לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-06-2009, 17:36
  משתמש זכר הילמאר הילמאר אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.07.08
מחפש יש צורך לנסח את המציאות במשפטים של כן ולא
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "אהרון ברק, נשיא בית המשפט העליון בדימוס: יהודים רוצים שוויון - ולזרוק ערבים לים"

כן- לשוויון מוחלט של הערבים ליהודים
לא- לישראל מדינה רב לאומית, ישראל חייבת להשאר מדינה יהודית אפילו רק 51% מתושביה יהיו יהודים, כי אין לנו מדינה אחרת
כן- להשקעה של מאות מיליארדי ש"ח בתשתיות של כפרי וערי מיעוטים בישראל שלא קיימות
לא- להפרת החוק במגזר הערבי
כן- לעידוד הדתיות, הקמת מסגדים חדשים ושיחזור אלו שנהרסו שמירה על כבוד בתי הקברות והמסגדים הנטושים.
לא- לדעות פוליטיות נגד המדינה, לרדוף אותם ולרוצץ אותם ביד ברזל!
כן- לעזרה הומניטרית ענקית ובלתי פוסקת לשטחים ע"י המדינה או באישורה (אם אינה פוגעת בביטחון המדינה)
לא- אפילו לנסיגה זעירה בביטחון בשל איזו "מחווה" בשטחים
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-06-2009, 19:14
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "ולא תגובה אחת ענינית. גמל..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי מצפון
ולא תגובה אחת ענינית.
גמל
דבשת
חרא צף
צומי
ועוד שלל כינויים ואף לא התיחסות אחת לדברים הכל כך נכונים שהובאו בכותרת ובציטוט שלי
היהודים אומרים שהם בעד שוויון (למרות שאני חושב שרב היהודים לא אומרים ככה) ורוצים לזרוק את הערבים לים.
זה משפט נכון שלי שום קשר לאהרון ברק פועלו מעשיו והשקפתו
לא מצאתי התיחסות למשפט אלא למעטפת, או לקנקן, או למפלגות השמאל.
אז אולי הגמל שאינו רואה את הדבשת הוא לא (רק) אהרון ברק ?

כתבת יפה אבל במיקרה הזה ברק לא מדייק ועוד בכמה רמות.

ראשית, כמו תמיד, עדיף להתייחס לטקסט בהקשר לפחות של הפיסקה וזו נגישה לחלוטין בקישור שמצורף להודעה שפותחת את האשכול:
ציטוט:
במקור נאמר על ידי אהרון ברק
אם תשאל יהודי האם אתה בעד שיוויון עם ערבים הוא יגיד בוודאי, אם תשאל אם הוא בעד לזרוק את כל הערבים מפה, הוא יגיד ודאי. הוא לא רואה סתירה בין הדברים

ראשית בכלל לא בטוח שרוב היהודים בעד שוויון מלא עם הערבים. זה לא אומר שהיהודים בעד שלילת זכויות אזרח מלאות אבל רוב האוכלוסיה היהודית נוטה להציב סייגים לשוויון בדמות צביונה היהודי של המדינה. ביטוי מובהק לאפליה כזו הוא התמיכה של האוכלוסיה היהודית בחוק השבות לעומת ההתנגדות לזכות השיבה כולל אפילו זכות שיבה מוגבלת למטרת איחוד משפחות (זו אגב גם העמדה שלי). הטיעון של ברק הוא לא שהיהודים בעד שוויון אלא שהיהודים טוענים שהם בעד שוויון אבל לדעתי אם תשאל בהגינות ותבהיר את כוונת השאלה רוב האנשים יודו שהם לא בעד שוויון מלא.

הבעיה השניה בוטה הרבה יותר. זה כלל לא נכון שרוב היהודים רוצים לזרוק את הערבים לים או, אם לכוון לכוונת הדובר, לטרנספר את הערבים. נכון אולי שרוב היהודים היו שמחים מאוד להתעורר בוקר אחד ולגלות שהערבים נעלמו בלילה אבל הרוב גם מבין היטב שזה לא הולך לקרות ולרוב האנשים פשוט אין פיתרון לזה.

כשמחברים אחד לשניים רואים גם שאין סתירה גדולה כל כך בעמדה הישראלית.

הכשל השלישי של ברק הוא בכך שהוא לא טורח לציין את העמדה הפלסטינאית העויינת כל כך לישראל. ציון כזה לא צריך להעשות בשם איזשהו איזון "קדוש" אלא כי עובדתית עמדות שני העמים האחד ביחס לשני משתקפות ומשפיעות לשני הכוונים.

מסעות קטל כמו גלי המתאבדים ששטפו את המדינה מאז אמצע שנות התישעים ותחילת הליך אוסלו הם הסיבה העיקרית לאובדן השמאל הישראלי ולהתקשחות עמדת רוב הציבור היהודי והתעלמות מהסיבה בציון תוצאה היא גישה מפסידה שאינה תורמת לא להבנת הבעיה ולא לנכונות קהל היעד להקשיב לביקורת שזה בדיוק מה שקורה באשכול הזה וכך, למרות שיש גרעין מסויים של אמת בדברים דרך הצגתם הפשטנית, המופרזת והבילתי מדויקת מקהה את עקצם.

ישן 28-06-2009, 10:27
צלמית המשתמש של rubber_duck
  rubber_duck מנהל rubber_duck אינו מחובר  
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות

חבר מתאריך: 01.05.03
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "ולא תגובה אחת ענינית. גמל..."

התגובה שלך חוץ מהציטוט הייתה "תאכלס", איזו תגובה ציפית לקבל? וקצת יותר לעניין:
יושב לו איזה נאד נפוח (ואני מצטער על הביטוי, אבל אני לא מצליח למצוא כינוי טוב יותר לאדם שיש לו את היומרה לחליט בשביל כל התושבים היהודים של המדינה הזו מה הם חושבים) שפעם היה מישהו במגדל השן שלו, ותוך כדי הרצאה מחליט בשבילי ובשביל כל היהודים באשר הם מה הם חושבים על שיויון ומה הם חושבים על הערבים שגרים בתחומי הקו הירוק. העובדה שגם ברק אמר את המשפט הזה וגם אתה חושב ככה לא הופך את המשפט לנכון ומיותר לציין ששניכם טועים, כי אני אישית בתור יהודי שהוא חלק מההכללה הטיפשית שלכם לא נגד שיוויון לערבים, כל עוד יהיה גם שיוויון בחובות (שרות לאומי, תשלום מיסים וכו'). אם יש מישהו במדינה הזו שהוא נגד שיוויון אלו הערבים עצמם, להזכירך הם אלו שיצאו נגד שירות לאומי חובה למגזר שלהם. מצד שני, ואני בטוח שזה יפתיע אותך, אני גם לא רוצה לזרוק את כל הערבים לים. מה שאני רוצה זה לחיות בשקט ובבטחון במדינה שלי, אם הערבים מוכנים גם הם לחיות איתי בשלום ובשוויון (גם בחובות) אז איתם, ואם הם לא מוכנים לחיות איתי בשלום ובשוויון אז בלעדיהם. בקיצור, איך רצית שאנשים יגיבו לדעה שלא מייצגת אותם? או אם להשתמש באנלוגיה שלך כשהקנקן ריק, אפשר להתייחס רק למעטפת החיצונית ולא "לתוכן" שבמילא לא קיים.

ישן 28-06-2009, 19:19
  מצפון מצפון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.01
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "התגובה שלך חוץ מהציטוט הייתה..."

הוא לא החליט, הוא כבר לא שופט.
הוא הביע את דעתו והוא יכול לטעות.
גם אני הצטרפתי לדעתו וגם אני יכול לטעות.
באותה מידה שנינו גם יכולים להיות צודקים ואתה טועה וכל מי שאתה חושב שאתה מייצג.
זה קצת על סמנטיקה ועל ניסון לשמור על תרבות דיון שלא נדבר על תרבות בכלל.
נאד נפוח לנשיא בית המשפט העליון לשעבר ועוד מצד מנהל (מה לעשות, יש ציפיות) שמדבר על שיוויון וטורח לציין שיוויון חובות אבל לא מוסיף באותו משפט גם שוויון זכויות סוף סוף לאזרחים סוג ב', לא ממש שם אותך בצד שאתה חושב שאתה נמצא בו של המשוואה ערבים=ים.
גם אמרת שאתה לא רוצה לזרוק את כל הערבים לים, אז כנראה שחלק אתה כן רוצה לזרוק, אבל זה סתם חוסר זהירות בבחירת המילים.
בקיצור, קשה להתמודד עם תגובות לגופו של ולא לגופה של אמירה, לכן התגובה שלי יצאה ככה.

'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese

ישן 28-06-2009, 11:39
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
אדם מפחיד
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "אהרון ברק, נשיא בית המשפט העליון בדימוס: יהודים רוצים שוויון - ולזרוק ערבים לים"

אין לי דרך לשפוט את "גדולתו" במובן המשפטי, משום שההשכלה המשפטית שלי מסתכמת בהכרת, ואימוץ, הביטוי "עוכר דין" שזה לא הרבה.

מצד שני לאורך השנים קראתי דברים שלו, וראיונות (כולל הספר הלקקני ההןא שכתבה עליו איזו גרופית) והאיש פשוט מפחיד אותי: מדובר באדם חסר מעצורים, פעלתן חסר תקנה שמשוכנע שהוא נשלח לכאן ע"י ההשגחה העליונה ושמה שלא יעשה בחייו, לא יעשה, ולכן אסור שזה יקרה. הבעיה העיקרית עם "בולדוזרים" מסוג זה, שכל חייהם משולבים בעשיה ציבורית, היא שכשהם מזדקנים הם הופכים נרגנים וחסרי סבלנות, ובעיקר מסרבים להשלים עם כך שתפקידם כמשפיעים הסתיים, ולכן הם בכוח מוצאים כל נישה שבה יוכלו להשפיע - לצערינו לרוב זה מתבטא ע"י אימוץ הפוזה של המכפישן והפרובוקטור התורן.

לא מזמן הוא סיפר בראיון שהוא חי תמיד בצל הפחד מן המוות, ולכן מקפיד להוציא תפוקה מירבית של עבודה. זה פחות או יותר מסכם את האדם - הוא מפחד מהחידלון של תפקידו, ולא מסוגל לפרוש לזקנה, ומאחר ומנגנוני החוק והמנהל "הפרישו" אותו, כפי שעושים לכל אדם בגיל מסויים, הוא נתלה בכל ענף שיעניק לו בדל של תחושת השפעה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:44

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר