27-09-2009, 01:22
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.01.09
|
|
|
הבה נעמיד דברים על דיוקים
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי ichpatli
נראה שהשליטה המוחלטת של הרבנים רחוקה מלהיות כזו.
ולכן זאת הסיבה שהם עסוקים מעל לראשם בקביעת פסקי פסיקות והלכי הלכות. ככל שיחמירו כך הרצועה סביב הצוואר תקצר.
עובדה שאתה ורבים כמוך בחרו להתרחק מהדת ומשליחיה (אם לא למעלה מזה...).- [COLOR=Red]למה בדיוק התכוונת?[/COLOR]
רבים כמוני רואים בשליחיה אותם גורמים שהפכו את הקהילה החרדית למסוגרת ועויינת לא אנחנו הקפנו את עצמנו בכל כך הרבה חומות של שנאה.
הסכנה שבתקשורת ובמערכת משפט שמשקפים ומקדמים השקפות ועמדות שמייצגות הרבה פחות ממחצית הציבור,
נו שויין, חיכיתי לפאנץ' ליין הזה - התקשורת כרגיל אשמה. הם שגרמו לספסרי הדת לסחור בתורה, בדינים ובמצוות וגנבו לנו את הדת מתחת לאף.
נראים לי מאיימים ומסוכנים הרבה יותר מהדימוי האורווליאני שאתה מייחס לחרדים.
אורוול מדבר על האח הגדול שעינו תמיד פקוחה. אתה מכיר דימוי טוב מזה להפסיקה הרבנית הצריכה לרדת לרזולוציה של נעלי קרוקס וחיטוט באף?
מה שעצוב במיוחד באשכול זה - העיוות העובדתי שבהצגת "עיר נקיה מאינטרנט" בחלקו הראשון של המאמר המצוטט, בעוד שרק בסופו (שאליו רבים לא מגיעים!) מובהר שהכוונה היא להתנתקות מאינטרנט לא מבוקר.
ההגדרה הנכונה לעניין זה היא לא להתנתקות מאינטרנט לא מבוקר, אלא "משטרת מחשבות"
אם הם חוששים מזה, משמע שהמצב אכן גרוע.
איזה תכנים יעצרו ומי יחליט מה כן ומה לא!
מן הסתם יחליטו כי אין מקום לרשתות חברתיות. כי קשר בין העולם הדתי לבין העולם החילוני עלול "לסובב לנוער הדתי את הראש" וחו"ח עוד ליצור קשרים רומנטיים.
אולי לחסום גם את הוויקיפדיה - שהרי יש בה מידע העלול לפגום בנפשותיהם של הנוער.
פורנו (גם אני הייתי שמח אילו היה ניתן לחסום אתרים כאלה) - אבל יגיד לך כל זב חוטם העוסק באינטרנט כי אין אפשרות כזאת.
|
|