04-05-2010, 11:43
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
נראה לי שנפלתי מהרכבת הפעם...
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "שכחת את תרומתם של הילדים בני ה10 שמושבים בעל כורחם במבט עצוב"
אלה ילדים חרדים, או "ילדים של הורים פרודוקטיביים"? בכל מקרה אני דווקא מתרחק מדוגמאות "אקזוטיות" ודווקא נסמך על ה"מיין סטרים" של שתי החברות המקבילות הללו (יש לי הרבה מה לדעת על החרדים, אבל עדיין אני מכיר אותם הרבה יותר מאשר החילוני הממוצע). מעניין שהרבה "פרודוקטיביים" שמתארים את החרדים בסטריאוטיפים אנטישמיים מובהקים, הם אותם אלה שלקראת הלידה משמלמים אלפים טובים של שקלים ל"דולה" שלפעמים, סילחו לי על השפה, לא הייתי נותן לה ללמד אדם שעבר מחיקת זיכרון איך לחרבן... ואחרי הלידה, כשצריך משאבת חלב (חשוב הרי שהיליד ינק חלב אם, וגם חשוב לחזור לעבודה, ואיזה מזל שיש משאבות שמאפשרות ללכת בלי להרגיש עם...) אז הם אצים רצים ליד שרה לקחת כזו תמורת פיקדון. שאלתי את דודה שלי שהיא מתנדבת ביד שרה לא מזמן מה גורל הפיקדון, לפי חתך חברתי של המשאילים (מאחר ויש כלל אתי לא כתוב שאומר שאת ה-300 ש"ח המסכנים הללו "מי שיכול" משאיר כתרומה, למאות שלא חייב). הסתבר - כמה לא מפתיע בשבילי אבל בשביל השאר - שדווקא דתיים/חרדים/זרים (תיירים/ישראלים ממוצא אנגלוסכסי) הם אלה שלרוב משאירים תרומה. ה"פרודוקטיביים" מחזירים את המכשיר הרפואי, אומרים יפה תודה והולכים. מה אתה רוצה? הרי אם חוסכים 5-6 פקדונות כאלה אז אפשר סוף סוף להתקין את "גריל חזירי הבר" על הקדימה של רכב השטח.
ובכ"ז "לקח" מהאשכול הזה - בחצי שעה שפעם בחודש אני מבלה בכיתה של הבן שלי בשיעור חברה בלנהל עם הילדים דיון על עניינים שחשוב שיקבלו הכוונה לגביהם, תכננתי בפעם הקרובה לדבר אתם על דברים כמו השפעת הקוליסים של רכבי השטח על האיזון בטבע, המהשמעות הנסתרת של שטחים ירוקים "טבעיים" בשולי העיר ולמה לא כל פיסת קרקע היא נדל"ן, כמו גם "למה חיות בר לא יכולות להתקיים אם לא נותיר להם מרחב רציף ממשי בשולי העיר" ואיך אפילו ארנבת שחוצה את הכביש בחושך מול האוטו של אבא - דבר שפה ושם היה קורה כשהייתי ילד והיה מלהיב אותנו - זה משהו שהם לא יזכו לחוות. אני רואה שאולי צריך לדחות דיון חשוב כזה (יש גיל ממסויים שבו הילדים מצד אחד נבונים מספיק כדי להפנים, ומצד שני עוד לא לחלוטין מושחתים ע"י עולם המונחים של המבוגרים, וזה חלון זמן מאוד מצומצם) לטובת דיון ב"איך אני מבין את השכן שלי, למרות מה שחברים שלי אומרים עליו ולמרות שנראה מאוד כיף לחבוט בו". אולי כדאי לספר לילדים - שחלקם בטוח שומעים חדשות ושומעים את ההורים - על "יד שרה", ועוד שלל דוגמאות אחרות. אין מה לדאוג: הם לא יהפכו לאוהבי חרדים, אבל בטוח לא יתדרדרו להיות רד נקס משכילים שיושבים עם האצבע בתחת וחושבים (פרדוקס העולם המערבי) שבגלל שיש להם כלים מדעיים "להבין את העולם" זה גם אומר שהם טובים לעולם.