06-06-2009, 18:47
|
|
ארל'ה בלומברג ז"ל, מנהל פורום הסטוריה וידיעת א"י
|
|
חבר מתאריך: 14.06.07
הודעות: 1,115
|
|
בפלוגת הטיראנים שבה עשיתי מילואים כ12 שנה, היה מתכון ברזל, אשר התפתח עם השנים, והושפע הן מכך שרבים מן החברים היו בוגרי כרם התימנים ,ומכך שהס, היה ירושלמי עסלי.ובכן: קודם כל, קפה מתוצרת בשקביץ במחנה יהודה. למעשה, הכינוי לקפה היה בשקביץ. אחר כך: על כל ראש, כוס זכוכית של מים. מרתיחים, וכשרק מתחיל לבעבע, מוסיפים כפית שטוחה סוכר, אחת לכל ראש. דקה אחר כך, כפית גדושה בשקביץ, גם כן אחת לכל ראש. המהדרין הוסיפו חוואיג ,אבל לא חייבים. הטעם עוד איתי עד היום. ואגב, לא היה על התימסורות של השוט קל מבחינת שינה.
|