לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-06-2009, 16:37
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
תקרא אודות היודנראטים ה"וותיקים" ותראה שישבו שם הרבה מן הטיפוס
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "הסבר, פרש ותן דוגמאות :)"

כבר היום לא נדיר לשמוע בשמאל קולות הקוראים ליהודים "להתפשר" על סוגי ממשל שמהם הדרך להיות הישראלים הנותרים מאחור "יהודי יודנראט" היא קצרה מאוד.

אם לפני כעשרים שנה אנשי מר"צ מובהקים דיברו בכנות על ישראל יהודית חזקה, הרי שהיום זרמים נרחבים נטרפה דעתם לחלוטין ובטוחים שישועתם תבוא רק אם יתרכזו היהודים בגטו, להגנת עצמם והסביבה כאחד.

מעבר לכך שאתה מתעלם מכך שבקרב אנשי שמאל קיצוני (בניגוד לפלאחים מן הקיבוץ שמצביעים עבודה מתוך רפלקס) אין שום זיקה לריבונות, אלא רק תפישה לעומתית הרואה בכל מה שיעשו הישראלים משהו רע מיסודו. לא מעטים גם לגמרי עברו את הקווים ומטיפים לקבלת פתרונות שרק משיחיות יכולה להסביר את המניע להם. רק תראה איך קומץ המטורללים שהיו חוגגים את הנקבה לפני 15 שנה, צמחו לתנועה מאוד יציבה וחזקה (אני יודע על מה אני מדבר). אני לא יכול לשרטט לך את מפת הדרכים להגעה ליודנראט, אבל אני סומך על המטורפים האלה, וההמון השותק שחושב שבשם חופש הביטוי צריך לתת להם לפעול חופשי, שימצאו אותה בקלות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-06-2009, 21:11
  YoavG YoavG אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.08.06
לא שזה יתרום לדיון אבל שיהיה.
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "תודה. אני מכיר את המילה לעומת..."

אבל הנה התכתבות שהייתה לי עם האקדמיה ללשון עברית בנוגע למילה:

ציטוט:
<@gmail.com> Wed, Jun 3, 2009 at 11:21 AM To: acad@vms.huji.ac.il

שלום רב,

לאחרונה ניכר שימוש רב במילה 'לעומתי' כתיאור לצד המבטא דעות שכנגד. לדוגמא: 'פרלמנט לעומתי' - פרלמנט שאינו תומך במדיניות הנשיא, 'משקיע לעומתי' - משקיע בשוק ההון שנוהג הפוך מהמצופה, 'מועצה לעומתית' וכדומה.
עם זאת, לא הצלחתי למצוא סימוכין לעצם קיום מילה זו. ברצוני לדעת האם היא מופיעה במקורות או לחילופין מהו הכלל בעיברית המאפשר להשתמש במילה זו על סמך המילה 'לעומת'.

תודה רבה,
יואב.

המזכירות המדעית <acad@vms.huji.ac.il> Wed, Jun 24, 2009 at 4:22 PM To: <@gmail.com>
שלום יואב,

סליחה על התשובה המאוחרת. רצינו להתייעץ כאן במזכירות המדעית בדבר שאלתך, לפיכך התעכבנו.
נעזרתי בגב' רונית גדיש, המזכירה המדעית של האקדמיה ללשון העברית, וזו תשובתה:

המילה 'לעומתי' אינה מובאת במקורות. מילה זו אינה מובאת במאגר המונחים שלנו
(כתובתו: http://hebrew-terms.huji.ac.il/ ).
לא נראה שאנשי האקדמיה ללשון העברית היו מתלהבים מן המילה, ואולם היו דברים מעולם.
כלומר היו תקדימים להפיכת מילת יחס לשם תואר, ראה למשל 'בלעדִי' (מן המילה בלעדֵי). בעבר הייתה העדפה באקדמיה לשימוש במילה 'בלבדי' במקום 'בלעדי', ואולם אם בוחנים את הדבר, גם 'בלבדי' גזורה מתואר הפועל 'בלבד' והייתה לשם תואר.
גם המילה 'מידִי' נגזרה מן המילה 'מיד'.
נראה שה'יצירות' הללו הן תופעת לשון רווחת בלשוננו המתפתחת.
ולכן עם כל ההסתייגויות נראה שהמילה כבר פרצה דרך.

בברכה,
רחל סֶליג
המזכירות המדעית

האקדמיה ללשון העברית

http://hebrew-academy.huji.ac.il

[Quoted text hidden]

ישן 24-06-2009, 16:49
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
מי שמסנגר על מעשי המשובה של הטרוריסטים ומשווה את בתי המדרש למרתפי הבירה כשרוליק
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "מי שמתעקש באוילותו לשבת על כל גבעה-שלא ילין שאין מקבלים גם דרישות לגיטימיות"

שלא יעמיד פנים כאילו אכפת לו כהוא זה מבניה יהודית בירושלים וכאילו לא היה מוצא צידוק לכל דבר שדוחק רגלי יהודים, הורג אותם ומשפיל אותם ובלבד שזה לא יהיה 'הוא' אלא 'יהודים אחרים'.

'היהודים אשמים' זו קריאה שמתגלגלת כל כך טוב על לשונך.. אתה הרי 'רק צועק'. הטור של המחבלים והאנטישמים היוצא מחוריו וצועד בחדווה בעקבות דבריך - הוא? לא קשור אליך... .

ישן 24-06-2009, 16:55
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
אינני חושב שהיהודים אשמים!
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "מי שמסנגר על מעשי המשובה של הטרוריסטים ומשווה את בתי המדרש למרתפי הבירה כשרוליק"

מי שאשם זאת מנהיגות יהודית מזגזגת, פעם ימינה ופעם שמאלה ולא מגדירה באופן חד וברור מה אנחנו עושים בארץ הזאת.
האופורטוניזם המנהיגותי, הרצון להחרט על דפי ההיסטוריה בדמות הוזי וחוזי שלום והרדיפה חסרת הרסן אחרי כל ציץ וציוץ שמשמיע מנהיג גוי , מדריכים את המנהיגות שלנו.
מנהיגות שלנו שאחת מהן היא תזה לשלום והשניה שבאה אחריה אנטי-תזה לה לא מובילה אותנו לשום מקום.
מנהיג טיפש זורק אבן למיים ומאה חכמים צריכים לקפוץ ולא מצליחים להוציא אותה.

אולי יקום כבר מנהיג עם שיעור קומה ויאמר לנו בדיוק לאן פניו מועדות, אבל בלי לגמגם ובלי למצמם.
ישן 24-06-2009, 17:06
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
אתה ממש לא יעד התגובה :) אם יש ויכוח ביננו זהו ויכוח חביב הנגמר בצלוחית פיצוחים וקפה.
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "אינני חושב שהיהודים אשמים!"

ענין ישן לי עם כותב ושמו 'שרוליק' שפעם יתכן והיה ציוני ואשר הוציא עצמו מחוץ למחנה ומלמד בעוז סנגוריה על כל העויין לישראל.

עם המרחב שבין נוער הגבעות לנוער מרצ - יש לי ויכוח. אלהג בהנאה יחד עם עבדול, נועם ועימך או יחד עם מדינאי מוזס ונוסטור זו בסה"כ פוליטיקה והספינה לא ממש מושפעת מהגלים שאנו מייצרים. עם השוליים שמחוץ להם כגון 'שרוליק' או 'סאטמרים מאיראן' אין לי מאומה מלבד הצבת מראה אינטרנטית בפני הסוטים מן הדרך.

ישן 24-06-2009, 22:57
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "אני לא בטוח למה אתה מתכוון..."

אם הכוונה להתחיל מן הקל אל הכבד, דעיינו להתחיל עם ח'כ של מפלגה קיקיונית בת שלושה חברים ולאחר מכן לעבור למפלגות "כבדות" יותר, מה טוב.
אני דווקא לא הייתי מאמץ חברי כנסת בעלי משנה סדורה שלא משנה מה תכתוב, תקבל את אותן תשובות.
היה לי נסיון עם הבלוגיה של כמה חברי כנסת, שלא הייתי צריך לשאול שאלות, אלא לכתוב ישר את התשובות שלהם ולבקש שרק יעשו הגהה.

אני חושב שיש לפתוח את נושא האקטואליה דווקא בפני אנשי אקדמיה שיאתגרו אותנו וזה מבחינתי פורום אקטיביסט ולא כל מיני עבדולים למיניהם שלא צריך להתאמץ לקרוא את דעותיהם. השם שלהם אומר מה בדיוק יהיה כתוב בפורום (וכמה שיותר בוטה).
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:27

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר