לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #2  
ישן 05-05-2010, 16:10
  shlomz shlomz אינו מחובר  
מנהל פורום מילואים (במיל.)
 
חבר מתאריך: 21.08.06
הודעות: 4,003
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אבי האומה שמתחילה ב "מתכוני שבועות"



מתוך "הנחתום"
ציטוט:
לחמניות קשקבל

לחמניות רכות ועסיסיות, בעלות טעם גבינתי מורגש. הלחמניות מצוינות לאירוח, לליווי ארוחת ערב חורפית או סתם כנישנוש...


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.baking.co.il/images/bread_21_cheese_buns02.jpg]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.baking.co.il/images/bread_21_cheese_buns01.jpg]


המצרכים (14-24 לחמניות)

למחמצת פוליש:

  • 200 גר' קמח לחם (בערך כוס וחצי)
  • 200 גר' מים (בערך כוס)
  • רבע כפית שמרים יבשים
לבצק:

  • 500 גר' קמח לחם לבן
  • 2 כפיות מלח
  • כפית שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • 50 גר' חמאה רכה, חתוכה לחתיכות קטנות
  • 100 גר' גבינת קשקבל, מגוררת
  • 200 גר' מים (כוס)
לציפוי:

  • ביצה גדולה
  • כף מים
  • פרג
  • אבקת פפריקה מתוקה
הוראות הכנה

מכינים את הפוליש: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים ואת המים עד לקבלת עיסה אחידה. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים לכ-12שעות, עד שהעיסה תפוחה ומלאה בבועות.

מנפים לקערה גדולה את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים. מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים שוב.
מוסיפים לקערה את הפוליש, את החמאה, את הגבינה ואת המים ומערבבים בעזרת כף עץ, עד ליצירת בצק.
לשים במשך כ-10 דקות על משטח מקומח. הבצק צריך להיות רך יחסית, אך לא דביק, בשל החמאה.

מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים אותו בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד או במגבת. משהים לתפיחה עד להכפלת נפח הבצק, כשעתיים.

מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט, להוצאת האוויר שהצטבר בתוכו. מחלקים את הבצק לחתיכות, לפי מספר הלחמניות הרצוי וגודלן (הכמויות המובאות במתכון יספיקו ל-24 לחמניות בגודל "ביס", או לכמות פחותה של לחמניות גדולות יותר). מגלגלים כל חתיכה לכדור הדוק ומניחים על תבנית עם נייר אפייה (סביר להניח שתזדקקו לשתי תבניות). מכסים את כדורי הבצק במגבת לחה ומשהים לתפיחה שנייה, עד שהכדורים מכפילים את נפחם (כשעה וחצי).

מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות). מניחים תבנית אפייה ריקה בתחתית התנור.לפני הכנסת הבצק לתנור, שופכים כוס מים לתבנית הריקה, לשם יצירת אדים בחלל התנור.

טורפים את הביצה בקערית יחד עם המים. בעזרת מברשת, מורחים בעדינות את הבצק בתערובת הביצה והמים. בוזקים על הבצק פרג ומעט אבקת פפריקה.
הערה: את הציפוי מורחים רגע לפני הכנסת התבנית לתנור. אם אופים מספר תבניות, אופים אותן בזו אחר זו.

אופים במשך כ-40 דקות, עד שהלחמניות מקבלות צבע שחום-זהוב. מצננים כ-10 דקות על רשת.

גיוון:
ניתן להחליף את הקשקבל בכל גבינה קשה אחרת (פרמזן וגרוייר הן די מוצלחות לעניין) או בתערובת של גבינות. כמו כן, ניתן לשנות את מרכיבי הציפוי ולהשתמש, לדוגמה, בשומשום, פלפל שחור גרוס, זעתר, שבבי בצל מטוגן וכיוב'.


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.baking.co.il/images/bread_21_cheese_large.jpg]


_____________________________________
על מג"דים אין שירים, רק כתובות בשירותים.

http://www.baking.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 20-05-2010, 20:30
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,152
"אז מה היה לנו....."
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אבי האומה שמתחילה ב "מתכוני שבועות"

הזמנו חברים לסעודת חג. הכנו אי אלה דברים, וחשבנו לשתף אתכם קצת. הדברים מובאים ללא סדר מיוחד.


כך נראות פטריות שמפיניון ממולאות לפני האפייה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


עוגת פירות עם ג'לי על בסיס עוגת גבינה אפויה, ולמטה פאי קצפת עם בננות. בפינה מציץ לו סלט גזר חריף.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



מאחורי סלט הגזר - עוגת גבינה, ומשמאל - צלחת עם ביצים ממולאות.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



מלבד הביצים הממולאות יש כאן סלט ירקות, סלט טונה, לחם תירס שזה עתה יצא מן התנור, קערת שמנת שהולכת עם זה, ושוב סלט הגזר.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



פשטידות אישיות - חלק עם מלית כרישה, חלק עם מלית גבינה בולגרית וזיתים שחורים, וחלק עם מילוי בצל מטוגן ונקניקיות מרגז.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


מאפה בצק עלים עם מלית בצלים, מרק כרישה עם אספרגוס, ומאפה תפוחי אדמה עם בטטות בשמן זית ורוזמרין.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


מאפה תפוחי אדמה, בטטות בבצל סגול, שמן זית ורוזמרין.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


מאפה בצק עלים במלית בצלים
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



ביצים ממולאות
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


וכך נראות הפטריות הממולאות לאחר יציאתן מן התנור
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


מרק כרישה ואספרגוס
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



וכך נראות הפשטידות האישיות לאחר חילוצן מתבנית השקעים
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


אשמח להעלות מתכונים אם יש למישהו עניין בכך.

חג שמח!!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #8  
ישן 24-05-2010, 21:03
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,152
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "ווואאא כמה אוכל :) אני אבקש..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי hagar_krispin
ווואאא כמה אוכל


א. מה שראית לעיל זה בעיקר המנות הראשונות.....
ב. מבחן הכמות הוא פשוט: כמה שרד עד 48 שעות מסוף ההכנה? לא הרבה.....


אני אבקש לדעת איך יצא המרק כרישה ואפרגוס ועל הדרך את המתכון שלו.

בבקשה - נסי ותתמכרי:



מרק אספרגוס



החומרים – לשש מנות נדיבות



שתי קופסאות אספרגוס

שתי כרישות גדולות

שתי שיני שום קצוצות דק

שני תפוחי אדמה בינוניים (רצוי עם קליפה אדומה)

4-5 בצלים ירוקים

שלוש כפות חמאה

4 כוסות מים

כף אבקת מרק בטעם עוף או אבקת מרק ירקות

כף רוטב סויה

שתי כפות טרגון יבש

שתי כפות בזיליקום (ריחן) יבש

1 שמנת מתוקה





ההכנה



את הכרשות יש לשטוף היטב, ולפרוס דק, הכי טוב על מנדולינה.

לאחר מכן – להמס את החמאה במחבת גדול ולאדות את הכרשה עד לשקיפות.

העבר את הכרשה לסיר, הוסף את תפוחי האדמה (חתוכים לקוביות קטנות), את המים ואבקת המרק, ובשל משך 10-15 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים.

הוסף את האספרגוס (חתוך לחתיכות של כשני ס"מ), ואת כל יתר המרכיבים, ובשל עוד כחמש דקות. בחש מדי פעם. הגש חם וקשט עם בצל ירוק קצוץ דק.



לא הכנתם יותר מדי עוגות?

המושגים "עוגות" ו-"יותר מדי", פשוט לא הולכים ביחד!!

הכל נראה מעולה, אהבתי את הגבינות השונות בפטריות (גאודה פסטו אחת הטובות...צ'דר? ומה עוד יש שם?)

גאודה פסטו, גאודה פלפל חריף וגאודה עם עגבניות מיובשות בשמש.



בקרוב אעלה תמונות ומתכונים של מה שאני הכנתי.....פיייי היה משמין!

נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 24-05-2010 בשעה 21:08.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 25-05-2010, 03:39
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,152
בבקשה:
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי metooshelah שמתחילה ב "יש עניין! אם תוכל להעלות את..."

הפטריות - זה ממש קל:

קח לך פטריות שמפיניון גדולות, מוצקות ולא "פתוחות".
הוצא את הרגל (ברגליים השתמשתי לעשיית מרק פטריות - לא הופיע בתמונות, כדי לא להכביר פרטים...), וסדר את הכובעים בתבנית אפייה.
מלא בגבינות מגוררות (אני השתמשתי בגאודה פסטו, גאודה פלפל חריף וגאודה עם עגבניות), הזלף קצת שמן זית (קצת, כי הפטריות מסוגלות לספוג כמויות אדירות של שמן ואז התוצאה שמנונית מדי), והכנס לתנור של 190 מעלות לכעשרים דקות. הגש חם. ניתן לחמם שוב, אך זה קצת מאבד מן הטעם.

פשטידות אישיות:

במקרה זה עשיתי שלוש מליות, אך למעשה, הדמיון הוא הגבול.
מתחילים בבצק עלים מרודד, חתוך לריבועים, שבהם מרפדים שקעים בתבנית שקעים (שקעים גדולים, כאלה של ששה שקעים לתבנית, או תבניות פאי קטנות של חצי ליטר. במקרה זה, אפשר גם להשתמש במלאווח כבסיס, או לטרוח עוד קצת ולעשות בסיס של בצק פריך או בצק בורקס.) לאחר מילוי המלית, יש לכופף את קצות ריבועי הבצק פנימה, אך לא להדק.

מלית ראשונה: כרישה קצוצה דק על מנדולינה. אידוי הכרישה בחמאה עד לשקיפות. קרר אותה, והוסף בלילה העשויה מגבינה לבנה 5-9%, שמנת חמוצה, ביצה, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. ערבב ומלא.

מלית שניה: גבינה בולגרית 16%, מפוררת, עם ביצה וזיתים שחורים קצוצים.

מלית שלישית: נקניקיות מרגז חתוכות לפרוסות שטוגנו באיטיות עם בצל קצוץ גס, עד השחמה.
הבלילה עשויה מקמח תופח, מים, ביצה, מלח ופלפל (זה היה אילוץ מסוים, כי כרגיל אני מוסיף חלב במקום מים, וגם גבינת טל העמק, אך הפעם היה לנו אורח רגיש לחלב.).

את כל אלה הכנתי מראש, וארבעים דקות לפני הגעת האורחים הכנסתי לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות.

נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 25-05-2010 בשעה 03:42.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 27-05-2010, 21:20
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
שלי לשבועות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אבי האומה שמתחילה ב "מתכוני שבועות"

שבלולי בצק שמרים במלית גבינות ועוד דברים טובים

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


רכיבים:
בצק:
4.5 כוסות קמח
30 גרם שמרי "שמרית"
1 כף סוכר
1 כפית מלח
3 ביצים, טרופות
3 כפות שמן זית
200 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס חלב פושר.

למלית:
200 גרם גבינת פטה מגוררת
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
1 חציל קלוי, קלוף ומרוסק
50 גרם צנוברים
4 כפות עיטורי עגבניות (של אוליביה)
1/2 כוס בזיליקום קצוץ דק
4 כפות זיתים שחורים קצוצים
5 כפות רוטב/ממרח פסטו –> קישור למתכון ממרח פסטו
1 ביצה
פלפל שחור , מלח.

להברשה:
1 ביצה
2 כפות שמן

תבנית קפיצית בקוטר 26 -משומנת.

אופן ההכנה:
להכנת הבצק:
לשים בקערת המיקסר את כל הרכיבים וללוש בעזרת קרס הלישה 5 דק' עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
להעביר את הבצק לקערה, לכסות בניילון נצמד ולהתפיח כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
ללוש את הבצק ביד במשך 5 דקות רצוי על משטח מקומח, להעביר לקערה , לכסות ולהתפיח שעה נוספת.

להכנת המלית:
לערבב בקערה את כל הרכיבים.

להכנת השבלולים:
לחלק את הבצק לשני חלקים, על משטח מקומח קלות לרדד כל מחצית לעלה מלבני בעובי 0.5 ס"מ
למרוח על כל עלה מחצית מתערובת הגבינה, לדאוג להשאיר בצד רצועה של בצק ריקה מהמלית,
לגלגל במהודק מהצד שמלא במלית כלפי הצד שריק מהמלית, לגלילה ארוכה.
לחתוך את הגלילה לחתיכות בעובי 5 ס"מ בערך, לקחת חתיכה אחת ולהדק את החלק בלי המלית
לתחתית החתיכה (על מנת שבתחתית המאפה יהיה בצק ולא המלית עצמה). להניח בתבנית כאשר
הצד הפתוח (השבלול) כלפי מעלה.
לסדר בתבנית את שבלולי הבצק בסמוך אחד לשני אך לא צמוד יותר מדי.
למעוך מעט עם היד את כל החתיכות לתוך התבנית , להתפיח חצי שעה.

לחמם תנור מראש לחום של 180 מעלות, לערבב את הביצה והשמן ולהבריש את שבלולי הבצק התפוחים.
לאפות 50 דק' עד שהשבלולים מזהיבים, להגיש חם.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

קנלוני במילוי פטריות וגבינות ברוטב בשמל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

המתכון:
1 חב' צינורות קנלוני מוכנים

למלית:
50 גרם חמאה
רבע כוס שמן זית
בצל גדול קצוץ דק
2 סלסילות פטריות מנוגבות וקצוצות גס על גבעוליהן
180 גרם גבינת עיזים – פרומעז
1 חבילה גבינת טוב טעם
100 גרם קשקבל
50-100 ריקוטה

לרוטב בשמל: ממליצה להכפיל את הכמות הזו פי שניים, אני אוהבת הרבה רוטב.
50 גרם חמאה
2 כפות קמח
2 כוסות חלב חם
מלח ופלפל טחון טרי
חצי כפית אגוז מוסקט מגורר
100 ג' גבינת קשקבל או פרמזן מגוררת

להכנת המלית: ממיסים את החמאה עם השמן, ומוסיפים את הבצל הקצוץ.

מטגנים עד שהבצל נהיה שקוף ומוסיפים את הפטריות הקצוצות.
מבשלים 5 דקות עד שהפטריות יפרישו את נוזליהן.מסירים מהאש ומצננים מעט.
כשהפטריות קרות מוסיפים את תערובת הגבינות ומתבלים במלח ופלפל.
ממלאים את צינורות הקנלוני במלית הפטריות והגבינה ועורכים בצפיפות בתבנית בשכבה אחת.

להכנת רוטב הבשאמל:
ממיסים בסיר גדול את החמאה זורים את הקמח ובוחשים עד שהחמאה תיספג בו. מוסיפים את החלב
החם בקילוח דק תוך בחישה רצופה מוסיפים כפית מלח, פלפל ואגוז מוסקט.מוסיפים מחצית מהקשקבל
ומבשלים על אש נמוכה רבע שעה תוך ערבוב לעיתים תכופות.
מפזרים את הבשמל על הקנלוני ובוזקים מעל את יתרת הגבינה המגוררת. עד שלב זה אפשר להכין את הקלנולי מראש.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ואופים את הקנלוני כחצי שעה עד שהבשאמל והגבינה יזהיבו.

---------------------
וגם עוגת גבינה עם צימוקים........אעלה מתישהו
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:40

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר