07-07-2009, 17:34
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,156
|
|
אההה, בריאות.......
טוב:
ראשית לא אכנס לכל דג בנפרד כי אין טעם. לכל דג האופי שלו, הטעם שלו וצורת הבישול המתאימה לו.
שנית: מבחינה בריאותית:
- דגים בכלל זה מאד בריא, ורובנו לא אוכל מהם מספיק.
- דגי מים מתוקים מכילים משמעותית יותר כולסטרול מדגי ים.
- דגי אוקיינוסים וימים קרים - בריאים יותר בגלל תכולת השומן שלהם (לא רק אומגה 3!)
- דגים נאים מסוכנים בגלל טפילים, חיידקים ווירוסים שונים שהם נושאים, ושמתרבים בחום שמעל 0 מעלות צלסיוס, בקלות רבה.
- סנפירי וקוצי דגים מסוכנים בגלל חיידק מאד אלים שהם מכילים (VIBRIO VULNIFICUS) כך שכל פציעה מהם צריכה להחשב כסכנה מיידית!
- דגים הנידוגים במים מזוהמים מכילים מתכות כבדות וגורמים מזהמים. הבורים הגדולים והטעימים ביותר נידוגים בים התיכון שלנו באיזור השפדן! (מי שלו יודע, זה מקום השפיכה לים של כל הביוב של גוש דן).
- לצורת הבישול של הדג השפעה ניכרת על התרומה הבריאותית שלו. רטבים עתירי חמאה, גבינות קשות להקרמה וכד', מוסיפים להם לא רק קלוריות, אלא שומן רווי מן החי!
- לצורת ההקפאה וההובלה של הדג - חשיבות לא פחותה. דג בריא חייב לעבור הקפאה מהירה (FLASH FROZEN), ולהיות מאוחסן בהקפאה עמוקה. אין להפשיר ולהקפיא אותו שוב! נסיכת הנילוס, למשל - דג הניצוד במימי אגם ויקטוריה, מקום מזוהם מאד המשמש בין היתר לשפיכת אשפה וביוב (=מזון לדגים), ולקבורת מתים (!). צורת הצייד היא לא פעם ע"י רעל ולא בשיטות הרגילות, וההובלה עד מפעל העיבוד היא ללא הקפאה. דג זה, למרות שהוא נראה נקי, ללא עצמות, ולמרות היותו זול - לא עולה על שולחני. באשר לדג מוקפא מן הסופר המקומי - הבט היטב בתאריך התפוגה: אם הוא לא קיים או אם הוא לא סביר (פג תוקף בעוד יותר מארבעה חדשים) או אם הוא קצר מאד (לא תוכל לאחסנו הרבה) - אל תקנה. אם אינך יכול להבטיח שהדג יגיע הביתה בעודו קפוא - אל תקנה. אם יש גושי קרח בתוך האריזה (חשד להפשרה בדרך) - אל תקנה.
....ואלה היו ששים שניות על דגים בעיני פריק הבריאות.
נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 07-07-2009 בשעה 17:42.
|