14-06-2009, 06:53
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,156
|
|
האם זה סול?
סול הוא דג משובח שממש קשה לקלקל אותו. בארץ משווקים לרוב סולית תחת השם סול, וזה ממש משהו אחר. בכל אופן, גם הסולית קולטת טעמים, כך שלא הכל אבוד. אני מציע לך להפשיר במקרר, בתוך תמיסה של מים ומיץ לימון טרי. אין צורך בשטיפה. אתה יכול לטגן את הדג כמו שהו בחמאה או בשמן זית, או לחילופין להספיג את עודף המישרה, לטבול בקמח, לנער, לטבול בביצה ובפרורי לחם (או סתם פרורים, או פרורים מתובלים) ולטגן. אפשר להגיש עם חמאת שום, חמאת לימון, רוטב חזרת, רוטב כוסברה.
במקום לטגן (דבר המוסיף לדג קלוריות ושומן מן החי, במקרה של החמאה), אפשר לאפות אותו אפייה קצרה בתנור חם מאד, עם או בלי גבינה להקרמה (וראה הערה לעיל), או לאפות אותו בתנור בחום בינוני, כשהוא טובל ברוטב עגבניות רגיל או חריף, רוטב פטריות, רוטב זיתים, רוטב שמיר עם טימין או כל תיבול שימצא חן בעיניך.
ואם לפתרון אחר כיוונת - שלושה כיוונים נוספים שיאפשרו לך לנצל את הדג: קציצות דג, או מרק דגים (רצוי יחד עם מיני דגים אחרים לגיוון, או לחתוך את הפילטים לרצועות ולכבוש אותם לפי אחד המתכונים להרינג כבוש או VRAVAD-LAX.
ואגב אומגה 3 - למה, לדעתך, זה לא יעיל?
|