10-10-2009, 17:33
|
|
|
|
חבר מתאריך: 13.08.07
|
|
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "סביר כי מבזקי הארץ עיוותו את דבריה ואם לאו הרי שהכותרת צריכה להיות שונה"
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי .ישראלה היפהפיה
"XXX - מצדיק את חטיפת שליט ותומך בפעילות טרור החטיפות של החמאס" אלו דברים שהאוזן השבדית אוהבת לשמוע אך הינה אמירה שמצדיקה מצד הקורבן הפוטנציאלי חקירה משטרתית ולא שימת לב לדברי הדובר.
רוב הסכויים שהדברים הוצאו מהקשרם ואם לא - אז חבל...
|
סביר שהפעם טעית:
ציטוט:
"כל מי שיושב בכלא שלנו, שהוא לא סתם פושע אלא מה שאנחנו קוראים מחבל, עם דם או בלי דם על הידיים, גם ההגדרות האלה לא בדיוק ברורות לי, לא צריכים לשבת אצלנו".
"אנחנו צריכים לחשוב על דרכים שאנשים לא תהיה להם מוטיבציה ללכת להרוג ולהיהרג?", אמרה פרופ' יונת. היא הדגישה כי הבעיה אינה תלויה רק בישראל, אך ישראל צריכה "למצוא את הסיבות לה ולעשות ככל יכולתנו שהיא לא תקרה".
צריך לפתור את המצב המדיני ולשחרר את כל האסירים באשר הם? נשאלה פרופ' יונת, והשיבה: "זה לא רק עניין מדיני, האנשים האלה הם אנשים שלרוב אין להם אופק, אין להם תקווה, אין להם סיבה לרצות לחיות ולכן גם לא אכפת להם שאחרים לא יחיו, ובאותה הזדמנות אולי הם גם יעלו לשמיים ויקבלו כמה כיבודים, זה לא קורה לאנשים שיש להם אופציות לחיים, שיש להם חיים שיש בהם לפחות אפשרות לקוות. יש בידינו לשנות את זה.
"מבחינת הטענה שהם יחזרו לפשוע, או מה שאתם קוראים לחבל, נדמה לי שיש מספיק גם חוץ מהם. נדמה לי שכשיושב בחור או בחורה אצלנו שנים, משפחתו מתרגזת וחבריו מתרגזים וכך אנחנו יוצרים מחבלים נוספים. אנחנו מחזירים אחד ומייצרים את חבריו, אחיו ואחיותיו, משפחתו הגדולה. נדמה לי שהמספר של המחבלים וכמות החבלה לא תגדל אם עשרת אלפים איש ישבו כאן או שם אלא תקטן אם יהיה להם פחות רצון ופחות מוטיבציה לעשות את זה. יכול להיות שתגידו שאני חולמת אבל את החלום הזה צריך לחלום אותו במקום להחזיק בחורים".
על השאלה אם ישראל יכולה להרשות לעצמה להשאיר ללא עונש אנשים שפגעו, השיבה: "אפשר לתת עונשים אחרים, לא צריך להחזיק כאן". היא אמרה כי המשך החזקתם בבתי הסוהר נותנת "תיאבון לעשות חטיפות כאלה. אם לא יהיו אנשים אצלנו, לא יהיה מי לשחרר ולא ירצו לחטוף אנשים. צריך להסתכל על זה ככה. עונש אפשר לתת בכל מיני צורות. אני חושבת שלפני שחושבים על עונש, צריך לחשוב על סיבה מדוע או איך למנוע שהדבר יקרה, מהבחינה האישית של המחבל".
|
http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/Arti...3787850,00.html
למה רק מחבלים? נשחרר את כל האסירים ה"רגילים" :
לפורצים ניתן "אופק רכושי" , הם יפרצו לך הביתה ( חלילה ).
לאנסים ניתן "אופק סיפוקי", הם יאנסו אותך ( חלילה ).
עויילם גויילם.
פרס מיסטר בין ( רב שנתי ), מוענק לה בזה הרגע.

מוות למחבלים!
|