חומרים:
600 גרם קמח – שזה 4 כוסות + 1/3 כוס ועוד קצת …
200 גרם חמאה / מחמאה או מרגרינה רכה , מאחר ואתם מערבבים אותה אח"כ עם מים חמים
1 כוס מים רותחים
תמצית וניל
שמן לטיגון
- לשים את כל החומרים יחד במיקסר עם וו הגיטרה,להוציא וללוש בערך חמש דק' עד לקבלת בצק אחיד.
- מניחים למנוחה של רבע שעה.
אופן ההכנה:
- מרדדים את הבצק דק דק בין חצי ס"מ ל1 ס"מ
- מגלגלים לגליל וחותכים לפרוסות של 6-7 ס"מ
- שוב מרדדים לבצק דק וחותכים לגודל של מלבנים 10X15 (בערך)
- יוצרים חתכים בתוך המלבן( ראו שרטוט) וקושרים (ראו סרטון איך קושרים)
- מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב.
ציפוי:
1 ק"ג סוכר
1 וחצי כוס מים
מיץ ממ-1 לימון
תמצית ורדים
מעט שומשום לציפוי
אפשר גם חצי כוס דבר
- מרתיחים את המים עם הסוכר עד שכל הסוכר נמס ומתחיל לשנות מעט את הצבע
- מוסיפים את הלימון וממתינים עד לקבלת סירופ סמיך.
- טובלים את השבקיה בסירופ ומפזרים מעל שומשום קלוי או קוקוס.