לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #3  
ישן 19-09-2009, 15:35
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,735
נו נו..יש מי שאין לו כוח ויש מי שלא מתעצל....
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי The girl next door שמתחילה ב "שתיהיה שנה טעימה ומתוקה, שנת..."

איזה כיף להתחיל את השנה בריב , הא?... ...

אז קצת מהעיקר שהיה אצל לבני....

זה התחיל ע"פ מיטב המסורת בגפילטע וחזרת...

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



וכדי שהגפילטע לא יחוש בודד הצטרפו אליו גם ידידיו השרימפסים כשהם נחים ברוטב של שום ויין.....

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



פטה כבד שהיה נפלא ומופלא ובפרט כשנמרח בנדיבות על אחת מפרוסות הלחם שנאפה כשעה לפני כן על ידי דני המוכשר....

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



וכמובן הסלט הפולני המסורתי שמרכב מבצל ירוק קצוץ עם לא מעט שמנת חמוצה (אישית אני לא ממש מסתדר עמו אך יש הטוענים כי הוא מצויין)....

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


ותמונה קבוצתית של שאח חברי הנבחרת...
מימין לשמאל : עגבניות שרי חתוכות עם זיתים וצנובר, הטעם הכללי הוא חמצמץ עדין עדין, במרכז קערה עמוסה עם אנטיפסטי ומשמאל סלט כרוב לבן עם סויה וסומסום קלוי...

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


ונעבור לארטילריה הכבדה...

עיקר הארוחה התבסס על תרנגול הודו נאה למראה וטעים להפליא:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


לצד התרנגול המפלצתי הוגשו לשולחן גם ספגטי ברוטב פטריות ושמנת, תפוחי אדמה אפויים וסביר שעוד כמה דברים ששכחתי...

ולקינוח...
קונוסי בצק עלים ממולאים בפודינג וניל ולידם (כדי להשלים את מנת הסוכר הדלה ) גלידה ......

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

פרט למנת האינסולין אשר נדרשה לאחר הקינוחים הוגשו לשולחן גם גרגרי רימון...שהרי זה בריא לא?...

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


ואח"כ.....לישון.....

שתהייה שנה טובה לכולם !
ו...הרבה בריאות !

לבני.
_____________________________________
V soncu bo hosta zapela, hosta in pesem vojna:
Brat moj, ne skrivaj lica, danes je vojna, VOJNA!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 20-09-2009, 16:49
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
הטנזיה שלי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "בראש השנה בראש השנה...."

מתכון של אבא שלי
טנזיה
רכיבים:
1.5 קילו בשר כבש – צלעות / חלק קדמי/אחורי הקצר של הרגל / צוואר
1 קילו בשר אדום מס' 8 – חתיכות גדולות
1 קילו בצלים בינוניים
10 שזיפים
10 משמשים
100 גרם שקדים או צנוברים גם וגם.
חופן צימוקים
אפשר תאנים או תמרים.
חצי כפית מלח
כפית קינמון
כפית כמון
כפית אגוז מוסקט
2 כפות סוכר או יותר
מעט זעפרן

חשוב:
יש להשתמש בסיר גדול עם ידיות מברזל כי אח"כ הסיר נכנס לתנור – תוודאו שהוא אכן נכנס לתנור.
אני העברתי את תוכן הסיר לתבנית חד פעמית בינונית ויצא מצוין.

אופן ההכנה:
לטגן את הבשר – לסגור אותו מכל צדדיו.
להוציא מהסיר לשים בצד.

לפרוס בצלים (בצל חצוי ) לפרוסות לא דקות מדי ולטגן קלות (אין צורך להשחים אותו ) עם מעט שמן זית ,
(אם הבשר לא השאיר מספיק שמן) בסיר שממנו הוצאתם את הבשר.

אחרי שהבצל במצב המתאים – מטוגן קלות , יש להכניס את הבשר חזרה לסיר
להוסיף את כל הפירות היבשים והשקדים/צנוברים ולתבל בכמון,קינמון,סוכר,כמון,פפריקה,זעפרן בלי המלח.
להוסיף מים לגובה פחות 2 אצבעות מגובה הבשר והפירות.
לכסות במכסה ולהרתיח במשך כחצי שעה, אח"כ להוסיף את המלח ולערבב.
בדקו אם התיבול מספיק טוב לכם וטעים אולי להוסיף קצת סוכר או קינמון...תטעמו ותחליטו אם להוסיף משהו כל עוד אפשר


אחרי חצי שעה לקחת נייר אפייה להרטיב אותו מעט ולהניח על התבשיל – כן כן מעל התבשיל ממש שיגע בבשר וברוטב,
למה? כדי שהקרמל שנוצר באפייה לא ישרף לכם במגע עם נייר הכסף , וזה בהחלט עובד – בדקתי

לכסות את הסיר בנייר כסף , לחורר אותו מעט עם קיסם ולהשאיר בתנור למשך שעתיים בחום של 200 מעלות.
אחרי שעתיים ניתן להוריד את נייר הכסף ונייר האפייה – על מנת שישחים מעט החלק העליון
ממש מעט זמן זכרו שהסוכר גורם לזה להשרף מהר. – לא חייב.
בדקו אם אחרי שעתיים הנוזלים יתאדו טוב , אם לא אפשר להחזיר לאש הגז או להשאיר בתנור עד שיתאדו ויישארו ממש מעט נוזלים.

תמונות

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 21-09-2009, 12:07
צלמית המשתמש של שמוליק
  שמוליק שמוליק אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.11.01
הודעות: 10,760
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "בראש השנה בראש השנה...."

תמונות קצת קשה לי לצלם בשולחן החג.
אבל השנה התלבשתי על בלוג נחמד שמצאתי ומשם הכנתי כמעט את כל החג. ושם גם תוכלו לראות את התמונות.

מיד לאחר הקידוש ירדנו על חלת דבש שאיפיתי ביחד עם הילדים, שחוסלה בלי להשאיר עקבות.
וכנהוג אכלנו תפוח בדבש.

הארוחה התחילה במרק עוף הסטנדרטי שלי.
המשיך בגיפלטע פיש שהכנתי שסוף סוף יצא כמו שצריך.(אחרי נסיונות כושלים בשנים עברו)
למי שלא אוהד "דג מתוק" הכנתי ריבועי דלעת על רוטב קרם דלעת וכמובן שכולם ביקשו גם אחרי הדגים.

למנה עיקרית הכנתי
עוף ברימונים, אגוזי מלך ותמרים
ו צלי עגל בשזיפים ותמרים
שניהם מוגשים בליווי אורז לבן

למנה אחרונה אישתי הכינה
תפוחים אפויים ממולאים תמרים
mud pay
וגילת וניל (פרווה )
_____________________________________
שמוליק.................................................. ..............העוגות של שמוליק
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:41

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר