זוכרים ביתר השבוע או השנה את קורבנות השואה/ חללי צה"ל, אולם ממה שקראתי- ישנו ועוד איך זלזול בחילוניים המעדיפים להתייחד עם זכר הנופלים ע"י עמידת דום (ולא משנה שבשאר השנה אעסוק בענין בצורה זו או אחרת- ואני כמובן לא מכלילה אלא מדברת על עצמי).

כאן אני מסיימת את הדיון, ברשותך.

ישן 07-04-2009, 16:45
צלמית המשתמש של chatulim

בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי metooshelah שמתחילה ב "יפה. אז אני מניח שהכניסה לתל..."

ציטוט:
יפה. אז אני מניח שהכניסה לתל אביב תהיה אסורה (ע"פ חוק כמובן...) לדתיים? או שמא יש עוד ערים וישובים שיש לאסור את הכניסה אליהם?
בעניין הצפירה: לא, לא הסכמנו על שום דבר. יש חוק הנוגע לקיום הצפירה. נקודה. לא מדובר בו על מי שלא עומד בזמן הצפירה.
אין שום זלזול בחילונים משום שהם עומדים בצפירה. מאיפה הבאת את זה בכלל?

נו, לזרוק דברים לאוויר ולסיים דיון. נפלא.

רק כי זה הרגיז אותך, אשיב. לא התכוונתי בכלל להכנס לפינות הללו, היות ולמרות דיעותי לא אסתובב ברחוב עם פיתה בפסח, כמו עם אוכל כלשהו ביום כיפור- כי אני מכבדת.
יש חוק הנוגע לקיום הצפירה ועל הפסקת כל תנועה בדרכים בזמן הצפירה. כל תנועה בדרכים היא גם תנועה רגלית ולכן אי עמידה בזמן הצפירה משמעה עבירה על החוק.

ישן 07-04-2009, 16:58
צלמית המשתמש של sheep
  sheep sheep אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.06
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי metooshelah שמתחילה ב "קשקוש. הצפירה החלה בכלל..."

1. כשאתה יורק למישהו בפרצוף אתה פגעת בו, זה לא משנה מה היו הכוונות שלך ואם בלבך יש לך תירוץ לכך.
דתי שמפגין זילזול ברצח מליונים, גם אם בליבו אינו מזלזל, עדיין הפגין זילזול באמצע הרחוב ועשרות אנשים נפגעו ממנו, במקום שיתקפל לתוך עצמו וימתין דקה, וכך לא יפגע באחרים, כמה פשוט? כמה לא פוגע? למה לעשות אחרת?

2. למה שדתי ימנע ממני להציג לחם בפסח? או למכור אוכל בכיפור? זה מנהג דתי שלו, שישב בשקט בבית ויתרכז בחג,
ואם הוא רוצה לצאת החוצה, שישלוט בעצמו. בחו"ל הוא היה מסתדר יופי, אבל כאן הוא מרגיש חופש להציק לחילונים ולכפות עליהם אספקטים של אורח חיים לא רלוונטי.

ישן 07-04-2009, 17:14

בתגובה להודעה מספר 51 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "1. כשאתה יורק למישהו בפרצוף..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי sheep
1. כשאתה יורק למישהו בפרצוף אתה פגעת בו, זה לא משנה מה היו הכוונות שלך ואם בלבך יש לך תירוץ לכך.
דתי שמפגין זילזול ברצח מליונים, גם אם בליבו אינו מזלזל, עדיין הפגין זילזול באמצע הרחוב ועשרות אנשים נפגעו ממנו, במקום שיתקפל לתוך עצמו וימתין דקה, וכך לא יפגע באחרים, כמה פשוט? כמה לא פוגע? למה לעשות אחרת? שוב, ואני מקווה שהפעם תקרא את תגובתי כדי שאמנע מתגובות שחוזרות על עצמן: הוא לא יכול. קיים עבורו איסור הלכתי.

2. למה שדתי ימנע ממני להציג לחם בפסח? או למכור אוכל בכיפור? זה מנהג דתי שלו, שישב בשקט בבית ויתרכז בחג,
ואם הוא רוצה לצאת החוצה, שישלוט בעצמו. בחו"ל הוא היה מסתדר יופי, אבל כאן הוא מרגיש חופש להציק לחילונים ולכפות עליהם אספקטים של אורח חיים לא רלוונטי.
מאחר שיש איסור שכזה (לגבי ראייה). אתה יכול לאכול חמץ כאוות נפשך, אך לא לשלול זכויות של ציבורים אחרים. אין קשר לעניין שליטה עצמית.
בחו"ל, אגב, יהודים נוטים לגור בקהילות צפופות. אני צריך להזכיר לך את אחת הסיבות לקיומה של מדינת ישראל?
אין כאן נסיון לכפות אורח חיים "לא רלוונטי". להפך. אתה הוא זה שלא מסוגל - מרוב נאורות, כן? - להתחשב בציבור אחר. משום מה, אתה לא יכול להסתפק באכילת חמץ אתה חייב להציג אותו, כדי להרע לכ-ו-ל-ם.
ישן 07-04-2009, 18:42
צלמית המשתמש של sheep
  sheep sheep אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 54 שנכתבה על ידי metooshelah שמתחילה ב "1) אתה ממשיך לא לקרוא את מה..."

ציטוט:
1) אתה ממשיך לא לקרוא את מה שאני כותב. מאחר וזו הגישה שלך, לא אמשיך להגיב לתגובותיך, כל עוד לא תחליף תקליט. אם להחליף תקליט אומר לאשר את הפגנת הזילזול של דתיים במליוני נרצחים, אז לא, חד משמעית לא אשנה תקליט, שנו אתם את תרבותכם הקלוקלת.
2)נפלא ממש. אולי מטעם וועדת הנאורות, שאתה כה מרבה לדבר בשבחה, תחלק משקפי שמש כהים מאוד? ואולי נגייס פלוגות טירונים, כדי לחסום את הכניסה לערים בישראל מפני החרדים הרעים? לא אמרתי שחרדים הם רעים. אם יש להם בעיות עם עולם החוץ בשבוע מסוים, שלא ישהו בו שבוע, זה עדיף על כך שכל שאר האנשים יעמדו ויצדיעו להם כשהם יוצאים לחוץ.
לא הבנתי למה התכוונת כשכתבת "מעבר לזה, לי בכלל אסור לאכול חמץ בפסח בגלל כפייה דתית, אם מתעלמים מהכפייה של החוק ומסתכלים בכפייה בתוך הבית. נקודה למחשבה." מישהו כופה עליך בביתך לא לאכול חמץ? אם כן, לבן את העניין עם הוריך / אחיך / שותפיך למגורים / מה שזה לא יהיה. זה הקטע בכפייה, ש.. שזו כפייה. קפיש? זה מה שפסול בכל הקטע. כמו שאי אפשר להכניס היגיון בך בנושא, אי אפשר להכניס היגיון בכל כופה אחר.

ישן 07-04-2009, 19:10
צלמית המשתמש של sheep
  sheep sheep אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 56 שנכתבה על ידי metooshelah שמתחילה ב "נו. אתה רואה זילזול בכך שהם..."

ציטוט:
נו. אתה רואה זילזול בכך שהם לא עומדים, הם רואים זילזול בכך שאתה כן עומד. ניחא, הלאה. חרטא! הם יודעים מצויין שאנחנו מראים הזדהות, חושפים שאנחנו מכבדים ובדיוק ההפך מזילזול, יודעים שמה שהם עושים משתקף כלפי חוץ כזילזול.
לא ביקשו מאף אחד לעמוד ולהצדיע, רצו מעט התחשבות. כנראה שלכל הצווחים בשם הכפייה והרצון להתחשבות, קשה מדי להתחשב באחר, כאשר הוא לא משתקף במראה. הפוך. להתחשב זה לא לכפות על אחרים עניינים הקשורים במנהגים הדתיים שלך. ממש לא הגיוני לצפות שדווקא החילונים יצטרכו לספוג, להתקפל ולהסתתר בגלל הדתיים! מה שלא רוצים הדתיים לעשות הם כופים על החילונים! זו התחשבות??
טיענוך האחרון חסר כל פשר והיגיון, והעובדה שאינך מצליח להסבירו, מראה שגם לך אין מושג על מה אתה מדבר. אני דיברתי ממש פשוט, אכתוב שוב: בבית שלי אסור לאכול חמץ בפסח.

ישן 07-04-2009, 19:17

בתגובה להודעה מספר 60 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "[QUOTE=metooshelah]נו. אתה..."

אם אסור לך לאכול חמץ בפסח בבית, אל תוציא את העצבים על ציבור שלם. דבר עם הוריך וכו'.
מה הקשר אם זה משתקף בעינך כזלזול? זה נכון גם ההיפך. מה אתה רוצה שיעשו? שיעברו על איסור הלכתי, כדי שאתה תהיה מרוצה?
אף אחד לא אמר לך להסתתר או להתחבא. תאכל חמץ כמה שאתה רוצה, אבל אל תציג אותו לראווה. יש הבדל בין איסור אכילה ומכירה לאיסור הצגה, שאני בטוח שגם אתה מבין.
אל תחפש כפייה היכן שאין, ואל תפעיל כפייה חילונית. בוא נציג את העניין הפוך. מה דעתך על קיום מצעד הגאווה בירושלים? זוהי כפייה חילונית מוחלטת ע"ג החרדים (וציבורים דתיים אחרים, אז בוא נעזוב את החרדים הרעים האלה), נוצרים ומוסלמים. אבל מה, כאן אתה לא תאמר הי, בואו נתחשב קצת באחר. וזה חביבי, צביעות לשמה.
ישן 07-04-2009, 19:38

בתגובה להודעה מספר 62 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "1. אני לא מוציא עצבים, אני..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי sheep
1. אני לא מוציא עצבים, אני מציג את המצב הרע ומביע מחאה.
2. אני רוצה שיעמדו במקום בזמן צפירה מבלי לעבור על האיסור ההילכתי - שיעמידו פנים כדי לא לפגוע ברגשות ניצולים, כרב הראשי לעולם אני מכשיר את הצעד הזה שיש בו יותר מצווה מאשר חטא. פשש, אכן תגובה מנומקת וראוייה. אני מניח שלא תבין / תקרא לעולם את מה שכתבתי, אז לא אתייחס יותר לטיעונים שתעלה בעניין הזה.
3. אני חושב שני דברים לגבי מצעד הגאווה:
א. הם לא מקדמים דבר באופן בו הם מתבצעים (תועייבה על הבמות), ולכן הם צריכים להיפסק.
ב. כשהדתיים יפסיקו את הכפייה העצומה שלהם בכל עיניין שהוא בחיי החילונים, תהיה להם הזכות לבקש שלא יכפו עליהם פעם ב... מליון שנה.. איזה עיניין חילוני קטנטני מסכני. מאוד קטנטני מסכני. שוב, אתה מדבר על כפייה, אבל לא מוכן לראות מעבר לחוטמך. טול קורה מבין עיניך.

חלאסנה.
ישן 06-04-2009, 22:02
צלמית המשתמש של Jeanne D'Arc
  Jeanne D'Arc Jeanne D'Arc אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.05.07
שלח הודעה דרך ICQ אל Jeanne D'Arc Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי dani90 שמתחילה ב "שכחו איך זה להיות יהודים"

כזכור לי אנחנו חיים במדינה דמוקרטית שמאפשרת לתושביה לחיות את חייהם איך שהם רוצים, להאמין במה שהם רוצים במידה וזה לא פוגע בזולת.
מחירת חמץ בפסח בעצם הפכה להיות מותרת לפני כשנה עם החוק החדש, המגבלה היחידה היא שאסור להציג את הסכורה בפרהסיה- כלומר להוציא את החמץ מחוץ לתחומי החנות.

להזכירכה, תל אביב היא עיר שלא רק יהודים חיים בה.
אז למה הם צריכים לסבות שבוע ללא לחם אם החג אפילו לא קשור אליהם בשום דרך?
אם כל כך קשה לך הפיתוי בלראות את החמץ ולא לאכול אותו אז הבעיה כבר אצלך :/ כל אדם צריך לדעת לשלוט על היצרים שלו.
האם ניסית לפתוח חשבון בשקית לפני שפנית לבנק? זה בלי עמלות ובלי הגבלות על המשיכה.

ישן 06-04-2009, 22:33
צלמית המשתמש של MiG29
  משתמש זכר MiG29 MiG29 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.08.06
בתגובה להודעה מספר 84 שנכתבה על ידי dani90 שמתחילה ב "מצד אחד את מסכימה שאנו חיים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי dani90
מצד אחד את מסכימה שאנו חיים בדמוקרטיה ושהחוק אומר שאין להציג חמץ בפרהסיה ומצד שני את מדברת על חוסר השליטה ביצרים שלי כשאני רואה חמץ נמכר בחוץ...

אנחנו חיים במדינת חוק. לא מעניין אותי שאת גויה.

ולהיות לא יהודי זה נגד החוק?או שמשום מה לא ידעתי שאתה קובע את החוק? לך לך תלקק איזה אצטרובל (אם זה לא חמץ כמובן)
חלאס לכפייה דתית הזאת היום בגלל כל הבולשיט של פסח סגרו ת'שקם בבסיס ואני הייתי אחרי שמירה ואין אוכל חוץ מבחדר אוכל שנפתח ב12 וחצי. עזבו שאני חושב שדת ,כל דת שהיא היא בולשיט אחד גדול שנוצר מחוסר וודאות ופרימיטיביות של אנשים לפני אלפי שנים אני עדיין מאמין שכל אחד יעשה מה שבא לו אם זה מדינה דמקורטית בלי קשר לדת אם החוקים שלנו היו כולכם קשורים לדת מצבנו היה בקנטים היה אפשר לרצוח תיירים לא יהודים כי הם זכר לעמלק (אני ציני בדוגמא כן? שלא יקפצו עליי עכשיו כל רבני הפורום)
ומה אני כאתאיסט מוחלט אמור לעשות בחופש פסח כשלא בכל מקום יש חמץ כמו לחם או בירה?:S זה דפוק פעם הייתי חבר באיזה פורום אחר..בערך בגיל 13 או משו ובחתימה שלי שם היתה דוגמנית בביקני עם הכינוי שלי על זה אחד ממנהלי הפורום כמה פעמים הוריד לי 'תחתימה כי היא פוגעת ביצרים שלו כאדם דתי ואסור לו לאונן או משו , זאת עוד דוגמא לכפיה דתית וגם דוגמה לפרימיטיביות מי שלא שולט ביצרים שלו הוא פרימיטיבי דוגמא טובה לכך הם אנסים גם הם לא שולטים ביצרים שלהם ואונסים. מקווה שהבהרתי את עמדתי בנושא:|
I'm a selfish prick. A hot, rich, pampered intellectual with a big dick and a marathon tongue. I'm young enough to do it often and old enough to do it right. I don't have time for petty drama or emotional hysteries. I do what I want, when I want.

ישן 07-04-2009, 21:27
צלמית המשתמש של RedBlossom
  RedBlossom RedBlossom אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.05.05
בתגובה להודעה מספר 130 שנכתבה על ידי asafdr שמתחילה ב "כי חייל, גם אם הוא הכי גובניק בעולם"

בחורי ישיבות משרתים שנה וארבע חודש, כל בחורי הישיבות (למעט אלו שיש להם בעיות רפואיות קשות וגם הם מתגייסים בסופו של דבר) מתגייסים לצבא בסופו של דבר בשירות קרבי, למשך מינימום שנה וארבע. (אם הם מתקבלים ליחידות התנדבותיות קרביות/יוצאים לקק"צ - הם מוותרים על הקיצור של שנה וארבע). רק חרדים שהם בחורי ישיבות, לא מתגייסים (וגם זה בטיפול צה"ל במשך השנה האחרונה לגיוסם של המגזר הזה).

אי לכך ובהתאם לזאת, אנא אל תדבר על דברים שאינך מבין.

מתן, יש הרבה שלא עושים כלום בצבא, נכון, אך, אי אפשר להשוות אותם (כמה שמצבם קשה) לבחורי הישיבות החרדיות שלא התגייסו עד היום.

נ.ב
רוב הג'ובניקים עושים דברים חשובים!
ראה דוג': אני! בלעדיי לא היו כרוזים בעופרת יצוקה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 07-04-2009, 22:23

בתגובה להודעה מספר 138 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "[B]ובראש שלך שני המשפטים האלה..."

לא, כי לא ביצעתי הכללה כלפי חיילים עורפיים. אז אנא ממך, אל תקפץ.

-תותית, לא אכפת לי מה ואיך ואיפה עשית בשירותך הצבאי. את כל מה שאת אומרת חייל קרבי יכול לומר, בצורה שונה: 3 שנים לצאת 16-5 (במקרה הטוב), 19-2 (במקרה הנאחס) עם רגילות שמתקצרות לפתע וכו' וכו' וכו'. אז אנא, אל תתבכייני, ואל תדחפי לוויכוח שאינך קשורה אליו, כי זה באמת נשמע כמו "אוי אוי אוי".

אינני אומר שחיילים עורפיים אינם תורמים בשירותם הצבאי; להיפך. אני מדבר על חיילים, שכל עניינים בצבא הוא אבטלה סמוייה, וישנם רבים כאלו - מה לעשות, דווקא במערך העורפי. כאלו, שמחפשים ת'ת"ש והחפ"שנות שלהם ושום דבר מעבר. מאחר ועדיין אתה לא מבין את תגובתי, אנסה לפשט: לדעתו של אסף, לכל חייל ישנה איזו "הילה" המקדשת אותו, אפילו אם תפקידו מסתכם בנשיאת תעודת חוגר ולבישת מדים (פטור מנעליים צבאיות כבר יש לו). חיילים כאלו, אינם עושים כלום מלבד לבזבז את כספי משלם המיסים. אל תסיק מכך, שאינני מעריך את אותם חיילים היושבים בעורף ועושים מלאכת קודש ממש בצה"ל. יש לי המון הערכה לחיילים האלו, שאמנם לכאורה התנאים שלהם טובים יותר משל חיילים אחרים, אך עבודתם קשה לא פחות.

נערך לאחרונה ע"י metooshelah בתאריך 07-04-2009 בשעה 22:25.
ישן 08-04-2009, 12:11
צלמית המשתמש של dani90
  dani90 dani90 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.04.07
בתגובה להודעה מספר 193 שנכתבה על ידי q_man שמתחילה ב "המשפט הזה מתמצת את כל..."

מה הבעיה להבין שאתה עושה פעולה שפוגעת בי? נחקק אף חוק שיצמצם את הפגיעה אך אנשים ממשיכים להפר זאת ולהמשיך לפגוע - זה לא נותן לי לגיטימציה למחות על זה?

עם הגישה שלך ניתן להתיר לאנשים לעשות את צרכיהם באמצע הרחוב או דברים יותר גרועים.
כמעט בכל הדברים - אין בעיה שתעשה אותם כל עוד הם במקום (ולפעמים גם בזמן) שאינו פוגע באנשים אחרים.
CHRIS MARTIN: Coldplay is for people with great taste, intelligence, incredible good lookingness, talent, ability, success, grabbing of life. Coldplay's for people who know what life's about. They're always entertaining. Delightful to talk to. Sweet, charming, incredibly good in bed. Virile. They have incredible success with girls, or boys, or both. They're generally just the world's best citizens.. Maybe I'm biased, but I'm definitely right

נערך לאחרונה ע"י dani90 בתאריך 08-04-2009 בשעה 12:21.