לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #4  
ישן 10-06-2009, 09:00
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,156
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי EventHorizon שמתחילה ב "עזוב "סגולות", האם אתה מסכים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי EventHorizon
עזוב "סגולות", האם אתה מסכים עם הטענות הבאות:
  1. בחיטה מונבטת יש פחות עמילן ויותר (בכמות) חומצות אמינו מאשר בחיטה טרום נבוטה, מעצם תהליך ההנבטה. (או במילים אחרות, יחס חלבון-פחממה לפני ואחרי הוא שונה)
  2. בבישול, באשר הוא, פוגעים בהרכב הויטמינים והמינרלים של הזרעים, בעוד לאחר הנבטה ניתן לאכול (ולעכל) את הנבטים כמו שהם, ללא בישול.
רק אדגיש כי אני לא מדברת על עשב חיטה, אלא חיטה אחרי יום וחצי בערך של הנבטה.
אם אתה עדיין טוען שזה קשקוש בבקשה תרחיב...


אז ככה:

1. בחיטה בשלבי נביטה הופך חלק מן העמילן לסוכר המשמש להזנת הנבט. נכון יש פחות עמילן. חלבונים מתפרקים לחומצות אמינו במידה מסויימת, אך אלה נצרכות ע"י הנבט. סה"כ לא נוצר חלבון חדש אלא מה שהיה נצרך בחלקו. כל זה - בסה"כ נותן לך פחות חמרים מזינים למאה גרם מאשר לפני ההנבטה! היחס לא מעניין אותי מבחינה זו. ישנה אמונה טפלה וישנה שהנבט, מהיותו בשיא הצמיחה, "מלא חיים", "מלא אנזימים פעילים" וכדומה. אין לך (בהנחה שאת בריאה) כל קושי לעכל, לפרק ולהשתמש בכל מה שישנו בגרגר החיטה המקורי. ההנבטה מורידה את סך החמרים המזינים שבו.

2. בישול לא יכול "להרוס" מינרלים. בישול יכול לגרום לחלק מן המינרלים להתמוסס במי הבישול, אבל, אם אנחנו גם שותים את מי הבישול (כמו במרק למשל) או מבשלים כך שהם נספגים במוצר (כמו בבישול גרגרי חיטה או אורז), זה רק עושה את המינרלים זמינים יותר לגוף. ישנם ויטמינים הנפגעים בצורה זו או אחרת מבישול, אך הנזק הכבד ביותר נגרם לא ע"י הבישול עצמו אלא על ידנו! אכילת חיטה שהופשטה מכל עטיפותיה (דהיינו קמח לבן) זה גול עצמי היות וכל הערך התזונתי החשוב, פרט לעמילן וחלבון, נזרקים לכיוון מזון לבעלי חיים, בצורת סובין (BRAN). מכאן המלצתי לאכול חיטה מלאה ומוצרי חיטה מלאה. יש לזכור שהויטמינים בחיטה לא נוצרו בשבילך אלא בשביל החיטה, ואלה נצרכים בתהליך הנביטה והצמיחה של הצמח. אין שום יתרון, לא תזונתי, לא בריאותי, ולא של טעם באכילת נבטים חיים. אילו הסתמכנו על החיטה כמזון עיקרי, אז היה, אולי, איזשהו היגיון לנסות ולשמר כל שביב של ערך תזונתי. האמת היא שהחיטה תופסת חלק קטן מהתריכה הקלורית הממוצעת היומית. אם בוויטמינים חשקה נפשך - איכלי אוכל מגוון: פירות, ירקות, דברי חלב, בשר ודגים. שם המשחק הוא גיוון ואיזון. אין שום תועלת בהליכה לכיוון צר מסויים.

3. עלי לציין מקרה אחד שבו לחיטה או לשעורה בתחילת הנביטה ישנו יתרון, וזה בתעשיית הבירה. התחלת פירוק העמילן, אם עוצרים אותו בזמן הנכון, מאפשר תהליך תסיסה מוצלח יותר.

אני מקווה שעניתי לך, ואם משהו לא ברור - אל תהססי.......

נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 10-06-2009 בשעה 09:13.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 10-06-2009, 10:45
צלמית המשתמש של EventHorizon
  משתמשת נקבה EventHorizon EventHorizon אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.03.03
הודעות: 12,004
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "[QUOTE=EventHorizon]עזוב..."

מה קורה אם בן אדם צמחוני או בכלל טבעוני והוא מתבסס על החלבון הזה...
אתה עדיין חושב שאין פה יתרון?
למעשה, הבנתי שבתהליך הנביטה נוצרות חומצות אמינו חיוניות שלא היו קיימות כלל לפני ההנבטה.
מה שאנחנו בני האדם לא מסוגלים לבצע עבור אותן חומצות אמינו (חיוניות).

מעבר לזה, "חוק שימור החומר" בצורתו הנאיבית, לא חייב להישמר פה, כי הצמח יודע לבצע פוטוסינטזה.
אומנם ההנבטה הראשונית מתבצעת בחושך, שאר התהליך צורך אור.

אולי, בתור צורך חלב ובשר, ההתנגדות שלך מוחלטת מידי?

בהשוואה בעין, כשאני מסתכלת על הזרעים שהצלחתי להנביט (טרם ההנבטה),
בהשוואה לסוגים אחרים של חיטה מלאה שנרקבו לי, אני רואה הבדל משמעותי.
הם נפוחים ויפים... חיים...
בעוד החיטה המלאה שנרקבה לי קטנה, מצומקת ולך תדע איזה ריסוסים הלכו עליה.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 10-06-2009, 18:29
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,156
צר לי, אך לא תאהבי את תשובתי
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי EventHorizon שמתחילה ב "מה קורה אם בן אדם צמחוני או..."

אנחנו נגררים כאן לויכוח שלא יגמר או שלא יגמר טוב, ואני מעדיף שניפרד כידידים.
לצערי הגישה שלך איננה מדעית, ולוקה בהרבה דיסאינפורמציה וחוסר ידע.

רק על קצה המזלג: בזרע הנובט מתרחשים הרבה תהליכים אך בהחלט לא ניאוסינטזה של חומצות אמינו. אלה מופיעות כתוצאה מפרוק חלבונים ותו לא. גם מערכת העיכול שלך יודעת היטב לפרק חלבונים אלה ולהפיק מהם את מה שיש בהם.

צמחונות וטבעונות מקוטלגים אצלי בין כל יתר המחלות. זו לא מחלה חשוכת מרפא. אנחנו מוגדרים כאוכלי כל, וזה לא אומר שאנחנו יכולים לבחור, אלא שאנחנו חייבים לאכול הכל, ולכן כל כך הדגשתי את עקרון האיזון והמגוון בתזונה. אין בצומח שום חלבון מושלם, ולכן המינימום שאפשר לעשות אם את מתעקשת על צמחונות, זה להשלים דגנים עם קטניות, אך זה לא קל, וגם כאן יש צורך בגיוון המקורות. צמחונים אדוקים באמת, מגיעים תמיד למצבי מחסור, למשל בוויטמין B12, חומצות שומן הכרחיות וברזל.
...ולא, אנא אל תעני לי על זה, כי כבר שמעתי את כל הטיעונים והאגדות האורבניות בנושא.

זכותך, כמובן, להחליט בעצמך איך להרוס את בריאותך, אך עצתי לך פשוטה: תהיי צמחונית אדוקה - שישה ימים בשבוע, ובשביעי איכלי סטייק!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:45

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר