|

26-04-2009, 00:08
|
|
|
|
חבר מתאריך: 10.02.05
|
|
|
וכל השמות שהזכרת עושים פופ ? :)
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "ראשית, לא טענתי ש"שפנדאו" היו "סינתפופ" אלא "ניאו רומנטיקה"...."
אנחנו מדברים על סינתיסייזרים של פופ ואתה ברחת לכיוונים אחרים לגמריי.
אתה לא חייב לקבל את ההגדרות שלי - לך לבדוק 
כבר בהודעה הראשונה שלי ציינתי שההגדרות לסינתפופ הן מאד רחבות, אבל כן זהו הבסיס - מוזיקת סינתיסייזרים, גם למוזיקה כזו יש מקצבים שונים.
הנה מויקיפדיה, במיוחד עבורך (לא תברח מזה, אולטראווקס ודפש מאד נכנסים בהגדרה לאותה נישה ספציפית זו, אבל כמובן שזו נישה מאד רחבה).
הסינת'פופ הוא זרם מוזיקלי אשר פרח בקצה שנות השבעים והפך דומיננטי במהלך שנות השמונים של המאה ה-20.
סינת'פופ הוא פופ של סינתיסייזרים כפי שעולה משמו, אך זו הגדרה שיטחית שאינה ממצה. סינת'פופ במובנים רבים, פרץ את הדרך למוזיקה אלקטרונית שבאה לאחר מכן.
בין חלוצי הז'אנר ניתן למנות את דוראן דוראן (Duran Duran), הליגה האנושית (The Human League), גארי נומן (Gary Numan) ודפש מוד (Depeche Mode).
מדובר ביוצרים שבחרו לנסות ליצור מוזיקה מצלילים סינתטיים לחלוטין ולא לצרף כלים נוספים מעבר לסינתיסייזרים שלהם, לפחות בתחילת דרכם.
מאחר ומכשירים אלו לא היו מפותחים אז כשם שהם היום, נשמעו הצלילים צורמים ומוזרים, ולא היה שינוי משמעותי בגוון הצליל בין שיר לשיר מאחר ולסינתיסייזרים לא היה מבחר צלילים עשיר. עם השנים עברו האמנים למכשירים משוכללים יותר ולסימפול צלילים (הקלטת דגימות והכנסתם לקטע מוזיקלי כמקצב, כמוזיקה תווית של ממש ואף כקטע בפני עצמו). הצליל הפך חם יותר, והסינת'פופ נכנס לתקופתו הפחות פופית והיותר דרמטית ואף גותית במקרים מסוימים.
בתקופה הזו הצליח לברוח הסינת'פופ מעט הצידה מתדמית הפופ הנערית שהוצמדה לו ונכנס לנישות יותר "איכותיות" של מוזיקה מיוחדת וטקסטים עמוקים יותר.
לאט לאט לקחו על עצמם אמנים רבים בשנות השמונים את הסינת'פופ כז'אנר מוביל ויצרו מה שנחשב לצירות מופת במוזיקה של שנות השמונים.
ביניהם, מעבר לאמנים שהוזכרו כבר, אן קלארק (Anne Clark), תומאס דולבי (Thomas Dolby), ניו אורדר (New Order), יוריתמיקס (Eurithmics), אולטראווקס (Ultravox), סופט סל (Soft Cell) ורבים אחרים.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1...%A4%D7%95%D7%A4
ותפסיק עם השפנדאו בלט - שופן לא יוצא לי מהראש בגללך, נתקע לי בלופ (וזה לא שיר שאני אוהב כל כך אם בכלל)
לגבי המיינסטרים, אתה בהחלט דתי ואפילו קנאי.
אתה מתנהג בצורה זהה לאלו, שטוענים שאם לא אוהבים את המוזיקה של שלמה ארצי, אזי לא מבינים במוזיקה. אתה אמנם לא טוען בריש גליי כי חובבי המינסטריים לא מבינים במוזיקה, אבל הביטויים החזקים שלך מעידים אפילו על יותר מכך. מחריד שנהיה מיינסטרים, הליכה אחר העדר, שולל לא מעט פעמים (עיין ויכוחים קודמים ביננו, כולל זה של כוכב נולד, וה"ירידה ברמה"), מתנשא מוזיקאלית בדרך שלך. אז אם זו לא כמעט כמו "אתם לא מבינים.." אז אני מתקשה בהבנת הנקרא והבנה בין השורות.
באופן אישי, ממש לא מעניין אותי אם המוזיקה מיינסטרים או שוליים או כל סגנון אחר, נעימה לי לאוזן, תפסה אותי, אני מתחבר אליה, אז אני אוהב ומעניין את זקנתי אם אחרים אוהבים או לא, אם היא מיינסטרים או שוליים. יש לא מעט סגנונות ושירים שאני לא סובל, אבל מעולם לא חשבתי שהמוזיקה שאני מעדיף היא העדיפה איכותית או ביצועית, או ברמה גבוהה יותר וכו'. כל אחד ומה שהוא אוהב, יש מקום לכולם וכבוד כלפי כל אחד והעדפתו.
לא הסברת לי עדין מה רע במיינסטרים. לתאר את זה כהליכה אחרי העדר , זה לא הסבר, זו סיסמא שמכבדת אולי את פורום סקופים 
חוץ מזה, שאפו לאירה שלנו על ההופעה היום בתחרות (כן, אתה לא סובל גם תחרויות ספורט, אבל תן לי לנצל את הבמה )

החתימה תוצרת לאנס (יד ראשונה)
|
|