09-03-2010, 02:56
|
|
|
חבר מתאריך: 03.04.03
הודעות: 23,256
|
|
שמע, בתור מי שגם היה ברומא וראה איך עושים פסטות
ויש לי קצת ניסיו בזה, אז יש את הדרך הארוכה של הרוטב המושקע (אני אוהב את הגרסה הזאת
הרבה יותר, וחובה שיהיה לך שתילון חמוד של בזיליקום על אדן החלון במטבח), אבל יש גם את
הדרך הקצרה.
קודם כל מכינים את הרוטב (חוק - אסור להכין את הפסטה לפני ולתת לה להתקרר. פסטה אוכלים
מהסיר לצלחת וישר לפה). הרוטב מורכז מרסק עבגניות, קצת סוכר, מלח, פלפל, שמן (רק זית),
שום, גרדת עגבניה טרייה.
לוקחים מחבת, שמים את השמן, וחכים שיתחמם, מוסיפים שן שום או שתיים, שלמות (אך תן להן
מעיכה כדי שהטעם ייצא). אחרי דקה וחצי במחבת תוציא את שיני השום (הטעם בשמן כבר, והן
עשו את שלהן). עכשיו תוסיף רסק עגבניות, תן לזה להתרכך, תוסיף קטשופ, מלחמ, קצת סוכר,
פלפל שחור (הכל לפי טעם). אפשר גם להוסיף אורגנו טרי או יבש. לי יש טרי וזה עולם אחר,
הרבה יותר טוב מהיבש. אחרי זה גם את גרידת העגבניה (אפשר לוותר עליה). מערבבים עד
שזה בסמיכות הרצויה, בד"כ יש צורך להוסיף מים להכל כדי שלא יהיה יותר מדי סמיך.
אחרי שזה מוכן אז כבה את האש ותוסיף הרבה בזיליקום טרי, תחתוך את העלים ביד, תקרע
אותם, לא צריך לקצוץ.
עכשיו תכין את הפסטה בסיר (מקווה שיש לך מסננת). מים רותחים, כף מלח, לתוך הסיר את
הפסטה - שבע-שמונה דקות (תבדוק\תטעם את הפסטה) ותוציא כשמוכנה.
לקחת צלחת, עדיף טיפה גבוהה, שים שכבה של פסטה, עליה רוטב בדיבות, על הרוטב אני מוסיף
גבינה מלוחה וגבינה צהובה\מוצרלה (מגרד אותן). על זה עוד שכבה של פסטה, עליה שכבה של
רוטב, ועליו שכבה של גבינות שוב. את כל זה מחממים דקה וחצי שתי דקות במיקרו וזה יוצא מצויין.
וזאת הפסטה הקלה להכנה. כשאני רואה את ההודעה זה נראה מסובך אבל זה לא.
_____________________________________
|