01-07-2009, 15:40
|
מנהלת בע"ח, וגם לוחות | המנהלת הכי חיה שיש..
|
|
חבר מתאריך: 17.10.06
הודעות: 3,618
|
|
טוב נו..
ואיך אפשר בלי מלפפונים חמוצים במלח....
מרכיבים:
*מלפפונים רצוי בלאדי, אלו שמוצאים בבאסטות הקטנות בשוק, יתרונות: קטנים, עם טעם של מלפפון של פעם, קשים, ונשארים קשים.
אני קונה בדר"כ 3-4 ק"ג נכנס ל-2 צנצנות של 5 ליטר כ"א.
*שום, כמה שרוצים ואוהבים, אני שמה ראש על צנצנת.
*סלרי, עלים וגבעולים, אני שמה בערך 4-6 גבעולים על צנצנת.
*פלפלים חריפים מיובשים, אני קונה את השאטה אש, כל אחד לפי טעמו, אני אוהבת פיקנטי ++ ושמה 20-25 פלפלים בצנצנת.
*שמיר, בערך 1/3 חבילה על צנצנת.
*מלח גס, הרבה.
אופן הכנה (לצערי לא מלווה בתמונות, אבל מבטיחה עוד העונה להוסיף תמונות.) :
*רוחצים טוב טוב את המלפפונים, ועל הדרך קוטמים להם את הקצוות.
*קוצצים טוב טוב את כל המרכיבים, כל אחד בערימה נפרדת.
*מתחילים לסדר בצנצנת מפזרים בתחתית קצת מהכל, ואז מתחילים לסדר שכבת מלפפונים עומדת,
בסיומה מפזרים עוד מהכל ועוד שכבה מלפפונים, וחוזר חלילה עד סוף הצנצנת, בסוף מוסיפים את כל העשבים שנשארו.
*מרתיחים מים וממיסים בהם את המלח, כל כוס מים גדולה, כף מלח שטוחה.
*ממלאים את הצנצנת עד סופה וסוגרים.
*מעמידים במקום חמים בלי שמש ישירה (למשל, על השיש..) למשך 5-7 ימים.
*מידי פעם פותחים וטועמים את המים, מתקנים ומוסיפים מה שצריך, אם יש יותר מידי טעם, שופכים קצת מהמים ומוסיפים מים רתוחים נקיים.
*קחו בחשבון שהצנצנת תגיר נוזלים חומציים, רצוי להניח על מגש כלשהו, ולא על השיש ישירות.
*מעבירים לכלי אחסון, ושמים במקרר (לאחר השבוע, כן?)
בהצלחה
_____________________________________
|