לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-04-2009, 16:18
צלמית המשתמש של הפטריוט
  משתמש זכר הפטריוט הפטריוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.02
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "יכול ליהיות שהוא יעשה ויכול..."

ציטוט:
איפה ראית שאני חושב, או כותב, שהרתעה היא תגובה זהה לפגיעה הראשונית?
- בכך שאתה לא מאמין בענישה קולקטיבית.

אין כל דרך להרתיע את המפגע עצמו. את מי שהולך למות, בידיעה ברורה, אי אפשר להרתיע. אם הוא ידע שבני משפחתו בסכנה, ייתכן שנוכל להרתיע אותו. אם שכניו ידעו שהם בסכנה, ייתכן שהם יוכלו למנוע ממנו לבצע את זממו.
הרתעה לא תשיג ע"י פעולות נקודתיות, מהוססות, שמתבצעות בעיכוב גדול. הרתעה תשיג ע"י פעולות כוחניות, גדולות, שבאות בטווח מיידי לאחר פיגוע. אם הצד השני יחשוב ש"בעל הבית השתגע", אז נשיג הרתעה.

"אין טעם שהכבשים יקבלו החלטה בזכות הצמחונות, כל עוד הזאבים אינם שותפים להשקפה זו."
ויליאם ראלף אינג'

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-04-2009, 17:49
צלמית המשתמש של הפטריוט
  משתמש זכר הפטריוט הפטריוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.02
אם נמשיך לנהוג כלפי האוייב בכפפות של משי...
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "מצטער ידידי, לא תשכנע אותי..."

לא נוכל להאריך ימים פה, במזרח התיכון.
אם אתה מעדיף "מוסר" ו"נאורות" על פני קיום וביטחון, בעיה שלך.

ציטוט:
הרי עד היום נהרסו
ונאטמו בתים, זה לא ממש מנע את גלי הטרור שנחתו עלינו
- כמה? באיזו תדירות? כמה זמן עבר בין הפיגוע לבין ההריסה?
מה שנעשה עד היום הוכח כבלתי יעיל, כי הוא בוצע ספוראדית (הן מבחינת הכמות והן מבחינת התדירות) וזמן רב לאחר הפיגוע. אם פועלים בכוח רב מיד לאחר הפיגוע, מייצרים הרתעה.
אם יש לך דרך אחרת להשיג הרתעה, או לגרום לצד השני להבין ש"בעל הבית השתגע", אני פתוח להצעות.

"אין טעם שהכבשים יקבלו החלטה בזכות הצמחונות, כל עוד הזאבים אינם שותפים להשקפה זו."
ויליאם ראלף אינג'

ישן 08-04-2009, 05:30
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
שוב אתה עם שקריך
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אתה ואני יודעים שהיית ציני, אבל יש גולשים שלא יודעים שזה כפר ערבי ולכן עלולים להניח.."

1. אני בעד סיום שליטתנו על חלק מהשטחים שנכבשו ב- 1967 - בשום פנים ואופן לא על כולם. לכן התייחסותך למימוש גבולות רודוס אינה רלוונטית.
2. אינני בעד פנוי אזרחי ישראל, היושבים בשטחים המיועדים למדינה פלסטינאית, בהסדר.
3. אסור להסכים למדינה "נקיה" מיהודים. כל יהודי שכל כך חשוב לו לשבת במקומות הנחשבים כקדושים לו ו/או קדושים לעם ישראל, זכאי לעשות זאת. בתנאי שיקבל את מרותם וחוקיהם של "בעלי הבית". כמו יהודי אמריקאי, אנגלי, צרפתי וכו' - חי על פי חוקי מקום מגוריו. תמיד קיימת לו האופציה לעלות/לחזור למדינת ישראל.
4. אני בעד פנוי מיידי של התנחלויות/ישובים/שכונות, שהוקמו בניגוד לחוק על פי הגדרת ממשלת ישראל בעקבות דו"ח ששון.
5. אני בעד ריכוזם של אזרחי ישראל בגושי ההתנחלויות/ההתישבויות הגדולים, במטרה לספחם בבוא היום (לאחר הסכם) לשטחי מדינת ישראל.
6. אני בעד (כרע במיעוטו) כל פעולה של ממשלת ישראל, הגורמת להפרדה ולהקטנת החיכוך בין יהודים וערבים בשטחים הכבושים. זאת למרות שפעולות חד צדדיות אינן הפתרון, אבל עדיפות על סטנגנציה.
ישן 08-04-2009, 05:50
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
נקודה נקודה:
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "שוב אתה עם שקריך"

1. למרות שאתה שנים בפורום, אתה מתחמק באופן קבוע מלהגדיר במדוייק מהם אותם חלקים מאיו"ש
שאתה מסרב בכל תוקף למסור לידי הפלסטינים, ולא משנה כמה יתעקשו. התירוצים שלך לסירוב יכלו
להיות רציניים לו אשכרה היית מנהל מטעמנו מו,מ עם הפלסטינים ולא היית רוצה לחשוף עמדותיך, אבל
מכיוון שאתה, כמו כולנו, בסה"כ גולש בפרש, אתה יכולת בשקט לבשר לנו מהם הקווים האדומים שלך,
שעליהם תגיד - "על הקו הזה אני אלחם ולא אמסור לעולם". יודע למה לא פירטת קווים שכאלה? כי
אין כאלה קווים. אתה מוכן לסגת מכל נקוהד שמעבר לקווים הקדושים של 1949, ואני יכול לבשר לך
שאחרי שיסתבר שגם הם לא משביעים את הרעב הפלסטיני, אתה גם תמצא דרך להסביר מדוע קווי
החלוקה של כ"ט בנובמבר הם ראויים. אתה עצמך עדיין לא מודע לכךף אבל אני, כשלומיסטולוג (חוקר
שלומיזם) ותיק, יכול לבשר לך שהקווים האדומים שלך יתגמשו ככל שניסוג עוד ועוד...
2. אתה בעד גירוש היהודים מאיו"ש, או הפקרתם לרצח המוני בידי הפלסטינים באצטלא של "השארתם
כאזרחי המדינה הפלסטינית", אחרי שיפורקו מנשקם ויוכפפו לחסדי המחבלים מפת"ח, שבחימושם אתה
תמכת ועודך תומך. בגלל שאתה הומניסט ידוע, אתה תעדיף שיגיעו לתוך הקו הירוק כפליטים מחוסרי בית,
מאשר שיירצחו - ועל כך יש להודות לך מקרב לב...
3. יפה מצידך שאתה מוכן להשאיר לרשות הפלסטינים יהודים שיוכלו לרצוח כאוות נפשם, ויפה עוד
יותר מצידך, שאתה הצלחת לשכנע עצמך שהפקרתם של היהודים למוות היא סימן לנחישות מצידך
שלא להשאיר להם "מדינה נקייה מיהודים". יכולת כמובן להימנע מלתת להם מדינה מלכתחילהף
ולספח לישראל את היישובים שבהם חיים יהודים, אבל אתה מעדיף שיחיו תחת חרבם של פלסטינים,
או יימלטו על נפשם לקו הירוק, כפי שיעשה כל יהודי שלא רוצה למות, ושמכיר את נפשם הרכה של
החבר'ה שאתה תמכת ותמך בחימושם...
4. אתה אכן בעד טרנספר מיידי של כל מה שטליה ששון מתנגדת לו. טליה ששון מתנגדת לכל יישוב
יהודי שמעבר לקו הירוק, והוכיחה זאת בריצתה כמספר 7 של המפלגה שעזבה את הציונות, מרצ.
ייאמר לזכותה, שבניגוד אליך, היא לא מציעה להפקיר יהודים לרצח של פלסטינים, במסווה של
"להתנגד למדינה נקייה מיהודים". היא רוצה טרנספר נטו.
5. אתה בעד יגרוש רבבות לתוך שטח שאני עדיין מחכה שתגדיר לנו אותו. מהם בדיוק "גושי ההתיישבות הגדולים". אנא ציין אותם בשמות ותחום אותם בשטח, לפני שתרכז לתוכם חצי מליון
יהודים (כן, אני יודע שכל שכונות צפון, דרום ומזרח י-ם, המיושבות ביהודים, הם בעיניך התנחלויות...),
ואני מניח שאתה חושב שאתה עושה עם מישהו חסד אם תגדיר כ"גוש התיישבות", ואז תציע לספח
אותו, תוך שתשאיר אותו מנותק משאר המדינה, כאשר תמסור את השכונות הערביות שסביבו לידי
הרש,ף, ובכך תהפוך את "הגוש" למובלעת כבר מיומו הראשון...
6. אתה בעד כל פעולה הגורמת להקטנת החיכוך? זה אפילו לא בדיחה. מחר תחליט ממשלת ישראל
על מסירה חד צדדית של כל שטחי המשולש וואדי ערה לידי הרש"ף, מבלי שהערבים יסכימו. האם
תתמוך בכך? מחר היא תציע ל-פ-נ-ו-ת את הערבים החיים באיו"ש לירדן, האם תתמוך בכך?
בקיצור, דן, למה לשקר. הפתרון היחיד של "הקטנת חיכוך" שבו אתה תומך - הוא גירוש יהודים לתוך
הקו הירוק - ובתוך הקו הירןק, אתה אבי אבות החיכוך, עם כל היוזמות המפוארות שלך לדו קיום,
עם האינטלקטואל המובהק עזמי וחבר מרעיו. לפני שאתה מציע את "הקאנת החיכוך" ברמאללה,
אנא הצע את "הקטנת החיכוך" בקניון ערים - שאל את לבני על החיכוך שם...
ישן 08-04-2009, 13:05

תגובה
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "נקודה נקודה:"

1. אכן לא שרטטי מפות. אבל, בפירוש הדגשתי שהגבול אליו אני שואף איננו גבול הפסקת האש (הקו הירוק). קו הגבול עובר ממזרח לגושי ההתיישבות הגדולים, הצמודים לקו הירוק. אליהם יש לצרף על פי רצונם את כל אזרחי מדינת ישראל שהתנחלו בשטחים הכבושים. כל שטח מעבר לכך יצורף בעקבות המו"מ. באשר לירושלים, למרות הסיבוך שיצרנו במכוון, יש למצוא דרך כיצד להפריד את השכונות הערביות ולא לכלול אותן בשטח מדינת ישראל.
באשר ל"אגן הקדוש" - הוא חייב להיות בפקוח משותף הכולל את כלל בעלי הענין בו. באופן שכל אחד יוכל לעלות ולערוך את תפילותיו בו, ללא פגיעה והפרעה .
" אתה מוכן לסגת מכל נקוהד שמעבר לקווים הקדושים של 1949, ואני יכול לבשר לך
שאחרי שיסתבר שגם הם לא משביעים את הרעב הפלסטיני, אתה גם תמצא דרך להסביר מדוע קווי
החלוקה של כ"ט בנובמבר הם ראויים. אתה עצמך עדיין לא מודע לכךף אבל אני, כשלומיסטולוג (חוקר
שלומיזם) ותיק, יכול לבשר לך שהקווים האדומים שלך יתגמשו ככל שניסוג עוד ועוד"
===== שקר שאין גדול ממנו. לא פעם הבעתי את דעתי והותקפתי קשות על ידך בנושא "כשרותם" של כבושי מלחמת העצמאות והצדק בהקמת מדינתנו בשטחי ארץ ישראל.
2. אכן אני חושב שאסור למדינת ישראל לאפשר הקמת/קיומה של מדינה, נקיה מיהודים.
אכן, אני תומך בכל מי שחפץ להשאר על האדמה הקדושה לו, שישאר במקומו, בכפוף לחוקי המדינה שתשלוט בשטח. בדיוק כפי שקורה לכל יהודי החי ברחבי העולם.
כל אחד יעשה את שיקוליו, ומי שחושש לחייו ו/או מי שיקבל את דעתך מוזמן לחזור לתוך מדינת ישראל עוד טרם ה"פוגרום" הצפוי על ידך.

4. אינני אחראי להשקפותיה של טליה ששון. אני רק התייחסתי לדו"ח שלה אודות בהקשר להתנחלויות הבלתי חוקיות, שהתקבל ע"ל ממשלת ישראל ואומץ על ידה.
אגב, אם אינני טועה ביוזמת ג'נבה מדובר על הכללת ישובים הנושקים לקו הירוק למדינת ישראל.

6.א. אתה יודע שאני נגד כל פעולה חד צדדית - פעולה כזאת איננה כלולה בהמלצותי. אני מקבל ותומך בפעולות חד צדדיות שנעשו /נעשות בדיעבד כרע במיעוטו - זוהי איננה משאת נפשי.
ב. אם ההסכם יכלול החלפת שטחים אין לי כל בעיה להעביר לרשות הפלסטינאית את כל שטחי המשולש וואדי ערה וכל שטח אחר עליו יוסכם על ידי הצדדים. באשר לתושבים, אזרחי מדינת ישראל החיים באותם השטחים, אני מתנגד לשלילת אזרחותם ב"כוח" וגירושם אל מחוץ לגבולות המדינה. הם אזרחים חופשיים ויכולים לעבור ולהתגורר בכל שטח שיחפצו. אני מניח שחלקם ישאר במקומם ויקבל את הדין וחלקם ישארו בתחומי מדינת ישראל.
ג. אינני תומך בכך פעולת טרנספר ללא הסכמה. לא גרוש יהודים ולא גרוש ערבים אזרחי מדינת ישראל. אני אקבל הסכם שיכלול חילופי אוכלוסין בהסכמה.
ד. אני בעד קיומה של מדינת ישראל על פי מתכונתה הנוכחית. מדינת העם היהודי - מדינה דמוקרטית וסובלנית עבור כלל אזרחיה. אינני בעד מדינה דו- לאומית שתקום אם השליטה בשטחים הכבושים תמשך.
מתי תתעורר, כשיהיה מאוחר מדי ?
ישן 09-04-2009, 02:19
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

כרגיל, התחמקות מתשובה מדוייקת
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "תגובה"

1. מ-ה-ם גבולות אותם "גושים גדולים"? אילו יישובים נכללים בהם? כרגיל, אין קול ואין עונה...
א. אנא ספר לי על הדרך המסתורית שלך שתאפשר את שמירת ריבונותנו בנווה יעקב ופסגת זאב, תוך
ב. ויתור על שועפט, מבלי ששתי שכונות עם רבבות יהודים, תהפוכנה למובלעות שלחיות בהן זה סיוט.
ג. אנא פרט, נמק והסבר מהם גבולותיו של "האגן הקדוש" המסתורי שלך (הוא כולל את כל העיר העתיקה? הוא כולל גם את סילואן? את הר הזיתים? את הרבנות הראשית. את הכנסת? מה ב-ד-י-ו-ק הוא כולל?).
ד. ודאי שכיום אתה משוכנע שמה שכבשנו ב1948 הוא מוצדק וראוי. אני לא מטיל בכך ספק. אתה גם
משוכנע שאתה באמת לא תסכים לחזרה מלאה לקווי ארבעה ביוני, אבל איכשהו אתה נהיה מעורפל
כששואלים אותך היכן ת-ס-ר-ב לכל פשרה, גם הפלסטינים יגידו שמשמעות הסירוב היא מלחמה. מכיוון
שאתה לא המצאת את השלומיזם, אלא מהווה בסה"כ אחד מרבים שמשתייכים לדת זו, אני יכול לבשר
לך שהתהליך של שחיקת הקווים האדומים שלכם, הוא עקבי, ולכן לא יסתיים בקו הירוק, שכרגע אתה אכן
רואה אותו כקדוש.

2. הניסיון הנלעג להשוות יהודי שיגור במדינה שנשלטת ע"י ארגוני טרור (שרצחו 1500 יהודים ב15
שנים האחרונות) ליהודי שחי בכל מדינה אחרת, הוא לא פחות מאשר מגעיל. אתה יודע בדיוק כמוני
שיהודי שנכנס בטעות לאזור פלסטיני, מסכן את חייו, ואתה מגלגל עיניים בהתחסדות ומעז לטעון
שלפרק רבבות יהודים מנשקם ולהותירם חסרי הגנה בשטח שבו ישלטו רבבות מחבלים, זה "בחירה
שלהם", ואם יסרבו להשאר שם, "הם יכולים לחזור למדינת ישראל". זה, דן, נקרא איום מוסווה
שפירושו בעברית פשוטה: או שתטרנספרו את עצמכם ותוותרו על החיים שבניתם כאן, או שנפקיר אתכם לרוצחי המונים. אתה יודע בדיוק כמו כולם כאן מהו פרצופם האמיתי של הפת"חיסטים החביבים
ששמחת כ"כ שחילקו להם נשק, ומאז רצחו בעזרתו מאות ישראלים, וכעת אתה מציע לתת להם עוד
נשק - ולקחת במקביל נשק מרבבות ישראלים שחיים שם, אם יסרבו להיות מגורשים מבתיהם...

4. ביוזמת ז'נבה יש מספר יישובים שמיועדים לסיפוח לישראל - אחרי שיהפכו להיות מובלעות מוקפות
בטריטוריה פלסטינית. יישובים כמו גבעת זאב, מעלה אדומים, אלפי מנשה, ושכונות בתוך י-ם יעברו
תהליך דומה למה שאתה מציע למתיישבים אחרים בעומק השטח: נקיף אותם בשטח פלסטיני מכל
הכיוונים ונגיד להם ,אתם יכולים להמשיך לחיות בבתיכם, על אחריותכם"...
תסתכל במפות של יוזמת ז'נבה, במקום לספר לנו על "סיפוח יישובים". רוב היישובים המספוחים
מחוברים לישראל ברצועה שרוחבה כרוחב הכביש שמוביל אליהם...
באשר לטליה ששון. הדו"ח שלה הוא קוריוז פוליטי, ולא מקרה שאף ממשלה לא מתייחסת אליו. שרון
ביקש את הדו"ח כאשר רצה לקנות את לב השמאל במסגרת תהליך ההתאתרגות שלו (שהגיע לשיא
בגירוש רבבת בני אדם), והוא ומחליפיו, התייחסו לדו"ח הזה כאל נייר לשימוש פוליטי, וזה בדיוק מה
שהוא היה. טליה ששון הייתה גורם פוליטי בפרקליטות במשך יותר מעשור (כאשר הקימה את "היחידה לתפקידים מיוחדים"), ואיש לא חשד בה שהיא כותבת דו"ח ענייני.

6. אני זוכר שתמכת בגירוש מתיישבים. אתה תתמוך בכל פעולה חד צדדית של גירוש יהודים, גם אם
תהיה חד צדדית, דו צדדית או תלת צדדית. אתה תתנגד לכל צעד שהערבים יסרבו, כיוון שבמקרה
שלהם אתה פתאום נהיה מתחשב שמתנגד בתקיפות לכל פגיעה בזכויותיהם. אתה כמובן תטען שאתה
גם מוכן שיהודים ימשיכו לחיות במקומות שישראל נסוגה, אבל ההבדל הוא, שערבים לא מסכנים את
חייהם אם יישוביהם יועברו לידי הרש"ף, בעוד שיישוב יהודי שיעבור לידי הרש"ף יהיה מוקד לפוגרום
נוראי.
אתה האגדות על מדינה דו לאומית שמלמדים כל שלומיסט להגיד, אין טעם לספר פה. כאן אנשים עברו
את גיל 9 וגילו שאי אפשר להכריח אותנו לתת אזרחות לכל פלסטיני באיו"ש. לעומת זאת, כולנו כאן
יודעים ש-ב-ת-ו-ך הקו הירוק מתפתחת מדינה דו לאומית, ושם פתאום אתה נגד כל פעולה חד צדדית
שנועדה למנוע מצב כזה. פתאום אתה רק מחפש הסכמות עם הערבים, בעוד שעם יהודים אתה בעד
העמדתם בפני עובדות קיימות: "אנחנו עוזבים, או שתבואו איתנו כפליטים או שתישארו והפלסטינים
ישחטו אתכם"...
ישן 09-04-2009, 07:05

חבל להמשיך בלופ מייגע - הוא לבטח נמאס כבר על הקוראים
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "כרגיל, התחמקות מתשובה מדוייקת"

1. לא אני הוא משרטט המפות - על מנת לשרטט מפה מדוייקת חייב להיות הרבה חומר רקע, שאינו קיים בידי. לכן אני יכול להצביע רק על עקרונות.
באשר לגבולות האגן הקדוש: מבחינתי הוא כולל את הר הבית והאתרים הנוצרים בויה דה לה רוסה וסביבתה.
באשר למובלעות - מי שימר את הפלונטר שיתמודד עמו.
בכלל אני מתייחס אך ורק לדעותי ולהשקפותי ואינני מייצג כל גוף אחר שאתה מדביק לי אותו.
גם אליך אני מתייחס על פי עמדותיך כיום למרות שברור לי שבבוא היום הן תתקרבנה לעמדותי ואולי אפילו תגיע "שמאלה" ממני.

6. קיים הבדל תהומי בין החזרת אזרחי מדינת ישראל אל תוך מדינתם לבין שלילת אזרחותם של אזרחי מדינת ישראל וגירושם מהארץ בה הם נולדו.
אם עדין הדבר אינו ברור לך - חל איסור חמור להקמת ישובים אזרחיים בשטחים כבושים. למעט מהסיבה של שמירת הבטחון. כאשר הסיבה הבטחונית, של השהיה בעזה נגוזה - חייבים לפנות את הישובים האזרחיים יחד עם פנוי הצבא.
אתה צודק שאף אחד לא יכול להכריח את מדינת ישראל לתת אזרחותה ל"כל דיכפין" - קיימים חוקי איזרוח. אבל ליצו דרום אפריקה שנים, על כל השלכותיה - ניתן גם ניתן. מזאת אני חפץ להמנע.
ישן 09-04-2009, 08:52
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

למה אתה לא יכול להפסיק להתחמק מתשובה ישירה ופשוטה?
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "חבל להמשיך בלופ מייגע - הוא לבטח נמאס כבר על הקוראים"

1. לא שאלתי אותך איך ייראה הסכם עתידי, אלא איך הוא צריל להיראות לפי דעתך. אתה בהחלט יכול
לשרטט מפה, או לפחות לציין על מה תוותר - ועל מה לא תוותר.
כל זמן שאתה מתחמק מכך, מובן מאליו שאתה מוותר על הכל, כולל הכל...
באשר למובלעות - מי שמציע לסגת וליצור מובלעות - הוא שיוצר את הפלונטר. כרגע אין אף מובלעת...

6. ההבדלים שאתה מדבר עליהם, הם סמנטיים להפליא. יוזמת ז'נבה מדברת על שלילת תושבות מרבע
מליון ערבים במרח ירושלים - שכולם יכולים להתאזרח, אם רק ירצו, וכולם זכאים לביטוח לאומי. אם
יוזמת ז'נבה מאפשרת זאת באופן חד צדדי (אני מבטיח לך שאין מזרח ירושלמי אחד שיעשה זאת מרצונו
הטוב. הביטוח הלאומי שם, קדוש להם הרבה יותר מהר הבית, קבר הנביא והכעבה גם יחד...), אז גם
לאנשים פחות שלומיסטיים מותר להציע דבר דומה...
לפי שיטתך, ישראל היא כמו דרא,פ כבר 42 שנים - שכן זה משך הזמן שבו אנו שולטים בשטחים מבלי
לאזרח את תושביהם, ובכ"ז לא קרה דבר בהקשר זה. האיום המעייף כאילו נהיה חייבים לאזרח אותם
אחראת יגידו שאנחנו דרא"פ, התיישן מזמן, ומתאים רק לכנסים שלומיסטיים, ולא לדיון רציני...
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:03

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר