07-04-2009, 16:36
|
|
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
|
|
חבר מתאריך: 01.01.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי metooshelah
שמות, י"ג, ז:
לעניין האחר: את מבלבלת המון דברים שלא קשורים לעניין:
את צריכה להבין, שהם, לפי אמונתם, לא עומדים בגלל הצפירה מאחר שזה מנהג גויים. מאותה סיבה, הם לא יפסיקו לנסוע. יפה מצידך להגדיר את אמונתו של האחר כשטויות. אכן, הפתיחות והצביעות החילונית מכה בשנית.
למה את חושבת שאין מחשבה על הנופלים בשאר ימות השבוע? אני מניח שלא יצא לך לשמוע ברכה לחילי צה"ל בזמן הקריאה בתורה? מדוע את חושבת שהם מזלזלים בדרך שאת זוכרת את הנופלים?
נקודת ההנחה שלהם היא, שכאשר מתפללים לנשמתו של נפטר, עוזרים לה, למעשה, בעולם הבא.
|
מעולה, אז שלא יראו אותו, בדיוק ע"פ החוק.
לענין הצפירה- הסכמנו כבר שזה חוק? אין פטור בחוק לחרדים? מבחינתי הם מחויבים בחוק. אם הם לא מאמינים בחוקי מדינת ישראל- זו כבר בעיה אחרת. אני לא חושבת שיש פה צביעות- אני אומרת את שעל לבי. לא מפריע לי אם איש זה או אחר יקיימו את מצוותיהם, כמו שאני מצפה שלא יגידו לי מה לעשות ומה לא, אלא אם מדובר בחוק מדינה (וכאן, מסתבר, יש חוק בענין הצפירות).
עד שלא יתנו בחוק פטור לחרדים מקיומו- אני אתרעם על אי עמידתם בצפירה.
לרגע לא אמרתי שהמתפללים לא זוכרים ביתר השבוע או השנה את קורבנות השואה/ חללי צה"ל, אולם ממה שקראתי- ישנו ועוד איך זלזול בחילוניים המעדיפים להתייחד עם זכר הנופלים ע"י עמידת דום (ולא משנה שבשאר השנה אעסוק בענין בצורה זו או אחרת- ואני כמובן לא מכלילה אלא מדברת על עצמי).
כאן אני מסיימת את הדיון, ברשותך.