לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 14-04-2010, 18:46
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
מופלטות

מתכון למופלטה - עוד תמונות באתר שלי
1 ק"ג קמח רגיל
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כפית שמרים יבשים + חצי כוס מים חמימים
3 עד 3 וחצי כוסות מים פושרים

הכנת הבצק:
1. לשים את כפית השמרים היבשים בכוס מים חמימים (בין פושרים לרותחים מאחר ומים רותחים יהרסו את השמרים)
לערבב קלות ולהמתין 7 דק' עד לתסיסה של השמרים (יהיה לכם מעין קצף).
2. לערבב בקערה 3 כוסות מים ואת כוס המים עם השמרים,להוסיף מלח וסוכר, להוסיף את הקמח בהדרגה וללוש את הבצק,
אם צריך עוד מים הוסיפו עוד חצי כוס.
3. להכין קערית עם שמן, לשמן את הידיים ולקרוץ עיגולים בקוטר של כ-4 ס"מ.
להניח את הכדורים על משטח משומן , להמתין 5-10 דק' ואפשר להתחיל לעבוד.
4. לשמן את הידיים וע"י כך לשמן כדור בצק, חשוב לשמן טוב מאחר וזה מקל על העבודה.
להניח את הכדור על השיש ולהתחיל לפתוח את הבצק, בתחילה לחצו על הכדור עם האצבעות
שיפתח לקוטר של כ-10 ס"מ ואז התחילו בתנועות מעגליות לשטח את הבצק לעלה דק.
לא קרה כלום אם פה ושם יש חורים קטנים.

**** כל הזמן לדאוג שהיידים משומנות ****

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


5. להרים את המופלטה בשילוב 2 הידיים, להניח על מחבת, להכין בינתיים עוד מופלטות,
להפוך את המופלטה הראשונה שבמחבת ולהניח מעליה את המופלטה חדשה,
שוב להפוך ואת המופלטות שבמחבת ולהניח על הצד המוכן מופלטה חדשה וכך הלאה.
לערום כך 15 מופלטות ולהתחיל ערימה חדשה.

_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 16-04-2010, 04:55
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,148
חס ושלום - זה לא אישי!!
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "להקיא? קצת מעליב."

חלילה לי מלחשוב על עלבון אישי, אלא אם כן את לוקחת על עצמך גם את האחריות להמצאת הדבר הדביק הזה, וגם על דחיפתו לגרונות עם ישראל, אחרת המרוקאים יעלבו.....

אז, לא תודה, אני גדלתי עם ממליגה בפה, ואף פעם לא הצעתי למישהו ביס, אלא אם כן הוא ביקש זאת בעצמו; אף פעם לא ניסיתי לעשות מזה מאכל לאומי; אף פעם לא ניסיתי להמציא חג שאינו כתוב בתורה; אף פעם לא הכרזתי על עלבון עמוק או על הפלייה על רקע עדתי, כשמישהו העיז להגיד שהסבתא שלו עושה פסטליקוס ממולאים בגבינה בולגרית ותרד, שהם הרבה יותר טעימים מממליגה עם גבינת ברינזה!!

טוב, זה בערך חצי ממה שהיה לי להגיד, ושוב זה לא אישי בכלל.
רוצה מתכון של TOCANITA DE CIUPERCI?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 16-04-2010, 18:08
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,148
כמה פשוט - ככה טעים
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "לאאאאא לא לקחתי את זה אישי,..."

יש בערך 4107 וריאציות על הנושא, אך בסופו של דבר מדובר בנזיד פטריות חם שהולך נהדר עם ממליגה טובה או עם לחם כפרי כהה עב קליפה, שנאפה זה עתה.

למעשה, המתכון הכי טוב דורש פטריות בר טריות שאי אפשר למצא בארץ, ועשב תיבול שיש אך הוא נדיר. המתכון בהא הוא על טהרת המרכיבים הזמינים לנו:

המרכיבים לארבע מנות (או לשני רעבים רציניים):
פטריות פורטובלו ופטריות יער, סה"כ כחצי ק"ג, מנוקות וחתוכות.
שקית אחת של פורצ'יני מיובשים, שהושרו כ- 20 דקות במים חמים (לא זורקים את המים!)
בצל לבן גדול - פרוס דק.
8 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק.
שמנת מתוקה.
מלח ופלפל.
שמן זית.

טגן את הבצל בשמן הזית עד התחלת השחמה, על אש קטנה.
הוסף הפטריות החתוכות, והמשך לטגן עד התרככותן.
הוסף את פטריות הפורצ'יני (אגב, גם שיטקה טוב מאד, או אם מישהו הנחית עליכם שנטרל....) כולל מי ההשריה שלהם, והמשך לטגן עוד דקותיים. הוסף את השמנת המתוקה, פלפל ומלח, ואת רוב הפטרוזיליה. המשך לערבב על אש קטנה עד סף רתיחה.

הגש עם לחם טרי, ממליגה טובה (מה זה ממליגה טובה? בהזדמנות אחרת, אם יהיה בזה עניין), או אפילו עם ג'בטה טריה, קשט עם שארית הפטרוזיליה, ושים מן הצד חמוצים טובים ובירה צוננת.

כאמור - יש למתכון זה הרבה חלופות מבחינת סוג הפטריות, התיבול, חלב במקום שמנת, או ללא חלב בכלל. יש שיוסיפו גבינה מגוררת, שתתמוסס בחלב החם, יש שיעבו את התבשיל בקמח וחמאה, או ברביכה. כטוב בעיניכם!

במחשבה שניה, כל התבשיל הזה יכול גם לשמש בסיס למאכל קדרה של ממש, בתוספת קוביות בשר, בשר מעושן או נקניק משובח...

נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 16-04-2010 בשעה 18:11.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:56

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר