לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 10-05-2009, 08:30
  מר עודד מר עודד אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.03.09
הודעות: 18
המבורגר זריז וטוב...

אני מצטער מראש אם המתכון הזה נראה מצחיק, אבל הוא באמת כזה- כי ככה פשוט וזריז זה באמת במציאות. המבורגר מושלם, משלושה מרכיבים:

1. נתח אנטריקוט
2. כמה ענפי טימין
3. כמה ענפי פטרוזיליה


סיפור הרקע הוא כזה: יום אחרי יום העצמאות, במקרר סטייק אנטריקוט שלא נאכל. שאני אוכל יומיים אותו דבר? חס וחלילה, הסטייק חייב להפוך להמבורגר. אז מה עשיתי?

1. קצצתי את הסטייק בסכין שף לקוביות חמודות ויפות. (בד"כ בשביל לקצוץ בשר עדיך בהרבה שהוא יהיה מאד קר- כלומר יבלה קצת בפריזר לפני אך לא עד קפאון. הפעם לא הייתה אופציה. חזרתי מהעבודה, היה מאוחר, רציתי המבורגר. כמו גדול ובלי להתלונן מדי (כי לא היה מי שישמע) קצצתי את הבשר למרות הקושי היחסי)
2. "קילפתי" מענף טימין את העלים בתנועת סכין נגד כיוון הצמיחה
3. קצצתי איזה ענף פטרוזיליה נאה
4. חיממתי מחבת יציקה לחום אחושרמוטה
5. בזמן שהמחבת מתחמם, יצרתי לי את ההמבורגר בעזרת הטחות ולישה זריזה (לישה עמוקה מדי עושה אותו סולייתי משהו). את הצורה יצרתי בעזרת טבעת פנקייק (כן, אין לי טבעת המבורגר, לא מצאתי...).
6. שלחתי את הבשר בדרך כל בשר, למחבת היציקה הנהדרת. צד אחד, קרסט נהדר. צד שני, קרסט נהדר. בפנים- מדיום וול לערך.
7. אכלתי והכתרתי את המשימה בהצלחה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 11-05-2009, 03:18
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
 
חבר מתאריך: 06.12.04
הודעות: 21,060
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי The Cheff שמתחילה ב "[QUOTE=מר עודד] 5. בזמן..."

לישה גורמת ל"פיתוח" החלבונים ולמתיחה שלהם. יש כאלה שיגידו עדיף ללוש (והטורקים לשים - הרבה).
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 11-05-2009, 09:21
צלמית המשתמש של The Cheff
  The Cheff The Cheff אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי מר עודד שמתחילה ב "זה לא שלישה עמוקה עושה אותו..."

עם כל הכבוד ל'על השולחן' ולעמיר אילן יש אני שייך לאסכולה שגורסת כי המבורגר יש לתבל, ללוש ולהכין בדרגת מדיום ולא בדרגת רייר, אחרת מה הטעם לקצוץ את הבשר ולהניח על האש אם אפשר להניח אותו כנתח אחד וזהו ?

אגב, אם תקרא בעיון את הבלוג של אותו עמיר תגלה לפתע, כשאחד הגולשים מקשה ושואל אותו על על לישה והטחה תשובה כגון: "ערבוב טוב בסגנון לישה ייתן את התוצאה אליה אני מתכוון." לישה תבטיח המבורגר שלא יתפרק ברגע שתניח אותו על הרשת...

זו הגרסא שלי להמבורגר
_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
הבלוג : http://www.Ugiyot.com

© 2004- כל הזכויות שמורות ל The Cheff, כל המעוניין להשתמש בטקסט או בתמונות (המוחתמות) המצורפות להודעה זו מוזמן לפנות במסר פרטי
.

נערך לאחרונה ע"י The Cheff בתאריך 11-05-2009 בשעה 11:51.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 11-05-2009, 19:45
  מר עודד מר עודד אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.03.09
הודעות: 18
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי The Cheff שמתחילה ב "עם כל הכבוד ל'על השולחן'..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי The Cheff
עם כל הכבוד ל'על השולחן' ולעמיר אילן יש אני שייך לאסכולה שגורסת כי המבורגר יש לתבל, ללוש ולהכין בדרגת מדיום ולא בדרגת רייר, אחרת מה הטעם לקצוץ את הבשר ולהניח על האש אם אפשר להניח אותו כנתח אחד וזהו ?

אגב, אם תקרא בעיון את הבלוג של אותו עמיר תגלה לפתע, כשאחד הגולשים מקשה ושואל אותו על על לישה והטחה תשובה כגון: "ערבוב טוב בסגנון לישה ייתן את התוצאה אליה אני מתכוון." לישה תבטיח המבורגר שלא יתפרק ברגע שתניח אותו על הרשת...

.


חום גבוה מאד של המחבת עוזר גם הוא למנוע התפרקות, מכיוון שנוצר במהירות קרסט שכאילו "כולא" את החתיכות שעשויות לרצות לברוח בהפיכה. כן, אפשר בלישה יסודית להשיג יציבות גדולה, ואפשר גם בעזרת תוספת סודה לשתיה, ואפשר שניהם, ואפשר לעשות כמו שהוא אומר... אבל אני חייב להסכים איתו שלישה ארוכה יוצרת צמיגות מסויימת, וככה גם הנסיון לימד אותי. זה לא משהו שהופך את ההמבורגר ללא טוב- אבל יש מי שזה יפריע לו. אני גם יכול למצוא את עצמי לפעמים מעדיף את המרקם ה"קציצתי" על המרקם הבשרי הגס.

לגבי התיבול, איפה בדיוק ההתנגשות? תהיה בטוח כשאני קוצץ את הבשר ומערבב איתו עשבי תיבול, או בצל, או מה שלא יהיה, זה הבדל גדול מאד מלהניח את הדברים על סטייק או כל דבר אחר. עצם הערבוב של הדברים ביחד יוצר בפה משהו שהוא שונה מאד מלתבל סטייק. זה לא רק הטעמים, זה גם המרקמים, זה גם הסדר והעוצמות שבהם הטעמים מגיעים...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:32

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר