לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 07-05-2010, 18:24
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.05.06
הודעות: 13,563
Facebook profile
נסיון ראשון - לחם מקמח מלא, נאן מקמח מלא

מתכון של יוספה פרג:





החומרים הדרושים:

500 גרם קמח מלא

2 כפות שמרים יבשים

חצי כף מלח

1 ביצה מס' 2

3 כוסות מי ברז או מי סודה
4 כפות שמן זית





אופן ההכנה:


בתוך קערה שמים את הקמח, שמרים ומלח.

מערבבים היטב את החומרים היבשים ויוצרים גומה.

בגומה שמים ביצה, שמן זית ומים.

לשים היטב את העיסה לגוש חלק.

שמים לתפיחה בתוך שקית ניילון לשעה וחצי.

על משטח מקומח שמים את הבצק לאחר התפיחה.

חותכים לשני גושים ויוצרים צורה ללחם, אפשר כיכר עגולה או מאורכת.

על נייר אפייה בתוך תבנית מניחים את הבצק לתפיחה שניה (כחצי שעה).

לאחר תפיחה שניה מורחים בעדינות שמן זית ויוצרים שלושה חיתוכים בסכין
על מנת להוציא את הגזים ממנו.

אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה.



תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


הערות שלי - לפי הכמויות כאן הבצק יוצא מ-א-ד רטוב, ואפילו לא הוספתי את כל הנוזלים. גם כאן -


הייתי מוסיפה קצת יותר מלח.


נאן (לחם הודי) מקמח מלא:

חומרים:

1 כפית שמרים יבשים

1 כפית סוכר

1/2 כוס חלב חם או מים חמים

4 כוסות קמח לבן (אני השתמשתי בקמח מלא)

1/2 כפית מלח

1 כפית אבקת אפיה

1 כף יוגורט או מים


25 גר' מרגרינה חמאה או חמאה מזוקקת

מרגרינה חמאה או חמאה מזוקקת מומסות לבירוש (אני השתמשתי בשמן זית)

שומשום (החלפתי בקצח)

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הכנה:
בוחשים יחד שמרים סוכר וחלב או מים, מכסים ומניחים במקום חם ל-10 דק' או רבע שעה, עד שהנוזל
מקציף.
מנפים יחד קמח, אבקת אפיה ומלח ועושים גומה. מוסיפים את היוגורט או המים ו-25 גר' חמאה.
לשים לבצק רך ומוסיפים בהדרגה את תערובת השמרים (התערובת יצאה לי יבשה ולכן הוספתי עוד
מעט מים). מכסים ומעמידם לתפיחה 4-5 שעות.
לשים את הבצק היטב 1-2 דקות, מחלקים ל-18-20 כדורים (אני עשיתי רבע כמות) וכל כדור מרדדים
על משטח מקומח. מברשים בחמאה או מרגרינה (החלפתי בשמן זית) זורים את השומשום
ואופים 3-4 דקות מכל צד בתבנית שטוחה בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. כאשר מופיעות נקודות חומות הלחם מוכן!

אני ממליצה להוסיף מעט יותר מלח לבצק, שכן הוא יצא מעט חסר טעם. מצד שני - זה נאכל לצד אוכל
מתובל למדי (אוכל הודי).
_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 07-05-2010, 19:01
  shlomz shlomz אינו מחובר  
מנהל פורום מילואים (במיל.)
 
חבר מתאריך: 21.08.06
הודעות: 4,003
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "נסיון ראשון - לחם מקמח מלא, נאן מקמח מלא"

ברשותך, כמה הערות (במקרה ערכתי היום סדנא לאפיית לחם, אז אני חם ). כל ההערות ניתנות באהבה וללא ביקורת!

יאללה:
2 כפות שמרים ל-500 גרם קמח זה ה-מ-ו-ן. את עלולה לקבל תפיחה מוגזמת וטעם מורגש של שמרים.

כמו כן, לחם המתבסס רק על קמח מלא ירוויח משימוש במחמצת ("בצק מקדים", "סטרטר", "ראש עיסה") - כרבע מהקמח והמים שעורבבו עם מעט שמרים לפחות 12 שעות מראש.

כמות המים נשמעת לי מוגזמת: 3 כוסות זה 600 מ"ל (כוס סטנדרטית ישראלית) או 750 מ"ל (כוס אמריקאית). היית אמורה לקבל עיסה דביקה מאוד ולא בצק.

הלחם מכיל כמות שומנים רבה - ביצה + 4 כפות שמן. הוספת שומן לבצק מרככת את פנים הלחם, אך הכמות נשמעת לי מוגזמת וייתכן שתהיה לשמן השפעה על ריח הלחם וטעמו (לא בהכרח דבר רע, רק צריך להיות מודעים). הייתי מוותר על הביצה ומסתפק בשתי כפות שמן.

חיתוך הלחם לפני האפיה לא נועד להוצאת הגזים, אלא לשם מתן אפשרות לבצק לתפוח בזמן האפייה בלי "לפוצץ" את הקרום. אם החיתוך גרם לקריסה של הבצק, בשל בריחת הגזים, והלחם לא "חזר לעצמו" בתנור, זה סימן להתפחה ארוכה מדי.
_____________________________________
על מג"דים אין שירים, רק כתובות בשירותים.

http://www.baking.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:50

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר