לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #28  
ישן 28-01-2010, 16:34
  AlexZ33 AlexZ33 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 18.08.04
הודעות: 411
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "לוויין נמוך מסלול עם הנעה חשמלית - קונספט של רפאל"

ישראל מפתחת לווייני ריגול שישוגרו ממטוסי חיל האוויר

מערכת הביטחון צפויה להשקיע בעשור הקרוב מאות מיליוני דולרים בניסיון לפתח לוויינים קטנים שניתן יהיה לשגר ממטוסים. זאת בניסיון להעניק לחילות האוויר והמודיעין של צה"ל יכולת תצפית מהירה ואיכותית על מטרות וזירות.

מפקד חיל האוויר, האלוף עידו נחושתן, הציג אתמול את פרויקט ה"מיקרו-לוויינים" בנאומו בכנס החלל השנתי על שם אילן רמון, שערך מכון פישר לחקר החלל בהרצליה. "אנחנו צריכים ורוצים לכסות שטחים גדולים ולעשות את זה כל הזמן, ברציפות, במגוון של אמצעים", הסביר נחושתן. לדבריו, יש לפתח יכולת מודיעינית בחלל שתהיה "זמינה ומהירת תגובה" ועל כן על ישראל לפתח לוויין שיהיה "משהו כמו מטוס שיוכל להמריא מתי שצריך - מיקרו-לוויינים".

גורמים בכירים בחיל האוויר העוסקים בתחום החלל אישרו כי דבריו של נחושתן אינם רק בגדר משאלת לב עתידנית: בחיל כבר עוסקים יותר משנה בהגדרת התפישה הטכנולוגית של ה"מיקרו-לוויינים" והצרכים המבצעיים שישרתו.

כיום מפעילים חילות האוויר והמודיעין שלושה לווייני איסוף מודיעין: אופק 5, אופק 7 ו-1-SAR. שלושתם מתוצרת התעשייה האווירית. בנוסף, נרכשים תצלומי לוויין מחברות מסחריות ישראליות וזרות. פיתוחו של כל אחד מהלוויינים ארך שנים ובעלות הנאמדת במאות מיליוני דולרים. למרות זאת, חיל האוויר עדיין מעוניין לפתח מערכת תצפית לוויינית גמישה יותר, שניתן יהיה לשגרה בהתראה קצרה ובעלויות נמוכות יותר, להתאים למשימות ספציפיות ולכוון בעת הצורך לנקודה מסוימת לאורך זמן. תפישה זאת מכונה בתחום פיתוח יישומי החלל "mission on demand" - משימה על פי הזמנה.

את הדרישה הזו של חיל האוויר מנסה למלא כעת חברת רפא"ל. החברה מנסה לייצר את אותם "מיקרו-לוויינים", שישקלו פחות מ-120 ק"ג ויהיו קטנים וקלים בהרבה מלווייני התעשייה האווירית. בעוד לווייני איסוף נמצאים בדרך כלל בגבהים של 600 עד 700 ק"מ מעל כדור הארץ, מכיוון שבגובה נמוך יותר יצטרך הלוויין להפעיל את מנועיו בתדירות גבוהה כדי להתנגד למשיכה של כדור הארץ, מציעים ברפא"ל לאפשר את השימוש בלוויינים בגובה של כ-300 ק"מ.

הקרבה לכדור הארץ תאפשר גם להשתמש במצלמות ובגלאים קלים בהרבה. היתרון המרכזי בהקטנה המשמעותית של לווייני הריגול הוא בפשטות אמצעי השיגור.

במקום שיגור בטיל מורכב ויקר, שצריך להזמין אותו חודשים רבים מראש מאחת המדינות או סוכנויות החלל המעטות המשגרות לוויינים, או שיגור מישראל, שהוא פחות יעיל מכיוון שלא ניתן לשגר מזרחית מעל מדינות ערב, את המיקרו-לוויין ניתן לשגר מטיל קטן בהרבה, כזה שגם מטוס קרב כמו ה-15-F יכול לשאת ולשגר אל החלל.

אם יצטייד חיל האוויר בטיל-מיקרו לוויין כזה, יהיה ניתן לשגר אותו בהתראה קצרה ביותר, אפילו של כמה שעות בלבד, ולכוון אותו למסלול או לנקודה המכסה אזור שבו יש לצה"ל צורך מבצעי חשוב למודיעין מיידי ומדויק.

החיל יוכל גם לשגר כמה מיקרו-לוויינים במקביל, כדי ליצור מארג תצפיות רחב יותר וכן לקיים רשת תקשורתית בין הלוויינים ובין הקרקע.

ראש מנהלת חלל ברפא"ל, מנחם קדרון, מאמין שעם המימון המתאים, יהיה ניתן לבצע ניסוי אווירי ראשוני של טיל-מיקרו לוויין ותוך חמש שנים להגיע למערכת מבצעית.

"אנחנו כבר עובדים על אבני הבניין הטכנולוגיות שיאפשרו לנו לבנות מערכת ממוזערת ויעילה, כמו מערכת הנעה חשמלית, תקשורת לייזר וגלאים קטנים יותר. היכולות האלה הן בהישג יד ורק צריך החלטה שהולכים על זה בכל הכוח", אומר קדרון.

בחיל האוויר מעדיפים לדבר על יכולת שתהיה בידי צה"ל בעוד כעשור אבל גם שם משוכנעים שבעתיד, חלק גדול ממשימות התצפית ואיסוף המודיעין הרגישות ביותר יתבצעו באמצעות מיקרו-לוויינים. http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1145737.html


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif]
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #29  
ישן 28-01-2010, 18:05
צלמית המשתמש של 2liviu
  2liviu 2liviu אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.04.06
הודעות: 2,239
עם כל הכבוד לטכנולוגיה, לעוסקים ולמפתחים אותה:
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי AlexZ33 שמתחילה ב "ישראל מפתחת לווייני ריגול..."

כל עוד שאמצעי ההנעה תלויי מקור אנרגיה לא מתחדש ומכאן תוחלת שרות קצרה בכלל ובעיקר, אי יכולת השתהות מעל שטח המטרה.
בעייתי.

האם מל"ט הנושא היום כ1000 ק"ג ל60 שעות, לא יכל להיות מוסב לשאת מטעד מועיל של כמה עשרות ק"ג כאותו לווין בגובה אמנם נמוך יותר, אך גבוהה מספיק מאיומים? אולי, עם שח"מ מופחת... ויכולת תדלוק אוירי...
  • השקעה קטנה יותר,
  • טכנולוגיה מוכחת - סיכון פיתוח מופחת!
  • לא חד-פעמי,
  • שינוי\עידכון משימה גמיש ובזמן אמת,
  • וזמינות מבצעית בזמן קצר מ"עשור"...
מסכים שזה נשמע פחות "סקסי"... פחות חדשני... אך כאותו סיפור ידוע על איך הרוסים והאמריקאים פתרו את אותה הבעייה... למה שלא נסתמך על הידוע והמוכח
_____________________________________
I like my islamist extremist like my roasted chicken... dead and fried to the bones
גם לי, גם לי בבקשה תקנו את שגיאות הכתיב

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #31  
ישן 29-01-2010, 02:10
צלמית המשתמש של 2liviu
  2liviu 2liviu אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.04.06
הודעות: 2,239
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי Gilgamesh שמתחילה ב "אם חיל האויר השקיע בטכנולוגיה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Gilgamesh
אם חיל האויר השקיע בטכנולוגיה כל כך הרבה זמן ומחשבה, כנראה שיש לזה סיבה, שמיקרו-לווינים עדיפים על מל"טים או מטוסי ריגול או אמצעים אחרים כלשהם. אלא שאנחנו לא מבינים את הסיבה הזו...
הלואי. כל הנחותי לגבי הלווין הזה, מבוססות אך ורק על שפורסם כאן ועל ידע אישי קודם.
היות ומצד אחד הטכנולוגיה כה חדשנית ומפתה אך מאידך בעלת מגבלות מובנות בעלות השלכות מבצעיות. ומצד שני כפי שתארתי יש למיטב הבנתי אלטרנטיב
ה\ות קונבנציונלית בעלת גמישות ופוטנציאל פי כמה מבלי סיכונים ועלויות פיתוח יוצאות דופן. ושכזאת, זמינה בטווח הרבא יותר קצר.
כדאית חוות דעת נוספת ובלתי תלויה, לא בתעשיה ולא בחייל
ים שעלולים\עשויים (תלוי בהקשר ובנקודת המבט) להצטרף אליה בהמשך.

רק חבל שטל כה נגעל מבורותינו הנוראית ולא מספק לך הסבר ראוי.
כפי שמקובל בפורום: מי שיודע לא ידבר... אך בקשר ל"בורות" אם אתה מוצא לנכון, אנה, דבר בשמך בלבד
ברור שהפוטנציאל שיוסג בפיתוח שכזה חשוב ויתרום כלכלית לתעשיה הישראלית ואולי אף לביטחון. אך לא בטוח שמבחינה מבצעית בטווח הזמן הדרוש להיום... חוששני שיהיה מעין פרויקט ה"לביא": התעשיה הרוויחה, המדינה גם, אך לא כך הצרכן - חיל האויר.

אני מוצא את עצמי לראשונה "מן הצד השני". זה זר ומוזר לי, אך היות והגעתי לספקות הנ"ל. מצאתי לנכון לכתבם, ואשמח לקבל הנמקות מבוססות.
_____________________________________
I like my islamist extremist like my roasted chicken... dead and fried to the bones
גם לי, גם לי בבקשה תקנו את שגיאות הכתיב


נערך לאחרונה ע"י 2liviu בתאריך 29-01-2010 בשעה 02:20.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #35  
ישן 29-01-2010, 13:28
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
 
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי Gilgamesh שמתחילה ב "אם חיל האויר השקיע בטכנולוגיה..."

זכית בחצי שנה של חסימה מהפורום.
רק עכשיו ב26.1.10 סיימת את שלושת חודשי החסימה הקודמים שלך.


לא תהיה הזדמנות נוספת!
החסימה הבאה תהיה לצמיתות.
חבל, אני יכול לזכור תקופה טובה שלך בפורום.
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il


נערך לאחרונה ע"י יוסיפון בתאריך 29-01-2010 בשעה 13:33.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #45  
ישן 07-02-2012, 10:55
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
 
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,676
כתבה על מיזם לייטסאט שהוצג בכנס החלל הבינלאומי השביעי ע"ש אילן רמון
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "לוויין נמוך מסלול עם הנעה חשמלית - קונספט של רפאל"

http://www.israeldefense.co.il/?Cat...&ArticleID=1804

פרויקט ה-LITESAT של רפאל מורכב ממיקרו-לוויינים שפועלים יחדיו בקונסטלציה גם בשילוב של מערכת בקרה קרקעית, כגון מערכת האימילייט של החברה. פרויקט זה בא לתת מענה לצורך בשיגור, לעיתים הד-הוק, של לווייניים איכותיים בעלות ייצור נמוכה.
לדברי ד"ר יעקב שרוני מנהל תוכניות המיקרו- לוויינים במנהלת מערכות חלל ברפאל, "עלותם הגבוהה של לוויינים גדולים והיכולת הטכנולוגית המתקדמת, מביאים כיום לפיתוח של מערכות מיקרו-לוויינים בעלות יתרונות רבים. רפאל כמו גם חברות רבות נוספות נכנסות כיום לתחום זה". ד"ר שרוני אמר את הדברים במסגרת כנס החלל השנתי הבינלאומי השביעי על שם אל״מ אילן רמון, שהתקיים במכון פישר למחקר אסטרטגי, אוויר וחלל, בשבוע שעבר.
"השימוש במספר של מיקרו-לוויינים מאפשר צילום חוזר (Revisit time) של אותו תא שטח בטווחים קצרים יותר, כך למשל ניתן לכסות תא שטח מעניין במיוחד על ידי שלושה לוויינים שפועלים בארבעה מסלולים. באמצעות ה-Revisit time הקצר ויכולות האיכון המתקדמות, בטווחים של עד 30 מטר, ניתן לגלות מאוד מוקדם שינויים שמתרחשים בשטח כגון: התחלות בניה, התארגנות באזורי משגרים ובונקרים, מנהרות ועוד. לוויינים אלה יכולים גם לסייע בהגנה על גבולות ובתחום ה-HLS . בנוסף, עלות הבנייה והשיגור של לוויינים אלה היא יחסית נמוכה וניתן לעלותם במהירות לחלל בעת הצורך, בייחוד כשתהיה אופציה לשיגור גם מן האוויר".
המיקרו-לוויינים שוקלים פחות מ-100 ק"ג ומשייטים בגובה של עד 400 ק"מ, הם מגיעים לרזולוציות נמוכות מ-1 מטר ואורך החיים שלהם נע בין 5-7 שנים. לדברי ד"ר שרוני הלוויינים המודולאריים האלה, שפועלים גם על בסיס הידרזין וגם בהנעה חשמלית, בשילוב מערכות שו"ב מאפשרים "לתפור שטחי כיסוי נרחבים ללא חורים".
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:11

הדף נוצר ב 0.11 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר