13-06-2009, 11:20
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
|
|
|
עוגת שיש -ריבת חלב
שישי שעבר היה יומולדת לאחותי החלטתי לנסות עוגה מקושטת חחח קישטתי
חשבתי תצא יפה יותר אבל יצאה חמודה
המתכון המקורי הוא לתבנית אינגליש קייק הכפלתי את החומרים פי 3 לתבנית עגולה בקוטר 26.
עוגת שיש ריבת חלב לקוח מוואינט
המרכיבים: אחרי שהכפלתי ב3
290 גרם (9-12 כפות גדושות) ריבת חלב
180מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה
6 ביצים מס' 2 (M)
290 גרם (כוס וחצי) סוכר לבן
3 כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח
180 גרם חמאה מומסת
90 גרם (15 כפות) שמן תירס או קנולה
300 גרם (2 כוסות) קמח תופח
240 גרם (מיכל וחצי/ורבע) שמנת חמוצה
60 גרם (9 כפות) ברנדי
לשימון:
מעט חמאה מומסת/רכה
כלים: תבנית עגולה בקוטר 26
לקישוט -
2 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 אינסטנט פודינג ריבת חלב
2 כוסות חלב
אופן ההכנה:
1. מניחים ריבת חלב בקערה קטנה.
2. מרתיחים שמנת מתוקה בסיר קטן על אש גבוהה ויוצקים על ריבת החלב. מערבבים בעזרת כף (או מטרפה ידנית, אם יש גושים), עד לקבלת קרם חלק, מניחים בצד.
3. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית במעט חמאה מומסת.
4. מקציפים ביצים, סוכר, וניל ומלח עד לקבלת תערובת תפוחה.
5. מוסיפים חמאה מומסת ושמן ומערבבים ידנית, בעזרת מרית או כף.
6. מוסיפים קמח בהדרגה, תוך הקצפה איטית או ערבוב בעזרת מרית.
7. מוסיפים שמנת חמוצה וברנדי ומקציפים במהירות איטית עד לקבלת עיסה חלקה ואחידה.
8. מעבירים 9 כפות מעיסת העוגה לקערה שבה תערובת ריבת החלב ומערבבים. מניחים בצד.
9. יוצקים את עיסת העוגה (המסה הגדולה יותר) לתבנית, מיישרים ויוצקים מעליה את תערובת ריבת החלב.
10. בעזרת חוד של סכין, מזלג או מרית, מערבבים את תערובת ריבת החלב בעיסת העוגה בעדינות, בתנועת "סלאלום", ליצירת דוגמת שיש.
11. מכניסים לתנור ואופים במשך 45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח (אך לא רטוב) או יבש. מוציאים, מצננים כחצי שעה ומגישים.
תמונות
_____________________________________
|