לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #4  
ישן 01-07-2009, 17:32
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ מחובר עכשיו  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,155
אל תתאמצי
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "חמוד אתה :) אצל המשפחה של..."

כבר העליתי את זה כאן בעבר, אבל הינה זה שוב:

לא מקורי, אבל מרענן



"זזיקי" הוא מאכל יווני מסורתי, שאין כמוהו בימים חמים אלה. להלן המתכון שלי, אם כי יש גם גרסאות אחרות. הכמויות מספיקות לשני סועדים.



החומרים



שני מלפפונים גדולים

מלפפון חמוץ אחד

שתים-שלוש שיני שום

חצי צרור שמיר

מלח - כפית מחוקה

פלפל לבן - חצי כפית

שתי כוסות יוגורט סמיך וקר



ההכנה



את כל המלפפונים רוחצים וקוצצים לקוביות זעירות (כולל הקליפה)

את שיני השום קולפים ומקצצים דק

את השמיר (ללא הגבעולים) – קוצצים דק

מערבבים את כל החומרים ושמים במקרר לשעתיים לפחות

מגישים קר. אפשר לקשט במעט שמן זית משובח ועלה שמיר





בתיאבון!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #14  
ישן 01-07-2009, 15:40
  משתמשת נקבה הגרייי הגרייי אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, וגם לוחות | המנהלת הכי חיה שיש..
 
חבר מתאריך: 17.10.06
הודעות: 3,618
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "עונת המלפפונים"

טוב נו..

ואיך אפשר בלי מלפפונים חמוצים במלח....

מרכיבים:

*מלפפונים רצוי בלאדי, אלו שמוצאים בבאסטות הקטנות בשוק, יתרונות: קטנים, עם טעם של מלפפון של פעם, קשים, ונשארים קשים.
אני קונה בדר"כ 3-4 ק"ג נכנס ל-2 צנצנות של 5 ליטר כ"א.

*שום, כמה שרוצים ואוהבים, אני שמה ראש על צנצנת.

*סלרי, עלים וגבעולים, אני שמה בערך 4-6 גבעולים על צנצנת.

*פלפלים חריפים מיובשים, אני קונה את השאטה אש, כל אחד לפי טעמו, אני אוהבת פיקנטי ++ ושמה 20-25 פלפלים בצנצנת.

*שמיר, בערך 1/3 חבילה על צנצנת.

*מלח גס, הרבה.

אופן הכנה (לצערי לא מלווה בתמונות, אבל מבטיחה עוד העונה להוסיף תמונות.) :

*רוחצים טוב טוב את המלפפונים, ועל הדרך קוטמים להם את הקצוות.
*קוצצים טוב טוב את כל המרכיבים, כל אחד בערימה נפרדת.
*מתחילים לסדר בצנצנת מפזרים בתחתית קצת מהכל, ואז מתחילים לסדר שכבת מלפפונים עומדת,
בסיומה מפזרים עוד מהכל ועוד שכבה מלפפונים, וחוזר חלילה עד סוף הצנצנת, בסוף מוסיפים את כל העשבים שנשארו.
*מרתיחים מים וממיסים בהם את המלח, כל כוס מים גדולה, כף מלח שטוחה.
*ממלאים את הצנצנת עד סופה וסוגרים.
*מעמידים במקום חמים בלי שמש ישירה (למשל, על השיש..) למשך 5-7 ימים.
*מידי פעם פותחים וטועמים את המים, מתקנים ומוסיפים מה שצריך, אם יש יותר מידי טעם, שופכים קצת מהמים ומוסיפים מים רתוחים נקיים.

*קחו בחשבון שהצנצנת תגיר נוזלים חומציים, רצוי להניח על מגש כלשהו, ולא על השיש ישירות.

*מעבירים לכלי אחסון, ושמים במקרר (לאחר השבוע, כן?)

בהצלחה
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:33

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר