שימור הוא הבסיס לעניין, אבל כשיש מגבלות אז גם שיפוץ יספק.
שמת לב שכל פעם שהמוזיאון עולה בהקשר הכי קטן באחד האשכולות מייד הנושא גולש למצבם העגום של המוצגים.
אני אספר לך על מה עשינו בשנה שעברה.
התגלגלה שיחה באשכול "
שערוריה במוזיאון חיל האוויר", אני בהודעה #115 הצעתי בנאיביות לארגן כוח חלוצי, עברי מקרב גולשי הפורום שיפשוט על רחבי המוזיאון עם מברשת וצבע.
כמה חברים ותיקים (סולו, טל..) שאכלו כבר מרורים בנושא הזה אמרו לי משהו בסגנון "תמשיך לחלום".
לא התייאשתי וגילגלתי שיחה עם יוסיפון והחלטנו לנסות קודם לקבל אישור מהמוזיאון לזה ורק אח"כ לגייס אנשים, הרמתי טלפון לטרנר (מכר אישי) ושוחחתי איתו על זה, הוא בצורה מנומסת "ניפנף אותי".
לא התייאשתי וכתבתי מכתב למח"א עם העתק למב"ס חצרים ולהנהלת המוזיאון בו הצעתי את הרעיון - צירפתי תמונת זוועה של תותח הוולקן של הפנטום פיברגלס.
אחרי חודש התקשר אליי טרנר כועס ואמר לי "למה לא דיברת איתי קודם? לא היית צריך לשלוח מכתבים וכו' וכו'". עניתי לו "טוב מה עושים עכשיו?". הוא ענה "יש בעיית ביטוח בשבילכם, אתם לא חיילי הבסיס, לא מילואים, לא אע"צים, לא מבקרים ולכן אין לכם כיסוי ביטוחי - תן לי לבדוק איך פותרים את זה, אבל נדבר אחרי הבחירות לראשות העירייה".
הוא לא ניבחר והתקשרתי אליו אחרי כמה חודשים, הוא אמר שעדיין אין פיתרון והוא עובד עליו.
כך היו עוד כמה שיחות טלפון כאלה - המסר הוא ברור "אל תידחפו את האף, לא עיניינכם".