20-09-2009, 16:49
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
|
|
|
הטנזיה שלי
מתכון של אבא שלי
טנזיה
רכיבים:
1.5 קילו בשר כבש – צלעות / חלק קדמי/אחורי הקצר של הרגל / צוואר
1 קילו בשר אדום מס' 8 – חתיכות גדולות
1 קילו בצלים בינוניים
10 שזיפים
10 משמשים
100 גרם שקדים או צנוברים גם וגם.
חופן צימוקים
אפשר תאנים או תמרים.
חצי כפית מלח
כפית קינמון
כפית כמון
כפית אגוז מוסקט
2 כפות סוכר או יותר
מעט זעפרן
חשוב:
יש להשתמש בסיר גדול עם ידיות מברזל כי אח"כ הסיר נכנס לתנור – תוודאו שהוא אכן נכנס לתנור.
אני העברתי את תוכן הסיר לתבנית חד פעמית בינונית ויצא מצוין.
אופן ההכנה:
לטגן את הבשר – לסגור אותו מכל צדדיו.
להוציא מהסיר לשים בצד.
לפרוס בצלים (בצל חצוי ) לפרוסות לא דקות מדי ולטגן קלות (אין צורך להשחים אותו ) עם מעט שמן זית ,
(אם הבשר לא השאיר מספיק שמן) בסיר שממנו הוצאתם את הבשר.
אחרי שהבצל במצב המתאים – מטוגן קלות , יש להכניס את הבשר חזרה לסיר
להוסיף את כל הפירות היבשים והשקדים/צנוברים ולתבל בכמון,קינמון,סוכר,כמון,פפריקה,זעפרן בלי המלח.
להוסיף מים לגובה פחות 2 אצבעות מגובה הבשר והפירות.
לכסות במכסה ולהרתיח במשך כחצי שעה, אח"כ להוסיף את המלח ולערבב.
בדקו אם התיבול מספיק טוב לכם וטעים אולי להוסיף קצת סוכר או קינמון...תטעמו ותחליטו אם להוסיף משהו כל עוד אפשר
אחרי חצי שעה לקחת נייר אפייה להרטיב אותו מעט ולהניח על התבשיל – כן כן מעל התבשיל ממש שיגע בבשר וברוטב,
למה? כדי שהקרמל שנוצר באפייה לא ישרף לכם במגע עם נייר הכסף , וזה בהחלט עובד – בדקתי
לכסות את הסיר בנייר כסף , לחורר אותו מעט עם קיסם ולהשאיר בתנור למשך שעתיים בחום של 200 מעלות.
אחרי שעתיים ניתן להוריד את נייר הכסף ונייר האפייה – על מנת שישחים מעט החלק העליון
ממש מעט זמן זכרו שהסוכר גורם לזה להשרף מהר. – לא חייב.
בדקו אם אחרי שעתיים הנוזלים יתאדו טוב , אם לא אפשר להחזיר לאש הגז או להשאיר בתנור עד שיתאדו ויישארו ממש מעט נוזלים.
תמונות
_____________________________________
|