לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-10-2009, 17:33
  elvis1977 elvis1977 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.08.07
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "סביר כי מבזקי הארץ עיוותו את דבריה ואם לאו הרי שהכותרת צריכה להיות שונה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי .ישראלה היפהפיה
"XXX - מצדיק את חטיפת שליט ותומך בפעילות טרור החטיפות של החמאס" אלו דברים שהאוזן השבדית אוהבת לשמוע אך הינה אמירה שמצדיקה מצד הקורבן הפוטנציאלי חקירה משטרתית ולא שימת לב לדברי הדובר.

רוב הסכויים שהדברים הוצאו מהקשרם ואם לא - אז חבל...

סביר שהפעם טעית:

ציטוט:
"כל מי שיושב בכלא שלנו, שהוא לא סתם פושע אלא מה שאנחנו קוראים מחבל, עם דם או בלי דם על הידיים, גם ההגדרות האלה לא בדיוק ברורות לי, לא צריכים לשבת אצלנו".

"אנחנו צריכים לחשוב על דרכים שאנשים לא תהיה להם מוטיבציה ללכת להרוג ולהיהרג?", אמרה פרופ' יונת. היא הדגישה כי הבעיה אינה תלויה רק בישראל, אך ישראל צריכה "למצוא את הסיבות לה ולעשות ככל יכולתנו שהיא לא תקרה".

צריך לפתור את המצב המדיני ולשחרר את כל האסירים באשר הם? נשאלה פרופ' יונת, והשיבה: "זה לא רק עניין מדיני, האנשים האלה הם אנשים שלרוב אין להם אופק, אין להם תקווה, אין להם סיבה לרצות לחיות ולכן גם לא אכפת להם שאחרים לא יחיו, ובאותה הזדמנות אולי הם גם יעלו לשמיים ויקבלו כמה כיבודים, זה לא קורה לאנשים שיש להם אופציות לחיים, שיש להם חיים שיש בהם לפחות אפשרות לקוות. יש בידינו לשנות את זה.

"מבחינת הטענה שהם יחזרו לפשוע, או מה שאתם קוראים לחבל, נדמה לי שיש מספיק גם חוץ מהם. נדמה לי שכשיושב בחור או בחורה אצלנו שנים, משפחתו מתרגזת וחבריו מתרגזים וכך אנחנו יוצרים מחבלים נוספים. אנחנו מחזירים אחד ומייצרים את חבריו, אחיו ואחיותיו, משפחתו הגדולה. נדמה לי שהמספר של המחבלים וכמות החבלה לא תגדל אם עשרת אלפים איש ישבו כאן או שם אלא תקטן אם יהיה להם פחות רצון ופחות מוטיבציה לעשות את זה. יכול להיות שתגידו שאני חולמת אבל את החלום הזה צריך לחלום אותו במקום להחזיק בחורים".

על השאלה אם ישראל יכולה להרשות לעצמה להשאיר ללא עונש אנשים שפגעו, השיבה: "אפשר לתת עונשים אחרים, לא צריך להחזיק כאן". היא אמרה כי המשך החזקתם בבתי הסוהר נותנת "תיאבון לעשות חטיפות כאלה. אם לא יהיו אנשים אצלנו, לא יהיה מי לשחרר ולא ירצו לחטוף אנשים. צריך להסתכל על זה ככה. עונש אפשר לתת בכל מיני צורות. אני חושבת שלפני שחושבים על עונש, צריך לחשוב על סיבה מדוע או איך למנוע שהדבר יקרה, מהבחינה האישית של המחבל".

http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/Arti...3787850,00.html

למה רק מחבלים? נשחרר את כל האסירים ה"רגילים" :

לפורצים ניתן "אופק רכושי" , הם יפרצו לך הביתה ( חלילה ).
לאנסים ניתן "אופק סיפוקי", הם יאנסו אותך ( חלילה ).

עויילם גויילם.

פרס מיסטר בין ( רב שנתי ), מוענק לה בזה הרגע.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 10-10-2009, 14:21
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
החמאס, אש"פ וגם כמה שבדים היו שמחים לפתור את הבעיה היהודית בעזרת פתרונות כימיים
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "אתם לא מבינים, היא מציעה..."

פרופסורית מוייצמן - לא. אפילו לא בצחוק...

נמתין להבהרותיה. אסור שאמירה שכזו [אשר באופן בו הובאה מהווה תמיכה ועידוד לטרור] תעבור ללא תגובה או הזדמנות להכחשה.

עריכה: הנה רוח הדברים מתוך מבזקי גל"צ: עדכון אחרון: 12:10 , 10/10/2009

אל הקוראים לממשלה להיענות לתביעות שיחרור המחבלים של חמאס תמורת שחרור גלעד שליט, מצטרפת היום הזוכה בפרס נובל לכימה, הפרופסור עדה יונת.

בראיון לתוכניתנו "תוכניות לשבת" הוסיפה ואמרה הפרופסור יונת כי גם ללא קשר לעיסקת שליט ולתביעות שוביו, על ישראל לשחרר את כל המחבלים הפלסטינים מבתי הכלא בישראל ולפעול לפתרון המחלוקת עם הפלסטינים, זאת כדי לצמצם את המוטיבציה שלהם לפגוע בישראל ובאזרחיה.

זה נשמע אחרת ונראה כי ה'ציטטה' שהובאה במבזקי גל"צ הייתה הוצאה של דברים מהקשרם. יש הבדל בין הבעת דעות שמאל או שמאל קיצון לגיטימיות ובין אמירה הנשמעת כהתרסה והצדקת פעילות טרור.

כדאי לפרופ' ללמוד להזהר גם מהתקשורת

נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 10-10-2009 בשעה 14:49.
ישן 10-10-2009, 17:06
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "נו, היא שברה את השיא של ישראל אומן"

אומן? הוא התחיל עם זה? ומה עם כל הסופרים שההבדל היחיד בינם לביני הוא כישרון כתיבה שמרשים לעצמם לחלק ציונים והוראות לממשלה? זאת נטייה של הרבה מפורסמים. יש שם לכשל הלוגי הזה, איני זוכר אותו.

עריכה:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90...%99%D7%90%D7%9D

"אד ורקונדיאם אינו תמיד כשל לוגי. לעתים, פנייה אל הסמכות מוצדקת והגיונית לחלוטין, במיוחד כאשר הנושא הנדון הוא הסמכות לטעון משהו או סמכותה של הסמכות. לדוגמה:
"אם עשרה פדיאטריסטים מומחים אמרו לך שיש לך יבלת בכף הרגל, נראה שיש לך יבלת בכף הרגל".
במקרה זה, רופאי כף הרגל הם מומחים לענייני כף הרגל, ולכן קביעתם בנושא זה רלוונטית ומהווה בסיס הגיוני לטיעון. לעומת זאת, אותו טיעון, בשינוי נושא, יהיה כשל לוגי מובהק:
"אם עשרה פדיאטריסטים מומחים אמרו לך שמכבי חיפה תיקח את אליפות הכדורגל בקלות, נראה שמכבי חיפה תיקח את האליפות בקלות".
לרופאי כף הרגל אין מומחיות מיוחדת בנושאי כדורגל, וסמכותם כאן היא כוזבת ואינה צריכה לזכות בהתחשבות מיוחדת."

נערך לאחרונה ע"י shruki בתאריך 10-10-2009 בשעה 17:11.
ישן 10-10-2009, 20:58
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אומן? הוא התחיל עם זה? ומה עם..."

זה כי אתה מניח שהכשרון היחיד הדרוש בכדי לכתוב ספר טוב הוא כשרון כתיבה.

פרופ' יונת התבטאה בעניין הפוליטי לא כפרופסור לכימיה אלא כאדם חכם שיש לו קבלות על חוכמתו ושזכה לבימה ומנצל אותה (לא בדיוק כפי שתוכנן).

אחרי הכל, מי כבר מומחה לפוליטיקה? הנה בארה"ב המטורפים בחרו שחקן בינוני כנשיא, כל המומחים צחקו עליו ובסוף תראה מי צחק אחרון.

בכל מהלך ההיסטוריה לאינטיליגנציה היה אפיל ואנשים מעדיפים להקשיב לדברי חכמים ומוצאים בהם השראה.

בכדי לכתוב ספר טוב באמת אתה צריך להיות חכם ולהבין בבני אדם ובחברה האנושית, לא כישורים רעים בכלל לפוליטיקה.

ישן 10-10-2009, 21:41
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אבל אתה מבלבל בין חוכמה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
אבל אתה מבלבל בין חוכמה לחוכמה.

אני לא רע בכלל בפיננסים. סוחר בזמני הפנוי ועושה רווחים נאים. אני די משכיל, אולי אפילו חכם. אתה מתעסק באנימציה. ככל הנראה אתה טוב במה שאתה עושה. זה הופך את הדיעה הפוליטית שלנו לטובה יותר?

בנוסף, בהקשר של כתיבה ופוליטיקה- לא מסכים. האמינגווי לא היה ממש אדם של אנשים. כמו גם סלינג'ר.

זאת הבעיה- הנטייה שלנו ללכת אחרי אדם חכם בתחום אחד לתחומים אחרים. שים לב לכשל הלוגי שהצבעתי עליו.

אני שמתי לב לכשל הלוגי שהצבעת עליו והעלתי טיעון בן שני מהלכים: 1. פוליטיקה היא לא מקום נח לכשל הלוגי הזה כי מטיבעה היא לא בדיוק מקצועית ו2. הכישורים הנדרשים לכתיבת ספר דווקה עשויים להיות מתאימים לקומנטרי פוליטי.

ראשית המינגווי אכן העדיף את חברת עצמו אבל זה לא אומר שלא ידע להתבונן ולהבין אנשם אחרים, אחרת לא יכול היה לכתוב כמו שכתב.

שנית לא טענתי שכל סופר מתאים לכתיבה פוליטית.

שלישית, כמו המון דברים פוליטיקה היא בעצם תקשורת בין אנשים ולמרות שלא כל הפוליטיקאים המצליחים היו כאלה הרי שרבים מהם היו אנשי מילים מעולים, צ'רצ'יל, בגין, נתניהו ואובמה, סתם כמה דוגמאות שצצו לי בראש הרגע (אתה יודע מה, גם ד'איזראלי). שליתה בשפה - עוד תכונה משותפת לסופרים ולפוליטיקאים.*

ישן 10-10-2009, 22:09

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "[QUOTE=shruki]אבל אתה מבלבל..."

הפעם קרעת אותי... כשאתה אומר שלפוליטיקאים יש שליטה בשפה אני ישר מדמיין כמה וכמה עילגים שיש לנו בכנסת ומתפקע

קודם כל ערבבת בין פוליטיקאי מצליח למושג "מוצלח", ואין קשר. ואובאמה? באמת? אתה שם אותו עם צ'רצ'יל ובגין?

אכן לא כל סופר מתאים לכתיבה פוליטית, אבל גם אלו שכותבים סיפורים נחמדים ומשעשעים או עצובים מרגישים צורך להתבטא. זה אולי נחמד, אבל באותה מידה אני יכול לקבל זמן ראיון ולשטוח טענותיי.

וזה לא עוצר רק שם- פסלים (בחייאת, תומרקין ראוי לקבל זמן מסך יותר ממני או ממך בנושאים פוליטיים?), שחקני תיאטרון, במאים וכו'.

ישן 10-10-2009, 23:40
  hamora hamora אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "הפעם קרעת אותי... כשאתה אומר..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
הפעם קרעת אותי... כשאתה אומר שלפוליטיקאים יש שליטה בשפה אני ישר מדמיין כמה וכמה עילגים שיש לנו בכנסת ומתפקע

קודם כל ערבבת בין פוליטיקאי מצליח למושג "מוצלח", ואין קשר. ואובאמה? באמת? אתה שם אותו עם צ'רצ'יל ובגין?

אכן לא כל סופר מתאים לכתיבה פוליטית, אבל גם אלו שכותבים סיפורים נחמדים ומשעשעים או עצובים מרגישים צורך להתבטא. זה אולי נחמד, אבל באותה מידה אני יכול לקבל זמן ראיון ולשטוח טענותיי.

וזה לא עוצר רק שם- פסלים (בחייאת, תומרקין ראוי לקבל זמן מסך יותר ממני או ממך בנושאים פוליטיים?), שחקני תיאטרון, במאים וכו'.

טוב, אני אף פעם לא הייתי חלק מהספורט הלאומי של לרד על הפולטיקאים הישראלים.

וכן, אני שם את אובמה ביחד אם בגין וצ'רצ'יל תחת הכותרת פוליטיקאים מצליחים, שם לב שרוקי, לא כתבתי מדינאים מצליחים. קלות הדעת שבא אנחנו קוטלים אנשים מפורסמים לא כל כך לטעמי. אם משהו הצליח להגיע למשהו בחיים יתכן שיש בו יותר ממה שאנחנו רואים. כמובן, לא תמיד זה המקרה אבל אם אתה חושב שלהגיע למעמד נשיא ארה"ב ועוד לפני גיל חמישים ועם שבעה אחוזי יתרון זה לא אומר שאתה פוליטיקאי מצליח אז או שאתה מוכשר כמו ביל גייטס שאתה יכול לזלזל באנשים שהגיעו למעמד כזה או שאתה צריך לכייל מעט את מדד שרוקי להצלחה.

בנוגע ללמי מגיע זמן מסך בוא נציב את זה ככה, כל עוד אנחנו מדברים על תומרקין והוא לא יודע אפילו מי אנחנו אז התשובה לשאלה שלך היא כניראה כן. (זה וולגרי אבל בסגנון הזה אפשר לענות גם לברווז שתהה באשכול מקביל על הקריטריונים למתן פרס הנובל לשלום. בפשטות, את פרס הנובל לשלום מקבל מי שוועדת הנובל החליטה לתת לו את הפרס, הברווז ואיתו גם אנחנו יכולים להביע את דעתנו על כך אבל יש לנו אפס השפעה על כך. יש דרג ויש ***)

ישן 11-10-2009, 18:46

בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי hamora שמתחילה ב "[QUOTE=shruki]הפעם קרעת..."

לאו דווקא ספורט לאומי, יש עילגים בכנסת, והם קפצו לי לראש. ברור שיש אנשים חכמים ומשכילים, אבל מי קופץ לך לראש קודם, אלו הצורחים וצווחים או אלו השקולים ומנומסים?

חוששני שערבבת את המשפטים שלי. לא אמרתי שהוא לא מצליח, אמרתי שהוא לא מוצלח. שים לב. כל אחד יכול להצליח בזמן הנכון ועם תקציב נכון, אבל זה לא אומר שהוא יהיה מוצלח.

אם מישהו הגיע למשהו בחיים זה אומר שהוא שווה משהו? ממליץ לך לקרוא את ולדימיר ויסוצקי. כתב שיר נחמד מאוד על העניין (טמבל, בביצוע ארדי דוכין, אם אינך קורא רוסית).

ולגבי מדד שרוקי- שים לב שוב- לא טענתי שלא הצליח. טענתי שאינו מוצלח.

לגבי הטענה על תומרקין- אמרת מה שאמרתי- הוא מפורסם ולכן ישמעו אותו יותר. אני מאמין, מדבריו שהכרתי, שאתה, אני, ועוד רבים וטובים כאן בפורום יידעו להתבטא ולהסביר עצמם טוב ממנו, ולא משנה לאיזה צד. והעובדה שבגלל רייטינג שצבר בתחום אחד הוא מרשה לעצמו לקשקש בתחום שני, מצביעה על מצב עצוב מאוד אצלנו. כמו בסרט הנפלא "אדיוקרטיה" שלא זכה להצלחה שהיה ראוי לה, הפכנו למכורים לסלבס. אנחנו מחכים לשמוע מה יגידו, גם אם זה שחקן לא כשרוני במיוחד או פסל פרובוקטיבי. אנחנו לא מקשיבים אלא גומעים את דבריהם בהערצה.

בנו האשם.

ישן 10-10-2009, 18:47
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
ידעתי שמישהו "ירים הכפפה" ויתן לי תשובה מלומדת. תודה!
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "אז תפתח ספר ותלמד. המחקר שלה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי High_Hopes
אז תפתח ספר ותלמד.

המחקר שלה מהווה פריצת דרך שתאפשר בעתיד ליצור אנטיביוטיקה טובה הרבה יותר ממה שיש היום (כי החיידקים כבר יצרו חסינות למה שקיים היום)

אז האם האנטיביוטיקה תביא גם מזור לחיידק Barbarologious cryticus הפוקד את זוכי פרס הנובל בעת האחרונה (לנגיף יש גם השפעה על השיטיון ורפות השכל)
על פי מחקרים, השיטיון גורם לתעתועי זיכרון ולשכחה של אירועים בעלי משמעות וטראומטיים במיוחד (כמו למשל פיגועים, רצח יהודים, חטיפות).
ולרפות שכל - בעיות בהמיספרה השמאלית של קליפת המוח - אי שליטה על מוצא הפה.

*
ישן 10-10-2009, 23:34
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי ichpatli שמתחילה ב "דווקא פרופ' אומן הוא דוגמא..."

אני לא יודע מה אתה מדבר, התקשורת נותנת לו את הכבוד הראוי, אף פעם לא שמעתי מישהו מהתקשורת קורא לא קשקשן או אומר לו לחזור לתורת המשחקים שלו.

פרופסור אומן מתמחה בכלכלה, כל התבטאות שלו בנושא היא מקצועית (גם אם יש בה נטייה פוליטית), כל נושא אחר לא באמת קשור לתחום ההתמחות שלו (אין שום קשר בין ארץ ישראל השלמה לתורת המשחקים)

באותה מידה ניתן להגיד על יונת עדה שהיא בעלת יכולת מדהימה לחשוב מחוץ לקופסא ולהגיע לפתרונות בדרך שאף אחד אחר לא חשב עליה, ולכן הרעיונות שלה לפתרון הסכסוך הישראלי-פלסטינאי יכולים להישמע הזויים, אבל הם בעצם הדרך הנכונה.

ישן 11-10-2009, 00:09
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "מה לעשות - - זו לא סתם כלכלה.."

תורת המשחקים עוסקת בתגובה של כל המשתתפים ב"משחק".

אני בספק אם הוא מבצע את הניתוחים האלו כשהוא מתבטא פוליטית.
אם הוא היה כותב מחקר על משהו ספציפי שקשור לתורת המשחקים ולדעות הפוליטיות שהוא משמיע אז הייתי אומר שאתם צודקים - אבל ההתבטאויות שלו בקשר לעלייה לחומש, ארץ ישראל השלמה והייחס למפונים (שבזה אני מסכים איתו במאה אחוז) לא קשורות בשום צורה לעובדה שהוא זכה בפרס נובל.

כשפרופסור אומן קבע שיש צורך לטפל מיידית במפונים הוא לא עשה את זה מתוך חישוב שזה יועיל לכלכלה הישראלית, אלא מתוך חשיבה אנושית, ריגשית והומניטרית לחלוטין, הוא לא אמר את זה כמומחה לתורת המשחקים, אלא כדמות מוערכת על כך שקיבל פרס נובל.

אותו דבר עם פרופסור יונת, היא לא מביעה את דעתה ככימאית, אלא כזוכה בתואר המכובד של פרס נובל.
מי שרוצה לקבל את הדברים זכותו, מי שלא אז לא. אבל דוקא בתור חובב המשפט אד הומינום הייתי מצפה ממך שלא תקבל את המתקפה האישית עליה בגלל ש"מי היא בכלל שתתבטא בנושאים פוליטים."

ישן 10-10-2009, 20:23
צלמית המשתמש של sheep
  sheep sheep אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי elvis1977 שמתחילה ב "גל"צ:"כלת פרס הנובל, פרופ` יונת: אם לא יהיו מחבלים פלסטינים בבתי הכלא לא יחטפו ישראלי"

וואינט עם הפרטים:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3787850,00.html
ציטוט:
"אנחנו צריכים לחשוב על דרכים שלאנשים לא תהיה מוטיבציה ללכת להרוג ולהיהרג", אמרה פרופ' יונת. היא הדגישה כי הבעיה אינה תלויה רק בישראל, אך ישראל צריכה "למצוא את הסיבות לה ולעשות ככל יכולתנו" לטפל בבעיה.

צריך לפתור את המצב המדיני ולשחרר את כל האסירים באשר הם? נשאלה פרופ' יונת, והשיבה: "זה לא רק עניין מדיני, האנשים האלה הם אנשים שלרוב אין להם אופק, אין להם תקווה, אין להם סיבה לרצות לחיות ולכן גם לא אכפת להם שאחרים לא יחיו, ובאותה הזדמנות אולי הם גם יעלו לשמיים ויקבלו כמה כיבודים, זה לא קורה לאנשים שיש להם אופציות לחיים, שיש להם חיים שיש בהם לפחות אפשרות לקוות. יש בידינו לשנות את זה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:57

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר