לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום פוליטיקה ואקטואליה, נא לשמור על שפה נאותה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > פוליטיקה ואקטואליה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-12-2009, 03:54
  משתמש זכר EtEoR EtEoR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.03
שווייץ הצביעה בעד משאל-העם ונגד האסלאם

משאל העם שהתקיים השבוע בשווייץ החרים את קיומם של צריחי מסגדים אך כיוון לאסלאם
כולו, המתפשט במדינה. העם החליט כי הוא לא מעוניין באסלאם - אמנם לשווייץ אין בעיות
מוחשיות ועכשויות עם המהגרים המוסלמים שלה - אך קיימת בקרב העם תחושה כללית
בלתי נעימה מהאסלאם המתפשט, תוך חשש גדול כי ערכיה של החברה המודרנית
והדמוקרטית נמצאים בסכנה.

57.5 אחוזים ממצביעי המשאל נתנו ידם בעד ההצעה - כדי להבהיר באופן שאינו משתמע
לשני פנים כי "אנחנו בעלי הבית ואין לנו רצון באסלאם במחוזותנו". כעת, ישנה משאל העם
את פניה של שווייץ. מי שהתגאתה להיות הלוחמת הגדולה למען זכויות אדם בעולם, מי שיוסדו
אצלה "הצלב האדום" ו"ועידת ז'נבה" - היא זו שפוגעת בחופש הדת, בזכויות המיעוט - בדמוקרטיה.

כמובן שהחשש מהתפשטות האסלאם אינו מתוחם רק לגבולות שווייץ. כל אירופה עמוסת
מוסלמים, מוצפת. בשאר מדינות היבשת מתקשים למצוא טיפול הולם לבעיה ולדאגה ההולכת
וגוברת. ההחלטה של העם השוויצרי באה בעקבות כשלון הפוליטיקה הליברלית, למצוא פתרון
הולם להגירה המוסלמית. לא מדובר אך ורק בקסנופוביה, אלא בדבר שהוא הרבה יותר עמוק -
ניצניו כבר קיימים. ולא נותר הרבה זמן עד שאירופה תגלה שהיא שוקעת.

ואיך אפשר שלא להתייחס למצב שלנו אנו. אני רק רואה דבר אחד, בלי יותר מדי פרשנות: אני
רואה שכולם גיבורים עלינו, יודעים להיות דמוקרטיים, נאורים, תומכי זכויות אדם - אבל כשזה נוגע
לארצם, עירם, ביתם - הם לא רוצים את זה והופכים להיות נטולי סבלנות וסובלנות לגמרי. זאת
צביעות, צביעות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-12-2009, 02:47

ממש לא נכון
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי BigSmoke שמתחילה ב "כמה יש בשוויץ שלא היו רוצים..."

כבר כתבתי את זה היום, יהודים לא עושים רעש וצלצולים, יהודים לא אלימים ולא מפגינים בכוח,
יהודים לא מתפשטים לכדי "כיבוש", יהודים לא דורשים מה שהמוסלמים דורשים.

אי אפשר להתעלם מזה שיהודים בכוונה לא מחפשים להיות בכותרות העיתונים ולהיחשב כעושי
מהומות. המוסלמים תמיד היו פחות אלגנטים והרבה יותר גסים. באים למדינה שלא שלהם,
ומתחילים להתנהג כמו הילד המופרע של הכיתה שנותנים לו מה שהוא רוצה והמורה מתנהגת
ברכות איתו. למה? כי הוא מופרע.

אסלאם זאת צרה, אתה מסכים איתי וכל אדם שפוי מסכים איתי. אין סיבה להנל ויכוח לשם הוויכוח.
אירופה מסובוכת ורק בשנים האחרונות היא מתחילה להבין לאיזה ברוך היא נכנסה.

ישן 03-12-2009, 08:38
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.06
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "איני מסכים עימך"

אם היית צודק, והשנאה האירופאית הייתה לאיסלאם בלבד - השואה לא הייתה קורית, לבטח לא כפי שקרתה.
היהודים שנואים על האירופאים. זה כמעט טבוע להם בדנ"א. מסורת של כאלפיים שנה בהן הכנסיה עודדה שנאת
יהודים, בשילוב שנאת זרים טבעית (הטבע האנושי בפעולה) וניצול של הפחד הטבעי מזרים למטרות פוליטיות
גרמו לשנאה מושרשת ועמוקה כלפי היהודים.
המוסלמים הם סיפור אחר, חדש יחסית. אני מאמינה שההצבעה מראה על מאבק תרבותי. מינארט משנה את קו
הרקיע ואת הנוף, וזו הסיבה שאני רואה להתנגדות לו. זה סממן חיצוני של כיבוש התרבות, דבר שהאדם האירופאי
הממוצע, גם אם לא יודה בכך לעולם - מפחד ממנו עד כדי חוקים כמו זה שהצבעה עליו עברה בשוויץ.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

ישן 03-12-2009, 08:51

בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "אם היית צודק, והשנאה..."

לדעתי באירופה מתחיל להיווצר שינוי - לא בעד יהודים, אלא פשוט שינוי של דור. דור חדש שכבר
לא מעניינת אותו פוליטיקה, מלחמות, שואה, נצרות, מלחמות דת - אני רואה דור (גם פה בישראל)
שמקשיב לבריטני ספירס ולליידי גאגה ופשוט חי את החיים.

כפי שהבהרתי, יהודים משתדלים מאז השואה לשמור על פרופיל נמוך. דווקא יהודי הגולה נטמעים
באוכלוסיה הרחבה וקשה לזהות אותם. לעומתם, מהגרים מוסלמים הם מאוד מאופיינים, הם בדרך
כלל לא פרופסורים ולא אנשי רוח ומדע וצבעם בולט באוכלוסיה הלבנה.

שלא תביני לא נכון - אני בטוח שקיימת אנטישמיות ואף בשנים האחרונות היא התגברה - אבל עדיין,
אני חש שבאופן כללי - הרוב פחות מתעניין בדברים האלה.

ישן 05-12-2009, 23:25
  Danielk35 Danielk35 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.09.09
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "לדעתי באירופה מתחיל להיווצר..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי EtEoR
לדעתי באירופה מתחיל להיווצר שינוי - לא בעד יהודים, אלא פשוט שינוי של דור. דור חדש שכבר
לא מעניינת אותו פוליטיקה, מלחמות, שואה, נצרות, מלחמות דת - אני רואה דור (גם פה בישראל)
שמקשיב לבריטני ספירס ולליידי גאגה ופשוט חי את החיים.

אתה טועה בחלק מדבריך, אני שומע מוזיקה מודרנית וגם ישראלית, זה לא הופך אותי נטול עמדה פוליטית או דתית.
אם תעבוד עם אוכלוסיית הנוער (16,17,18) אתה תראה שיש המון שרוצים שירות משמעותי בצה"ל וכן יש מיעוט שמרחף לו איפשהו שלא שמע בחיים שלו את המושג אינטיפדה....

ישן 07-12-2009, 17:54
  hamora hamora אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.06
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "שווייץ איננה דוגמה לדמוקרטיות ונאורות"

נאורות היא לא עניין שקל למדוד, אם ניקח למשל את המדד בו השתמשת הרגע, שוויון לנשים הרי שבמובנים מסוימים בריה"מ היתה נאורה מארה"ב, למשל הסובייטים שיגרו אשה לחלל כבר ב1963 (ולנטינה טרשקובה) בעוד סאלי רייד, האמריקאית הראשונה בחלל נאלצה לחכות עשרים שנה ושוגרה רק ב1983 ורק בדור הרביעי של כלי השיגור האמריקאים. למרות זאת ברור לכל בר דעת שארה"ב היתה מתקדמת בהרבה ברוב התכומים בהשוואה לבריה"מ ובוודאי מקום טוב יותר לחיות בו עבור רוב האנשים.

גם עניין השחיטה הכשרה מורכב יותר. יש רגלים לטענה שעדיף היה לשנות את סגנון השחיטה הכשרה (שאגב, גם המוסלמים שותפים לו) וששינוי כזה אכן יקטין את סבל הבהמה אבל בחינה הסטורית תגלה שגורמים אנטישמיים עשו שימוש ציני בעניין השחיטה ע"מ לפגוע בזרים בכלל וביהודים בפרט ואין לך הוכחה טובה לכך מהעובדה שהנאצים, רגישים שכמותם, אסרו שחיטה כשרה!

ההערה שלי לא באה כל כך כאישור או פסילה של שוויץ אלא בכדי להצביע על האבסורד שבאימוץ חוק רק בגלל שמדינה אחרת קיבלה אותו. לכל מדינה הנסיבות שלה ואלו לא בהכרח מתרגמות היטב בין מדינות שונות כפי שהאמריקאים למשל מגלים שוב ושוב במסעות הדון קישוטים שלהם להכלת דמוקרטיה ליברלית מערבית על אומות נאורות כאפגניסטאן או עירק...

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:02

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר