10-04-2009, 05:34
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.10.04
|
|
|
הסכם "בכל מחיר" - בפירוש לא
1.הסכם שלום עם הפלסטינים, ואני מדבר על הסכם אמיתי, כזה שיכלול מצד אחד ויתורים טריטוריאלים מצד ישראל אך גם הכרה חד משמעית של הפסלסטינים במדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית (על פי מגילת העצמאות); ויתור על זכות השיבה; הפסקת כל פעולות הטרור והחבלה; ופירוק כל ארגוני הטרור מנשקם.
2. אני מסכים, שהסכם כזה לא יקרה בגלל אהבה פתאומית (כפויה) בין הצדדים. היא תקרה רק לאחר שהפלסטינאים יבינו ויפנימו, כפי שעשו זאת מדינות ערב האחרות, שלא תהיה להם כל אפשרות להשיג הישגים כל שהם ע"י המשך הלחימה, אלא הם עלולים להפסיד את מה שכבר יש להם.
3. כוונתי ללחץ אמריקאי, שיגרום לשני הצדדים לשבת ולדבר ולא להרפות מהם עד שיגיעו לבדם לתנאי ההסדר.
4. ישראל, כרגע ותמיד, צריכה לשאוף להגיע למצב בו היא מסכלת ביעילות את נסיונות הפיגוע מהצד הפלסטיני ביעילות המקסימלית תוך כדי השקעה מינימלית (על מנת להיות מוכנים לאיומים אחרים). היעילות תגבר ככל שמגעינו ושתוף פעולה עם פלסטינאים.
5. מגעים אמיתיים חייבים להיות לחם חוקינו. מגעים שיסללו את הדרך ליותר רגיעה ולפחות טרור. מגעים שיצרו יותר הבנה ואמון בין הצדדים.
המגעים יכללו את המקל - מלחמה בלתי מתפשרת הטרור ובגזר - יצירת שיתופי פעולה והורדת הלחץ מאלו שאינם עוסקים בטרור.
6. אני מסכים שהדרך להבנה מלאה וליישומו של השלום היא עדין ארוכה ומורכבת ולא תהיה כהרף עין, אלא עקב בצד אגודל. "שחרור החבל", בדיקה והמשך - אם לשחרור ואם להידוק.
7. אינני אחראי ואינני חלק מאותם הגורמים בשמאל, על פי הגדרתך. לי ישנן דעות וגישות עמאיות משלי מציע ובוחן כל מעשה לגופו ולא על פי מציעו והתומך בו.
לדעתי, יותר גורמים בימין המונעים מלהגיע להסכם כל שהוא, אפילו במחיר מזערי, של הפרדות. קביעת גבולות מדינת ישראל הקבועים ומתן אפשרות לפלסטינאים לנהל את חייהם בניפרד.
8. תראה כמה דומות וכמה שונות גישותינו. רק מגעים עם פלסטינאים יוכיחו מי מאתנו צודק ולאן פני ישראל חייבות להיות מועדות להשגת רגיעה. ללא שיחות, ללא מגעים והשמוש בחרב בלבד לא תביאנו לשום מקום.
|