29-10-2009, 21:11
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
|
|
|
עוגיות מכונה מרוקאיות
יום שבת בערב אחרי ערב סוכות התחשק לכולנו להכין משהו , כולנו = אני, אחותי הילה ואחי חיים
אז קמנו מהספה אחרי שירד החמין מהצהריים והתחלנו בשלנו .
את המתכון הזה שלקוח מהאתר של קרין גורן http://www.carine.co.il/htmls/page_...090&bss53=13070
אחותי רצתה להכין כבר זמן מה, אז החלטנו ללכת עליו.
לפי המתכון אין צורך במיקסר , אנחנו שמנו לב רק אחרי שכבר התחלנו לשפוך לקערה מרכיבים אז לשיקולכם
כמות: חומרים ל-80 עוגיות באורך 10 ס"מ
חומרים לבצק:
1 קילו פחות 1 כוס קמח (860 גרם, 6 כוסות+2 כפות)
2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
1 חב' מרגרינה מומסת, פושרת (200 גרם)
1 כוס שמן (240 מ"ל)
1 כוס סוכר (200 גרם)
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
1 כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל)
1/2 כוס שומשום
1/2 כוס קוקוס
אופן ההכנה
שמים את כל החומרים בקערה גדולה ולשים בידיים במשך דקה בלבד, רק עד לקבלת בצק אחיד.
מניחים בצד ל-15 דקות.
בינתיים מרכיבים את המטחנה עם החלק המיוחד לעיצוב העוגיות.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מעבירים את הבצק במכונה (דוחסים אותו פנימה, ממש כמו שטוחנים בשר).
חותכים את סרט הבצק שמתקבל לאצבעות באורך כ-10 ס"מ.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים קלים.
אופים עד להזהבה, כ-20 דקות. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.
_____________________________________
|