10-06-2009, 09:00
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,156
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי EventHorizon
עזוב "סגולות", האם אתה מסכים עם הטענות הבאות: - בחיטה מונבטת יש פחות עמילן ויותר (בכמות) חומצות אמינו מאשר בחיטה טרום נבוטה, מעצם תהליך ההנבטה. (או במילים אחרות, יחס חלבון-פחממה לפני ואחרי הוא שונה)
- בבישול, באשר הוא, פוגעים בהרכב הויטמינים והמינרלים של הזרעים, בעוד לאחר הנבטה ניתן לאכול (ולעכל) את הנבטים כמו שהם, ללא בישול.
רק אדגיש כי אני לא מדברת על עשב חיטה, אלא חיטה אחרי יום וחצי בערך של הנבטה.
אם אתה עדיין טוען שזה קשקוש בבקשה תרחיב...
|
אז ככה:
1. בחיטה בשלבי נביטה הופך חלק מן העמילן לסוכר המשמש להזנת הנבט. נכון יש פחות עמילן. חלבונים מתפרקים לחומצות אמינו במידה מסויימת, אך אלה נצרכות ע"י הנבט. סה"כ לא נוצר חלבון חדש אלא מה שהיה נצרך בחלקו. כל זה - בסה"כ נותן לך פחות חמרים מזינים למאה גרם מאשר לפני ההנבטה! היחס לא מעניין אותי מבחינה זו. ישנה אמונה טפלה וישנה שהנבט, מהיותו בשיא הצמיחה, "מלא חיים", "מלא אנזימים פעילים" וכדומה. אין לך (בהנחה שאת בריאה) כל קושי לעכל, לפרק ולהשתמש בכל מה שישנו בגרגר החיטה המקורי. ההנבטה מורידה את סך החמרים המזינים שבו.
2. בישול לא יכול "להרוס" מינרלים. בישול יכול לגרום לחלק מן המינרלים להתמוסס במי הבישול, אבל, אם אנחנו גם שותים את מי הבישול (כמו במרק למשל) או מבשלים כך שהם נספגים במוצר (כמו בבישול גרגרי חיטה או אורז), זה רק עושה את המינרלים זמינים יותר לגוף. ישנם ויטמינים הנפגעים בצורה זו או אחרת מבישול, אך הנזק הכבד ביותר נגרם לא ע"י הבישול עצמו אלא על ידנו! אכילת חיטה שהופשטה מכל עטיפותיה (דהיינו קמח לבן) זה גול עצמי היות וכל הערך התזונתי החשוב, פרט לעמילן וחלבון, נזרקים לכיוון מזון לבעלי חיים, בצורת סובין (BRAN). מכאן המלצתי לאכול חיטה מלאה ומוצרי חיטה מלאה. יש לזכור שהויטמינים בחיטה לא נוצרו בשבילך אלא בשביל החיטה, ואלה נצרכים בתהליך הנביטה והצמיחה של הצמח. אין שום יתרון, לא תזונתי, לא בריאותי, ולא של טעם באכילת נבטים חיים. אילו הסתמכנו על החיטה כמזון עיקרי, אז היה, אולי, איזשהו היגיון לנסות ולשמר כל שביב של ערך תזונתי. האמת היא שהחיטה תופסת חלק קטן מהתריכה הקלורית הממוצעת היומית. אם בוויטמינים חשקה נפשך - איכלי אוכל מגוון: פירות, ירקות, דברי חלב, בשר ודגים. שם המשחק הוא גיוון ואיזון. אין שום תועלת בהליכה לכיוון צר מסויים.
3. עלי לציין מקרה אחד שבו לחיטה או לשעורה בתחילת הנביטה ישנו יתרון, וזה בתעשיית הבירה. התחלת פירוק העמילן, אם עוצרים אותו בזמן הנכון, מאפשר תהליך תסיסה מוצלח יותר.
אני מקווה שעניתי לך, ואם משהו לא ברור - אל תהססי.......
נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 10-06-2009 בשעה 09:13.
|