10-07-2009, 22:40
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.06.08
הודעות: 1,118
|
|
?Do you want a cup of chocolate souffle
סופלה שוקולד מהיר להכנה, וטעים ביותר!
מצרכים:
300 גרם שוקולד (אישית אני לוקחת חצי מהכמות שוקולד חלב וחצי מהכמות שוקולד מריר).
250 גרם חמאה.
חצי כוס סוכר (אם משתמשים בשוקולד חלב אז להקטין את כמות הסוכר לרבע בערך).
2 ביצים שלמות.
6 חלמונים.
2 כפיות ברנדי.
חצי כוס קמח.
כמה קוביות שוקולד לבן.
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל200 מעלות חום.
2. ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר במיקרוגל או בקערה חסינת חום מעל סיר מים רותחים.
3. בקערה נפרדת טורפים ביצים, חלמונים וברנדי.
4. מוזגים קצת מתערובת השוקולד לתערובת הביצים, מערבבים. לאחר מכן מוזגים עוד טיפה וככה לאט כדי שהשוקולד החם לא יבשל את הביצים. אלא אם אתם רוצים חביתה עם שוקולד והמון חמאה...
5. מוסיפים קמח וטורפים עד שהתערובת חלקה.
6. מוזגים לכלים כמעט עד הסוף ומטביעים בפנים קוביית שוקולד לבן.
7. אופים במרכז התנור בין 10 ל 20 דקות תלוי בגודל הכלים. צריך לעשות ממש ביביסיטר לתבניות ולאפות רק עד ששולי העוגה יציבים והמעל גם כן, אך מבפנים הכל נוזלי.
בד"כ כשאני רואה שזה טיפה טופח ונוצרת גיבעה קטנה, פשוט מוציאים מהתנור.
8. מפזרים מעל אבקת סוכר, שמים גלידה מעל או בצד ומעליה אפשר לשים עוד קצת שוקולד מומס עם טיפה שמנת מתוקה. כי אין דבר כזה מתוק מדי או יותר מדי שוקולד!
אני השתמשתי בכוסות קפה קטנות יחסית, מחרסינה כניראה
בתאבון!
_____________________________________
|