25-05-2009, 11:38
|
|
|
|
חבר מתאריך: 13.12.05
|
|
לגבי לקמפל, בעולם הקוד הפתוח כל אחד יכול לכתוב תוכנה והיא לא מותאמת להפצה מסויימת (בד"כ). אם אתה רוצה להתקין אותה, אתה צריך להוריד את קוד המקור שלה ולקמפל אותה בהתאם להפצה שלך. הכוונה בקימפול היא שמה שאתה מוריד הוא קוד מקור, ואתה צריך לקמפל אותו עם פרמטרים מיוחדים שידע לייבא את הספריות המתאימות. עבור משתמש מתחיל זה סיוט, זה כמו שתקמפל את פיירפוקס לווינדוס.
מה שעושות ההפצות זה להקל עליך. בד"כ הן מספקות לך סוג של מנהל חבילות שמוריד בשבילך את התוכנה מוכנה עם הפרמטרים שמתאימים להפצה שבה אתה משתמש, וההתקנה מאחורי הקלעים היא פשוט פריסה והגדרה של קבצי קונפיגורציה. (בהפצות כמו Gentoo מנהל החבילות מוריד קוד מקור וגם מקמפל אותו בהתאם לפרמטרים גלובליים שאתה מגדיר מראש, אבל זה כרגע רחוק ממך)
"חבילה" מכילה את כל מה שאתה צריך כדי להתקין את התוכנה שאתה מבקש להתקין. היא מכילה את התוכנה עצמה ועוד קבצים שמתארים חוקים מסויימים לגבי החבילה עצמה שבד"כ מסתכמים בחבילות נוספות שהחבילה שביקשת צריכה על מנת לעבוד.
ספציפית בדביאן/אובונטו יש מנהל חבילות שנקרא dpkg. הוא יודע לפתוח קבצי deb (חבילות של דביאן) ולהתקין אותן כנדרש. כמו שאמרנו בקבצי ה deb גם מתוארים החבילות שבה תלויה החבילה שאתה מתקין, כך שאם הן לא קיימות dpkg לא יתן לך להתקין את החבילה שלך (אני חושב שאפשר להכריח אותו, אבל אין טעם כי הוא ברוב המקרים צודק). את החבילות "הנדרשות" (Dependencies) מנהל החבילות לא יתקין בשבילך, הוא יבקש ממך להתקין אותן לפני זה. פה נכנס לתמונה Synaptic הגרפי, או apt-get או aptitude שעובדות מתוך שורת הפקודה. הן מבצעות בשבילך את העבודה השחורה מול dpkg ומורידות את החבילות הנדרשות ומתקינות עבורך את החבילה שלך.
ככה שאם תרצה למשל להתקין pidgin (תחליף קוד פתוח למסנג'רים למינהם), כל מה שתצטרך הוא להריץ את הפקודה apt-get install pidgin או לחילופין לחפש את pidgin ב Synaptic ולבחור בהתקנה.
לגבי DVD, את האמת אף פעם לא ניסיתי להתקין מDVD, ככה שאני לא יכול להגיד לך ב100% - אבל אני לא רואה סיבה שזה לא יעבוד.
שוב פעם, תצרוב את אובונטו. תכניס את הדיסק ותפעיל אותו, לא יקרה שום דבר ותוכל להתנסות בה. באתחול הבא ווינדוס יחזור (בהנחה שתוציא את הדיסק )
|